►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄
2017 a fost al unsprezecelea an al blogului și al șaselea de când fac doar acest lucru. Ca de obicei după încheierea unui an, iată un articol despre cum a evoluat blogul în ultima perioadă.
Am publicat 1.089 de articole în 2017. Dintre acestea, 225 au fost Știrile despre tehnologie, deci vorbim despre 864 de alte articole pe lângă acestea. Nu că Știrile ar fi mai ușor de făcut – îmi ia aproape o oră treaba asta, că sunt sute de știri dintre care trebuie alese unele după niște criterii de-ale mele pentru acel gen de articol.
Înainte de a prezenta alte statistici, vreau să zic câteva vorbe despre categoriile mari ale blogului.
Tehnologie – aici lucrurile au evoluat foarte aproape de cum mi-am propus. Am testat mai degrabă flagship-urile momentului, interesat de tehnologia nouă pe care o aduc, chiar dacă mult mai citite ar fi articole despre produse din gamele medii și low, care sunt mult mai bine vândute la noi și deci mai căutate.
Am început seria de teste cu SSD-uri, un proiect asemănător celui cu routere. Sper să câștig și din afiliere cu acesta, deși este o criză globală de memorie flash ce a dus la creșterea prețurilor acestora în ultimul an, așa că vânzările n-au fost grozave. Nu-i nimic, continui, îmi place plăcere să le testez; regret că nu le-am început în 2015, când am avut prima oară ideea. Continui în paralel și cu routerele, desigur.
În rest, am preferat să scriu mai multe articole despre tehnologie în general, nu musai despre gadgeturi. Trei exemple de articole pe care mi-a făcut plăcere să le scriu: DiDi vs UBER, Camerele video din Pasajul Unirii, interzicerea roboților de luptă, energie produsă de forța valurilor.
Food & lifestyle – sub această categorie grupez cam tot ce ține de localuri, distracție, timp liber șamd. Am început o diversificare a tag-urilor pentru a face articolele mai ușor de urmărit; am de exemplu tag-uri fast food, pizza, restaurante șamd. Cândva poate voi găsi timpul pentru a reeticheta articolele mai vechi cu aceleași denumiri.
Ce vreau să fac în viitorul apropiat este o pagină cu toate localurile despre care am scris pe blog, ca un fel de listă, pentru cei ce sunt în căutarea de idei. Poate și o hartă Google Maps cu toate.
De asemenea, vreau să continui Turul Cafenelelor, că am fotografiile pregătite din diverse alte localuri, și să lansez două noi. Nu vă zic ce fel de Tururi, va fi o surpriză. Probabil începem în februarie.
Turism – aici încă nu am găsit o formulă proprie pentru articole de turism. Sunt foarte multe locuri pe care le-am vizitat și despre care nu am scris o iotă tocmai din acest motiv, că nu știu cum să abordez aceste articole.
De exemplu, ce să scriu despre un oraș în care merg? Eu, mai ales la prima vizită, merg în locurile clasice și celebre, să le văd și eu; mă gândesc că pe acestea le poate vedea oricine inclusiv pe Wikipedia. Să scriu un ghid pas cu pas sau mai degrabă să arăt fotografii și câteva idei despre ce nu trebuie ratat? Să intru în multe detalii sau nu?
Cred că ar trebui să mă gândesc mai puțin și să scriu mai mult. Orice ar fi mai bine decât nimic, nu? Cred că voi scrie un articol despre cum mi s-a părut mie respectivul oraș și poate ceva extra în funcție de specificul locului. Dacă am mers în multe restaurante, atunci un articol despre ele. Dacă am mers la snorkeling, atunci ceva despre asta.
Plus multe articole despre avioane, desigur. Îmi plac avioanele.
Auto – și aici am ceva decizii de luat. Scriam acum ceva vreme că aș vrea să testez mașinile cele mai populare, cele mai ieftine și de interes pentru toată lumea (gen Golf sau Megane). Am abandonat această idee din două motive: mașinile sunt greu de obținut și apoi n-ar fi fost articole foarte bune pentru că nu pot concura cu jurnaliștii auto ce le conduc pe toate și deci le pot compara mult mai bine.
În schimb, am ales să testez mașini ceva mai bogate în tehnologie. Asta înseamnă că sper să testez mai multe hibride și electrice și mai multe mașini premium, unde am mai multe de zis din aceasta perspectivă.
Apoi, nu știu cum să abordez articolul în sine. Am renunțat să mai filmez în mașină pentru că era foarte dificil de editat un clip video scurt. Mi-ar trebui de la început un plan cu ce am de spus ca să filmez exact acele cadre, dar nu mă încântă o îmbinare de voce adăugată ulterior și de voce înregistrată direct; știu că se fac multe prezentări așa, dar nu mă încântă. Mă gândesc, la următoarea mașină, să o prezint și pe video în mod exhaustiv, să iasă un clip de 20+ minute în care să prezint fiecare detaliu al mașinii. Sunt canale de YouTube cu clipuri de o oră per mașină și sunt foarte urmărite de cei interesați cu adevărat de acea mașină. Văd eu.
Gânduri – aici intră cam orice altceva. În principiu, 2017 a fost cu multe articole despre politică. Știu că mulți nu le-ar vrea, dar asta e lumea în care trăim. Nu o poți ignora, e ca și cum ai ignora că ți se fură din buzunar și ai zice că nu te interesează momentul.
Mi-am propus să aduc mai multe articole personale și am reușit, chiar dacă în totalul de 1.089 de articole creșterea lor este mai greu de văzut. Creșterea numărului lor rămâne o prioritate și în viitor.
Am făcut o categorie numită Experiențe unde vreau să grupez articolele despre tot felul de întâmplări memorabile. Până acum nu sunt foarte multe.
Dincolo de aceste chestiuni organizatorice, am observat că știrile despre tehnologie merg bine, la fel și linkurile săptămânale către alte articole interesante de pe Internet. Inițial credeam că va fi dificil să găsesc câte un NSFW în fiecare zi, dar se pare că Instagram are un stoc nelimitat de astfel de conturi; sper că nu veniți doar pentru ele, totuși.
Am problemele uzuale de creștere a conturilor proprii de Instagram, YouTube și Facebook Page. Ce-i drept, nici nu fac mare lucru cu ele, deși voi face eforturi mai mari de a posta des pe Instagram, rețea pe care o urmăresc cu plăcere.
Îmi scapă și o metodă de a convinge cititorii să dea share articolelor, deși asta ar însemna pe total doar discuții mai complexe și o comunitate mai mare, plus acțiuni concrete. Uneori vorbesc cu oameni de la diverse companii care-mi spun “am citit la tine pe blog despre treaba aia și am luat măsuri”, de obicei în bine, dar articolele trebuie să ajungă întâi la ei. Pur și simplu blogul nu sugerează și acest gen de comportament în cititorii săi și nu știu ce să fac diferit.
În rest, singura problemă este că ziua nu are măcar 30 de ore. Lucrez de la 8 la 21, uneori și duminică. Am început parcă prin 2016 să mai reduc turația (de unde și formatul de 3 articole per zi plus știri) pentru a avea și ceva timp liber (când stai doar “în birou”, tendința este să lucrezi până în noapte, că e mereu ceva de făcut) și pentru a distila mai bine ce fac pentru blog. Articolele de umplutură sunt ușor de făcut, dar încerc să le evit; pot număra pe degete articole de genul “iată un clip mișto” sau “trei melodii recomandate”.
Am aflat și un termen ce se potrivește foarte bine tipului de blog pe care îl construiesc: positivity. E ușor să aduni trafic pe un blog dacă doar te plângi sau înjuri orice și oricând; oamenii cu nemulțumiri apar rapid să-și spună și ei of-ul, pe când cei mulțumiți au treburi mai bune de făcut. Positivity e un curent global de a aborda teme optimiste, de a le prezenta chiar și pe cele negative cu calm și într-un mod detașat, de a prezenta mai degrabă ceva frumos care să bucure oamenii în locul mizeriilor de zi cu zi.
Cu excepția temelor politice, așa încerc și eu să acționez, chiar dacă uneori îmi scapă un ton prea răutăcios despre multe subiecte.
Iată cele mai citite articole:
Cele mai accesate articole pe blog
|
Cele mai accesate articole care au fost scrise în 2017
|
Am scos din topul general două articole ce sunt citite și pentru că le promovez eu prin AdWords, așa că traficul lor este artificial pe alocuri. Observ că Therme rămâne în continuare un subiect foarte căutat, așa că am actualizat acel articol cu prețurile de câteva ori în anul anterior. Dacă cineva de la Therme citește acest text, îl/o rog să-mi trimită prețurile la zi.
Ghidul de friptură știam că este foarte citit; mă gândesc să fac un articol suplimentar, un ghid pentru avansați, că am învățat și eu multe alte trucuri între timp. Cât despre conectarea PC-ului prin metode fără fir la televizor, acel articol nu este un ghid, ci o întrebare la care încă nu am răspuns, atâția ani mai târziu. Am căutat tot felul de soluții de “wireless HDMI” sau Miracast și nu există, cel puțin nu pentru un desktop. Poate îl voi actualiza în acest sens.
Cât despre articolele anului 2017, cred că orice blogger ar trebui să se uite pe statisticile sale din această privință pentru a descoperi subiecte despre care să scrie mai mult.
Cele mai citite articole publicate în 2017, pe categorii:
Gânduri:
Tehnologie:
Food & Lifestyle:
Turism:
Auto:
După cum vă spuneam, mașinile ieftine și populare atrag mai mult trafic decât cele scumpe (testdrive-ul cu BMW seria 5 n-a intrat în top 5, de exemplu), dar nu am așa multe de spus despre ele.
Cele mai citite articole-linkuri:
Cele mai citite știri despre tehnologie
|
Cele mai citite articole de duminică
|
Am pus linkuri doar către al doilea tip de articole, care pot fi citite și acum. Știrile sunt perisabile, nu mai contează acum.
Cele mai citite review-uri:
În top s-ar intercala și review-uri din alți ani, de exemplu routerele TP-Link Archer C2 și Asus AC1200G sunt în continuare foarte citite.
Cele mai citite articole despre localuri și mâncare:
Trebuie să ies mai mult în oraș. Amândoi avem puține ore libere, seara preferăm să gătim ceva, în weekend de obicei gătim ceva mai complex și ieșim mai rar la restaurante.
Cele mai citite articole de tip longform unde cercetez chestii și scriu despre ele:
Traficul pe site în unici și afișări a evoluat după cum vedeți mai jos:
1,69 pagini pe sesiune, timp mediu 2 minute și 48 de secunde per sesiune. Articolele lungi au timpi chiar și de 10 minute, ceea ce mă bucură, e un semn că sunt citite până la capăt.
În ce privește articolele publicitare, am scris în total 55 de bucăți, adică un 5% din totalul articolelor scrise pe blog, ceea ce este în limitele pe care mi le-am propus singur.
Am refuzat vreo 6 campanii unde nu mă potriveam. Nu intru în detalii despre ele. Majoritatea celor făcute n-au fost despre tehnologie, se învârt puțini bani în acea zonă.
Ca bani, lucrurile au stat un pic mai bine decât în 2016, dar nu semnificativ mai bine. Veniturile din afiliere au crescut, dar probabil nu datorită activității mele, ci creșterii comerțului online în general; nu-i nimic, magazinele compensează asta micșorând periodic comisioanele. Mă bucur când aud oameni spunându-mi “am cumpărat prin linkul tău de afiliere”, mi se pare un semn de apreciere foarte frumos.
Ca și anul trecut, iată <strong>câți bani am câștigat din blog</strong>, defalcat pe fiecare lună.
Dacă vreți să citiți mai multe despre blogosfera din România în 2017, a scris Hoinaru un articol bun.
În 2017 au fost publicate aproximativ 21.760 de comentarii pe blog. Topul comentatorilor în 2017 arată ca mai jos:
Ca idee, topul din 2010 încoace este următorul:
Mulțumiri speciale și pentru George și Florin, în primul rând, și pentru Bogdan, Alexduduman, Ion, GabrielG, Anubis și Lolx, care de-a lungul timpului au contribuit cu noi sugestii pentru categoria NSFW! Multe mulțumiri și lui Silviu, care îmi arată des tot felul de typo-uri prin articolele publicate.
Statistici despre cititori:
Google zice că 71% dintre cititori sunt bărbați, iar distribuția pe vârste este cea de mai jos:
Planurile de viitor ar fi următoarele:
Mulțumesc tuturor celor care intră pe blog, îl citesc, comentează și participă la a-l duce mai departe cu încă un an!
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
52 comentarii
16/01/2018 la 6:50 AM
Radu, sper sa o tii tot asa si anul asta. Uite ca iti citesc blogul de la ora asta…
Ionut(Citează)
16/01/2018 la 6:58 AM
La un moment dat ai scos votul pentru comentarii; de ce?
Kllaus(Citează)
16/01/2018 la 9:26 AM
@kllaus pentru că era o prostie.
ionică(Citează)
16/01/2018 la 10:30 AM
Dom’ (io)nica matale ai numai certitudini in viata, asa-i ?!
Andrei(Citează)
16/01/2018 la 12:10 PM
Da, trist cu renuntarea la vot, acum toti haterii se vor ingramadi sa dea voturi doar la bricolator si la Cetin. Votul ala nu face nici un bine unui blog informativ ca asta, dar un blog ca cel din brasov unde toti se injura, inclusiv Autorul te injura :))))))))), e perfect.
Multumim Radu pentru tot!!!
George(Citează)
16/01/2018 la 7:49 AM
Am doar 2 bloguri pe care le citesc in mod constant. Al tau intr-adevar este pozitiv, celalalt blog este complet opus dar face cea mai buna revista a presei pana in ora 7.30. Prefer mult mai mult modul tau de a face “presa” si la tine citesc cu interes cam toate articolele. Felicitari si spor la treaba
vlad(Citează)
16/01/2018 la 8:04 AM
In fiecare dimineață, in drum spre birou trec prin blogul tau, al lui Cetin și al bricolatorului din Brașov :)
Cătălin Tănase(Citează)
16/01/2018 la 8:13 AM
HDMI wireless? Am si folosesc eu. Solutia de la BenQ, pentru ca am proiectorul BenQ si se integreaza fizic usor si elegant. Am vreo 4 metri in linie drepta, line of sight.
Cand am cautat eu, cel mai apreciat parea a fi unul de la IOGear.
Octav(Citează)
16/01/2018 la 8:33 AM
Cand am inceput sa te citesc am inceput chiar cu niste articole de turism, cred ca era vorba de Spania. Oricum erau la inceput tare, cred ca (cel putin tu) inca erai activ pe Linkmania. Parerea mea e ca scrii mai bine pe domeniu decat majoritatea blogger-ilor de turism si chiar ar trebui sa scrii mai des.
alex(Citează)
16/01/2018 la 8:47 AM
Ma uitam pe graficul cu incasari, ce s-a intamplat mai exact in luna aprilie?
M Andrei D(Citează)
16/01/2018 la 10:19 AM
Nu ai vazut influxul ala de cash din iunie?
nashu_mare(Citează)
16/01/2018 la 9:18 AM
Imi place graficul traficului. Zici ca este o electrocardiograma, semn ca blogul tau “traieste”
Sorin(Citează)
16/01/2018 la 9:31 AM
Felicitări Radu! Un an bun, conform planului :)
ionică(Citează)
16/01/2018 la 9:41 AM
Felicitari, Radu!
Blogul tau e singurul pe care il citesc aproape zilnic.
PS: Un mic typo: ” Nu-i nimic, continui, îmi place plăcere să le testez” .
Catalin(Citează)
16/01/2018 la 9:50 AM
Cum cumpar de pe emag folosint site-ul tau?
Pot sa dau click pe un link care ma trimite catre un router, dar apoi eu sa cumpar telefon?
Cezar(Citează)
16/01/2018 la 10:02 AM
3 pareri de la mine
1. lumea da share pe FB la articolele pe care le citeste din FB sau chiar pe FB, altfel direct de pe blog e mai greu.
deci, daca vrei sa cresti asta, lucreaza la pagina de FB;
nu stiu daca pui link la articolele de pe blog pe FB, ca nu te urmaresc pe FB, dar daca nu pui ar trebui sa pui iar daca pui ar trebui sa pui si un pic de text acolo, gen un fel de sumar al articolului
2. ref la turism, n-are rost sa concurezi cu blogurile dedicate, asa ca eu m-as axa pe experienta mea personala in locul acela
3. o solutie simpla si buna de a conecta wireless PC-ul la TV este google chromecast – il am de mai bine de 1 an si desi cand l-am luat nu eram convins ca o sa-l folosesc, pe masura ce trece timpul il pretuiesc si il folosesc tot mai mult
altfel, keep up the good work, ai un blog interesant.
Robo(Citează)
16/01/2018 la 10:10 AM
Dupa ce am citit comentariul tau, mi s-a facut pofta de pui.
Pui un pui in tava, pui niste cartofi pe langa si apoi il pui la cuptor. Pe pui.
Cezar(Citează)
16/01/2018 la 10:15 AM
:)
touche
Robo(Citează)
16/01/2018 la 10:09 AM
Bafta in continuare! La categoria turism mi-ar placea sa vad articole foarte subiective despre locurile pe care le vizitezi. Ca idee, un blog de turism pe care il citesc cu placere este imperator.
Eu te citesc exclusiv de pe desktop, inca nu imi place sa citesc niciun blog de pe telefon.
Coco(Citează)
16/01/2018 la 10:25 AM
“Am aflat și un termen ce se potrivește foarte bine tipului de blog pe care îl construiesc: positivity. E ușor să aduni trafic pe un blog dacă doar te plângi sau înjuri orice și oricând; oamenii cu nemulțumiri apar rapid să-și spună și ei of-ul, pe când cei mulțumiți au treburi mai bune de făcut.”
Asta e motivul pentru care eu consider ca tu esti no. 1 in topul celor mai titrati bloggeri de la noi, nivelul de hate foarte scazut (sa scrii articole de hate zilnic despre diverse subiecte e acelasi lucru in opinia mea ca CanCan si Libertatea in lumea ziarelor = doar pentru audienta)
Alex(Citează)
16/01/2018 la 10:44 AM
Felicitari Radu si multi ani inainte.
Ai pomenit de timpul petrecut in birou si m-ai facut curios. Cum arata biroul tau?
Blog de Instalatii(Citează)
16/01/2018 la 10:48 AM
Nimeni nu stă să se uite random pe destinaţii decât după ce e convins de ceva sau de cineva să îşi dorească o călătorie acolo. Cu astfel de articole convingi cititorii dacă merită sau nu să ajungă undeva. Pentru mine articolul cu Belgia a rupt, chiar şi nişte recomandări legate de Viena, mă plimbam cu telefonul în mână de parcă eram un groupie care urma itinerariul unui rock star :))
Practic, stai pe gânduri între clipuri “long tail” şi unele pentru comunitate. Eu aş merge pe cele pentru comunitate, mi se pare că ai deja nişte cifre suficient de bune şi că oricum n-o să te poţi bate prea curând cu vloggerii „comerciali” care au 1 milion de abonaţi. Aşa că focusul ar trebui să fie pe engagement în comunitatea respectivă.
Promit să dau share mai des dacă începi să scrii „per total”, cum e corect.
În rest, congrats. Dă-i înainte!
hoinaru(Citează)
16/01/2018 la 10:49 AM
Felicitari pentru munca depusa in acesti 11 ani, iti urmaresc cu placere articolele! Bfta incontinuare !
Darius Razvan(Citează)
16/01/2018 la 10:57 AM
La mai mare!
Teo(Citează)
16/01/2018 la 11:03 AM
Ma mir ca am asa multe comentarii, avand in vedere ca a inceput sa-mi fie lehamite sa urmaresc reactii la ce spun eu sau sa discut in contradictoriu cu altii prin subsolul articolelor [uite ca mi-am amintit de articolul precendent :D]. In general imi dau cu parerea si merg mai departe.
Ca o idee generala, pe toate domeniile si in orice articol trebuie plasata opinia/atitudinea ta personala, ca, asa cum scrii in ultimul bullet, aia inseamna un blog.
ipo(Citează)
16/01/2018 la 11:26 AM
Eu ma mir ca are el 4300.
nashu_mare(Citează)
16/01/2018 la 11:16 AM
Eu citeam zilnic doar zoso, dar anul trecut am inceput sa te citesc si pe tine, imediat dupa zoso. Imi place stilul positivity al blogului, scrii mai lung, parca mai naiv (nu neinformat), mai ardeleneste. Imi plac in special articolele despre tehnologie, cele cu target local nu le urmaresc ca sunt din ‘provincie’. Poate de aia ai o asa disproportie de cititori din Bucuresti. La cat de lungi sunt articolele tale cred ca e loc sa ai o proportie ceva mai mare de articole mai scurte, care se scriu mai usor si mai repede. Iar la cele mari ar fi interesante niste idei principale la inceput in stilul Business Insider (parca).
Spor la munca, un blog frumos construit!
Vasile(Citează)
16/01/2018 la 11:21 AM
La mai mare !
Haha in mai ma duc in Barcelona, iar Bacoa e notat undeva in telefon inca de cand am citit articolul.
GabrielG(Citează)
16/01/2018 la 11:26 AM
ce-am fost si ce-am ajuns…
hai cu articolul cu jeep-ul.
add(Citează)
16/01/2018 la 11:30 AM
Pot să sugerez eu numele pentru noul domeniu? Ce zici de radunw.ro? :))
Revo(Citează)
16/01/2018 la 12:12 PM
Sau radu.nw ?
Blog de Instalatii(Citează)
16/01/2018 la 11:44 AM
Am vazut graficul cu castigul defalcat pe luni, felicitari si la mai mare! Dar n-ar fi rau sa mai reduci din calatorii si tururi si sa pui banii la ciorap, ne asteapta vremuri grele cu incompetentii astia la butoane!
Adi(Citează)
16/01/2018 la 11:48 AM
Credeam că se citește neveradu…
un muc(Citează)
16/01/2018 la 11:48 AM
2017 e anul in care am inceput sa intru zilnic pe blogul tau pentru stirile zilnice din tehnologie.
In privinta testelor auto, poate nu ar strica sa ai si video.
In rest, multa sanatate si putere de munca!
Andrei(Citează)
16/01/2018 la 11:55 AM
Da, temă nouă.. Ne-ai ”promis-o” și anul trecut, deci anul acesta e musai. Eu aș zice să plătești pe cineva, din moment ce îți câștigi existența din blog… merită să investești în ceva profesionist. Uite că mai toți bloggeri importanți au apelat la profesioniști. Recomand profesionistul lui petreanu (nu știu cine e), arată cel mai bine imo.
mircea 2(Citează)
16/01/2018 la 12:34 PM
Hehe… e același profesionist la toți cei trei bloggeri pe care îi urmăresc, în afară de tine. Cred că la Petreanu i-a ieșit cel mai frumos pentru că a avut mână liberă, mă gândesc… :D
mircea 2(Citează)
16/01/2018 la 4:29 PM
doar la mine n-a avut mână liberă, poate și pentru că eu mă pricep la webdesign :)
vali(Citează)
16/01/2018 la 5:25 PM
Da, știu. Nu știu de ce mă atrage mai mult lookul lui, cred că e mai cizelat pe typography, plus schema de culori mai potrivită. Dar e chestie de gust de acuma, nu te uita la mine… :D
mircea 2(Citează)
16/01/2018 la 12:11 PM
citesc cu placere aproape in fiecare zi acest blog si inca 2-3, imi place cum ai zis “positivity”, se potriveste perfect! pentru mine, nu prea conteaza neaparat despre ce scrii, am citit foarte multe articole despre subiecte care nu ma interesau doar pentru ca ma incanta felul in care le abordezi si le expui, deci sfaturi nu as putea sa-ti dau in aceasta privinta
fur(Citează)
16/01/2018 la 12:45 PM
Felicitari! Keep on going!
George(Citează)
16/01/2018 la 1:26 PM
tare :) nu stiam ca sunt in topul “all time”. dar se pare ca am lasat-o mai moale pe 2017 :)
Felicitari pentru blog si la mai mare ;)
stefan(Citează)
16/01/2018 la 2:00 PM
Eu, mai ales la prima vizită, merg în locurile clasice și celebre, să le văd și eu; mă gândesc că pe acestea le poate vedea oricine inclusiv pe Wikipedia. De exemplu, ce să scriu despre un oraș în care merg?
E fain daca mentionezi un pret de intrare, ceva ce ti s-a parut ca nu iti poti da seama de pe google sau ca nu e evident.
Îmi scapă și o metodă de a convinge cititorii să dea share articolelor, deși asta ar însemna pe total doar discuții mai complexe și o comunitate mai mare, plus acțiuni concrete.
Aici ca si strategie e greu de convins lumea. Sa iti dau exemplul meu. Eu nu prea mai postez f multe articole serioase pe fb nu mi se pare o platforma ok. A ajuns un GUNOI si mi-am dat seama ca imi pierdeam vremea acolo (ore bune pe zi).
Si ca sa fiu si mai sincera cu tine, sunt destul de putin de accord cu parerile tale, modul in care alegi sa faci anumite vacante in 2 (dar nu e nimic de justificat aici, e vorba doar despre gusturi) si cu toate astea esti primul in lista de bloguri. Imi place ca relatezi destul de repede o stire si pot sa vad clar si concis ce se mai intampla in Bucuresti. Parerile economico/financiare imi plac dar si diverse descoperiri ale tale personale in viata casnica sau chiar cea profesionala. eu zic sa dai inainte, ca nu iti pierzi vremea degeaba cu blogul!
Ana P.(Citează)
16/01/2018 la 2:40 PM
Ehh, eu cred ca o vrut sa fie inaintea ta, si o facut mici modificari.
alex(Citează)
16/01/2018 la 3:43 PM
Mai bine faci calitate nu cantitate, si postarile astea lungi nu le citeste nimeni!
Catalin(Citează)
16/01/2018 la 4:41 PM
Pare ca acea poza cu castigurile pe luni nu mai merge.
CL(Citează)
16/01/2018 la 6:02 PM
eu am ieșit din topul pt 2017 :-(
între timp tot nu ne-ai spus de la ce vine NW-radu. O să schimbi numele domeniului si noi tot n-o să aflăm ?
alias(Citează)
16/01/2018 la 6:46 PM
Si eu apreciez mult faptul ca esti mai calm si mai pozitiv. Si imi plac si articolele tale lungi (gen ala ce se intampla cand faci un expresso, cum e cu presiunea etc).
Cu share-rurile, nu te lua neaparat dupa numarul pe care pe care il vezi pe fb sau in tool-ul de social. Pentru ca nu prea folosesc fb, eu share-uiesc multe din articolele pe citesc pe whatsapp, skype etc, prietenul meu de exemplu a inceput sa te urmareasca pe fb (ca ii e mai usor de acolo, eu intr direct din browser) de cand i-am dat mai multe articole de la tine si i s-a parut ca scrii pe domeniile lui de interes. So, not everybody is that social (ca tot ai scris ca nu stai atat de conectat la net pe cat am crede).
Irina(Citează)
16/01/2018 la 8:14 PM
Felicitari :)
Am un feeling ca iti vor creste substantial veniturile din afiliere din cauza SSD-urilor in perioada urmatoare.
Gaelex(Citează)
16/01/2018 la 8:49 PM
“implementarea cerințelor GDPR până la 25 mai 2018, conform legii.” Radu, trebuie asa ceva si pt. blog? Multumesc!
Cosmin(Citează)
16/01/2018 la 8:49 PM
Aprox. 15.000 – 20.000 de euro (minim) ai castigat tot anul din blog. Si nu te sfatuiesc sa schimbi numele domeniului, mare greseala ai face.
Si ai putea da cateva exemple despre cat costa un advertorial, cam care este rata de conversie in afiliere, etc. Daca este secret mondial cat ai castigat (asta nu mi place la oameni, si la blogul tau). Asa ai putea sa incurajezi unii tineri sa munceasca mai mult pentru a obtine astfel de performante, tineri care peste tot vad numai cat este de greu sa faci bani din afiliere, cat te pacalesc magazinele, cat nu se plateste bine la Google, etc, etc.
Anonim(Citează)
17/01/2018 la 6:06 PM
Da, mai era si in bancnote mici, untraceable.
Matilda(Citează)
18/01/2018 la 1:40 PM
Multumesc pentru blog, il citesc cu placere si consider ca trebuie cat mai multi sa iti distribuie postarile si sa te ajute link-urile de cumparare.
Ovidiu(Citează)