►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄
Scriu mult despre festivaluri de street food și bere artizanală, așa că de-a lungul timpului am fotografiat multe dintre camionetele ce vând mâncare pe la astfel de evenimente și le-am grupat în acest articol. Are două părți: în prima recomand câțiva vânzători de mâncare foarte bună, cu intenția ca cei ce merg pentru prima oară la astfel de festivaluri să mănânce direct ceva bun; în partea a doua, am aranjat alfabetic toate camionetele sau tonetele de la care am mâncat și am scris câteva cuvinte despre fiecare. Pe cele cu deserturi le-am pus la final.
Enjoy, bookmark, share, work in progress, din astea…
Produsul vedetă la ei sunt frigăruile de berbecuț, foarte gustoase și sărate exact cât trebuie. Cartofii prăjiți de la ei sunt de asemenea foarte buni, în timp ce mulți alții din street food folosesc cartofi congelați și banali.
Fac pizza și este una dintre cele mai bune din București, dacă nu chiar cea mai bună. Au rețete inedite, toate bune și cu ingrediente de calitate, plus un aluat gustos. Am mâncat de multe ori de la ei și întotdeauna pizza a fost bună. Îmi pare rău că nu pot comanda și de acasă.
Burgeri făcuți cum trebuie. Circus a câștigat un Burgerfest și s-a clasat în top 3 la alte câteva ediții, iar despre localul lor permanent puteți citi în seria Turul Burgerilor. Carnea lor este gustoasă, iar rețetele bine gândite. George’s Burger este un punct bun de început, un burger bine echilibrat, dar încercați și alte rețete, mai ales că la unele festivaluri vin cu burgeri speciali.
Își fac chiar ei pastele (au mașinăria în camionetă), iar pe cele gorgonzola le amestecă inclusiv în roată de brânză, la final, ca să mai ia niște arome; sunt foarte bune! Au în meniu și paste amatriciana, cu bacon și sos roșu. Porția mi s-a părut cam mare, așa că mai bine o împărțiți cu cineva.
Ei fac sandvișuri foarte bune cu carne de rață, iar aceasta este foarte gustoasă. Le putem spune pulled duck, că metoda de preparare a cărnii este asemănătoare cu cea de la pulled pork. Sandvișul meu preferat este cel Spicy, mai ales dacă-i făcut cu salată din belșug, dar atenție că este destul de picant pentru gurile neantrenate. Dacă nu vreți picant, luați-l pe cel normal.
O camionetă emblematică pentru ce înseamnă street food la noi și un punct bun de început la orice festival. Ei fac pulled pork, iar sandvișurile au de obicei și murături și poate sos picant. Încercați-i ca să vedeți un pulled pork făcut ca la carte.
Găsiți aici diverse preparate făcute din carne de vită de calitate, din aceea moale. Friptura de vită este bună la gust, la fel și burgerii lor, dar atenție că prețurile sunt peste medie. Am mâncat și un pastrami sandwich, bunicel, dar nu memorabil. I-ar trebui mai multă carne.
Mergeți aici pentru desert, adică un cannolo făcut ca în Italia. Cannolo (cannoli la plural) este un preparat specific italiat, un cilindru din aluat crocant în care se pune o cremă cu diverse arome. Sunt multe deserturi disponibile pe la street food, dar cannoli buni în București sunt mai greu de găsit.
Listați alfabetic și ei.
Vând sandvișuri care arată foarte bine pe hârtie și în fotografia din meniu, însă în realitate am primit un sandwich rece și făcut cu economie la ingrediente, ceea ce m-a dezamăgit.
Fac sandvișuri bune, inspirate de lumea asiatică. “Chifla” lor este gătită la abur, adică este moale și pufoasă și trebuie încercată pentru a vedea ce diferență este față de pâinea coaptă. Atenție că cel picant chiar este picant.
În general hot-dogs și alte forme de cârnați în pâine, inclusiv un sandviș XXL pentru mai multe persoane. Am mâncat o dată, a fost bun.
Au fost printre primii cu camion ce vinde burgeri. Chiar dacă la începuturi n-am fost încântat de burgerii lor, în timp am observat o evoluție frumoasă, au mai modificat rețetele și au crescut calitatea, așa că acum mănânc cu plăcere burgeri de la ei.
Primul van pe care îl văd specializat pe pui pane, o alternativă bună la KFC, iar mai nou am văzut că au introdus chiar și burgeri. Problema este că sunt destul de scumpi, cam 25 de lei pentru 4 “crispy strips” mi se pare un pic exagerat.
Am mâncat aici unul din cele mai bune sandvișuri de la un food truck. Nu știu cum se numește, de fiecare dată am cerut “cel clasic… vedeta”.
Preparatul vedetă este cornetul de hârtie umplut cu calamari prăjiti perfect, moi și gustoși, însă atenție că este o mâncare grea pentru stomac. Noi de obicei împărțim un cornet la două persoane, ca să ne facem pofta.
Sandvișuri cu curcan pentru cei ce preferă această carne.
Paella și sangria, o combinație întotdeauna de succes pentru cei ce duc dorul Spaniei. Personal n-am mâncat niciodată, că nu mă omor după paella.
Au câștigat Burgerfest 2018, așa că puteți încerca burgerul Trahanache pentru asta, dar atenție că este din carne de porc, nu vită.
Fac burgeri de multă vreme,d e obicei au camionul parcat la Buzești, lângă Piața Victoriei. Am luat o dată și carnea era foarte uscată, așa că nu cred că voi mai lua.
După cum sugerează și numele, sunt un bar specializat pe ginuri, cu apă tonică sau nu. Au ginuri de calitate din întreaga lume, iar băuturile preparate la ei sunt de obicei mai ample, cu tot felul de mici decorațiuni sau ingrediente suplimentare.
Un truck specializat pe mâncare indiană. Puiul mâncat de la ei a fost foarte bun, cu sosuri gustoase și pe un pat de orez și cu legume la grătar. Porcul vindaloo a fost bun și el, dar mi-a plăcut mai mult puiul.
Lanțul de restaurante de sushi au și un food truck, dar aici fac niște burgeri și alte preparate, toate cu specific japonez. Am mâncat cândva un burger, dar nu m-a dat pe spate.
Fac cartofi prăjiți; eu am luat o singură dată și am fost dezamăgiți, cartofii păreau din cei congelați, plus că au pus unii la prăjit, iar mie mi-au dat din cei gătiți cine știe când. Au mujdeiuri bune, cel cu ghimbir este excelent.
Chiar dacă este un comerciant mai rar văzut pe la festivaluri, preparatele lor sunt de obicei foarte bune și gustoase (chiar dacă un pic cam mici ca porție). Ultima oară am mâncat porc în pită, adică pulled pork bine condimentat, într-o chiflă bună, servit și alături de o bucată de porumb la grătar.
Aici e complicat. La unele festivaluri făceau niște burgeri foarte buni, cu pui tempura perfect gătit și foarte gustos, cu murături… în fine, foarte buni! Apoi la Summer Well 2018 am văzut că nu mai au burgeri, ci servesc puiul și murăturile pe un pat de cartofi prăjiți (din cei banali) și cu mult sos deasupra. Puiul e în continuare bun, dar produsul arată dizgrațios și nu mai are farmec. I-am întrebat acolo de ce-au făcut modificarea și mi s-a spus că “sunt prea mulți cu burgeri în piață”. Or fi, dar pe mine m-am pierdut de client.
Fac burgeri buni și au și un local unde-i puteți încerca oricând doriți.
Vând un sandwich de porc făcut din ruladă gătită lent, peste care mai toarnă și ceva uleiuri aromatizate. Este bun, dar greu pentru stomac, vă recomand să-l împărțiți cu altcineva.
Fac doar cartofi prăjiți și sunt buni. Dacă vreți așa ceva, vă recomand să luați de aici sau de la Arrosticini.
Rulota lor este ușor de văzut, e un Airstream argintiu strălucitor. De obicei servesc hot dogs cu rețete mai complexe, deși uneori exagerează cu prea multă brânză sau prea mult sos cu trufe.
Pulled pork fac și ei, plus alte sandvișuri și parcă și un burger. Buni, dar eu prefer Meat Busters.
Fac același tip de sandvișuri ca și Bao Van, adică în pâine făcută la aburi și cu ingrediente specifice Asiei. Buni, dar Bao Van e mai bun.
De obicei fac hot dogs cu diverse rețete, plus un curry wurst bun la gust, dar care vine alături de o varză mult prea acră. Mie mi-a plăcut mâncarea de la ei, dar știu și oameni care mi-au spus că n-a fost pe gustul lor.
Clatite mari, rulate intr-un con – au si clatite sarate si dulci.
Clătite mari, rulate într-un con/shaorma. Au și clătite cu înghețată, Matilda zice că sunt bune. Așteptați-vă la cozi mari. Personal nu sunt mare fan, mi se pare doar o clătită, iar ingredientele din interior ajung mereu jos la fund și dai de ele abia pe final.
Prăjituri sufleu de ciocolata combinate cu înghețată de vanilie. Cam scumpe pentru ce oferă.
Camioneta lor avea cannoli, macarons (buni) și diverse prăjituri, deci faceți-le o vizită dacă vreți un desert. Sunt din Constanța, nu știu cât de des vin în București.
Înghețată excelentă, în opinia mea cea mai bună din București (vizitați-le cele două magazine din Floreasca și zona Ateneu).
Înghețată thailandeză – este cu show, o să vă placă și la gust.
Înghețată thailandeză, același lucru ca la Rolls. Eu am fost surprins cum dintr-un căpăcel de lapte poate să iasă așa de multă înghețată.
Churros cu zahăr sau ciocolată sau sprinkles colorați, combinați cu înghețată de vanilie. N-am mâncat niciodată, nu-i genul meu de desert.
La festivaluri îi găsiți cu înghețată foarte bună, însă la ei acasă, la Zexe Braserie, fac și prăjituri extraordinare.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
30 comentarii
06/09/2018 la 4:47 PM
un taco calumea n-ar face nimeni
add(Citează)
06/09/2018 la 10:46 PM
Unul asa, cum facea bunica…
Iona(Citează)
07/09/2018 la 10:16 AM
Sunt si vreo 5 camioane de taco (de fapt, e o zona mexicana), dar trebuie sa definesti tu ce inseamna “calumea”, ca eu nu ma pricep.
nashu_mare(Citează)
06/09/2018 la 5:16 PM
Recomand și food truck-ul Rocca. Au Tom Ka, Tom Yum, Chow Mein si Pad Thai și alte chestii asiatice bune(făcute că la mama lor)
Alex(Citează)
06/09/2018 la 5:25 PM
Super articol! Am incercat multe din cele scrise aici, si in urma descrierii o sa ma duc sa incerc Bao Van.
De ce zici ca squid-ul de la Drunken Squid e greu la stomac? Stii ceva anume despre carnea de calamar, sau te referi la faptul ca orice lucru deep fried ar fi greu la stomac?
Alex(Citează)
06/09/2018 la 6:17 PM
Cannolo de la Zobuian am incercat, poate e facut ca in Italia, dar din pacate produsul final nu este acelasi. Poate am avut eu ghinion dar nu inteleg de ce sunt mai scumpi ca in Italia si nu la fel de gustosi.
Adidor(Citează)
06/09/2018 la 6:19 PM
Mi-e dor de o piadina ca lumea in Bucuresti. Ultima pe care am mancat-o a fost la o ghereta defuncta de la Piata Domenii, acum mai bine de 10 ani.
ipo(Citează)
06/09/2018 la 7:34 PM
M-am cam speriat vazand unele preturi.
Kopa_Kopan(Citează)
06/09/2018 la 7:57 PM
Ar trebui sa adaugi si pagina de Facebook pentru fiecare expozant, ar fi util sa verifici ce au nou in meniu.
george(Citează)
06/09/2018 la 9:04 PM
Și pe unde îi găsești când nu e festival. Iar unii sunt imposibil de căutat pe google, cum ar fi The Bun.
Em(Citează)
06/09/2018 la 9:32 PM
Stie cineva pe unde se mai gaseste socata proaspata, nu sirop, la sticla, in Bucuresti?
Cartus(Citează)
06/09/2018 la 9:40 PM
În provincie am văzut dozatoare cu socată la cofetăriile din Kaufland.
florin(Citează)
08/09/2018 la 9:54 AM
Piața de week-end-ul din campusul de la agronomie.
alxzen(Citează)
06/09/2018 la 9:48 PM
Adaug: Torro, au burgeri foarte buni și Valeputna cu preparate din pește.
florin(Citează)
06/09/2018 la 10:41 PM
Apropo de Rocca, au si socata foarte buna. Si berea casei foarte buna. Acu nu stiu daca o aduc pe food truck
Bogdan(Citează)
07/09/2018 la 8:41 AM
Iti recomand sa le mai dai o sansa celor de la Smokin’ Pig si sa incerci The big pimp. Am fost ieri la ei papilele gustative nu doar ale mele au avut un puternic orgasm de la acel burger. Si Fane curcanul a fost apreciat. Azi o sa incerc de la Circus. Ne vedem la 7 PM cand incepe Şlagăriada cu Jiji
ovidiu(Citează)
07/09/2018 la 9:26 AM
Circus Pub/Meat Busters mi se par cei mai decenti pe mancare.
Cat despre dulciuri, am observat ca e un trend ca toti sa faca un produs care arata ca o shaorma umpluta cu tot felul de ingrediente. Am incercat Zobuian si mi s-au parut fail, ceva clatite gretoase, dar am zis ca no more.
Asa ca, de fiecare data cand prind un festival si am pofta de dulce, caut inghetata de la Zexe si daca nu o gasesc, ma abtin si ma duc direct la Zexe Braserie :))
Tudor(Citează)
07/09/2018 la 10:27 AM
merg la Alioli de multi ani (Finca e a doua lor locatie + food truck) si pot sa confirm ca daca vreti mancare ca in Spania, la ei e de mers.
Paella e atat de reusita incat mult timp la ei nu mi-am luat altceva, mergeam special pentru ea. Sangria e cea mai buna pe care am baut-o, in Bucuresti sau in Barcelona.
Marean(Citează)
07/09/2018 la 1:32 PM
Paella atat de oribila ca la food truckul Alioli n-am mancat in viata mea. Nu stiu, poate am nimerit eu o zi proasta a lor, dar a fost absolut ingrozitoare. Am mai ramas cu un gust amar si pe la alte food truckuri in decursul timpului, inclusiv la arrosticini.
Bogdan(Citează)
07/09/2018 la 2:06 PM
hm, interesant.
eu de la food truck am mancat doar de 2 ori si a fost ok.
la restaurant cred ca am mancat de 30 de ori si majoritatea au fost excelente, uneori am nimerit ceva mai sarate decat prefer eu.
nici sosul Alioli nu ti-a placut? inca nu am intalnit un om caruia sa nu-i placa :)
Marean(Citează)
07/09/2018 la 2:30 PM
confirm. sunt mai scumpi decat prevede legea si nu-s deloc ca la mama lor in sicilia, acu na, daca au destui clienti, nu-i problema sa ceara si 30 de lei pe un cornulet cu branza.
Beb(Citează)
07/09/2018 la 3:32 PM
Evident, ca si la alte editii, am incercat mai multe truck-uri si am ramas la fel de dezamagit. Probabil pentru ca acasa imi prepar aceleasi chestii dar net superioare ca si gust si ….. MULT mai ieftin.
Am cheltuit 100 de lei pe o portie mexicana (fail total, nici o treaba cu mancarea mexicana, fara gust si foarte putin), un burger….de fapt 2 guri de burger, banal si o portie de costite de porc cu cartofi si salata +2 beri (un fel de snitel cu cartofi la gust).
Este ultima data cand frecventez aceste festival. Am dat 40 lei pe un abonament + 100 lei pe mancare ca sa plec acasa sa bag vreo 2 ardei umpluti ca imi era foame…..la cele 70 kg ale mele si la 1.83 inaltime.
Cristian(Citează)
07/09/2018 la 4:00 PM
Te-am vazut ieri pe la 19.00 cu trotineta pe la carnaval.
Pana am ajuns la tine sa te salut, deja erai departe.
Merge tare misto jucaria aia de troti
Salutare pe aceasta cale!
Radu(Citează)
07/09/2018 la 5:41 PM
Pe Meat’ic nu l-am găsit in zona Gourmet. Nu cred ca au stand anul asta. Am luat la pas tot festivalul și nu am dat de ei.
In schimb Nicolai este prezent cu o porție de porchetta corectă și niște gogoși clasice românești foarte bune.
Am mai testat și niște “Jumări de pui” și au fost bune.. precum și Clatilele de “La nu știu cine”.
Bogdan Gabriel(Citează)
07/09/2018 la 6:01 PM
Da, nu este la SFC 2018.
nwradu(Citează)
07/09/2018 la 11:03 PM
Bogdan Dumitriu(Citează)
08/09/2018 la 8:33 AM
Mrs Lava venise cu rulota și lângă clădirea în care lucrez. Cereau 20 de lei pe alea două degete de desert. M**e mă!
RDK(Citează)
09/09/2018 la 11:49 AM
Da, mult mai gustos și mai ieftin de sub unghie, nu?
nashu_mare(Citează)
08/09/2018 la 12:06 PM
ce fraier ai fost, cum sa platesti bilet boss, nu ai vazut ca era piscotareala cu invitatii bla bla.
si batut si cu banii luati altfel, trist…
radu(Citează)
26/10/2018 la 5:54 PM
Am mancat de la Zobuian si nu se compara cu cei de la Mr.Cannoli.
Janina Oancea(Citează)