un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cum să comanzi online din duty-free-ul din Otopeni

26 Jul 2017  ·

TEHNOLOGIE, TURISM  ·

23 comentarii

Eu mă uit întotdeauna prin magazinele din aeroport în special la băuturi, că de obicei acolo poți găsi o colecție bună de licori ceva mai fine, ediții ceva mai rare, poate mai în vârstă decât mine.

De exemplu, iată un Royal Brackla, 35 de ani, 15.000 de lire sterline; sau un Johnnie Walker ediție specială ceva cu Formula 1, 36.000 de lire sterline. După cum v-ați dat seama din prețuri, acestea le-am fotografiat în Marea Britanie. Chiar și whisky-ul “normal” este însă atrăgător în aeroport deoarece de obicei sticlele au un litru, nu 0,75 litri ca în rest, că așa e moda prin aeroporturi.

Găsiți și la noi în Otopeni o mulțime de băuturi interesante, de exemplu acolo am văzut prima oară un Balvenie de 30 de ani sau un Royal Brackla de 21 de ani, la raft, sau dacă vreți un whisky și mai special, au Kavalan, whisky taiwanez foarte apreciat prin topurile internaționale, că așa am ajuns la subiectul de astăzi.

Sunt trei metode de a cumpăra ceva din “duty-free”-ul din Otopeni:

  1. înainte de a decola spre vreo destinație și iei produsele cu tine, ceea ce poate fi dubios. Nu cred că vrea cineva să care o sticlă de whisky sau o poșetă în delegație pentru a o aduce apoi acasă.
  2. înainte de a decola și folosești serviciul de “pick-up la revenire”. Îți păstrează cei din Otopeni achizițiile până revii în țară și le iei la sosire.
  3. prin site-ul bestvalue.eu, care-i magazinul online al duty-free-ului din Otopeni. Poți comanda de acasă și primești produsul la ușă, ca la orice comandă online.

Despre ultima metodă voiam să vă zic mai multe, că am văzut recent cum funcționează. Are un schepsis la mijloc: cum magazinul este în aeroport, trebuie să ai dreptul de a fi în aeroport chiar dacă tu de fapt dai comanda de acasă, ceea ce înseamnă că au voie să comande doar cei ce au un bilet de avion deja achiziționat.

Update: acum în pandemie nu sunt mulți oameni cu bilet de avion. Best Value de obicei vă alocă automat unul în contul făcut pe magazin, ca să puteți comanda ce vreți. Magazinul vinde băuturi fine, dulciuri, cosmetice, parfumuri, fashion, accesorii și jucării.

Asta poate suna mai complicat decât este de fapt. Dacă vei cumpăra astăzi un bilet de avion pentru un zbor pe 14 octombrie, poți comanda oricând începând cu azi și până pe 14 octombrie, pe baza acelui bilet (se verifică în site codul de bilet înainte de comandă). Primești marfa acasă în 2-3 zile, prin curier rapid. Livrarea e gratuită și se face prin TNT.

E o soluție eficientă pentru a comanda de acasă ceva ce se găsește doar în aeroport (am zis de băuturi, dar au și o mulțime de dulciuri ce nu sunt în magazinele noastre, cosmetice, haine, ceasuri, poșete șamd – ca în aeroport, de la branduri cunoscute), ba chiar eliminând posibilitatea ca vreo întârziere să-ți taie timpul de shopping din aeroport.

Iată cum a sosit sticla de whisky Kavalan, ambalată la mare artă:

Vă zic altădată cum a fost.

    23 comentarii

  1. De crewshop nu ai auzit?
    Exemple verificate acum de mine:
    Godiva
    MILK CHOCOLATE BAR WITH PISTACHIO
    Tablete 300 Grame

    Pret bestvalue.eu-10 euro
    Pret Crewshop -8.9 euro

    Jagermeister, 1 litru
    Pret bestvalue.eu-18 euro
    Pret Crewshop -17 euro

    Crewshop are si transport gratuit in Bucuresti indiferent de valoarea comenzii.

      (Citează)

  2. Tari pozele si bautura dar mie cel mai valabil mi se pare pisicu’..

    Bun de stiut cu duty- free ul online..ca am 2 bilete..

      (Citează)

  3. Sau daca stii ce sa cauti pe google :)
    Eu am deschis cont cand m-a enervet un speculant care vindea invite-uri cu 50 euro bucata pe okazii. I-am spus ca e teapa si s-a putut face cont gratuit.
    Am cont, am ajutati zeci de persoane sa isi faca un cont, era un cod promo care iti permitea asta. Din pacate nu mai merge si nu stiu cum sa trimit invite-uri din contul meu.

      (Citează)

  4.   (Citează)

  5. Salut,
    Nu prea vad prețurile prețurile “de uty-free”
    Un singur exemplu: categoria Băuturi/Best Seller, prima poziție Jack la 1 l -26 euro https://bestvalue.eu/p/old-no-7-4 ( aprox. 118 lei la cursul zilei)
    La carrefour online este 99 lei https://www.carrefour-online.ro/product/whiskey_jack_daniel_s_1_l-12000023
    Am comparat mai multe produse si nu pare să fie deloc mai convenabil.
    Imi scapa mie ceva, ma poti lamuri ?

      (Citează)

    • Prețurile de duty-free nu mai sunt de mulți ani mai ieftine decât ce-i în comerț, mai ales de când a intrat și România în rândul lumii. Totul e mai scump în aeroport, avantajul este că uneori poți găsi produse speciale/rare.

        (Citează)

  6. nwradu:
    Am auzit, dar nu am cont și n-am pornit cu ideea “hai să văd cum mă pot face ca sunt angajat acolo”.

    Ma fac eu ca stiu pe cineva care stie pe altcineva si mai tarziu se poate sa iti trimit ceva pe mail pe subiectul asta.

      (Citează)

  7. Mai sunt si variantele de a cumapara:
    – la aterizarea pe Otopeni, e un magazin la iesire. Iei produsul si pleci acasa
    – la imbarcarea spre otopeni din aeroportul de plecare. Iei produsul cu tine in avion

    Nu trebuie neaparat sa iei produsul cu tine in delegatie

      (Citează)

    • “în delegație” înseamnă pentru mine “în avion”. Nu știu alții cum sunt, dar eu n-am chef să car o sticlă ce cântărește în total 2 kg în bagaj ca să o beau când mă întorc acasă.
      Magazinul de la sosiri este foarte mic, nu se compară cu cel de la plecări. E mai mult pentru cei ce-au uitat să ia vreun cadou pentru acasă.

        (Citează)

  8. Vad ca aia au si Octomore.
    Cand ma fac mare si termin de platit casa, iau si eu o sticla.

      (Citează)

  9. Acqua di Gio 80E – 360ron best value, 2800 elefant.ro. Nu mersi

      (Citează)

  10. Am verificat candva preturile de duty free la camasile Bigotti, tocmai cumparasem vreo 5. 46 de euro in duty free, fara taxe si TVA, 120~140 de lei din magazinul Bigotti de pe Calea Victoriei.

    Diferenta fix pix.

      (Citează)

  11. Mai bine ia un Talisker din ala cu miros de fum. O sa iti placa.

      (Citează)

    • Nu sunt mare fan afumate. În particular, Talisker standard este ușor afumat și mi se pare ok, dar tot n-ar fi prima mea opțiune de cumpărat, găsesc mereu ceva mai pe gustul meu.

        (Citează)

  12. *Balvenie

      (Citează)

  13. Gaelex: Crewshop

    Shhh. Don’t spoil the fun. Ca ador sa vad fata aia a omului care crede ca a facut afacere vietii lui la DutyFree-uri :D Romanul cand aude de Duty Free pierde orice ratiune , degeaba ii explici ca am cumparat un Lacoste L12.12 Rouge din Munchen (Sephora, care are printre cel mai mari preturi) cu acelasi pret cu care era si in Duty Free. Faptul ca sunt scutiti de taxe nu inseamna ca vand mai ieftin. Dar na… la naivi ,sa nu zic altcumva, degeaba le explici ca ei o stiu una si buna cu dutyfree-ul. De parca aia nu ruleaza un business pentru maximizare profitului.

      (Citează)

    • Mai sunt astfel de oameni? Că e destul de evident că pentru parfumuri sau produse normale, ce le poți găsi și în Carrefour, nu mai este de mult aeroportul vreo mare afacere.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus