blog demisec cu note fine de tehnologie

Robotesc și la canalul de YouTube.

Turul Burgerilor: caut cei mai buni burgeri din București

14 Aug 2013  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

159 comentarii

vivo_burgers_06

Am pornit Turul Burgerilor pentru a găsi acele localuri care fac burgeri speciali, atent pregătiți, din carne de calitate și cu ingrediente multe și bine alese pentru a obține combinații inedite. Altfel spus, am căutat o experiență culinară deosebită pusă sub forma unui burger, nu unul de tip fast-food.

Am găsit multe astfel de locuri, iar în timp am împărțit lista în două categorii.

Topul meu este complet subiectiv și ia în considerare mai multe aspecte, nu doar rețeta burgerului. Pentru mine a fost importantă toată experiența și asta include cum te simți în local, cum este amenajat, cum este serviciul la masă și, desigur, inclusiv prețul. Am subliniat toate acestea clar în fiecare articol, dar la final a contat întreaga experiență.

Citiți despre fiecare local în parte în articolele dedicate. Dacă vreți un burger acasă, încercați rețeta mea, este ieftin și ușor de făcut.

TOPUL BURGERILOR SPECIALI

Aceștia sunt burgeri preparați după o rețetă specială cu tot felul de ingrediente sau combinații interesante. Sunt restaurante bune, de calitate, din care multe servesc exclusiv burgeri, dar preparați cu aceeași atenție ca și restul felurilor principale. De cele mai multe ori merită făcut un drum special până în acel restaurant pentru a mânca acești burgeri.

RE:MODELIER

RE:Modelier este un local specializat pe burger. Îi face gustoși, cu multe ingrediente, și oferă posibilitatea de ți-l configura tu, din ce ingrediente vrei. Ecuația conține și bere bună și cartofi bine făcuți.

Unde: str. Gina Patrichi 3, zona Piața Victoriei. Citește despre Re:Modelier.

SWITCH.EAT

Switch.eat este specializat pe burgeri și îi pregătește foarte bine, astfel încât a ajuns pe primul loc în top și a rămas bine fixat acolo. Am mâncat de-a lungul timpului toți burgerii lor și n-am avut ce să le reproșez, iar localul are grijă să revină aproape săptămânal cu o rețetă temporară, așa că nu mergeți acolo fără o rezervare – la orele serii și în weekend este aproape întotdeauna plin.

Unde: str. Horei 34, zona Foișorului de Foc. Citește despre Switch.eat.

HARD ROCK CAFE

Un loc cu o atmosferă excelentă făcută de combinația de muzică rock și obiecte ale marilor vedete expuse pe pereți, la Hard Rock Cafe tot ce-i în meniu este bun, inclusiv burgerii lor. Încercați Legendary Burger, dar analizați și specialități precum Fiesta sau Mushroom & Swiss Burger, și nu uitați să studiați meniul de cocktailuri.

Unde: B-dul Kiseleff 32, lângă Berăria H. Citește despre Hard Rock Cafe.

OSHO

Osho este un steakhouse bun, servind fripturi din carne de vită de bună calitate, așa că și burgerii lor sunt gustoși și atent pregătiți. Încercați Royal Osho Burger, are foie gras și măr copt, plus o garnitură voluminoasă adusă lângă burger, ca să nu astupe gustul cărnii la fiecare mușcătură.

Unde: Bd. Primăverii 19-21, zona Charles de Gaulle. Citește despre Osho.

CIRCUS PUB

Un pub de cartier așa cum mi-aș dori să existe și în cartierul meu, cei de la Circus Pub au în plus și camionetă, cu care de altfel au câștigat și BurgerFest 2016. Puteți mânca burgeri gustoși în localul lor și îi găsiți prezenți la majoritatea festivalurilor.

Unde: Bulevardul Lacul Tei nr. 65. Citește despre Circus Pub.

VIVO FUSION BAR

Vivo a deschis în București un restaurant după ce cel din Iași s-a bucurat de mult succes, iar în primele săptămâni a fost imposibil de găsit o masă fără rezervare. Au burgeri buni ce arată foarte bine, dar nu le-am găsit nimic special. Preferatul meu din meniu a fost Game of Dijons.

Unde: Calea Floreasca 60, aproape de piața Floreasca. Citește despre Vivo Fusion Bar.

ARIA GOURMET BURGER

Aria este un local micuț și relativ nou, specializat pe burgeri, ci ingrediente de calitate și sosuri gustoase. Dacă sunteți în zona Universității și vreți să mâncați rapid ceva bun (sau să luați la pachet), mergeți aici.

Unde: str. Slănic 2, zona Universitate. Citește despre Aria Gourmet Burger.

RED ANGUS

Un alt steakhouse cunoscut din București, Red Angus are în meniu și câțiva burgeri cu rețete interesante. Meniul s-a schimbat de câte ori, dar carnea rămâne de bună calitate.

Unde: str. Franceză 56, în Centrul Vechi, mai sus de Hanul lui Manuc. Citește despre Red Angus.

CHAMPIONS

Champions este un restaurant american din hotelul Marriott și au, printre altele, și câțiva burgeri în meniu. Buni, gustoși, mari, cam scumpi, dar dacă mergeți acolo nu ratați celebrul lor desert, cheesecake-ul JW Cheesecake.

Unde: în interiorul hotelului Marriott. Citește despre Champions.

VACA MUUU

Vaca Muuu este un alt steakhouse cunoscut în București, servind fripturi din carne de bună calitate, inclusiv maturată. Fac și burgeri cu carne Angus, deși aș merge acolo în principal pentru fripturi.

Unde: Calea Floreasca 111, la Piața Floreasca. Citește despre Vaca Muuu.

AM MANCAT BURGERI SI AICI

Acești burgeri nu sunt remarcabili ca rețetă, iar uneori gasiti lucruri mai bune in meniu.

burgerbar_10_bigboy Burger Bar
simbio_burger_12 Simbio
beraria_h_burger_16 Berăria H
 argentine in mall baneasa Argentine
embassy_burger_05_bacon Embassy
the_harp_irish_pub_12 The Harp Irish Pub
oxygen_sun_plaza_burger_01 Oxygen Club Sun Plaza
cafe_verona_burger_02 Grădina Verona
stadio_burger_02 Stadio
ruby_tuesday_pretzel_burger_09 Ruby Tuesday

Faceți click pe fiecare de mai sus pentru articolul în care am prezentat detaliat ce-am mâncat acolo.

BURGERI FĂCUȚI ACASĂ

Vreți să faceți burgeri acasă? Citiți două rețete proprii de burgeri gustoși, cu instrucțiuni pas cu pas.
Le-am făcut cu ingrediente cumpărate exclusiv din Lidl, dar puteți lua ce doriți voi dacă aceste rețete vă inspiră.

burger_nwradu_lidl_32_asamblare

burger_nwradu_lidl_38_asamblare

BURGERI CU LIVRARE ACASĂ

Există mai multe posibilități de a comanda burgeri acasă, dar rețineți că aceștia sunt cei mai gustoși atunci când sunt mâncați imediat după gătire și “asamblare”, în timp ce livrarea în acele pachete speciale utilizate uzual de astfel de servicii face pâinea și cartofii apoași, iar sucurile se scurg din carne, pleoștind garnitura și chifla. Comandați de unde puteți beneficia de o livrare cât mai rapidă.

Următoarele restaurante livrează, verificați pe site-ul oficial zona și costurile:

 • Burgerz – specializați pe burgeri cu livrare, livrează de la piscina Floreasca. Am scris despre ei aici.
 • Aria Gourmet Burger – vezi mai sus detaliile despre ei, livrează la până la 6 km distanță.
 • Burger Van, Osho, Aria Burger, Vaca Muuu, și alții – prin FoodPanda.ro, serviciu de livrări mâncare.
 • Aria Gourmet Burger, Red Angus, Vaca Muuu – prin Oliviera.ro, serviciu de livrări mâncare.
 • Switch.eat, Burger Peter, Aria Burger – prin Caserola.ro

BURGERI ÎN ȚARĂ

Am mâncat un burger foarte bun la Bistro de l’Arte în Brașov. Am auzit de bine și de Vivo din Iași, care bănuiesc că este asemănător cu cel din București.

BURGERI ÎN STRĂINĂTATE

Am mâncat burgeri foarte buni și prin diverse orașe din Europe, când am avut ocazia, căutând același stil de localuri speciale.

 • BACOA – în Barcelona, Spania. Acolo am mâncat cel mai bun burger de până acum, iar localul folosește ingrediente excelente și o carne foarte gustoasă și foarte bine pregătită. Cel mai simplu se ajunge la localul de lângă Piața Catalunia, în centrul Barcelonei, iar prețurile sunt în jur de 8-11 euro un burger.
 • BRO BURGER în Barcelona, zona Barceloneta. Excelenți burgeri și cei mai buni cartofi prăjiți mâncați până acum.
 • ELLIS GOURMET BURGER – în Belgia. Nu am scris încă despre ei, dar Ellis este un lanț de burgeri “gourmet” cu câteva restaurante prin principalele orașe din Belgia. Mâncați cu încredere, a fost foarte bun.

  159 comentarii

 1. HELLO Am Patriciu standard de femeie de afaceri, economist,
  acționar în multe companii și corporații Mine Petrol Aur și diamante în întreaga lume, Europa, Asia și Africa. Acordarea de împrumuturi rambursabile de oameni care sunt în nevoie. Beneficiați de credit meu împrumut rapid și alege noile parteneri Am de gând un împrumut personal 2000 RON -46,000,000, 00 £? Un tarife senzationale de împrumut de la 3% anual. O întârziere de plată: voi răsplăti nimic pentru primele 3 luni. Alegerea timpului pentru soldul: Puteți plăti off dvs. de credit pentru o perioadă de 4 ani.
  Finanțarea proiectului de 100% necesită nici o bancă schimbare. Ai banii repede, în doar 48 de ore ca acordul de împrumut rapid a devenit definitivă. Aveți posibilitatea de a
  modula rambursări din toate creștere de împrumut rapid sau a scăzut de 6 luni. În așteptare pentru un răspuns favorabil, vă rugăm să permită exprimarea înaltei mele considerații. Puteți beneficia de asigurare pentru dvs. de credit. Pentru mai multe informații s-ar putea
  de contact prin e-mail: patriciumireille@gmail.com

    (Citează)

 2. Trebuie sa incercati in mall Promenada, la Trickshot. Etajul 2.
  Hamburgerul e magniiiific. Toata locatia e ffff tare.
  Au si bowling, biliard, darts…

    (Citează)

 3. alexs:
  Dude, Switch.eat, serveste ultima mizerie de burger pe care am mancat-o in ultimele 4 luni in Bucuresti. Chifla rece si suuuper faramicioasa, condimentele din el erau fara gust si greu de identificat, aproape imposibil de detectat, carnea era buna, si cartofii prajiti iar buni, nu cartofii wedges in schimb. Servirea destul de slaba si ea… O experienta destul de nasoala, ce sa mai zic… Nu e de locul 1, clar nu, in opinia mea. Multumesc, Alex.

    (Citează)

 4. Are complet dreptate. Am fost acum doua zile . Pe 19. 06 adică vineri. Am mâncat un tex mex și a doua zi am stat la pat cu febra 39 și foarte deranjat la stomac. Am fost la spital și am aflat ca am o toxinfectie de toată frumusețea. Ar trebui sa le fac reclamație.

    (Citează)

 5. Ba terminați cu switch eat ul vostru fost acum 2 zile și am mâncat un mex tex făcut mediu și ieri am stat la pat cu febra de 39 . Am fost la doctor și mi-au zis ca am toxinfectie alimentara. Așa ca duceți în continuare.

    (Citează)

 6. Popescu petre:
  Ba terminați cu switch eat ulvostru fost acum 2 zile și am mâncat un mex tex făcut mediu și ieri am stat la pat cu febra de 39 . Am fost la doctor și mi-au zis ca am toxinfectie alimentara.Așa ca duceți în continuare.

  Asa de naspa a fost incat ai tinut sa ne spui de doua ori?:))

  Eu am fost de 3 ori la switch si nu am avut probleme. Mancarea e ok dar nu au cel mai bun burger

    (Citează)

 7. Am papat ieri un burger la Trickshot in mall Promenada. Foarte bun, cu o usoara aroma de fum, gatit corect, prezentare interesanta, pret nu prea prietenos la 32 lei. Ca marime a fost suficient pentru foamea din mine. Mi s-a parut mai bun decat in beraria H.

    (Citează)

 8. Cand faci o vizita la OldBrick Pub? :) Se lauda cu cei mai buni burger din Bucuresti, preturi foarte accesibile.

    (Citează)

 9. Am observat în meniul El Torito (din Food Panda cel puțin) că au trei tipuri de burgeri. N-am mâncat întrucât nu-l aveau în meniu când am mai fost la ei dar cu siguranță mă voi duce să văd despre ce e vorba.

    (Citează)

 10. eu abia acum am dat peste acest articol si am o MARE curiozitate: ai ajuns in Trickshot pana la urma? Experienta mea cu ei a fost cea mai nasoala de pana acum si nu pt mancarea e proasta, ci pt ca….. Pe meniu NU sunt specificate toate ingredientele din mancare!!! Ceea ce, daca nu ma insel, bate spre ilegal. Am comandat un burger care avea trecute ca ingrediente: carne, chifla, salata verde si parca si rosii… Si am primit unul cu astea + ceapa rosie, castraveti murati, sosuri si tadadam…branza cu mucegai. Se face ca eu mananc asa ceva, dar nu stiu multa lume careia sa ii placa.

    (Citează)

 11. Geniala lista ta cu top-ul burgerilor. Nu m-as fi gandit sa gasesc asa ceva la tine pe site dar e bine ca te-ai gandit sa impartasesti cu noi aceste recomandari. Acum cand mai vin in vizita prin Bucuresti o sa stiu ce comand.

    (Citează)

 12. Poti sa dai o fuga si pe la #hashtag pub. Am mancat o pizza foarte buna acolo iar burgerii, desi nu am apucat inca sa-i gust, pareau sa arate binisor.

    (Citează)

 13. Darlau George

  17/12/2015 la 7:54 PM

  In ultima vreme am tot mancat la Old Brick Pub. E in Tei – pe Teiul Doamnei(destul de aglomerat in zona). Sincer, sunt cei mai bun burgeri pe care i-am devorat – si crede-ma ca am incercat cam tot ce e prin Bucuresti.
  De obicei iau un double burger, care e fff mare, mananc pana nu mai pot ( spre rusinea mea fata de prietena – are privirea aia de “nu ma marit cu sta ca se face de 150kg” ) si parca as tot manca…

  incercati pentru ca sunt chiar curios de parerea voastra!

    (Citează)

  • Am fost și eu. Destul de banal și nu mi-a plăcut așa în subsol. Sunt ieftini și buni pentru cei din zonă. Îi voi include cândva în top.

     (Citează)

 14. Darlau George

  17/12/2015 la 9:24 PM

  nwradu:
  Am fost și eu. Destul de banal și nu mi-a plăcut așa în subsol. Sunt ieftini și buni pentru cei din zonă. Îi voi include cândva în top.

  Da…este intr.adevar la subsol. Insa tinem cont de faptul ca este un pub. E locul in care seara stai dupa un burger si bei ca un porcusor cu prietenii/prietenele ?
  Burgerii sunt..chiar buni. Eu fac o comparatie cu Vivo spre ex, unde mi s.a parut ca desi arata mai bine au un gust mai de McD… Nu sunt extravaganti insa sunt foarte curati(daca pot spune asa) si proaspeti..

  Cat despre “un burger bun pentru cei din zona” …nush ce sa zic… nu suna prea bine…sper ca nu esti tipul superficial care sa apreciezi mancarea dupa pozitia restaurantului :))

    (Citează)

 15. Fire Club – am un prieten care e innebunit dupa burgerii lor :) sunt curioasa ce parere ai si tu de ei. Si btw, good job on the project, chiar informativ :)

    (Citează)

 16. La Gyros Dionysos in Victoriei au burgeri extrem de buni ( si gyrosul de pork e excelent ).
  E 23 de lei un Bacon & Cheese si au si un tower de 33 lei pentru cei mai fomisti.

    (Citează)

 17. Pe la Social 1 ai ajuns?

    (Citează)

 18. Dupa ceva mai multi burgeri haliti prin diverse stabilimente, raman la convingerea ca primul loc este meritat strict de Grand Combo, singurii care au reusit sa ramana constanti in calitate si oferta. Burgerul la ei este fix ceea ce ma astept sa mananc, prin alte locatii ba vine ars, ba este mic, ba… am avut parte de rosie stricata de mi a stricat tot gustul samd. La Combo customizarea a fost respectata every time, cartofii prajiti sunt f buni si ii asortez un sos blue cheese ( furat de la aripioare ).

    (Citează)

 19. Nu am atât de multă experiență la burgeri, dar dacă treci prin Sibiu ai putea încerca și http://www.benjaminsteakhouse.ro

  E bine să îți faci rezervare, că e mai mereu plin.

    (Citează)

 20. Vezi in Berceni South Burger. Am fost destul de multumit de ei

    (Citează)

 21. La Emte am inteles ca sunt ff buni. Pareri?

    (Citează)

 22. nwradu:
  N-am fost, din poze arată bine. Lucrezi acolo?

  Nu.. tot incerc sa ajung.. da e la mama naibii.. mi se parea un top ok si incercam sa aflu o parere. Momenatan preferatul e la vivo.. fara a incerca switch eat si osho.

    (Citează)

  • Am fost eu la Emte … Burgerul e banal, ti se descompune in mare parte, e posibil sa nu aiba tot timpul ingredientele din el (voiam unul cu crema de bacon parca nu era). Trebuie sa comanzi cartofii separat care nici aia nu-s wow.

     (Citează)

  • Și eu mă voi duce cândva, e pe listă, dar e foarte departe de mine.

     (Citează)

 23. Nu vad burgeri in oferta Bistre de l’Arte din Brasov.

    (Citează)

 24. Salut.
  Eu am mâncat la San Marino ( Rond la obor ) si mi-a plăcut burggerul lor. N-am văzut decât o reteta, dar a meritat banii :) o sa incerc cateva idei din topul tau. Ps: Recomandarea este subiectivă, dar daca nu îmi plăcea mâncarea lor nu-i mentionam.

    (Citează)

 25. Radu,

  Recomand burgerul Big Boy de la Zahana 33, pe bulevardul Dacia.
  Este mai mult decat cum se cade la Pret, <30 Ron cu garnitura inclusa si are "cica" 1KG, n-am stat sa-l cantaresc, dar dupa ce l-am terminat ( cu greu) am simtit ca cantaresc eu cu ceva KG in plus.

    (Citează)

 26. In Iasi, pe langa Vivo mai poti incerca/recomand si:
  1) Fire Ribs, pe langa coaste delicoase fac si burgeri buni.
  2) The Box, burger ok, quesadilla ok, doar ca iei si manci pe strada sau acasa.
  3) Cinemabistro, burger ok si decent la pret.
  4) Tago, burger ok, plus meniu variant, toate produsele arata ca in meniu la prezentare.

  Din toate localurile din Iasi, la Little Texas trebuie sa il testez ca nu am mai fost de cativa ani.

    (Citează)

 27. Nick:
  Cand faci o vizita la OldBrick Pub? :)Se lauda cu cei mai buni burger din Bucuresti, preturi foarte accesibile.

  Pana acum 2 luni am stat pe langa Old Brick. Chiar au cei mai buni burgeri.Pot sa fac comparatie din lista ta cu cel de la Embassy,care nu mi-a placut deloc,cartofii fara gust,seci. Chiar trebuie sa incerci si un burger de acolo.Plus ca localul arata super dragut,este la subsolul unei cladiri :D

    (Citează)

 28. Burger Van Bistro – Burgerul nu e prea mare, nici prea mic, preturile sunt ok, dar burgerii sunt bestiali (El Guapo e favoritul meu).

  Mananc acolo de fiecare daca cand am ocazia si mereu sunt super ok. Tin sa spun ca am mancat pe la toti din topul tau, dar cei de aici sunt chiar bestiali.

  P.S. Da, locul e foarte mic si nu e tocmai cool, dar vb de burgeri. Si da, food truck-ul lor nu prea are treaba cu Bistro-ul, chiar daca e aceeasi afacere.

    (Citează)

 29. Mai exista urmatoarele locuri (bune):
  – Modelier (muncii)
  – Burger si Scoici (centrul vechi)
  – Trickshot (promenada)

    (Citează)

 30. Salut

  Trebuie sa incerci inca doua locatii:
  1. Peter Burger Lounge – pe langa Zvon Decebal
  2. Circus Pub – parcul circului

  Geniale !!!

    (Citează)

 31. incerca burgeria stirbei

    (Citează)

 32. Long time to read in ceea ce priveste lista de Burgeri. Ai mai apucat sa faci vizite noi? ca vad ca nu ai mai reusit sa actulizezi. Si ar fi pacat sa nu aduci lista spre 2019. Mai ales ca e buna de dat mai departe prietenilor ca referinta de locuri faine.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verifică ce-ai scris. Dacă vrei să mai adaugi ceva, lasă un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pentru a le prelua doar pe acelea.

sus