un blog de Radu Dumitru

Oferte bune de decembrie, plus ghid de whisky, gin și alte băuturi fine. Robotesc și la canalul meu de YouTube, orice Subscribe ajută.

Turul Burgerilor: la Circus Pub, restaurant și food truck

26 Apr 2018  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

14 comentarii

De Circus Pub am auzit pentru prima oară în 2016, când au câștigat Burger Fest, și de atunci am mâncat de mai multe ori de la food truck-ul lor pe la diverse festivaluri. La localul cu același nume din Bulevardul Lacul Tei 65 am ajuns însă abia recent, deși am aflat apoi că ei fac burgeri acolo de mulți ani, dinainte să încep eu Turul Burgerilor, și deci ar fi trebuit să fie printre primii vizitați în acest scop. Asta e, mai bine mai târziu decât niciodată.

Din păcate pentru acest articol, când am fost acolo era beznă afară și iluminatul interior este foarte discret, așa că fotografiile de mai jos nu sunt cine știe ce. Va trebui să mă credeți pe cuvânt că burgerii sunt buni.

Meniul este mare, include 16 burgeri, majoritatea cu prețuri între 23 și 28 de lei, incluzând cartofii prăjiți. Sunt și doi mai speciali, Big Daddy cu 3 chiftele de carne și Marie Antoinette, burgerul care a câștigat Burger Fest 2016 și care este făcut din carne de rață. Aceștia costă 40 de lei.

Nu plănuiam să fac asta, dar am luat un Marie Antoinette, că eram curios cum este. Are carne tocată de rață, un sos de camembert și trufe, dulceață de ceapă, foie gras și valeriană. Carnea de rață este un element interesant, dar rămân la părerea că un burger trebuie făcut cu vită (sau poate deja sunt “cablat” să gândesc asta), iar pentru un sandviș bun cu rață aș prefera felii subțire din piept sau “pulled duck”, de exemplu. Sosul e cât trebuie, că prea multe trufe pot da o aromă prea puternică, și merge bine cu dulceața de ceapă.

Totuși, dacă nu aveți vreo curiozitate extremă pentru a încerca un burger de rață, puteți să-i dați skip având în vedere că e 40 de lei. Mai bine luați doi burgeri de vită pentru aproape aceeași sumă.

Un Circus Clasic (23 lei) conține vită, brânză cheddar, salată, roșie, castraveți murați și ceapă, plus un sos gorgonzola plasat separat în farfurie, lângă cartofi. Bun și el, un burger clasic, dar gustos pentru că ingredientele sunt de bună calitate.

Carnea este foarte gustoasă (o iau de la o măcelărie mică, pe rețeta cerută de ei) și în general suculentă, iar chiftelele au venit la masă făcute așa cum le-am cerut, adică 3 medii și 1 rare. Mi-ar fi plăcut să fie un pic mai groase, ca să simți că te bucuri și mai bine de gustul ei. În mod normal aș fi spus că mi-ar fi plăcut mai multe legume în burger, dar carnea este suficient de gustoasă încât mi-a plăcut că o pot simți mai bine pe aceasta.

Un alt punct forte sunt chiflele, care au grosimea și consistența perfectă pentru burger. Sunt destul de subțiri, moi, pufoase, cu o coajă moale, toate atributele necesare pentru a face din chiflă ceea ce trebuie să fie ea, adică un mâner pentru celelalte ingrediente ale burgerului. Nu-mi place să simt că mănânc multă pâine la un burger și la Circus n-am simțit deloc asta.

Iată câteva fotografii de la camionul Circus Pub, că am mâncat de acolo la recentele festivaluri street food din București. Mai jos vedeți un George’s Burger, care conține vită, bacon, ceapă crocantă, gouda, sos samurai și mix de salată. Este foarte ușor picant, probabil de la sosul samurai, iar bucățelele de ceapă crocantă îi dau un ușor crunch din când în când.

Farm Burger este destul de asemănător, dar are brânză de burduf și pancetta. Îl vedeți mai jos, uitați-vă cum lucește carnea! King Louis este singurul pe care l-am evitat după ce, când l-am mâncat acum vreun an, mi s-a părut că are prea mult gust de trufe și asta îl face uneori cam greu la stomac. De obicei mai vine pe la festivaluri și un burger numit BAO (vită, bacon, ouă de prepeliță, cheddar, rucola, ceapă prăjită), care-i bun, luați-l dacă-l vedeți în meniu. La restaurant este mereu.

Localul în sine este la parterul unui bloc, are și o terasă în aer liber, protejată de un gard viu, dar poate fi ușor dificil de găsit pentru că nu scrie nicăieri Circus Pub. Pe umbrele scrie Ciuc, pe câteva casete luminoase scrie Silva, numele Circus Pub e mai greu de văzut.

Atmosfera și aspectul localului sunt de pub de cartier, genul de loc unde ieși oricând cu prietenii la o bere pentru că prețurile sunt decente, dar în acest caz și cu burgeri buni. Mi-ar plăcea să fie un astfel de local și aici în Tineretului.

Pe scurt

  • Chifla: exact cum trebuie să fie, adică gustoasă și cu câteva semințe peste ea, dar subțire cât să țină ingredientele la un loc, nu să te facă să mesteci prea multă pâine.
  • Carnea: un alt punct forte, este gustoasă și suculentă. Bonus: a venit făcută exact cum am comandat-o, deși am înțeles de la prieteni că experiența poate varia în funcție de ce bucătar prinzi atunci când mergi acolo.
  • Garnitură: cam puțină, de obicei 1-2 bucăți din fiecare ingredient, dar carnea este suficient de gustoasă încât să nu vrei să-i acoperi aroma cu altceva. Cartofii prăjiți sunt din cei congelați, dar pe mine nu m-a deranjat asta.
  • Sosuri: cele din burger păreau pe bune, pe masă am avut Sriracha, mă declar mulțumit.
  • Prețuri: bune, având în vedere că un burger cu cartofi începe de la 23 de lei. Berea draft costă 7 lei.
  • Băuturi: Silva, Ciuc și Heineken la draft, au și câteva beri artizanale sau mai rare precum Hațegana și Monteith, plus răcoritoare. În principiu, sunt multe de băut pe acolo, barul părea mărișor.
  • Desert: n-am încercat.
  • Servire: domnișoara din acea seară părea plină de energie, trecea des pe la masa noastră și a fost promptă și cu adus băuturile după fiecare comandă.
  • Toaletă: una cam înghesuită.
  • Ambianță: de local de cartier, cu tot felul de postere sau panouri pe pereți și un aspect destul de banal, fără cine știe ce design interior modernist sau hipsteresc, un televizor pe perete pentru videoclipuri șamd. Terasa în aer liber este un avantaj pe perioada verii.
  • Ce faci cât aștepți mâncarea: n-ai prea multe de făcut, veniți în mai mulți sau instalați de acasă Plants vs Zombies 2 pe telefon.
  • Parcare: nu este legală parcarea pe trotuarul din fața localului (și oricum probabil e plin de mașini deja), dar poate găsiți pe străduțele laterale.

Concluzie

Cei de la Circus Pub știu să facă burgeri, iar premiile și cozile mari de pe la festivalurile de street food unde este prezentă camioneta lor dovedesc asta. Restaurantul în sine oferă meniul complet de burgeri și este genul de local de cartier unde să ieși des cu prietenii pentru o bere și ceva bun de mâncare.

Circus Pub se găsește pe Bulevardul Lacul Tei 65, vizavi de Parcul Circului, aproape de celebra farmacie Tei, iar orarul este L-D 11-24. Meniul este pe pagina de Facebook, iar site-ul oficial este circuspub.ro, tel 0725.180.680.

    14 comentarii

  1. Nu este legală parcarea pe trotuarul din fața localului (și oricum probabil e plin de mașini deja)

    sau cum sa descrii traiul din Bucuresti.

      (Citează)

  2. Unde se pot gasi de vanzare chifle pentru burgeri? Sau poti da vreo reteta testata facuta in casa?

      (Citează)

  3. Am si eu o intrebare off topic pentru Radu.
    Tu te uitii vreodata peste comentariile care intra in aprobare? :-)

    Eu nu am reusit sa inteleg cum functioneaza filtrele la comentarii pe blogul asta, sa stii. Adica ok, fara pewla/pi_sda/etc desi uneori mai merg si din astea. Fara linkuri (desi uneori merge si cu linkuri). Dar daca raspund la un comentariu si apoi mai vreau sa raspund la inca unul, care-i problema – ca fac flood?
    No, presupun ca nu-ti doresti prea multe comentarii pe blog, altfel nu prea imi explic.

      (Citează)

  4. Circus face, dpmdv, cei mai buni burgeri pentru pretul lor. Prin toamna au scazut un pic marimea la patties, dar e in continuare ok. Adauga o bere Harghita si este perfect!

      (Citează)

  5. Trec zilnic prin zona aia, am copilul la o gradinita din apropiere , dar habar nu aveam ca au restaurantul acolo.
    In alta ordine de idei, daca imi permiti o sugestie, incearca si burgerii de la trattoria il calcio obor. Carnea e diferita si mi-au placut mult. Nu ii aveau in meniu insa, trebuie sa intrebi ospatarul. Eu am luat cand am facut comanda cu livrare.
    Alta sugestie; poti initia si turul parcurilor din Bucuresti. Eu am trei aproape de mine, insa sunt total diferite.

      (Citează)

  6. Am mancat eu un Farm Burger de la ei la Picnic in the Garden si ca gust mi s-a parut ca mananc un sandwich cu chiftea. Carnea uscata, sos putin, branza nu stiu daca a avut. Le acord circumstante ca aveau prea multe comenzi, dar ma asteptam la mai mult.

      (Citează)

    • din ce am observat, pe la mari adunari tuturor le ies mai prost preparatele…bucatarie limitata, dorinta de a face repede, personal…

        (Citează)

  7. la cetatea berarilor am devorat un burger bun, la piata matei ambrozie. foarte buna si pizza. switch.eat ramane pe primul loc.

      (Citează)

    • la switch.eat un burger te umple, e foarte bun dar te umple. la astia am reusit sa bag un george si 2/3 de king louis si nu ma simteam full. si foarte bune. banuiesc ca sunt mai ok la un festival pt ca te poti misca dupa ce mananci.

        (Citează)

  8. Unul dintre putinele localuri care te face sa te reintorci saptamanal pentru ca de-a lungul anilor calitatea a crescut constant. Pentru mine este simplu pentru ca locuiesc langa ei, dar am prieteni care de 3 ani vin in fiecare saptamana din alt cartier sa manance la Circus Pub, ceea ce spune multe. Ma bucur ca nu au urmat reteta clasica romaneasca, avem succes, scadem calitatea si crestem preturile pentru ca fraierii vin oricum. Preturile de bun simt, ingrediente de calitate, carnea facuta exact cum o comanzi, burgerul the German minunat (de altfel toti burgerii sunt buni si f buni). De mentionat si pizza Stramboli, este deosebita. Felicitari si sa o tina tot asa

      (Citează)

  9. Daca tot esti in turul burgerilor, sunt curios ce parere ai despre burgerii de la Burger Peter.
    Eu mananc burgeri din foarte multe locatii chiar daca nu le fac reviewuri si pot spune ca Hot Burger si Chorizzo Burger de la Burger Peter, sunt printre cei mai buni burgeri pe care ii poti comanda acasa.
    Eu ii comand prin caserola dar ii poti manca si la ei la sediu.
    Mai sunt curios si ce parere ai despre burgerii de la Vivo care cica ar fi cei mai buni din Bucuresti, desi ma indoiesc.
    Cei mai buni burgeri din Bucuresti pe care am avut ocazia sa ii mananc, au fost cei de la defunctul Black Buffalo.

      (Citează)

  10. Cand vine articolul legat de Borgo Margherita?

      (Citează)

  11. Nu e recomandat sa mănânci “rear cooked patty”. Este pericol mare de îmbolnăvire cu bacterii (salmonella, e-coli si campylobacter, de exemplu). Si pentru restaurante e liability. :)
    In alta ordine de idei, inovația in burgerland, e cam limitată dpmdv. O chestie faina pe care am descoperit-o acum câțiva ani a fost “ketchup leather” (chiar in varianta originala la Plan Check) si dacă-ți plac sprouts, e un bun add-on.

      (Citează)

  12. Ciudat la Circus e ca sunt atat de ascunsi si totusi la strada. Dupa cum arata nu ai spune ca au ceva special in meniu. Burgerul clasic isi merita banii.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verifică ce-ai scris. Dacă vrei să mai adaugi ceva, lasă un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pentru a le prelua doar pe acelea.

sus