un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Restaurantul Caju by Joseph Hadad – mâncare excelentă, deserturi inedite

8 May 2017  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

30 comentarii

Joseph Hadad a deschis acum câteva luni un bistro numit Caju, aflat chiar în spatele Ateneului Român pe strada Nicolae Golescu, în locul fostului restaurant Nada Mas.

Despre primul său restaurant, Joseph, am mai scris de câteva ori. Mâncare excelentă și deserturi extraordinare, dar și cu prețuri pe măsură, genul de local unde te duci doar la ocazii speciale. Caju vine cu un meniu aproape în întregime schimbat, cu alte deserturi, tot extraordinare, și prețuri ceva mai decente. Tot mari, dar nu ca la Joseph, făcând din Caju un loc mai accesibil atunci când sunteți în căutarea unor preparate făcute la mare artă, mai ales în zona centrală a orașului.

Am fost de două ori acolo și de fiecare dată localul era aproape plin. Iată ce-am mâncat:

Mușchi de vită le Poivre, piure de cartofi cu busuioc, pudră de portocală, sos Madagascar cu măduvă – 68 de lei. Preparatul este excelent pentru acest preț, vita fiind foarte moale și gustoasă. Sincer să fiu, credeam că pentru 68 de lei voi primi o cantitate mică de carne, dar porția a fost îndestulătoare. Având în vedere calitatea cărnii, cred că este printre cele mai ieftine porții de vită pe care le puteți mânca în București.

Calamari crocanți, risotto cu șofran și boabe de mazăre – 38 lei. Un alt preparat excelent, acel risotto este delicios, iar calamarii sunt gustoși.

Caracatiță la grătar, sos de hrean cu capere, eșalotă (un soi de ceapă), curcumă – 48 de lei. Foarte bun preparatul, iar caracatița trasă la grătar este apoi ascunsă sub un pat de legume și acoperită cu acel sos excelent, de te lupți un pic să o identifici pe acolo. Când o faci, descoperi o caracatiță foarte moale, dar vedeta adevărată mi s-a părut bucata de păstârnac tras un pic la grătar, care-i excelent. Dacă știam că-i așa bun păstârnacul, mâncam mai de mult; mi-am luat și eu ulterior pentru acasă, să încerc să văd dacă-l pot scoate la fel.

Creveți, lapte de cocos, zahăr de palmier, sos de stridii, pastă de curry roșu, usturoi, ghimbir – 52 de lei. Porția e cam scumpă având în vedere că include cam 5 creveți și mult sos, dar sosul este foarte bun, ca la un curry bine făcut. Sfatul meu este să luați separat o garnitură de orez basmati pe care să-l mâncați cu acel sos.

Somon pe plită, roșii cherry, usturoi, vin alb, busuioc și alune caju caramelizate – 49 lei. Bun, dar nu mi s-a părut remarcabil.

Snack-ul oriental (32 lei) și cu pâinea tocmai scoasă din cuptor sunt singurele aperitive de împărțit în mai mulți, ceea ce mi se pare bizar la un local prezentat ca “bistro”. Mă așteptam să fie mai multe aperitive de acest timp în meniu.

Combinația e bună, acel snack oriental include vreo cinci aperitive precum humus, pastă de tahină, salată de vinete, salată de roșii și castraveți și un fel de zacuscă făcută din roșii și poate un pic de ardei roșu, cu o mică aromă de usturoi, care mi s-a părut cea mai bună dintre ele.

Supa zilei – 18 lei. În acea zi era una de mazăre. Nu a avut nimic special, e mazăre pasată, un pic lungită pentru a fi mai lichidă, cu un strop de ulei de măsline pus deasupra. Parcă se simțea nevoia unor condimente suplimentare sau, cum mănâncă olandezii, o felie subțire de bacon sau prosciutto prăjit și înfipt în supă.

Deserturile sunt extraordinare și merită toți banii.

Ravioli de ananas cu creme patissiere, sos de vanilie, înghețată de vanilie – 28 lei. Acesta mi s-a părut cel mai bun dintre toate și l-aș mânca oricând cu plăcere. Feliile de ananas, tăiate subțire ca la un carpaccio, îmbracă într-un ravioli o cremă asemănătoare cu cea găsită uzual în tartele cu fructe (cam asta e creme patissiere). Ananasul este răcoritor, iar fructele roșii merg foarte bine în combinație cu înghețata de vanilie.

Tiramisu cu cremă de cocos și busuios – 29 lei. Este o altă nebunie ce-mi aduce aminte de desertul Earth de la restaurantul Joseph. După cum vedeți în fotografie, nu are nimic în comun cu forma clasică a unui tiramisu, fiind practic complet rearanjat.

Bulgării albi sunt crema de cocos, printre ei sunt fructe de pădure și crumble de biscuit, iar acele felii subțiri înfipte în cocos sunt tot asemănătoare cu un biscuit, dar unul cu gust intens de cacao și copt în această formă la cuptor. Este cel mai inedit tiramisu mâncat vreodată.

Tarta de ciocolată cu sos de mango (29 lei) este făcută aproape integral din ciocolată foarte densă, ceea ce o face mai dificil de mâncat după o masă îndestulătoare. Dacă mergeți acolo doar pentru desert, e bună, dar dacă ați și mâncat înainte, recomandarea mea este să alegeți acel ravioli de ananas.

Există în meniu și un burger. L-am văzut la o masă alăturată și nu arăta prea bine, un turnuleț prea înalt și parcă prea uscat. Nu-l voi încerca, deși sigur voi reveni la Caju pentru a încerca și alte preparate din meniu.

Au mai multe vinuri în meniu, dar câte unul alb și roșu disponibil și la pahar. Cel alb este Saac Sauvignon Blanc de la Domeniile Urlați, pe care nu-l băusem anterior, dar s-a dovedit un vin foarte bun, cu aromă complexă și aftertaste plăcut, iar cel roșu este un Negrini din care băusem anterior și-l știam deja că-i bun. A doua oară am băut tot Saac, că mi-a plăcut.

Ca o observație, când am fost a doua oară, în 6 persoane, pe notă a fost inclus direct un bacșiș de 10%. Nu m-a deranjat asta, ba chiar mi-a plăcut pentru că l-am plătit direct cu cardul, dar noroc că l-am văzut și n-am lăsat încă un bacșiș. Prima oară, în 2 persoane, bașișul nu a fost inclus, deci probabil este adăugat doar dincolo de un număr de persoane sau peste o anumită valoare.

Caju by Joseph Hadad – str Nicolae Golescu 16, orar 12 – 0, tel 0751.144.545, pagina de Facebook unde găsiți și meniul complet de mâncare, că mai sunt vreo 20 de alte preparate în el. Tot acolo găsiți și fotografii mai bune.

    30 comentarii

  1. speedy.gonzales

    08/05/2017 la 11:21 AM

    la ce portioare au aia , mai trebuie sa mai bagi o portie dupa ce ajungi acasa, ca altfel faci foamea.

      (Citează)

  2. Cred ca cineva s-a jucat cu furculita in farfurie la calamarii aia, sau plating-ul e absolut dezgustator.

      (Citează)

  3. la ce portii par sa fie banui ca tot ce ai prezentat a constituit o masa pentru 1 persoana si apoi te-ai mai dus la o shawarma ? :)

      (Citează)

  4. “boabe de mazare” pentru ca-s 2, nu?

      (Citează)

  5. Bo$$,

    ai platit dinbanii tai si ai ramas cu impresia asta ?

      (Citează)

  6. Apropo de marimea portiilor, voi vedeti ca e si desert, nu? Adica numai cu ce e la desert si ar trebui sa Radu sa fie un gras.

    Ah, stai…

      (Citează)

  7. Invatati sa mancati si calitate, nu numai cantitate.

      (Citează)

    • Dacă ar fi așa simplu, n-ar mai fi shaormării peste tot în România.

        (Citează)

    • deplictis:
      Invatati sa mancati si calitate, nu numai cantitate.

      si ce e asa de rau in a cere si cantitate, nu numai calitate ? mai ales la preturile vehiculate.

        (Citează)

    • E cantitate suficientă, am ieșit sătui de fiecare dată. La genul acesta de restaurant te duci să te bucuri de ingrediente de calitate, de un vin bun, de arome noi, nu să ieși cu 2 kg în plus.

      Eu nu cunosc nici un restaurant de bucătărie fină care să dea porții gigantice, ci din contră.

        (Citează)

    • Hai, ma, nu vrei sa fie o troaca de mancare acolo sa mananci până râgâi? Să se reverse din farfurie cand intorci homarul pe partea cealalta.

        (Citează)

    • Cum a zis cineva la burgeri, în altă parte mănânci felul 1, 2 și 3 cu banii aceștia. Poate și 4, dacă nu ai pretenții mari.

        (Citează)

  8. Pentru cine are drum pe la Kika (Militari), ii recomand sa treaca si pe la restaurantul aflat la ultimul etaj al magazinului. De fiecare data am mancat bine acolo si la un pret ok.

      (Citează)

  9. nashu_mare:
    Hai, ma, nu vrei sa fie o troaca de mancare acolo sa mananci până râgâi? Să se reverse din farfurie cand intorci homarul pe partea cealalta.

    nasule, astea din articol sunt mancaruri normale si personal m-as astepta la o cantitate indestulatoare cand le comand avand in vedere preturile.

    daca ar fi fost ceva gen penis de cobra pe gratar cu sos din limbi de kiwi, da, as zice ca e ok sa ai o portie de 50 de grame, ca mergi acolo pentru gustari exotice.

      (Citează)

  10. Așa îți dai seama cine îți citește blogul :).

      (Citează)

    • Doar cine comentează. De exemplu, la Joseph este de două ori mai scump, au fost cam aceleași reactii, dar în particular diverse persoane mi-au spus că au fost acolo la recomandarea mea, așa că eu sunt mulțumit.

      Dacă ții minte, așa au fost reacțiile și când am scris despre burgeri scumpi.

        (Citează)

  11. Va invit sa mergeti oriunde in vest si o sa vedeti daca pentru o masa cat de cat decenta scoateti 20-30 euro din buzunar si nu aveti calitatea asta.

    Vrei sa mananci de 15 lei portia atunci mergi la Careffour la raionul de mancare gatita.

    Chiar nu va inteleg de ce comenetaza lumea la o portie de 30-50 , fratilor e 12 euro.

    Eu un Dublin dau 12 euro pe o shaorma denceta si 7 pe una de kkt,daca vreau sa mananc la un restaurant decent trebuie sa fiu pregatit sa investesc intre 35-50 euro de persoana fara bautura.

    Din cauza asta avem mancare de kkt din punct de vedere calitativ si in supermarket, pentru ca lumea inca vrea salam de 1kg la 10 lei si nu se intreaba ce manaca, dar se umfla matul.

      (Citează)

  12. nashu_mare:
    Mâncăruri normale? Adică din alea ca la mama acasă? Sunt invidios pe tine. Maică-mea nu gătește așa și nici mie nu îmi ies.

    mancaruri normale de restaurant.

    din poze doar deserturile arata mai special.

      (Citează)

  13. Am trecut de cateva ori pe acolo si chiar ma gandeam sa intram – insa , la fel ca multi comentatori de aici, aveam impresia ca trebuie sa intru cand nu mi-e foame… ca sa pot savura fara stres ( gandidu-ma ca primesc 30 de grame de preprarat).
    Vad insa ca tie ti-a placut – si din cate imi dau seama, nu esti genul care sa mananci 30 de grame si sa te balonezi :)

      (Citează)

  14. Fain articol! Azi ma duc sa vad despre ce e vorba :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus