un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Câteva articole interesante de citit astăzi – 2 aprilie 2017

2 Apr 2017  ·

GÂNDURI  ·

11 comentarii

Fotografia unui român, premiată la un mare concurs foto, este un plagiat. Mi-a plăcut explicația despre cum cineva i-a dat ideea, dar nu e plagiat. Las-o naibii, e identică, nu se putea face doar pe descriere din cuvinte, fără să vezi originalul.

Apropo de asta, iată aici multe dintre fotografiile premiate. Uitați-vă la cea făcută de un slovac în Alpii Dolomiți din Italia.

Zeci de români au câștigat sute de milioane de lei la loteria grecească speculând o eroare a trecerii la ora de vară. Super-tare faza, chiar dacă regulamentul este în favoarea loteriei. N-am mai văzut alte știri pe acest subiect, sunt tare curios cum se va termina totul.

Leopold și Loeb. Povestea unui caz ciudat, cu doi studenți foarte inteligenți ce au vrut să facă o crimă perfectă pentru a arăta că se poate face așa ceva. Evident, nu le-a mers planul, dar iată ce ciudați (și nebuni) sunt oamenii.

Cele mai enervante lucruri pe care brandurile le fac în social media. Probabil nu clasamentul la care vă așteptați.

O analiză a obezității în SUA. În 1991, nici un stat nu avea mai mult de 20% populație obeză. Acum, Cel mai puțin obez stat este Colorado, cu 21% din populație peste limită. Dar îmi place cum un nene ia datele publice și le analizează pe toate părțile, ceea ce aici nu se face nici oficial.

Pisicile înainte și după tehnologia modernă. O colecție de imagini amuzante cu pisici, desigur.

A pierdut ProTV sau a câștigat Antena 1? Despre cum Antena crește în audiențe, în timp ce emisiunile ProTV-ului nu mai găsesc succesul de altădată. Simt același lucru, Masterchef nu m-a mai atras de câteva sezoane, la Românii au talent nu suport să mă uit din cauza juriului, doar Vocea României mă atrage pe ProTV. Când se va schimba și acea emisiune în mai rău, vor mai pierde un calup de audiență.

Sprite și Fanta au fost numite produse periculoase în Nigeria. Rețeta de acolo cuprinde mai multe substanțe ce pot fi toxice dacă sunt amestecate cu vitamina C.

Prietenii se mai îndepărtează. Și cineva a scris un articol imens despre asta, de parcă ar fi ceva incredibil.

Restaurante cu priveliște. Deschideți galeria.

 

O masă direct pe coasta daneză, unde cresc scoicile alea bune. Reportajul aici.

    11 comentarii

  1. Salut Radu, ti am dat un mail cat si un mesaj pe fb cu o cerere de oferta pentru publicitate pe blogul tau, astept un raspuns cu proxima ocazie, a trecut deja o luna.

    Multumesc.

      (Citează)

  2. Despre un escape room, nu dau numele aici ca sa nu pornim cu stangul :) Sau daca tot nu gasesti, si daca il pot da, imi zici.

      (Citează)

    • Sorry, dar n-am fost niciodată la un Escape Room și nici nu intenționez să fac asta prea curând.

      Vezi însă că sunt vreo 5 alți bloggeri care scriau des despre așa ceva, mai degrabă legi ceva cu ei.

        (Citează)

  3. Nu am vazut la tine pe blog sa scrii prea multe despre amazon Alexa sau Google home.
    Sunt multe exemple de automatizari pe youtube as fi curios daca sunt becuri, intrerupatoare, prize, termostate care sa functioneze cu Alexa in Romania.

      (Citează)

    • Păi nu ai ce scrie prea mult, eu n-aș cumpăra așa ceva în România tocmai pentru că nu e suportată.

      Doar la becuri ce mai contează treaba. La termostate, prea complicat, numărul celor care au centrală și comenzi vocale e foarte mic.

      Caută după google home sau alexa, o să găsești destule articole.

        (Citează)

  4. Salut,

    Am inteles, imi poti spune te rog la care bloggeri te referi? Sa stiu cu cine pot discuta.

    Multumesc.

      (Citează)

  5. Foarte interesant articolul despre Leopold si Loeb.
    Pentru un om care pretinde ca e inteligent, Leopold a fost un dobitoc. Cum sa lasi ochelarii langa cadavru si sa uiti sa ii recuperezi si mai ales sa dai asa declaratii politiei?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus