un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

eMAG preia magazinul Fashion Days

30 Apr 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

27 comentarii

eMAG a anunțat bomba lunii, probabil a anului, în comerțul online: vor prelua magazinul Fashion Days.

Fashion Days este o companie cu prezență masivă în multe țări europene din regiunea de interes pentru eMAG (mai exact, sunt prezenți în Romania, Bulgaria, Ungaria, Slovenia, Slovacia, Cehia si Polonia) și cu o cifră de afaceri foarte mare în România. Nu am date exacte, sunt mai secretoși, dar v-am spus experiența mea cu un curier DPD: depozitul și mașinile erau pline de colete Fashion Days și mi-au spus că așa este mai mereu, numărul comenzilor este foarte mare.

În plus, Fashion Days are în România un centru logistic foarte mare și modern, care le-a permis să reducă timpul de livrare de la trei săptămâni la câteva zile. Recent a fost premiat de Asociația Europeană de Logistică.

Fashion Days aparține tot grupului Naspers, cei care dețin și pachetul majoritar la eMAG, așa că nu avem în față o achiziție propriu-zisă, ci o preluare de altă natură. Cert este că eMAG va asigura de acum managementul și pentru Fashion Days, birourile centrale se mută în București (erau în Bulgaria), Fashion Days va beneficia de poziția eMAG pe piață, eMAG va beneficia de parteneriatele FD în domeniu pentru a se dezvolta și mai mult în această direcție. Rămâne de văzut ce înseamnă asta pentru tot restul sistemului și pentru companiile ce-și ofereau servicii acestui magazin. Preluarea trebuie întâi aprobată de Consiliul Concurenței.

“Este un moment important în dezvoltarea eMAG și vom aduce beneficii importante tuturor clienților noștri. Oamenii din spatele Fashion Days pun foarte multa pasiune, sunt foarte talentați, și ne dorim ca împreună cu experiența în comerț online a colegilor din eMAG să ne dezvoltăm mai repede în regiune”, spune Iulian Stanciu, acționar și director general eMAG.

Uitați încă una bună cu eMAG: dacă vă uitați pe site-ul european privind mărcile înregistrate, veți vedea că la finalul anului trecut eMAG și-a înregistrat mărcile în Turcia, Letonia și Lituania. În Turcia se ajunge prin Bulgaria, unde eMAG deja are o poziție bună pe piață, iar în Lituania și Letonia prin Polonia, piață pe care au intrat recent.
emag_turcia_lituania

    27 comentarii

  1. devine mamut.

      (Citează)

  2. Singura lor problema e ca merg in pierdere.

      (Citează)

  3. Erau oricum in grup.

      (Citează)

  4. Este cea mai tare veste de anul asta pe care o da Emag! Bravooo! Chiar plangeam dupa Fashiondays cand au anuntat iesirea din 2Parale.

      (Citează)

  5. Pai aveau din 2012 actiuni cumparate de la Fashion Days, era previzibil ca va urma achizitionarea pachetului majoritar.

      (Citează)

  6. Mai corect spus cred ca ar fi ca eMag intergreaza FashionDays.

      (Citează)

  7. Pa pa afiliere cat se curand. Cel putin pe fashion. Nu suna bine deloc. MONOPOL!

      (Citează)

  8. Nu știu de ce mă corectați la exprimare. Am zis în titlu “preia”, nu “cumpără”, iar în articol “nu avem în față o achiziție propriu-zisă, ci o preluare de altă natură”.

    Nu confundați site-ul acesta cu altele care habar n-au pe ce lume sunt, ce înseamnă termenii și deci au anunțat achiziții de magazine.

      (Citează)

  9. thundermar:
    Singura lor problema e ca merg in pierdere.

    Nu vad utilitatea comentariului tau si nu are valabilitate in conditiile in care emagul are o buna cota din piata de electonice. Lucru care le permite intr-o oarecare masura sa obtina preturi mai mici ca orice alt comerciant.

      (Citează)

  10. Biroul central e in Elvetia (Zurich), nu Bulgaria.

      (Citează)

  11. Andrei Misarash

    30/04/2015 la 3:13 PM

    devi plictisitor Radule !

      (Citează)

  12. Andrei Misarash

    30/04/2015 la 3:14 PM

    te-am sters de la speeddial ! stiu nu e o pierdere pentru tine !

      (Citează)

  13. Duby:
    Pa pa afiliere cat se curand. Cel putin pe fashion. Nu suna bine deloc. MONOPOL!

    Nah, și eMAG și FD vând produse scumpe. Sunt destule magazine cu chestii ieftine și acestea au succes în continuare. Nu suntem o țară bogată.

      (Citează)

  14. ion: Nu vad utilitatea comentariului tau si nu are valabilitate in conditiile in care emagul are o buna cota din piata de electonice. Lucru care le permite intr-o oarecare masura sa obtina preturi mai mici ca orice alt comerciant.

    Cine e pe pierdere?

      (Citează)

  15. zuppy:
    Biroul central e in Elvetia (Zurich), nu Bulgaria.

    În fine, România era controlată din Bulgaria.

      (Citează)

  16. Andrei Misarash:
    te-am sters de la speeddial ! stiu nu e o pierdere pentru tine !

    Orice om care spune asta e o pierdere, dar e alegerea ta. Numai bine!

      (Citează)

  17. Se anunta asta inca de cand au introdus produsele din segmentul fashion. E de bun augur, cumpar des de la FD :)

      (Citează)

  18. Preluare, adica voi astia care va ocupati pana acum sunteti prea prosti si dati-l incoace la mandea, sa facem treaba.

    FashionDays mi s-a parut intotdeauna un magazin penibil, pentru ca vinde produse SH. Scumpe si de lux, e adevarat, dar SH si anuntate cu mare pompa.

      (Citează)

  19. Biroul central era in Elvetia (Zurich), iar centrul operational era in Romania. Romania era controlata (la fel cum era controlata si Fashion Days Bulgaria) din Elvetia :). Acum si biroul central si centrul operational se vor afla in Romania. :)))))… daca tot s-a insistat mai sus pe acuratetea datelor… :)

      (Citează)

  20. Gaelex:
    Preluare, adica voi astia care va ocupati pana acum sunteti prea prosti si dati-l incoace la mandea, sa facem treaba.

    FashionDays mi s-a parut intotdeauna un magazin penibil, pentru ca vinde produse SH. Scumpe si de lux, e adevarat, dar SH si anuntate cu mare pompa.

    Sunt curios cum ai aflat ca sunt produse SH .

      (Citează)

  21. Gaelex:
    Preluare, adica voi astia care va ocupati pana acum sunteti prea prosti si dati-l incoace la mandea, sa facem treaba.

    FashionDays mi s-a parut intotdeauna un magazin penibil, pentru ca vinde produse SH. Scumpe si de lux, e adevarat, dar SH si anuntate cu mare pompa.

    Am primit mereu produse noi de la ei. Au vândut de câteva ori SH, foarte clar marcate astfel, parcă niște poșete Hermes.

      (Citează)

  22. Felicitari celor de la Emag pentru ca reusesc sa se extinda si pana acum eu personal, nu am avut parte de experiente neplacute din partea lor.

      (Citează)

  23. Inchirieri trotinete online

    01/05/2015 la 10:34 AM

    Emag e cel mai taree!!!!!11!!

    Inchirieri autocare online:
    Felicitari celor de la Emag pentru ca reusesc sa se extinda si pana acum eu personal, nu am avut parte de experiente neplacute din partea lor.

      (Citează)

  24. Andrei Misarash:
    devi plictisitor Radule !

    Wooow… Err, Iiii…. I-ai spus-o!

      (Citează)

  25. Andrei Misarash: devi plictisitor Radule !

    “devii” ….in mod clar nu e o pierdere …

      (Citează)

  26. Nu stiu de ce, dar nu sunt pe gustul meu firmele care cumpara,ataseaza,inghit sau oricum ziceti voi acestor lucruri…..emag a fost prima firma de la care am cumparat online ,iar super dezvoltarea aceasta ma duce la gandul a ceva supra saturat care va exploda pana la urma.

    M-i dor de firma de la inceputuri ….intelegeti voi ce vreau sa zic!

      (Citează)

  27. Da, de acele posete vorbesc. Nu poti sa fii pretentios si cu stindardul sus si sa vinzi produsele SH ale unor doamne bine. Paranoia mea se gandeste ca in general erau ale unor curvette din show-business-ul autohton.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus