un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Oameni care mă enervează rău

23 Jun 2017  ·

GÂNDURI  ·

75 comentarii

Oamenii care pun direct mâna pe pâine prin magazine, deși un clește este chiar lângă ei. E chiar lângă ei! Și nu-i vorba că nu știu să-l folosească, că doar au ochi să-i vadă pe alții cum iau chiflele din raft. Nu, pur și simplu nu vor.

Iar cei ce bagă mâna și iau direct ceva, cu o singură atingere bine targetată, nu-s cei mai enervanți. Nu sunt așa purist. Dar sunt unii care pipăie trei pâini până să aleagă una. Într-o zi o femeie a strănutat puternic lângă mine, în palmă. Un minut mai târziu, ne reîntâlnim la raionul de pâine, unde pipăie cu aceeași mână jumătate din mormanul de franzele. Îmi venea să-i dau cu un pui înghețat în cap.

Oamenii cu funcții pompoase într-o firmă de 5 oameni. De ce să-ți spui CEO, funcție care, luată mot-a-mot, înseamnă un șef de șefi, ceva într-o organizație de mari dimensiuni? Nu poți fi manager? Director? Astfel de funcții sunt prea mici pentru tine, deși toți oamenii tăi încap în aceeași cameră?

Oamenii care-mi iau cardul și-l bagă în POS, deși cardul și POS-ul sunt contactless! Nuuu, am fi putut finaliza totul în 5 secunde, dar tu ai vrut să bagi cardul în POS și acum trebuie să mi-l dai mie peste tejghea și să bag PIN-ul pentru 16 lei și să ți-l înmânez înapoi și tu să te uiți la ecran până face bip-bip și apoi să-mi dai cardul înapoi…

Oamenii care se opresc imediat după scările rulante ca să se gândească în ce direcție să meargă. Vin alții din spate, omule! Mai fă cinci pași și apoi gândește-te ce cauți acolo și unde vrei să mergi. Știu că întrebarea “încotro merg eu?” este complicată în viață și fără un răspuns ușor, dar caută-l un pic mai departe. Uneori regret că nu sunt mai masiv ca să le dau un umăr zdravăn și apoi să le zic “ah, scuze, nu v-am văzut… dar n-ar trebui să vă opriți aici oricum!”.

Pe același principiu, oamenii care intră undeva și se opresc acolo, în ușă. Îi și vezi, intrând într-un mall sau magazin sau vagon de metrou, oprindu-se brusc și parcă spunându-și “sfinte Moise, dar nu-mi închipuiam că este așa ceva aici, deși aici veneam! Să iau o pauză de câteva minute și să contemplu totul.”

Oamenii care trântesc ușa de la lift. Nu zic să se gândească la cei ce locuiesc pe acel palier și aud acel zgomot, dar nu îi deranjează chiar și pe ei la timpane? Uneori văd câte un deștept sau o deșteaptă intrând în lift, iar în urma lor ușa se trântește cu atâta putere încât știu că și lor, acolo în interiorul cabinei, le-a creat un disconfort puternic. Ține-o cu mâna, ce dracu ai?!

Oamenii care pun pe site un pop-up cu “dă-mi like” sau “abonează-te la newsletter” ce apare imediat ce se încarcă pagina. La ce să dau like dacă n-am văzut nimic? Nu e mai simplu să apăs Esc și gata?

Oamenii care merg pe centrul trotuarului și n-ai loc să treci de ei. Știți cum este, trotuarul e lat cât două persoane, dar cel din fața ta merge fix pe centru și n-ai loc să treci de ei nici prin stânga, nici prin dreapta. Tot aici îi includ și pe cei care merg în zig-zag, de zici că joacă Quake și se feresc de rachete dușmane. Bănuiala mea este că respectivii n-au și carnet de șofer. Șoferia te cam învață să mergi drept chiar și pe trotuar și să te uiți un pic în spate când schimbi brusc direcția.

Că veni vorba de trotuare, mă enervează oamenii care merg într-un grup lat cât trotuarul. Adică să zicem că trotuarul e lat de 4 persoane și din față vin 4 persoane care merg una lângă alta, de nu ai loc să treci, și nici nu-ți fac loc pe lângă ele. Oare ce-și închipuie că voi face, un dublu șurub peste ei, ca Jackie Chan, iar în timp ce sunt în aer, capul meu deasupra capului lor, dar în slow-motion așa, le spun “nu face nimic, să vedeți cum urc până acasă când nu merge liftul!”? Dă-ți-vă la o parte, mergem 2 într-un sens și 2 în celălalt!

Oamenii care cer ajutor cu ceva pe net și se așteaptă să-i contactezi tu. Adică din când în când apare câte un comentariu de genul “Nu-mi merge laptopul, nu se mai aprinde. Emailul meu este GandalfSicilianul@yahoo.com, scrie-mi ce să-i fac sau sună-mă la 0721.234.567!”. Da prietene, știi cum se spune, nu-ți ține respirația așteptând să te sun! Discuția se poartă aici, cel mult.

Oamenii care trimit un mesaj cu “salut” și apoi așteaptă să le răspunzi tu înainte să spună ce vor de la tine. Poate ar trebui să ne reamintim principiul din spatele emailului și messenger-urilor: tu scrii un mesaj, celălalt răspunde când poate. Dacă vrei comunicație în timp real, dai telefon. Altfel, spune direct tot ce ai pe suflet și așteaptă răspunsul.

 

  75 comentarii

 1. Ai uitat sa ii mentionezi pe care se strang in fata usii vagonului de metrou dorind sa urce dar ignorand ca poate vrea sa si iasa cineva. De cateva ori chiar m-am oprit politicos, fara sa ma inghesui printre ei, si i-am intrebat pe unde se asteapta sa cobor.

    (Citează)

 2. Eu mor cu zile cand vad pe cate unii care arunca pe jos o hartie, un ambalaj, un chistoc de tigara. Desi bulevardul este plin de cosuri de gunoi, de ai unul aproape intotdeauna la 2 pasi distanta.

  As vrea sa vad politie la panda sa ii arda pe astia cu amenzi de 500 de lei pe cap de vita furajata.

    (Citează)

 3. * POS-urile contactless care nu se activează automat odată ce vânzătoarea a apăsat “total” (sau care o fi echivalentul pe casa de marcat). Plată contactless durează 5 secunde dar asta doar după cele 30 de secunde in care ne înțelegem din gesturi și priviri că am card și că e contactless.

  * Imprimantele leneșe care printează bonurile de casa și chitanță de la card. Ar trebui sa le pună niste muzică, să ai ce asculta cât timp aștepți.

  * Contactless. Bă, a naibii limba română, nu are echivalent pentru barbarismul ăsta. “Fără atingere” e prea de la țară.

  * Mașinile parcate aiurea, mai ales în orașele mici și mai ales când la câțiva metri de ele sunt locuri de parcare (cu plată, dar ieftine) libere. Dacă nu ai 50 de bani pentru o oră de parcare, cum dracu îți permiți motorina?

  * Polițiștii care nu “văd” că o masina care e parcată aiurea și blochează traficul nu are RCA-ul plătit de la începutul anului. Ok, poate te-ai saturat sa dai amenzi pentru parcare, dar interzicerea circulației pe drumurile publice ar fi ceva mai amuzant, nu?

    (Citează)

  • Ion Iliescu: * Contactless. Bă, a naibii limba română, nu are echivalent pentru barbarismul ăsta. “Fără atingere” e prea de la țară.

   Ba da, oficial este “fără contact”. Dar sună banal.

   Ion Iliescu: * Mașinile parcate aiurea, mai ales în orașele mici și mai ales când la câțiva metri de ele sunt locuri de parcare (cu plată, dar ieftine) libere.

   În orașele mici și eu am impresia că lumea lasă mașina oriunde are chef, probabil pentru că nu au trafic așa mare încât să conteze.

     (Citează)

 4. r/britishproblems

  In alta ordine de idei, sunt doctori sau clinici care raspund la intrebari pe site. Unii pun intrebarea si dupa aia lasa email sau numar de telefon la care sa fie contactati sa li se raspunda la intrebare, ca sunt prea ocupati sa vina sa citeasca raspunsul pe site.

    (Citează)

 5. eu zic cate ceva tuturor celor care “calca pe bec”, conform listei de mai sus;
  gunoi pe jos, ma scuzati, v-a cazut ceva pe jos, nu merge de fiecare data, si ma astept la un moment dat sa mi iau una in freza;
  nu se tranteste nicio usa, punct;
  aia cu alesul painii….. e de PORC, am vazut si angajati mega care au stranutat pe tava si voiau sa o puna la raft, le am zis, au plecat in spate, dar pot sa pun pariu ca a ajuns tot pe raft;
  eu chiar ii lovesc paia care intepenesc in fata usii de metrou si nu lasa loc la coborare, ma bag in ei si zic pardon foarte tare; si pe cei de pe scarile rulante…
  si cate mai sunt…
  iar apropo de cardul bancar, mi am rupt singura din POS chitanta, prapad….. nu am voie sa pun mana, doar el, casierul are voie; i am zis ca data viitoare voi pune piciorul…

    (Citează)

  • alexa: iar apropo de cardul bancar, mi am rupt singura din POS chitanta, prapad….. nu am voie sa pun mana, doar el, casierul are voie; i am zis ca data viitoare voi pune piciorul…

   Am vrut și eu să o rup cu mâna mea cândva și am rupt-o strâmb. Am bănuit că trebuie să ai pregătire pentru așa ceva și altădată n-am mai încercat.

     (Citează)

 6. Oamenii ce așteaptă bagajele la aeroport fix langa banda rulanta. Pe langa faptul ca mi-e greu sa imi vad bagajul, trebuie sa ma si inghesui sa il pot lua.
  Stai cuminte la 1 m distanta, când iti vezi bagajul faci doi pași în fata și îl iei. Apoi faci loc celorlați…

    (Citează)

 7. Subscriu la toate cele de mai sus si ofc la alte cateva ale mele sau ale orasului in care locuiesc. For example, in Amsterdam nesimtirea in mijloacele de transport e la alte cote:

  – gentile stau pe scaunul lor langa stapan, deh au suflet
  – rucsacul sta in spate chiar si in situatii aglomerate, mai ales! Daca e aglomerat nu se gandeste nimeni sa si-l dea jos si sa creeze putin spatiu si sa nu iti futa un ghiozdan in cap din cand in cand
  – femeile, femeile insarcinate, batranii – sa stea in picioare da-le dreacu! Sunt independente :))
  – opritul ca vacile in drum e la ordinea zilei. Sa vezi ce fun e cand se opresc pe bicicleta in mijlocul drumului ca sa vorbeasca si blocheaza accesul fara niciun stres.

  Dar nimic nu ma enerveaza ca vanzatoarele romance atunci cand vin in bucuresti si trebuie sa achit cu cardul. Dupa 3 ani de tranzactii smooth si cu bun simt si handleuit my own card, mi se pare de-a dreptul agresiv cum mi-l ia doamna din mana, pardon smuceste! ca sa faca ea tranzactia desi cardu se intoarce la mine sa imi pun pinul (daca nu a percutat ca e contactless) si se mai si uita la mine cand pun pinul, wtf.

    (Citează)

  • Oana: – gentile stau pe scaunul lor langa stapan, deh au suflet

   La străini am văzut de multe ori scaune blocate de bagaj, dar de obicei vine un alt pasager și spune că vrea să stea acolo și posesorul bagajului îl ridică fără să comenteze, cum ar fi și cazul, de altfel.

   Oana: – rucsacul sta in spate chiar si in situatii aglomerate, mai ales! Daca e aglomerat nu se gandeste nimeni sa si-l dea jos si sa creeze putin spatiu si sa nu iti futa un ghiozdan in cap din cand in cand

   Nu spune din astea că-l summonezi pe Bunescu, care pare obsedat de oamenii ce țin ghiozdanul în spate în metrou. :P

     (Citează)

 8. Cei care se opresc fix in fata turnichetilor si apoi incep sa-si caute cartela in geanta/portofel.
  Cei care merg inainte de pe banda de stanga: https://www.google.ro/maps/@44.4291886,26.1019655,46m/data=!3m1!1e3 (acum marcajele sunt clare, trebuie doar sa stai intre dungi)
  Cei care ies de la Carrefour si vor sa faca stanga pe sub pod. De cele mai multe ori fac stanga de pe B1 si facandu-se dop la viraj ei blocheaza B1, iar eu nu pot merge inainte: https://www.google.ro/maps/@44.4432557,26.0613098,92m/data=!3m1!1e3

    (Citează)

  • Acolo la Unirii marcajele sunt varză, din păcate, iar benzile prost configurate pentru situația reală.

   În rest, cred că totul se rezolvă cu ceva mai multă îngăduință și răbdare.

     (Citează)

 9. Pe mine ma enerveaza maxim cetatenii care, desi au curti suficient de mari si le-au si prevazut cu poarta de acces pentru masina, au spatiu in curte dedicat pentru parcarea masinii sau chiar un garaj, totusi aleg sa-si parcheze masinile pe strada. Sunt cartiere intregi de case in Navodari, unde faci slalom printre masinile proprietarilor, desi au curtile de 500+ mp, cu poarta pentru masina sau garaj.

    (Citează)

 10. * sunt fumator, ma enerveaza cand nu gasesc un cos de gunoi pe o raza de 300 m

  * semintele lasete de bajetii cu ” cola, seminte si caterinca ” in comportament

  *gagica-mea care arunca chistocul de tigare pe asflat / pamant cand e cosul langa ea ( i-am atras atentia intr-un mod dur si nu mai face )

  * biciclistii din parcuri pe alei stramte care fac zig zag printre copii ( mars pe strada ) si/sau daca nu esti atent 100% risti sa iti rupa unul capul

  * doamnele de la paine sau orice magazin alimentar ce servesc si iau bani cu aceasi mana, fara manusa.

  * motociclistii cu motocross-uri noaptea la 12-4

  * desi traim in Romania, peste tot, la orice, ti se cere Microsoft Office si limba engleza la nivel avansat. Open Office si limba asta pe care esti obligat sa o inveti 12 ani aparent nu mai este necesara. C*Aie daca aveam engleza brici eram prin alte tari mai bogate, nu in Romania.

  *marketing-ul asta pe steroizi din ziua de azi. Pe zi ce trece urasc din ce in ce mai mult vrajelile astea basite de un cretin ce se crede mare geniu printr-un birou cubic si vomita o campanie de marketing de te face sa te intrebi: ” ba astia cat de prosti ne cred ? ” .

  * ” iesim dar stam cu telefonul in fata ” – asta e boala ultimului deceniu. Nu sunt eu prea vorbaret dar laso naiba, am iesit cu tine ca sa socializez, nu sa ma uit la carcasa ta.

  * oamenii din departamentele de HR, oamenii ce dorect discriminare pozitiva, life couch-ii (couchii ? antrenori de viata ? wtf ) , dezvoltarea personala facuta de toti retardatii ( am picat in plasa asta, eram tanar, mi-a trecut )

  * s.a.m.d.

    (Citează)

 11. Si eu pipai painile ca sa vad care e calda, dar numai cu manusa sau prin punga de hartie.

  Ma enerveaza maximum cretinii care parcheaza in buza magazinelor, pt ca le e lene sa mearga pe jos 50 de metri de la parcare…le doresc diabet si boli cardiovasculare.

    (Citează)

  • 50 metri ? Sa vezi cum se parcheaza la mine in LIDL Mihai Bravu colt cu intrarea Tarcau. parcare fix pe trecerea sau intrarea magazinului desi la 5 (nu 50 ci 5) metri sunt locuri libere…..

     (Citează)

  • Ah, pe ăștia nu îî înțeleg nici eu. Parchează ilegal la 3 metri de intrarea în mall sau hipermarket, apoi parcurg minim 2 km pe jos în acel mall sau hipermarket. Ce-ar mai fi contat 35 de metri prin parcare?!

     (Citează)

 12. Florian:
  Pe mine ma enerveaza maxim cetatenii care, desi au curti suficient de mari si le-au si prevazut cu poarta de acces pentru masina, au spatiu in curte dedicat pentru parcarea masinii sau chiar un garaj, totusi aleg sa-si parcheze masinile pe strada. Sunt cartiere intregi de case in Navodari, unde faci slalom printre masinile proprietarilor, desi au curtile de 500+ mp, cu poarta pentru masina sau garaj.

  La mine pe strada are unu 7 masini, daca parchezi pe strada, unde nu e parcare platita si nici nu blochezi calea de acces, iti ridica sergatorul.

    (Citează)

 13. Nu-mi merge laptopul, nu se mai aprinde. Emailul meu este GandalfSicilianul@yahoo.com, scrie-mi ce să-i fac sau sună-mă la 0721.234.567

    (Citează)

 14. Pana sa ajungem si noi cat de cat civilizati precum vedem prin alte tari Europene o sa mai treaca ceva vreme. Exemple sunt multe : Mai ales la magazinele la colt de bloc cand vanzatoarea se scarpina intre buci si dupa iti da painea de pe raft

    (Citează)

  • Nu știu, la mine la Brutărești aici le dă doar cu mănușa.

   Faptul că lumea pune banii pe hârtia în care împachetează pâine e altă treabă, e și vina lor că nu pun întâi casa de marcat și apoi zona de împachetare, ca să nu mai ales oamenii banii acolo.

     (Citează)

 15. Daca nu te-ai fi insurat, ai fi avut sanse foarte mari sa ajungi o batranica cu 20 de pisici :)

  Ai uitat de copiii care bat mingea si vecinii care parcheaza in locul in care parchezi de 20 de ani, de cand stai in bloc.

  Plus tineretul in general :)

    (Citează)

  • Si daca parchezi de 20 de ani intr-un loc, atunci trece automat in proprietatea ta?!

     (Citează)

  • Andrei: Ai uitat de copiii care bat mingea si vecinii care parcheaza in locul in care parchezi de 20 de ani, de cand stai in bloc.
   Plus tineretul in general :)

   Cu ăștia chiar n-am o problemă.

   Mă bucur că încă se bate mingea (deși ăștia de la mine de la bloc au și o boxă portabilă și cam fac gălăgie, dar asta e), iar cu parcarea nu sunt de acord că locurile “se știu”. Nu-i oficial, parchează cine vrea pe el.

     (Citează)

 16. Ma enerveaza oamenii care se inghesuie in usile rotative automate din spatiile comerciale. Fiind prea multi, se declanseaza senzorii si usa se opreste brusc. Astfel toata lumea se imbratiseaza involuntar.

  Si ma mai enerveaza cand stau la o coada si imi vine randul la ghiseu, persoana din spatele meu sa stea in ceafa mea.

  p.s. Nu mai suport imprimantele de la posta romana !!

    (Citează)

 17. Eu am o problema la aeroport, la filtrul bagajelor, dupa ce cutiile trec de filtru ma gandesc ca cel mai bine ar fi sa-ti duci cutiile pe mesele de langa si sa nu stai la banda, sa-ti pui cureaua, sa-ti introduci laptop-ul in geanta, etc.. Se face asa un haos total fara nici un rost.

    (Citează)

 18. Femile care se pun in dreptul turnichetilor de la metrou si incep sa scotoceasca prin geanta dupa cartela de metrou, blocand intrarea.

    (Citează)

 19. * Aia cu contactless o intreb eu pe vanzatoare sau pun eu direct cardul daca vad semnul pe POS

  * Pe mine ma enerveaza unii soferi/pietoni care desi tu ai prioritate se baga ei si dupa se uita la tine sa vada daca le zici ceva, nu iti cer voie sau scuze

  * Ma mai enerveaza si stapanii care isi lasa cainii sa se pise pe masina ta, desi sunt in lesa si ar putea sa-i traga, ei chiar se lasa condusi de caini pana la roata ta. Cu greu m-am abtinut sa nu degajez o potaie odata

  Ca sa concluzionez am citit candva ceva interesant:
  “Intr-o societate ca a noastra sa faci bine inseamna sa faci cat mai putin rau” (rau insemnand de la ai deranja pe ceilalti pana la raul cel mai mare) mai simplu “sa faci bine inseamna sa fii civilizat”

    (Citează)

  • Franckie18: * Aia cu contactless o intreb eu pe vanzatoare sau pun eu direct cardul daca vad semnul pe POS

   Matilda chiar le zice pe un ton asemănător “contactless, vă rog!” Cu accent pe VĂ ROG!!!!

   Cred că într-o zi o va bate pe vreo vânzătoare care folosește normal cardul deși are POS contactless.

   La aia cu câinii și eu reacționez urât.

     (Citează)

 20. Oamenii care blochează banda de viteză pe autostradă, deși conduc ca la înmormântare.

    (Citează)

 21. Stefan Zanfir

  23/06/2017 la 9:31 AM

  Recunosc ca iau painea fara manusa sau cleste dar cand intind mana sunt deja 100 % decis ce vreau de acolo. Clestii aia sunt alunecosi si mi se intamplat sa scap un rulou cu branza pe jos, pana sa-l bag in punga. Evident ca l-am platit si pe acela si apoi l-am dat la un caine din curtea firmei.

  Dar cel mai tare mai ma enerveaza in trafic soferii cate merg cu 40 km/h, cand viteza permisa este de 50 km/h iar toti ceilalti mergem cu 60 km/h. Toti trebuie sa-l depasim …

    (Citează)

 22. Franckie18:

  * Ma mai enerveaza si stapanii care isi lasa cainii sa se pise pe masina ta, desi sunt in lesa si ar putea sa-i traga, ei chiar se lasa condusi de caini pana la roata ta. Cu greu m-am abtinut sa nu degajez o potaie odata

  Eu ii intreb daca ii deranjeaza sa ma pis si eu la usa lor :)

    (Citează)

 23. E rant article?

  Ma bag si eu:
  Aia de scutura ciresii in floare pt un selfie.

  Erau in Herastrau grupuri, in gradina japoneza, cu fotograful si scuturatorul aferent.

    (Citează)

 24. aia care intra in metrou si intepenesc in usa pentru ca le e lene sa faca 2 pasi mai in fata sunt cele mai stupide exemplare de hominizi care au existat vreodata.

  aproape toate exemplele din articol au o singura cauza: romanul considera ca el e cel mai important om de pe lume si ca oricine altcineva nu conteaza nici cat un rahat uscat.

  romanii au un egoism specific omului primitiv, care inca nu a descoperit minima solidaritate cu cel de langa el. De fapt ce spun eu aici, romanul nu a descoperit nici ca mai exista altcineva in afara de el pe lume, el se comporta ca si cum ar fi singurul om de pe planeta.

  romanul nu are capacitatea intelectuala de a intelege ca atunci cand membrii unei societati arata o minima grija unul fata de altul, rezultatul e ca tuturor le este mai bine, per ansamblu, in timp ce atunci cand nu o arata, tuturor le este mai rau.

  cercopitecul care intepeneste in usa de metrou si nu ii lasa pe ailalti sa intre pur si simplu nu este capabil sa inteleaga, data viitoare cand si el este blocat in felul asta de un alt cercopitec, ca el insusi e problema pentru ca propaga acest comportament lipsit de orice minima grija fata de celalalt.

    (Citează)

  • Ține doar de lipsa de atenție, de gândire și de educație.

   Mă uit la metrou că oamenii au cam început să stea pe partea dreaptă deși nu vine nimeni pe lângă ei prin stânga. Dacă așa îți spun semnele să faci și vezi și cum profită unii de locul creat ca să urce mai repede, îți rămâne ideea în minte și o aplici apoi involuntar. Dar e nevoie întâi de educație.

     (Citează)

 25. Inainte de insuratoare: “iata ce router/SSD nou am mai testat”/”uite ce am mai gatit”/”in vizita la fabrica Porsche”. Dupa insuratoare: “oameni care ma enerveaza. Rau!” :D

  De acord cu tine, mai ales cu privire la oamenii care circula ca vitele.

  O exceptie la ultima enervare, cu “salut” – aici bag frecvent un “salut, esti?” daca am nevoie de o conversatie in timp real. Doar daca nu raspunde continui cu un “cand apari da-mi un semn ca sa vorbim de X”. Iar acum, evident, va trebui sa ii intreb daca ii deranjeaza chestia asta :)

    (Citează)

  • Pkl: Inainte de insuratoare: “iata ce router/SSD nou am mai testat”/”uite ce am mai gatit”/”in vizita la fabrica Porsche”. Dupa insuratoare: “oameni care ma enerveaza. Rau!” :D

   A treia zi după nuntă am fost la poligonul de tir :P

     (Citează)

 26. Persoanele care taie colturile la trotuare mergand pe iarba verde (in multe cazuri, deja nu mai e iarba, e o mica carare).

  Mereu ma intreb, ce face omul ala cu alea doua secunde economise in viata lui ?

  Apoi vin persoanele carora le zici sa nu mai mearga pe acolo, poate totusi o sa creasca iarba. Si vin cu argumentul “Ca altii tot merg pe acolo, daca nu o sa merg eu – nu o sa schimbe nimic”.

    (Citează)

 27. @Radu, eu sper ca ai pregatit acest articol din timp si nu ai scris despre lucruri enervante din luna de miere, de pe o plaja alba cu mare turcoaz.

    (Citează)

 28. Mda. Sa ma includ pe lista :)
  Eu sunt ala care ia painea targetat bine. Nu stau sa pipai ca nu mi se pare ok. Si painea o iau cu mana cand stiu ca nu ating si altceva pe langa.
  Chistocul de tigara zboara pe strada fara jena. Dar nici un fel de jena. Pentru ca la volan fumez doar cand dau de vreo aglomeratie din aia de rahat care ar fi putut fi evitata daca vreun edil isi aloca 5 minute pentru asta. Nu e lumea de acord? Nasol.
  In rest fac scandal si amenint de-a dreptul orice individ care arunca gunoaie prin locurile pe unde imi petrec timp. Fara jena. Fac reclamatii si alte mizerii.
  Cand merg cu metroul si la iesire lumea sta in fata mea, ghinion. Intru prin ei. Da, pentru ca de ce nu? Eu am o urma de bun simt si ma dau la o parte si astept ca lumea sa coboare. Si cand urc nu stau in usa decat daca cobor la urmatoarea statie. Ma rog, discutabil.
  Contactless? Mersi nu. Am dezactivat. E alegerea mea. Ca bag pinul sau nu, nu pierd sau castig timp in plus. Timpul de tiparire a chitantei e acelasi si nu plec fara chitanta.
  Aia cu “Salut” ar trebui tiparita. Am zilnic minim cinci conversatii care incep cu salut/hello. Si atat. Ghinion.

    (Citează)

 29. * As mai adauga oamenii care intra intr-un magazin alimentar, nu stiu exact ce sa cumpere si monopolizeaza vanzatorul zeci de minute, “mai dati-mi si de aia 100g, de aia o fi buna?, hai sa iau si de asta”…

  * Bizonii care nu semnalizeaza niciodata dreapta si doar uneori stanga.
  Omule, vreau sa stiu si eu de ce incetinesti, ai ceva in fata? Aha nu, virezi.
  Odata la intrarea intr-un supermarket unul in fata mea a facut 2 viraje la dreapta si unul la stanga fara semnalizare. M-am dat jos la el, se cam speriase si el si nevasta-sa, insa i-am zis doar: “Cred ca aveti defecta semnalizarea, am vazut ca nici dreapta nici stanga nu merge”. A tacut malc.

    (Citează)

 30. Eu bag mana si iau paine pave din vitrina Lidl. Aia nu se poate lua cu clestele, dar odata ce pun mana pe una, pe aia o iau…

  Trebuie sa spun insa ca am vazut o data un tip care reusea sa ia paine normala (franzela) cu clestele… a luat vreo 5-6 paini (era inainte de o sarbatoare), ma uitam si asteptam sa-i cada una, dar nu, omul avea o dexteritate nemaipomenita, le baga intr-o plasa una dupa alta.

    (Citează)

 31. Florian: Pe mine ma enerveaza maxim cetatenii care, desi au curti suficient de mari si le-au si prevazut cu poarta de acces pentru masina, au spatiu in curte dedicat pentru parcarea masinii sau chiar un garaj, totusi aleg sa-si parcheze masinile pe strada.

  Asta se intampla pentru ca sunt cretini care isi parcheaza masina in fata portii si nu mai poti iesi. Mi s-a intamplat de cateva ori sa ma trezesc cu asemenea specimene, asa ca acum parchez afara unde este parcare publica, langa poarta (parcare marcata, nu parchez pe trotuar sau ceva). Daca traim aici, ne adaptam.

    (Citează)

 32. M-am amuzat când am citit despre usa la lift. Efectiv nu m-am gândit de mult timp la ce lifturi avem in România. Sau la faptul ca blocurile noastre nu au fost concepute cu parcări in interior, și intrările in majoritatea blocurilor sunt jegoase. Mi-a revenit memoria.

  Sa fac și eu o lista:

  1. Oamenii violenti verbal sau fizic, in trafic, in public sau in privat. Golani, infractori, romani tiganizati (ca expresie, o fi și țigani cu bun simt), hoți, etc.

  2. Oamenii necivilizati – e o categorie atât de mare de lucruri urate pe care le fac aceștia încât sper sa ii cuprind aici pe toți (de la înjurat de fata cu bătrânii sau copiii, pana la afișat anumite părți ale corpului indecent, in public, într-un context neadecvat)

  3. Oamenii inculți, dar care au pretenția de a fi altfel, pentru ca nu știu ce înseamnă a fi altfel. Cu alte cuvinte, cei care nu fac nimic pentru a creste moral. Considera mulți ca e bine sa ai un abonament “la sala”. Eu i-as obliga pe aceiași sa aibă și unul la “biblioteca”. Fie ea și virtuală, important e ca sa antrenezi și creierului. Asta este cea mai mare problema cred, pentru ca generează absolut toate celelalte probleme. Știu ca este greu sa citești, dar poți sa o faci urmărind efectiv subiecte de interes pentru tine. Și apoi formatul e puțin important – sunt Podcasts, audio books, chiar și video in forma de documentare, conferințe, tutoriale, etc. Însă veșnica problema este ca se pune accent pe cum arați, nu ce ai in cap.

  4. Părinții care tipa la copiii lor ca discreieratii, și nu au învățat ca unui copil nu trebuie sa ii zici NU, ca sa nu facă ceva, ci trebuie sa îl manipulezi/distragi către o alta activitate. Altfel tipa parintele, tipa și copilul, și nu se mai înțelege nimic. Nici măcar cine este adultul din aceasta Conversație. Iar cei care bat copiii intra la punctul #1.

  5. Oamenii nepoliticoși (ne-educați). Cei care nu înțeleg cum sa se comporte fata de alte categorii sociale cum ar fi – mame cu copii, bătrâni, femei, familii.

  Nu pot fi foarte specific in acțiuni pentru ca acești oameni produc o multitudine de activități enervante. Totul se reduce la educație din păcate și la mediul pe care societatea l-a oferit pentru a se dezvolta. Practic vina este pe jumătate a lor, jumătate a statului. Un exemplu: aici tinerii cresc înconjurați de locuri curate, turiști, jucându-se la plaja ori ieșind nopțile pentru activități sociale in aer liber. La noi semințe in fata blocului. Aceste tipuri de oameni cresc diferit in mod categoric și definitiv.

    (Citează)

 33. Pe mine m-a uitat odata casiera asteptand sa scoata cardul din POS si s-a apucat sa faca cu totul altceva. Dupa vreo 30 de secunde m-am enervat si mi-am scos singur cardul, si automat s-a deschis sertarul casei de marcat. Cand s-a intors si a vazut sertarul deschis s-a crizat de numa’, ca cine a deschis sertarul, nu mai stia ce sa faca, sa puna mana sau nu sa inchida, daca i-au furat banii si sterge amprentele etc. A fost fun.

    (Citează)

 34. Dar aia cărora le zici că ai contactless dar tot îți iau cardul ca apoi să-l puna ei pe POS? Pățesc destul de des asta…

    (Citează)

  • Acum vreun an am reusit/inceput sa ies si eu din tara spre vest. Eu obisnuit ca la noi, intindeam cardul, asteptand sa faca casierul formalitatile. Toti imi indicau sa il bag eu in lacas.

   Acum ma ia putin panica cand imi ia casierul cardul sa sa il introduca ei in POS sau si mai tembel sa il puna contactless.

   Lidl am impresia ca sunt singurii unde intotdeauna te invita casierul fie sa introduci cardul, fie sa faci plata contactless, ei neavand voie sa atinga cardul clientului.

     (Citează)

  • da si pe mine ma irita cand imi ia cardul din mana ca sa-l bage el in aparat.
   cardul este portofel, practic, deci asa cum nu pui mana pe portofelul cuiva, nu ar trebui sa pui mana nici pe card, e o chestiune de respectare a proprietatii private.

   adica, sigur, daca omul vrea sa dea cardul, e perfect, doar ca in cele mai multe cazuri nu e o alegere, casierilor doar le e lene sa apropie terminalul de client si sa-l ia inapoi dupa aia ca sa scoata chitanta.

   dar astea chiar sunt subtilitati, noi avem probleme infinit mai mari in ceea ce priveste felul in care ne purtam unii cu altii.

     (Citează)

  • Big T: Lidl am impresia ca sunt singurii unde intotdeauna te invita casierul fie sa introduci cardul, fie sa faci plata contactless, ei neavand voie sa atinga cardul clientului.

   Nu, și Mega Image, Carrefour, Cora și alții au acum POS-ul în față, la client.

   Doar ăia care au cititorul separat de POS îți mai iau cardul.

   Pe mine mă enervează când îmi ia cineva cardul și nu văd ce face cu el în spatele tejghelei.

     (Citează)

 35. aia cu painea mi se pare OCD. Ce conteaza ca o iau cu mana daca ating doar acea paine/chifla whatever si o pun in punga MEA? Nu am timp si rabdare pt toti idiotii care se chinuie cu clestele vietii sa ia tot cate o chifla si sa si-o puna in punga.

  Da, e de porc daca as pune mana pe alytceva, dar atata timp cat cumpar pe ce pun mana GTFO.

  Iar cu contactless-ul, cand scoti cardul intreaba daca are contactless, nu da cardul in mana casierei, it’s that simple.

    (Citează)

 36. ce e cu frustrarile astea de criza de varsta medie? :))

    (Citează)

 37. Ma enerveaza cand vad pe strada studenti la medicina(stagiari)/rezidenti/doctori in tinuta care ar trebui sa fie sterila. Adica ei au doar o uniforma care nu are legatura cu mediul in care lucreaza(steril). Ce mesaj trasmit ? Ca si eu pot intra intr-un mediu steril cu hainele de pe strada.

    (Citează)

  • Ah, da. Am stat cândva lângă un spital, toți ieșeau de acolo în halat și papuci, la masa de prânz, deși afară era ditamai noroiul.

   La noi igiena este doar pe hârtie.

     (Citează)

 38. * Ma mai enerveaza si stapanii care isi lasa cainii sa se pise pe masina ta, desi sunt in lesa si ar putea sa-i traga, ei chiar se lasa condusi de caini pana la roata ta. Cu greu m-am abtinut sa nu degajez o potaie odata

  Daca potaia se pisa pe roata mea, o degajam si pe ea si pe proprietar, lejer. Dupa cum a zis mai sus, daca ma pis si eu la usa lor fac scandal.

    (Citează)

 39. Faptul ca avem o parere foarte buna despre noi ne determina sa fim irascibili si deloc toleranti fata de comportamentul celor din jurul nostru.

  Astept un articol cu titlul “Oameni pe care-i enervez rau”.

    (Citează)

  • N-au decât să-l scrie alții.

   Dar e normal să mă enerveze niște oameni. Pe toți ne enervează unii sau alții, că nu suntem lobotomizați.

   Toleranța înseamnă să nu le dai în cap cu o piatră, indiferent cât de tare te enervează.

     (Citează)

 40. Nici nu s-a terminat luna de miere și deja ai nervii varză? ? ?

    (Citează)

 41. “Mămicile” Alea care au senzația ca li se cuvine totul doar din cauza ca s-au crăcănat o data.

  Aia care întorc pe dubla continuă când au rondul la 200 de metri în fata.

  Aia care in supermarket ocupa tot culoarul. Am mai văzut din ăștia care mergeau cu coșul lângă ei, nu în față.

  Cei care parchează fix în buza magazinului/sediului.

  Aia care scot sunete când trag de fiare sau care nu șterg urmele de transpirație de după ei.

    (Citează)

 42. Pe mine mă enervează toate cele care s-or scris pînă acuma, şi de asemenea mă enervează şi cele care se vor scrie după commentul mieu. Adică, mă rog, nu chiar toate, că atuncea aş ajunge la spitalu de nebuni.
  Acuma, pe mine mă enervează piţipoancele care umblă în ciuda ppp, cu fustiţe scurte pînă la kiloţei şi bikinei, mişcîndu-şi fesele încă neformate, doar aşa ca să te uiţi la ele, la fete nu la fese(!), şi după aia să-ţi arunce o privire de parcă le-ai fi violat. E vorba doar de violare vizuală, de altceva nici măcar să nu vă gîndiţi !
  Apoi mă enervează măgarii care învaţă să conducă maşinile cu mulţ cai sub cur, adică se rup în figuri cu tot felul de scheme de raliu şi cu muzica (nu spui ce muzică) la maxim.
  Apoi mai sînt cretinii care cum văd dungile albe de trecere de pietoni, se răpăd să treacă stradă fără absolut nici un fel de asigurare prealabilă, de multe ori belind ochii în telefon sau chiar sugînd-ul… Practic oferă invitaţia de a fi călcaţi pe bombeuri. La fel, reprezentanţii regnului animal consideră că au prioritate şi dacă trec pe la colţu străzii, fără să fie vreo trecere amenajată.
  Apoi mai sînt cei politicos îşi suflă nasu în batistă, deasupra mesei dintr-un local, sau deasupra mesei vecine, zgomotos, ca pentru “poftă bună”. Cu strănuturile de răceală, idem.
  Gata, v-am enervat destul(!), mai las şi pe alţii !!

    (Citează)

 43. Andrei M.:
  aia cu painea mi se pare OCD. Ce conteaza ca o iau cu mana daca ating doar acea paine/chifla whatever si o pun in punga MEA? Nu am timp si rabdare pt toti idiotii care se chinuie cu clestele vietii sa ia tot cate o chifla si sa si-o puna in punga.

  Da, e de porc daca as pune mana pe alytceva, dar atata timp cat cumpar pe ce pun mana GTFO.

  Mă mai enervează și ăia care nu înțeleg ce scrie autorul dar comentează și ei …

  Iar cu contactless-ul, cand scoti cardul intreaba daca are contactless, nu da cardul in mana casierei, it’s that simple.

  Dacă nu vezi POS-ul și simbolul de pe el înseamnă că e plasat strategic într-o zonă în care doar casiera are acces la el. Sau au 3 dar numai unul merge astăzi. Stai să întrebi, pierzi vremea.

    (Citează)

 44. * Milionarii în lei. Ăia care din salariul minim pe economie sparg cate un milion pe zi, la peste 10 ani de la ștergerea celor patru zerouri de la leu.

    (Citează)

  • Fun fact. Eu cand m-am mutat in Romania (nu’s nativ), am avut mari probleme a intelege conversiile astea cu milioane sau sute de mii, mai ales ca banii se schimbasera de ceva timp. Dar a trebuit sa invat. Acum ma mulez dupa discutie; sau cu bani vechi, sau cu bani noi.

   Da’ ce e peste 200 de milioane trebuie sa incep sa calculez in euro ca ma pierd.

     (Citează)

 45. Ma deranjeaza acel calator de autobuz care miroase la 7 dimineata a marijuana nu doar el ci intregul autobuz .

    (Citează)

 46. Oamenii care spun: “De ce ți-ai cumpărat chestia aia așa de scumpă. La banii ăia luai marca cealaltă, mai ieftină dar care face și cartofi prăjiți”. Plm, sunt banii mei, eu decid cum îi cheltui

    (Citează)

 47. Am venit pentru o vopsea lavabila, am ramas pentru cei care ne enerveaza :)

  Adaug si eu:
  – adormitii de la semafor care fac multitasking. Esti primul la semafor, ai obligatia de a fi atent sa nu tii o coloana intreaga pe loc. Telefonul, cautatul in geanta, discutiile captivante cu pasagerii mai pot astepta.
  – cei care fumeaza in masina si arunca chistocul pe geam. N-am decapotabila, dar mai merg cu geamul deschis. Un astfel de chistoc s-a oprit din fericire in geamul partial deschis.
  – cei care taie curbele. Daca nu esti in stare sa iei o curba stand pe banda ta, atunci ori n-ai treaba cu condusul, ori ai viteza prea mare.
  – cei care parcheaza pe doua locuri sau stramb sau ambele.
  – cei care zic ca te suna si nu te mai suna, ii suni si iti spun c-au uitat

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus