un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Câteva articole interesante de citit astăzi – 30 aprilie 2017

30 Apr 2017  ·

GÂNDURI  ·

7 comentarii

Un instalator a convins o companie să-l angajeze și să învețe programare la ei. E un articol care ar trebui citit de toată lumea ce spune că nu-ți poți schimba cariera, că nu poți învăța ceva nou șamd.

Situația drumurilor din România. 747 km de autostradă, 10.000 de km de drumuri de pământ.

IKEA face mișto de Balenciaga și geanta lor de formă similară cu punga lor albastră. Sigur, poșeta lor e 2.145 dolari, punga IKEA costă 1 dolari.

Industria jocurilor video în SUA. 67.000 de angajați, salariu mediu 97.000 de dolari (pe an și vorbim de brut, apropo), 11 miliarde de dolari contribuție în economie. Vedeți și linkurile de la final pentru alte informații.

Turcia a blocat Wikipedia. Poate că pe Wikipedia apăreau alte rezultate ale alegerilor recente?

Experiențe extreme pentru oameni aventuroși. Derulați spre dreapta galeria foto pentru a vedea altele, pe lângă cele din articol.

Cum este utilizată realitatea virtuală în medicină. Cam așa cum vă așteptați, de altfel, dar cineva a muncit pentru asta și tehnologia pare chiar utilă.

Cum se pot detecta știrile false. Tehnologia o avem, trebuie și voința de a o implementa și până acum nu s-a dovedit că ar fi nevoie de ea și investițiile respective. Poate că recentele poznăi de la alegerile americane (și de la ale noastre, de fapt) vor schimba asta.

Reguli pentru compunerea fotografiilor. Este și cea a treimilor pe acolo.

Au mai apărut ceva imagini cu Tesla 3. Varianta finală va fi prezentată oficial în iulie, dar modelele AWD/dual-motor vor apărea în anii următori.

Fotografii din Coreea de Nord. Nu-i mare diferență față de fotografiile din România comunistă.

Formula 1, cursa de la Sochi, este astăzi la ora 15. Ferrari pleacă din primele două poziții.

    7 comentarii

  1. #ForzaFerrari ;)

      (Citează)

  2. La primul articol clickul mă întoarce înapoi la tine.

      (Citează)

  3. Foarte draguta miscarea celor de la Ikea.Dar tot ramane intrebarea,cum 2 mii si ceva uratenia aia?

      (Citează)

  4. Si? Mare lucru ca la 29 de ani s-a apucat de programare! Adica e ceva pt ca la varsta aia mai greu. Eu vreau sa vad articolul pt cei de 39+ 49+ 59+ si nu neaparat programare

      (Citează)

  5. nwradu:
    Da, oamenii găsesc mereu astfel de scuze. “Sigur că la 29 poți face asta, la 33 nu, e complet altceva!”

    Nu cred ca m-ai inteles. Faptul ca o firma da o sansa cuiva pana in 35 de ani nu e mare lucru.
    Eu vreau sa vad firmele care nu fac discriminare de varsta pt ca astea nu prea exista.

      (Citează)

    • Asta așa este. Din păcate, toată treaba cu “crește-ți angajații de mici pentru o carieră lungă în firma ta” duce la această discriminare.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus