un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Turul Cafenelelor: caut cele mai bune cafele din București

14 Apr 2016  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

76 comentarii

cafea_2

Îmi face plăcere să vă prezint Turul Cafenelelor, al doilea proiect personal făcut pe același model precum Turul Burgerilor. Și nu orice cafenele, ci caut acele locuri speciale care excelează prin cafeaua servită. Iată ce înseamnă asta.

Cafenele sunt multe în București, că nu e greu să faci o cafea. Dificil este să faci una excelentă, să găsești combinația de cafea din sursă bună, prăjită de profesioniști, nu luată la sac din en-gros, cu râșniță de calitate, espressor de top și barista pasionat și priceput la arta cafelei. Genul de cafenea ce-ți servește cafea de specialitate alături de un pahar cu apă, pentru că știe că-i important să-ți clătești gura pentru a simți și mai bine aromele.

Din fericire, există astfel de locuri în București și în lista de mai jos astfel de locuri vă prezint. În articolele individuale am mers mai departe și am prezentat și ce-i special la acel local, ce altceva mai servește dincolo de cafea bună.

CAFENELE RECOMANDATE

ORIGO

Mergeți aici pentru atmosfera relaxată și personalul prietenos. La orele serii, cafeneaua se transformă în bar de cocktail-uri.

Barista de la Origo merg periodic la competiții internaționale și sunt recunoscuți pentru munca și priceperea lor. Eu mă duc de mulți ani acolo, iar calitatea cafelei a rămas ca-n prima zi, excelentă. Încercați macchiato sau flat white și veți reveni cu siguranță.

Unde: str. Lipscani 9, lângă Energiea, spre Dâmbovița. Citește despre Origo.

STEAM

Mergeți la Steam dacă aveți drum prin zona Charles de Gaulle sau când vreți să vă plimbați prin Herăstrau.

Localul este mic, gândit pentru cafea to go, cu doar câteva locuri pentru cei care vor să o bea acolo.

Unde: Str. Uruguay, 22. Citeste despre Steam.

BOB

Mergeți la Bob pentru poziția buna chiar în piața Charles de Gaulle, unde au un spațiu micuț la parterul unei vile la stradă. Mișto la ei sunt băncuțele din afară, unde poți sta la o cafea și privești trecătorii spre parc.

Au și cafele mai inedite, cum e turmeric latte, și servesc și diferite sandivșuri și cookies. Pentru cafea to go, prefer să merg în continuare la Steam.

Unde: Piata Charles de Gaulle, 3. Citeste despre Bob.

ORYGYNS

Mergeti la Orygyns pentru cafea importată de la prăjitoriile de top din Europa, precum Square Mile sau Da Matteo sau Audun, și încercați periodic ceva nou.

Localul este mic, au vreo 10 locuri, și au si banana bread si sandvișuri.

Unde: str. Jules Michelet 12, zona Piața Romană. Citește despre Orygyns.

CREAMIER

Mergeți la Creamier pentru priveliștea unei străzi frumoase din spatele Ateneului Român, mai ales vara când deschid și terasa.

Încercați și înghețata artizanală, am înteles că e bună.

Unde: str. Benjamin Franklin 5, în spatele Ateneului Român. Citește despre Creamier.

FRUDISIAC

Mergeți la Frudisiac în special pentru mâncarea tip brunch. Vă recomand toastul cu somon, iar clătitele cu ricotta sunt de asemenea foarte gustoase.

Locul este mereu aglomerat în weekend, iar serviciul e lent.

Unde: intrarea Bitolia 4, imediat din Piața Dorobanți. Citește despre Frudisiac.

THE COFFEE FACTORY

Mergeți aici dacă sunteți în zonă și vreți o cafea, că nu sunt multe alte opțiuni. Coffee Factory este o cafenea mare, au chiar și terasă în spate. Mi-au plăcut și decorațiunile, nu sunt multe, dar sunt făcute pe tema cafelei.

Unde: b-dul Regina Elisabeta 54, lângă piața Kogălniceanu. Citește despre Coffee Factory.

TROFIC

Mergeți aici în special pentru mâncarea stil brunch, cu multe ingrediente preparate chiar de ei. Preferatele mele sunt ouăle poșate cu somon sau curcan. Matilda preferă toastul cu avocado sau cel cu vinete. Au de asemenea și deserturi stilul home-made.

Trofic este localul sora a lui Origo, așadar aduc de acolo cafea prăjita de ei și barista cu experiență.

Unde: Str. Ion Brezoianu, nr 29. Citeste despre Trofic. 

T-ZERO COFFEE SHOP

Mergeți aici pentru cafea to go în zona Piata Rosetti. Cei de la T-Zero folosesc cafea prăjita de Origo. Locul este mic, au doar o bancă pentru clienți, dacă vreți să o beți pe loc.

Unde: str. Dianei 1, practic în Piața C.A. Rosetti. Citește despre T-ZERO Coffee Shop.

    76 comentarii

  1. ” în ultimul an am investit aproape 3.000 de lei în espressor și râșnită acasă ”

    Let me crown you the original douchebag.

      (Citează)

  2. un pic offtopic: nu stiu ce parere au ceilalti cititori ai tai, sau pe baza a ce ai facut schimbarea asta, dar personal nu mi place abordarea asta la persoana I. s ar putea sa fiu doar eu..

      (Citează)

  3. Nici mie nu imi place, denota aroganta, chiar daca cel mai probabil nu e cazul.

      (Citează)

  4. Internetul a dat voce prea multora….

      (Citează)

    • No shit. Eu când zic că ar trebui să încep să șterg din comentarii, voi nu, că oricine trebuie să zică ce are de zis, ce, ascund ceva? Aparent orice anonim, fără nume, fără email, și ar trebui să-l las să spună orice trăznaie pentru că… nu știe nimeni de ce.

        (Citează)

  5. tucano langa british council, steam nu cred ca se pune ca apartine tot de origo.

      (Citează)

    • Steam folosește cafea luată de la Origo, care au și o prăjitorie mare de tot, dar și alte cafele. Sunt independenți, doar s-au lansat cu un pic de ajutor de la Origo.

        (Citează)

  6. Dupa spamul cu “mare reducere coane, cumpara si tu de la emag”, s-a trecut la titluri de click bait, zici ca e libertatea… Iar acum… Cum au zis primii 3… Radu nu e mort, Radu se transforma

      (Citează)

    • Oh noes, unde e clickbaitul?

        (Citează)

    • @BigD – chestia cu cafeaua e o pasiune – aceeasi pasiune o am si eu – nu e anormal sa cheltui sume mai mari sau mai mici pe pasiunea ta. Daca tu nu ai aceeasi pasiune nu ai cum sa intelegi chestia asta.

      @Sparks: ai dreptate :)
      Blogul asta a devenit cunoscut pentru reviewuri tehnice amanuntite si argumentatia decenta a autorului. De ceva vreme insa lucrurile au luat-o pe alta cale. Emag la cateva zile, titluri de libertatea, mai multa politica… Lucruri neobisnuite pentru publicul uzual al sitului.

      Sa ne intelegem, cumpar de la emag, sunt ok pamenii, dar blogul asta devine mai mult o unealta de marketing emag decat un site unde pot gasi chestii decente.

      Radu si-a obisnuit cititorii cu un stil neutru si profesionist – lucrurile acum par ca merg in sens opus.

      E dreptul lui, e blogul lui – insa e si dreptul meu sa nu mai intru ;)

        (Citează)

    • Totul costă. Bani nu-ți cer ție sau altcuiva, ci site-ul se susține prin publicitate, iar în schimb poți citi despre burgeri, telefoane, cafea și altele.

      Altfel, desigur, ai putea citi despre ce nasoală e viața, dar prefer bloggingul optimist.

        (Citează)

    • @Radu:
      – nu neaga nimeni ca situl trebuie sustinut si munca platita
      – nu neaga nimeni ca scrii despre chestii faine
      – nu vad viata in negru( nici macar in gri :) )

      Buba e ca nu trec cateva zile fara se ne spui ca emag are o reducere – sa vezi chestie – in fiecare saptamana au :) – romanii nu mai cumpara daca nu e cu reducere.
      Buba e ca vedem titluri tot mai bombastice ( cauta de curiozitate termenul ” momentului ” sau ” telefonul momentului ” ).
      Buba e ca vedem mai putine chestii tehnice, mai putine pareri argumentate decent.
      Buba e ca nu faceai asta in trecut. E dreptul tau.

      Propun sa incheiem aici – subiectul cafelei e unul foarte fain si e pacat sa il poluam cu alte discutii – poate ai putea face un articol despre politica editoriala a sitului si sa ceri acolo feedback printr-un poll.

        (Citează)

  7. nwradu:
    Din contră, arogant este să te adresezi unei mulțimi de parcă ar fi “your minions”. E blog, nu site de știri.

    Nu sunt de acord, nu se pune asa problema :)
    Ca exemplu ai alte bloguri de succes unde exprimarea folosita este la persoana a 2-a plural.
    De asemenea, termenul folosit de tine “multime impersonala” este gresit. Daca tu asa ne consideri pe noi, cititorii tai, atunci e cam nasol :)))

      (Citează)

  8. ce griji au unii, domnilor cititori :))

    succes in noul proiect, radu! sunt convins ca si acesta va fi o reusita si vom gasi multe lucruri interesante.

      (Citează)

  9. Subscriu la faza cu persoana II singular, sună pueril când citesc “ți-am pregătit un articol” când e clar că nu l-ai pregătit pentru mine. Sună foarte forțat și dă senzația că persoana căreia i te adresezi se știe ea, iar ceilalți care citesc sunt cumva implicați într-o discuție privată.

      (Citează)

  10. Color One Coffee, Str. Dr. Carol Davila – un local intim (vreo 5-6 mese) in care fumatul nu a fost permis niciodata, iar proprietarul e acolo in fiecare seara, sta de vorba cu clientii, le ofera informatii despre tipurile de cafea pe care le au

      (Citează)

  11. un nou exemplu nwradu banii schimba pe om in rau nu in bine !

      (Citează)

  12. Cool project! Dacă nu erau deja le lista ta, să treci și pe la The Coffee Shop, T-Zero, M60. Nici la Frudisiac nu-i rea. Nu mai știu dacă mai e deschis magazinul/cafeneaua Delicatese Florescu (a celui care a scris Confesiunile unui cafegiu). Dacă da, musai de încercat și acolo.

      (Citează)

    • Sunt 3 locatii deschise in Bucuresti ale Dl Florescu, cea de la rosetti este principala, unde este si dansul.

        (Citează)

    • Magazinul este pe la rosetti, dar unde se bea și cafea habar n-am.

        (Citează)

    • Il cunosc pe tipul de la T-zero(Ciprian) si pot sa spun ca face o cafea buna pe care o beau cu drag de fiecare data. E de mentionat ca el ia cafeau tot de la origo, so…plus ca locul e micut rau si mai mult axat pe coffee to go

        (Citează)

    • Florescu nu recomand. Incercati tea&coffee, au prajitor de cafea si magazin la Hala Traian. Recomand cafeaua proaspat prajita de la ei si ai si posibilitatea sa degusti cafeaua pe care vrei s-o cumperi . KAFA este marca lor de cafea

        (Citează)

  13. M60, Orygyn.

      (Citează)

  14. Eu cred ca am ratat ceva, ca parca lumea care comenta pe aici era ceva mai normala de obicei. Nu prea inteleg care e problema cu tema articolului, de ce pt burgeri era ok dar dc e vb de cafea brusc discutam de cum banii schimba omul in rau…
    On topic, as sugera ‘Camera din fata’ pt o vizita si sunt curioasa sa vad care sunt celelalte recomandari ale tale suntem mereu in cautare de cafenele bune si cu acel ‘It factor’ :).

      (Citează)

    • Ah, dacă ții minte nici burgerii nu erau ok, cum să dai atâția bani pe un burger în loc de o ciorbă și o tocăniță?

      Oamenii, în marea majoritate, vor să vadă că și altora le merge prost, că îi chinuie șefii, că rata la bancă îi termină, că vecinul face gălăgie, că e aglomerat la shaorma.

      Se simt mai bine când văd că se poate mai rău, de asta și știrile sunt pline de drame și de asta cele mai mari comunități le găsești pe blogurile sau site-urile unde majoritatea subiectelor sunt înjurături și frustrări despre orice aspect al vieții sau unde se arată conspirații oculte. E o explicație, se pot văita și ei, se pot solidariza cu alții.

      Eu aleg să scriu despre alte subiecte. Sunt mii de oameni interesați de ele, îi văd prin alte mijloace, care nu stau să comenteze frustrați despre câți bani dau eu pe un espressor.

        (Citează)

  15. Eu am o lista (http://dl.bucharestcityapp.com/Pbej/AwLP3MbMys) cu 13 cafenele precum cele pe care le cauti. Pw o parte sigur le stii, dar poate altele iti sunt utile in tur. Abia astept sa citesc despre cafeaua pe care ai gasit-o in fiecare. :-)

      (Citează)

    • Mă voi uita cu atenție, vreo 3 nume sunt noi, la vreo 3 am fost deja, la vreo 3 nu m-aș duce că nu sunt ceea ce caut. Adică sunt și cafenele care arată bine, servesc bine, te simți bine acolo, dar eu vreau să pun accentul pe cafea, nu pe local și atmosferă. T-Zero sau Steam sunt exemple bune.

        (Citează)

  16. Vai de capul nostru… orice subiect da nasteri la controverse si hatereala pentru ca “stiu unii cum se face”. Natia lui “daca eram eu .. ”
    Daca nu aveti ceva bun de zis, si nu va place o idee, un articol, un blogger….de ce mai sunteti aici si nu dati x ?

      (Citează)

  17. Origo ( desigur :) ) Cafeteca in Brasov, Coftale, M60, Leonard cafe, The Coffee Factory, Guido

      (Citează)

    • Coffee factory – nu mi-a placut deloc gustul cafelei, barista habar n-avea care e diferenta dintre cafea americana si dubla, foarte multa mizerie si dezordine a baie

      M60 – decor anost, neconfortabil, barmanul a reusit sa greseasca de 2 ori comanda ceruta

      Camera din fata – decorul super fain, buna selectie de ceaiuri

      Origo – cafea buna, dar se cam exagereaza cu ridicarea in slavi a acesteia

        (Citează)

  18. Thumbs up pentru ideea asta cu turul cafenelelor, chiar eram în căutare de locuri noi. Viața e prea scurtă pentru a bea cafea proastă, cu gust de parcă ar fi fost arsă și filtrată prin ciorapi.

    Din ce am mai testat până acum: și M60 și Camera din Față mai au cafea super bună – sunt amândouă pe Mendeleev. De T-Zero nu mai zic, m-aș teleporta oricând acolo pentru o porție de cofeină.

    P.S. o cafea turcească bună, din aia făcută la nisip, oare unde se mai găsește? N-am mai băut de câțiva ani.

      (Citează)

    • Nu știu și mi se pare că și Calif a renunțat la cafeaua turcească. Mai fac unii pe la diverse târguri publice.

        (Citează)

    • Pyuric:
      Thumbs up pentru ideea asta cu turul cafenelelor, chiar eram în căutare de locuri noi. Viața e prea scurtă pentru a bea cafea proastă, cu gust de parcă ar fi fost arsă și filtrată prin ciorapi.

      Din ce am mai testat până acum: și M60 și Camera din Față mai au cafea super bună – sunt amândouă pe Mendeleev. De T-Zero nu mai zic, m-aș teleporta oricând acolo pentru o porție de cofeină.

      P.S. o cafea turcească bună, din aia făcută la nisip, oare unde se mai găsește? N-am mai băut de câțiva ani.

      La Nasser parca mai faceau cafeaua in nisip, dar e arabeasca si mai pun ceva verde in ea. mie nu imi place gustul acela.

        (Citează)

  19. As vrea adaugat, daca se poate – *pentru mine special*, ca nu ma deranjeaza absolut deloc adresarea la p. a II-a sg. :) – si o lista cu adrese de magazine care doar vand cafea prajita pe loc. Probabil mai toti au si spatiu de degustare/servire, ma gandesc ca or exista si unii care se axeaza doar pe prajire (si eventual rasnire), ca sa nu se complice cu autorizatiile de functionare necesare pentru bar/cafenea.

      (Citează)

    • Origo, Guido, Sarkis, Coffee Factory de la Kogălniceanu și mai sunt și altele.
      Poți să începi de aici: http://www.espressoman.ro/de-unde-cumparam-cafea-proaspat-prajita/

      Site-ul respectiv te învață foarte multe despre cafea, cum trebuie făcută, cum arată șamd. L-am citit cap coadă de mai multe ori.

        (Citează)

    • Coffee factory mai vinde cafea sub brandul contego, o gasiti in bacanii si magazinase.

      Coffee factory aduce cafea din diverse colturi ale lumii asa ca ai ce incerca acolo tot timpul.

      Cafea buna am mai baut la Rocca by the jar(cu toate ca e bistro, nu cafenea). au cafea de la Hedone…plus ca au si burgeri sau steakuri bune.

      Radu: o sa incerc sa iti fac o lista cu cafenele bune de care nu prea a auzit lumea. Eu am baut cafele la mai toate locatiile de profil din Bucuresti(ca na, oamenii ma roaga cu cafele cand trec pe la ei cu treaba:))

        (Citează)

  20. Geo:
    un pic offtopic: nu stiu ce parere au ceilalti cititori ai tai, sau pe baza a ce ai facut schimbarea asta, dar personal nu mi place abordarea asta la persoana I. s ar putea sa fiu doar eu..

    La singular poate…

      (Citează)

  21. nwradu:
    De ce, e o sumă mică. Un aparat bun costă.

    Adevarat. Doar ca.. raportat la regula celor 4M, personal consider ca mana celui care il foloseste conteaza cel mai mult. Daca mana e stanga, precum a mea, nici cu Dumnezeul espressorului nu vei scoate o cafea a la carte. Personal prefer un espressor low cost, cu o rasnita decenta si obligatoriu cafea arabica proaspat prajita. Probabil nu scot cel mai minunat espresso de pe planeta, dar nici nu ma fac de ras.

    Gandind pragmatic, nu as investi niciodata mii de euro in aparatura pentru simplul fapt ca fiind utilizator casnic nu as amortiza niciodata investitia. Iar diferenta de calitate nu e chiar asa de la cer la pamant. My 2 cents.

      (Citează)

  22. Un tur neinteresant pentru mine, nu beau cafea. :D

      (Citează)

    • Nici eu nu am băut până în 2008. Acum o beau pentru gust și pentru că-mi place procedura de preparare, nu pentru că m-ar trezi. Din păcate, nu are acest efect, pot să beau una și înainte de culcare.

        (Citează)

    • nwradu:
      De asta e bine să nu ai bani :P

      De asta ii cheltuiesti cat mai repede :)

        (Citează)

  23. Felicitari! Fenomenul cafelei proaspat prajite (de origine sau de specialitate) este un val care va cuprinde usor, usor, toata Romania. Sa ai o cafenea si sa vinzi o cafea “de marca” nu va mai fi in viitor decat apanajul celor care chiar nu pot sa se desparta de aparatura gratuita si spaga de exclusivitate, venite de la brand-urile “celebre”, caci avand termen de comparatie cu altii va fi imposibil sa spui ca manager “am o cafea buna” cand la intrare ai sigle gen Lavazza, Julius Meinl, Moak etc. Exact genul de cafenele din articol trebuiesc promovate, ca sa fie date ca exemplu si pentru noii antreprenori.

      (Citează)

  24. Steam, langa Charles de Gaule. Probabil, cel mai mic local de tip cafenea. Iau cafea de la Origo si o prepara cu o Victoria Arduino trecand-o printr-un Ditting.
    Cafea buna mai gasim si la prajitoria PapaJaques.

    Banuiesc ca stiti deja de http://www.espressoman.ro

      (Citează)

  25. Pe Kogalniceanu este un magazin-cafenea nu foarte pompos, pare mai degraba genul de local unde vin prietenii angajatilor si ai patronilor dar vand cafea buna, aromata. De baut n-am baut niciodata acolo, prefer sa iau boabe si le folosesc la aparatul meu acasa.

      (Citează)

  26. Buna alegerea echipamentelor si astept cu interes sa vad articolele viitoare pe tema asta.
    In caz ca nu le stii deja, recomand sa arunci un ochi pe YouTube la filmele de la World Barista Championship, e foarte misto ce fac oamenii aia acolo.

      (Citează)

  27. Salut Radu,
    Stiu ca întrebarea mea nu face obiectul articolului tau, da am zis totuși să te întreb :-)
    Ce părere ai despre cafeaua la capsula de la Nespresso?
    Asta evident dacă ai băut vreodata…

      (Citează)

    • Am băut. Iese ok, arată bine în cană, e un sistem simplu și rapid și curat de făcut cafea, n-am nimic împotriva lui. Singura chestie este că te leagă de cafeaua respectivă și îmi place să încerc și altele, plus că mie îmi place procedura de preparare a unui espresso tradițional.

        (Citează)

  28. Mergi cu incredere la Frudisiac si incearca flat white!

      (Citează)

  29. O alta cafenea care mi-a placut este Bloom Specialty Coffee

      (Citează)

  30. eu sunt langa steam, da nu iau de la ei ca la 5leiX2-3pe zi ma cam rupe :D

      (Citează)

  31. eu sunt langa steam, da nu iau de la ei ca la 5leiX2-3pe zi ma cam rupe :D

      (Citează)

  32. Felicitari pentru idee, cred ca va fi foarte apreciat turul cafenelelor, sunt multe locuri care merita mentionate pentru cafeaua buna. O recomandare ca in plus fata de review-uri sa si vorbesti cu cei care fac cafeaua, poti afla multe de la ei despre sortimentele de cafea, la ce sunt cele mai bune fiecare, tehnicile folosite etc. De exemplu, cu Paul Ungureanu, cred ca il gasesti pe la Steam / M60.

    Legat de rasnita – de ce nu Vario? Cred ca e cam la acelasi pret cu Macap, dar semnificativ mai buna.

      (Citează)

    • Dupa o perioada de acomodare de un an, o sa treaca el la K30 (Vario) si Brewtus IV :)) In general e greu sa concepi de la inceput asa investitii si sa ti le justifici (sub)constientului, mai ales cand unul dintre musafirii tai iti va spune ca de banii aia si-ar aduce un ursulet din Germania :)

        (Citează)

  33. Eu aștept cu interese turul șaromăriilor

      (Citează)

  34. Eu aștept cu interese turul șaormăriilor

      (Citează)

  35. Eu iiti recomand 2 locuri ( cafeaua este proaspat prajita chiar in locatie )
    Coffee Map Roastery pe strada aviator Radu Beller si un loc nou deschis Kaffein-Fresh Coffee Roastery pe calea Floreasca https://www.facebook.com/kaffeinshop/

      (Citează)

  36. Mie Mi-a placea sa știu și unde pot bea o cafea buna decaff sau un capucino cu lapte vegetal pentru cei cu intoleranta la lactoza sau vegani (fără zahar…cu părere de rău Starbucks pica cu brio cu laptele lui de soia extra dulce). Cafeaua de la origo e minunata dar eu de exemplu mă simt rau după ea din cauza ca e prea tare pentru cat suporta corpul meu. Ar merita o mica paranteza și astfel de locuri chiar dacă nu va fi cafeaua aceea perfecta pe care nu o contest și mă bucur si eu din când în când de ea.

      (Citează)

    • Cel mai bun sfat pe care ți-l pot da este să spui asta baristei și să vezi ce-ți recomandă. Cea mai diluată băutură, în opinia mea, este cappuccino, că are 30 ml de espresso și 200 ml de lapte sau pe acolo.
      Sunt însă multe alte metode de a prepara cafeaua și unele o pot face mult mai slabă.

      Mai poți cere și decaf.

      Dacă problema este de la lapte, ia lapte cu soia sau lapte fără lactoză. Mă îndoiesc că în cafenele vei găsi din cel fără lactoză, dar te poți duce cu al tău și-i rogi să-l folosească pe acela. A scos LaDorna unul fără lactoză http://razvanbb.ro/2016/03/bucuria-laptelui-cereale.html

        (Citează)

  37. nwradu:
    Cel mai bun sfat pe care ți-l pot da este să spui asta baristei și să vezi ce-ți recomandă. Cea mai diluată băutură, în opinia mea, este cappuccino, că are 30 ml de espresso și 200 ml de lapte sau pe acolo.
    Sunt însă multe alte metode de a prepara cafeaua și unele o pot face mult mai slabă.

    Mai poți cere și decaf.

    Dacă problema este de la lapte, ia lapte cu soia sau lapte fără lactoză. Mă îndoiesc că în cafenele vei găsi din cel fără lactoză, dar te poți duce cu al tău și-i rogi să-l folosească pe acela. A scos LaDorna unul fără lactoză http://razvanbb.ro/2016/03/bucuria-laptelui-cereale.html

    Cappuccino trebuie sa respecte regula 1/3: o treime espresso si 2/3 lapte (1/3 froth si 1/3 spuma).

      (Citează)

  38. ar fi misto un custom map cu toate cafenele puse. mi s a intamplat de multe ori sa trebuiasca sa stau in paralel cu maps sa vad care pe unde sunt

      (Citează)

  39. Fa si tu un pustiu de bine sa pune pe o harta (gmaps) toate cafenele astea si evetual si locurile din turul burgerilor, pentru ca e mult mai util sa deschid o singura harta cand vreau sa vad cam unde in zona (in care sunt eu) a fost radu la o cafea.

      (Citează)

  40. Încearcă și cafeaua cu hel de la Ganesha http://www.ganeshacaffe.ro

      (Citează)

  41. Eu am descoperit recent, Tucano Coffee. Au cafea cu miros de marijuana :)) Mai ca nu as mai pleca de acolo :))

      (Citează)

  42. Adrian Lupu:
    Eu am descoperit recent, Tucano Coffee. Au cafea cu miros de marijuana :)) Mai ca nu as mai pleca de acolo :))

    Sa inteleg ca de acolo vine expresia “iti bei mintile”? :))

      (Citează)

  43. As zice ca s-ar impune un update, mai ales ca in ultimii 2 ani au aparut o multime. Need help? :)

      (Citează)

  44. Am cautat la tine pe blog si nu am gasit nicaieri ce echipamente folosesti si care e experienta ta.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus