un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Turul Burgerilor: Bacon Cheese Pretzel Burger la Ruby Tuesday

12 Feb 2014  ·

GÂNDURI  ·

13 comentarii

Am continuat Turul Burgerilor cu o vizită la Ruby Tuesday, unul dintre cele mai vechi restaurante cu specific american din București. Am ales restaurantul din mall Vitan.

La Ruby Tuesday au două tipuri de burgeri, cei normali și cei numiți Pretzel Burger, despre care m-am gândit că vor fi aduși într-o chiflă mai specială. Înțelegeți deci dezamăgirea mea când chifla specială s-a dovedit o “japoneză” absolut banală, din aceea de se găsea la noi de când lumea si pământul și se dă de obicei pe la înmormântări cu o lumânare înfiptă în ea.

Iată un Bacon Cheese Pretzel Burger (25 lei, include cartofii și sosul). După cum vă spuneam, chifla a fost prea mare și pâinoasă, carnea cam puțină, bacon-ul suficient, iar culoarea celor două felii de brânza topită aruncate acolo mă face să mă gândesc că se folosesc cele mei ieftine ingrediente. Adăugând la asta cartofii decongelați și sosul mega-banal la găleată pe care-l poți primi în orice local dubios, am rămas cu impresia că nu mănânc nimic special, nici măcar ceva care să justifice cei 25 de lei. La Embassy am mâncat mai bine cu 19 lei, iar pentru 35 lei puteam merge direct la OSHO sau Hard Rock Cafe.
ruby_tuesday_pretzel_burger_08

Carnea a fost făcută cum am cerut-o eu, dar cam puțină.
ruby_tuesday_pretzel_burger_09ruby_tuesday_pretzel_burger_11

Iată și un Spicy Peppers Pretzel Cheeseburger (25 lei, include cartofii și sosul). Meniul îl prezintă ca fiind “un burger pentru cei puternici, cu brânză, ardei crocant și maioneză chipotle”. Cel de deasupra este ardeiul crocant, care nu a fost deloc picant. Deloc. Pe acesta îl poate mânca și o fetiță cu pampoane, nu doar “cei puternici”.
ruby_tuesday_pretzel_burger_10

În rest, după cum ați putut vedea, are o foaie de salată, o felie de roșie și 2-3 castraveți.

Am început cu niște aperitive. În partea de jos vedeți un Super Sampler (27 lei) format din câteva bucăți de pui, patru rulouri și bucăți de cartofi umpluți cu brânză și acoperiți cu bacon. Au fost ok, dar cam sclipea uleiul pe ele. Trei sosuri erau incluse, se potriveau cu platoul.

Am luat și creveți pane (29 lei), o porție mare, bună, dar creveții mai trebuiau scurși de ulei, că prea sclipea în ei. Noroc cu lămâia.
h

Adăugând și câteva mici probleme detaliate mai jos, am plecat înainte de a termina porția și am regretat că am venit aici.

Pe scurt:

  • Chiflă: o japoneză banală, prea mare și greu de tăiat și mușcat din ea.
  • Carnea: bună, făcută cum am cerut-o, dar prea subțire.
  • Garnitura: puțină în burger și păreau ingrediente banale, ieftine. Ardeii iuți nu au fost iuți, brânza era topită, cartofii sunt din cei congelați.
  • Sosuri: cele de la aperitive au fost bune, cel de la burger a fost un ketchup banal, cred că cel mai ieftin de pe piață.
  • Prețuri: prea mari pentru ce se oferă, sunt soluții mai acceptabile în București și cu mâncare mai bună. Vedeți mai jos meniul complet, că pe site nu sunt prețurile.
  • Desert: nu am încercat, dar le-am văzut pe cele clasice americane, adică plăcintă cu mere, cheesecake, sundae șamd.
  • Servire: lentă. Restaurantul era cam pe o treime – o jumătate plin, dar chelnerii treceau foarte rar. De câteva ori am regretat că n-am cerut din timp ceva de băut sau nota, știind că mai durează multe minute până când voi avea din nou ocazia să apară un ospătar.
  • Toaletă: restaurantul din mall Vitan nu are toaletă, te duci la cea a mall-ului, în partea opusă a inelului.
  • Ambianță: fumătorii stau înăuntru, nefumătorii stau afară, delimitați de inelul obișnuit al food court-ului din mall. Nu-i nici o ambianță, auzi constant zumzetul “de mall”, pe jos este gresia banală, lângă restaurant este o scară de urgență etc.
  • Ce faci cât aștepți mâncarea: nimic. Te uiti la oamenii care trec pe lângă tine în mall.
  • Parcare: în mall Vitan este parcare destulă.

Concluzie:

Am mai fost o dată la Ruby Tuesday și nu mi-a plăcut. A treia oară nu cred că voi mai merge. În ceea ce privește burgerii, nu aveți nici un motiv sa mâncați aici și nu la Embassy sau Burger Bar, care sunt în aceeași gamă de preț, dar mai buni. Iar pentru 10 lei în plus, deja puteți merge la restaurantele premium pentru un cheeseburger de calitate.

Sunt multe preparate ce sună interesant în meniul de la Ruby Tuesday, dar dacă în practică se prezintă tot ca burgerii probabil că nu merită încercate. Dacă vreți un restaurant cu specific american în București, mergeți direct la Hard Rock Cafe: prețurile sunt mai mari, dar mâncarea este excelentă, porțiile sunt imense, iar ambianță este unică în București. Dacă vreți neapărat Ruby Tuesday, alegeți-l pe cel de pe Bd Decebal nr. 4, ca măcar să scăpați de neplăcerile pe care le introduce prezența într-un mall.

Meniu și detalii găsiți pe www.ruby.ro

    13 comentarii

  1. Si, din ce vad in poze, ti-au mai adus si bere fara alcool…

      (Citează)

  2. Băbăiatule! Dar cât poţi să mănânci!? :)

      (Citează)

  3. @NWRadu sint curios de raspunsul oficial al celor de la Ruby. Sigur vor vedea postul. SInt insa curios daca vor raspunde murdar sau vor da un feedback decent.

    Ca idee, in Pipera vis-avis de metrou s-a deschis un Gyros ceva. Au acolo un hamburger de vita foarte misto.

      (Citează)

  4. corect, la ruby nu te duci pentru burgeri ci pentru alte preparate. dar si la alea este in functie de noroc. uneori am primit piureul rece, crevetii usor nefacuti. plus ca la cel de la alba iulia nu mai au bauturi alcoolice. doar bere fara alcool.

      (Citează)

  5. Mega teapa

      (Citează)

  6. radule: daca mananci picant iti pot recomanda eu sosuri iuti rau. numa din ardei.
    Cari borcanasul dupa tine si iti pui pe burger, cu scobitoarea :P

      (Citează)

  7. Deci dai 100-200 de lei pe un pranz dar nu poti da 10-20 de lei pe un taxi?

      (Citează)

  8. @animal00 Da, eu eram aia cu picantul. Dar burgerul asta n-avea nici o legatura cu asa ceva. Oricum, Radu a zis-o frumos in articol. Dar cum baltea uleiul ala in toate, nu-ti venea sa te atingi de nimic. Unde mai pui ca vedeai in burgerul ala cele mai ieftine incrediente, intr-o paine care n-ar trebui sa aiba nici in clin nici in maneca cu un burger… Orice alt restaurant testat pana acum in Turul Burgerilor e mai bun decat asta.

      (Citează)

  9. Eu am incercat smokehouse burger-ul de la Ruby. Chiar de doua ori, la restaurantul de pe Decebal. Mie mi-a placut: carnea bine facuta, asa cum ai zis si tu, chifla calumea, nu japoneza (cred ca era facuta de ei), branza se topise deja pe el (asa cum trebuie) si baconul completa foarte bine totul. Asadar, daca nu ai incercat deja smokehouse-ul pana acum, ti-l recomand. Asta daca vrei sa mai treci pe la ei, bineinteles. :))) Toate bune!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus