un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Câteva articole interesante de citit astăzi – 16 aprilie 2017

16 Apr 2017  ·

TEHNOLOGIE  ·

14 comentarii

Poziția guvernului în privința căsătoriilor homosexuale. (Nu știu de ce ne ferim de acest termen și le spunem “gay”). Poziția este că legislația română primează în fața celei europene, care este pro-acceptare.

De ce fac companiile aeriene overbooking. Știu niște oameni care, nefiind presați de timp, au profitat de ofertele de moment de cazare și 400 de dolari bonus ca să renunțe la zbor.

14 moduri de a găti edamame. Știe cineva unde pot găsi edamame în București? Îmi plac la nebunie, mergeți la Edo Sushi pentru unele foarte bune, dar aș vrea să fac și acasă ca snackuri.

Apple ar trebui să cumpere Tesla și să-l pună pe Musk CEO. Musk CEO la Apple, aia ar fi amuzant.

Cum se pregătesc britanicii pentru moartea reginei. Creepy. “In Britain, the Guardian reports that the paper’s deputy editor has a list of stories ready to go; the Times of London purportedly has 11 days’ worth of queen-related coverage planned. Other news organizations have practiced extensively, utilizing the name “Mrs. Robinson” during covert rehearsals. Experts are locked into contracts to give their exclusive takes to specific news organizations. Radio stations have crafted two levels of playlists with “sad” and “saddest” music. Fewer comedy programs will air on TV, everyone will wear black and people will be released from work early.”

O discuție despre chirie versus rate la casă. Citiți toate comentariile, că acolo sunt multe argumente pro și contra.

Doi deținuți au construit PC-uri din bucăți, le-au ascuns și erau hackeri. Nu la noi, desigur.

Primăria Berlin 207 angajați, Primăria București 860.

Cum arătau site-uri celebre de-a lungul timpului.

Cum s-au îmbrăcat vedetele la Coachella. Slutty, adică.

Cosmopolitan scrie despre cancer sub titlul “cum să pierzi 20 de kg rapid”.

Filmare cu New York în rezoluție HD din 1993. Detalii aici, filmul mai jos:

Sărbători fericite!

    14 comentarii

  1. „(Nu știu de ce ne ferim de acest termen și le spunem “gay”).”

    Pentru că până zici „homosexual” de trei ori moare un arbore sequoia de bătrânețe. „Gay” e mai scurt.

      (Citează)

  2. In Canada e o practica obișnuită să îți cumperi bilete din timp pentru zilele aglomerate pentru că sunt șanse mari să primești discounturi dacă renunți la bilet. Am prieteni care au zburat gratuit in Cuba profitând de ofertele pentru overbooking.

      (Citează)

  3. Interesant, chiar nu stiam asta. Eu credeam ca termenul de gay se refera doar la barbati, in celalt caz existand termenul de lesbiana, iar homosexual referindu-se la ambele variante.
    Fiind insa Pastele, eu zic sa vorbim de edamame mai degraba :)

      (Citează)

  4. Edamame congelate gasesti din cand in cand la MegaImage. Ultima data am cumparat acum 10-15 zile.

      (Citează)

  5. E bine ca oamenii au spus clar ca suntem o tara de incuiati! Ca pana acum o scaldau si nu aveau nici o pozitie…

      (Citează)

  6. Mie mi se pare o idee buna ca Tesla sa facă un M&A cu Apple iar Musk și Cook sa fie amândoi CEO, Elon focusat pe automotive iar Cook pe devices și mac.

      (Citează)

  7. Musk e de admirat pentru marketing.
    Cand a vorbit de Tesla model 3 se referea ce va in viitor, Bolt full electric merge 238 mile cu un full charge sau 380 km si costa 36.000 de $ cat un model 3 care nu se stie cand va fi pe piata.
    Tesla power wall 2, are pret bun deocamdata pentru ca doreste sa optina pretul ala prin producerea de milioane de unitati, dar LG Chem, Sony, Mercedes si ei fac acelasi lucru.
    BMW i3 in 2014 avea baterie de 22kwh acum are de 33kwh la aceeasi greutate.
    Motoarele electrice nu sunt ceva nou, CFR, posta si toate fabricile din Romania aveau masinute electrice cu care trasportau marfa in interior, doar ca bateriile nu erau asa eficiente ca ce de azi.
    Pe la sfarsitul anilor 90 inceput de anii 2000 viteza procesoarelor se dubla la 18 luni, pe cati ii mai intereseaza viteza acum ca majoritatea sunt la fel. Cred ca telefonele au ajuns la acel moment, ce sa le mai faca ? eventual ecrane care se sparg mai greu dar cand poti face bani de pe vanzarea lor.
    SolarCIty acum parte integrata Tesla au fost listati la bursa in 2012 si pana acum au fost doar pe pierdere din 2006 de cand si-au inceput activitatea.
    Tesla model S e o masina extraordinara dar are si ea bubele ei , nu se poate sa platesti 100K pe o masina si sa intre apa inanuntru cand ploua. Apoi la banii respectivi concureaza cu masini care ofera un confort sporit comparat cu ei, acum e i8 pe la aceeasi bani dar in 2-3 ani cred ca vor fi multe alte modele care se vor bate cu ei.
    Musk vrea sa construiasca un ecosistem dupa model apple, panouri solare pe casa sau de ce nu un acoperis cu celule photovotaice integrate, baterie care sa imagazineze energia produsa apoi sa poata fi folosita in casa sau sa iti incarci masina.

      (Citează)

  8. nwradu:
    Wow, really? La astea mai mari sau la concept store?

    nwradu:
    Wow, really? La astea mai mari sau la concept store?

    nwradu:
    Wow, really? La astea mai mari sau la concept store?

    nwradu:
    Wow, really? La astea mai mari sau la concept store?

    Si la cele de cartier (nu am vazut insa la cele Shop&Go). Punga are 400 grame, produsa in China si costa aproape 10 lei.

      (Citează)

  9. Citesc pe wikipedia ca Edamame sunt păstăi de soia. De ce nu le zici aşa?

      (Citează)

  10. Eu nu as recomanda un consum constant de edamame sau alte produse derivate din soia sau care contin soia, mai ales daca esti barbat.
    Edamamele sau soia tanara au un continut ridicat de fitoestrogen. In organism se comporta precum estrogenul. E bun pentru femei dar nu si pentru barbati.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus