►► Black Friday: eMAG・Otter・MABO・Flip・Finestore・Best Value・Fashion Days・PC Garage・Dyson・AVstore・evoMAG・Libris・F64・Photosetup・Altex・Flanco・Vodafone・Orange・Digi・Sevensins ◄◄
De aniversarea noastră eu și Matilda am căpătat obiceiul de a merge la restaurantul Joseph, al lui Joseph Hadad, în opinia mea unul dintre cele mai bune din București. Cum anul acesta respectiva aniversare ne-a prins cărând mobilă și dând cu aspiratorul, am mutat-o pe 14 februarie, ca să lovesc astfel doi iepuri cu o singură pernă sau cum e vorba.
Rămân la ce-am zis de prima oară: restaurantul Joseph rămâne un loc ideal pentru ocazii speciale, mâncarea este la fel de bună, servirea perfectă, preparatele în continuare aranjate în cel mai mic detaliu. Porțiile sunt mici, dar cu un aperitiv, fel principal și un desert pleci sătul bine de acolo. În două persoane, cu vin la pahar, costă aproximativ 500 de lei, iar cu o sticlă întreagă de vin aproape 600 de lei.
Risotto-ul de linte, înnegrit cu negru de sepie și acompaniat de calamari prăjiți rămâne unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți mânca în București. Este perfect! Risotto-ul este cremos și gustos, iar calamarii sunt aurii și buni la gust de-ți vine să mănânci fără oprire. Combinația merge de minune și v-o recomand cu toată inima. Costă 41 de lei.
Mai jos vedeți o porție de scoici Saint Jacques făcute sote cu cremă de anghinare, cu prosciutto făcut din piept de rață, roșii cu ierburi și lămâi confiate și fire de creson. Practic ai trei “grămăjoare” identice și mi-ar fi plăcut să fie patru la număr. Acel prosciutto din piept de rață este gustos, deși uscat se simte grăsimea de rață în gustul său. Preparatul este cam scump (72 de lei) pentru ce oferă, de asta vă și recomand risotto-ul de linte.
Trecând la felurile principale, eu am luat un risotto de homar făcut cu șofran, vermut, parmezan și carpaccio de trufe (98 lei). E bun, e gustos, conține carne de homar, include chiar și acel clește de homar care nu este decorativ, ci este carne moale ce se poate mânca (dar nu e zona cea mai gustoasă de la un homar). L-am comandat pentru că de-a lungul vremii am mâncat din toate cele 6 preparate principale de la capitolul carne și am zis să încerc ceva de la pește, însă dacă este să alegeți un risotto, repet, luați-l pe cel de la aperitive.
Iată și o coroană de miel de Noua Zeelandă cu terină de cartofi aromată cu nucșoară și cimbru (99 lei). Carnea este bună, suculentă, făcută exact cum trebuie mediu.
La desert am luat creme brulee (42 de lei), care a fost perfectă. A venit decorată cu un “trabuc” de ciocolată din care mai spărgeam periodic câte o bucată, dar fructele de pădure au fost mult mai potrivite în combinație.
Desertul Pământ (45 de lei) vi l-am mai arătat. Se găsește doar la Joseph și este o minunăție de ciupercuțe făcute din ciocolată, cremă porcini, boabe de tonka mărunțite, gutuie, ganache de ciocolată albă și trufe, totul ținut în loc cu niște azot lichid, astfel încât atunci când apare la masă se ridică o ceață din farfurie de parcă ai fi toamna în pădure.
Restauratul Joseph se găsește în zona Aviatorilor pe strada Dr. Ion Cantacuzino Nr. 8, Sector 1. Meniul și alte informații găsiți pe site-ul oficial, iar de data aceasta rezervarea am făcut-o prin formularul online de pe site și a fost confirmată rapid printr-un răspuns pe email.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
27 comentarii
30/04/2015 la 11:06 AM
N-ai arătat pișcoturile.
Ion(Citează)
30/04/2015 la 11:11 AM
Intreabrea corecta este: a fost eveniment?
nashu_mare(Citează)
30/04/2015 la 11:23 AM
Frumos, frumos. Merita sa mergi in astfel de locuri. Ocazional, desigur, pentru ca nu cunosc inca persoane dispuse sa isi cedeze lunar salariul pentru o cina in doi:)
Duby(Citează)
30/04/2015 la 11:36 AM
Da, aniversarea noastră plus faptul că terminasem renovările sau cel puțin așa credeam noi.
nwradu(Citează)
30/04/2015 la 11:36 AM
Băi, nu mă pot abține din râs! Chestia aia cu coroana de miel e cu terină de …. cartof ! Ală nu-i mai mult de un cartof tăiat in trei.
Ca să nu zic ca un cartof plus două costițe…99 de lei!
Bogdand(Citează)
30/04/2015 la 12:00 PM
Si unde ati luat masa dupa aia ?
thundermar(Citează)
30/04/2015 la 12:07 PM
A facut un mic popas la Dristor Kebab:))
Duby(Citează)
30/04/2015 la 12:26 PM
Carnea aia e bestială :))) eu nu înțeleg de ce o mai pune pe grătar , cand o puteți mânca direct din măcelărie . Frateeee , e cruda , mama masii de treaba , cum puteți sa o mâncați asa ?
Aurelian(Citează)
30/04/2015 la 12:53 PM
Credeam ca sunt pe targetul blogului asta, dar 600 de lei pentru mâncare nu merita decât daca esti constipat o săptămână după.
Andrei(Citează)
30/04/2015 la 1:10 PM
Am plecat chiar sătui după aperitiv, fel principal și desert. Nu-i vorba de mâncat că ți-e foame, ci de experimentat ceva bun în domeniul gastronomiei, că altfel am mers la meniul zilei cu 18 lei aici în cartier.
nwradu(Citează)
30/04/2015 la 1:14 PM
Nu e crudă, e rozalie de la sucurile care se ridică la suprafața ei.
O vită rare arată ca aici https://www.nwradu.ro/2013/02/vita-rare/
Miel din acela am făcut și eu acasă https://www.nwradu.ro/2014/04/cum-gatesc-miel-facut-mediu-fraged-si-suculent/
nwradu(Citează)
30/04/2015 la 3:19 PM
primesc si bonuri de masa?
gogu(Citează)
30/04/2015 la 3:47 PM
Hahahhahaha, ai mâncat într-un restaurant scump!
nashu_mare(Citează)
30/04/2015 la 4:13 PM
Bine rezumat.
Dacă voi mânca vreodată la unul și mai scump, gen Le Fin Palais Royal, să țin minte să nu scriu pe blog, poate că interesează mai mult ce mai este nou la City Grill.
nwradu(Citează)
30/04/2015 la 4:40 PM
E prea scump, pana la urma e mancare cu ceva aroma. (a se citi snobism) dar fiecare e liber sa faca ce vrea cu banii lui.
alex ilie(Citează)
30/04/2015 la 4:52 PM
Pe o scara de la 1 la 10, cum l-ai compara cu “La Mama” din Centrul Vechi?
nashu_mare(Citează)
30/04/2015 la 6:25 PM
Te cred , o fi bun , fiecare cu gusturile lui , dar eu daca as vedea asa ceva in farfurie cred ca vreo luna as fi vegetarian.
Aurelian(Citează)
30/04/2015 la 6:29 PM
Nu stiu cum poti spune ca nu merita ceva ce nu ai incercat. Altfel, e o chestie de prioritati presupun. Din punctul meu de vedere, e o experienta care merita.
matilda(Citează)
30/04/2015 la 6:56 PM
Cand ai venit de cateva mii de euro/familie ca Radu, e normal sa nu ti se para mult o masa de 500-600 lei de cateva ori pe an.
Andreea(Citează)
30/04/2015 la 10:03 PM
Spun ca nu merita , deoarece nu as putea incerca asa ceva, cred ca as vomita. Fiecare cu punctul lui de vedere. Nu cred ca degeaba a aparut focul , pentru ca omul sa poata pregati mancare si sa se incalzeasca.
Aurelian(Citează)
01/05/2015 la 7:39 AM
Did she at least put out afterwards? :P
Alice(Citează)
01/05/2015 la 10:51 AM
Din categoria am mancat, dar tot mi-e foame.
hgv(Citează)
01/05/2015 la 9:30 PM
Glumesti cred, nici macar un cartof intreg nu pare, probabil au folosit unul singur la 3 farfurii.
Redgrave(Citează)
01/05/2015 la 9:34 PM
Ia acest pumn de argilă și produ-mi un gânditor de Hamangia! Eftin!
nashu_mare(Citează)
02/05/2015 la 8:39 AM
Ai gagica sau gagic?
mihai(Citează)
05/05/2015 la 6:43 AM
Văd că toată lumea sare în sus la preț. Eu am căscat ochii mari când am citit că ați fost la restaurant pe 14 februarie și, la o lună jumătate după ești încă impresionat.
Chiar arată bine mâncarea.
Roxana(Citează)
05/05/2015 la 6:45 AM
E greu să pricepi că experiența contează un pic mai mult decât banii, și o dată în an nu ar trebui să-ți fie rușine să te tratezi regește. Da’ no, zi asta la fanii parizer.
Dorin(Citează)