un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Turul Burgerilor: Angus Burger la Vaca Muuu

9 Jan 2014  ·

GÂNDURI  ·

33 comentarii

Am fost la Vaca Muuu (scrierea corectă este cu 3 de u) în Turul Burgerilor. Vaca Muuu este un restaurant specializat pe fripturi de vită din carne specială, scumpă, fragedă (au foarte multe sortimente în meniu), dar ca și OSHO aici se fac și burgeri.

Eu l-am luat pe cel mai scump, 100% Angus Burger cu 300 de grame de carne, servit cu cartofi prăjiți și garnitură de legume prezente atât în burger cât și separat în farfurie. Arată ca mai jos, costă 52 de lei.
burger_vaca_muuu_8burger_vaca_muuu_7

Este bun, mare, voluminos, dar nu special. De exemplu la Osho pentru aceiași bani am mâncat un burger care avea toate cele de mai sus, dar și foie gras și un pic de măr copt, cu alte cuvinte ceva special, inedit.

Cel de la Vaca Muuu este doar gustos, chiar dacă nu am simțit că ar fi specială carnea. Chifla, de asemenea, este prea mare, prea pâinoasă. În ea am găsit și o frunză de salată, roșii, ceapă, castraveți murați și o felie foarte-foarte subțire de friptură de vită (seamănă mai degrabă cu un mezel). Lângă burger am mai avut morcovi și alte verdețuri, plus cartofii tăiați rondele.
burger_vaca_muuu_9burger_vaca_muuu_6

Mai atractiv mi s-a părut cel numit Butcher Burger, care are carne tocată, dar și o felie un pic mai vizibilă de friptură de vită. Costă doar 35 de lei, dar primești aceleași legume și cartofi. V-aș sfătui mai degrabă să-l încercați pe acesta, costă 35 de lei.
burger_vaca_muuu_4

Iată mai jos și o friptură T-Bone din carne normală, nu maturată, care a fost mare și gustoasă și făcută exact cum am cerut-o. A costat 99 de lei.
tbone_vaca_muuu_5

Pe scurt:

  • Chiflă: banală, cam prea mare, prea multă pâine.
  • Carnea: 100% Angus Burger se laudă cu carne de calitate, dar nu mi s-a părut un gust special. Celelalte probabil sunt făcute din carne românească. Carnea a sosit cum am cerut-o, făcută rozalie și suculentă.
  • Garnitura: suficientă în burger și pe lângă el, chestiile uzuale precum roșii, ceapă, salată și castraveți murați.
  • Sosuri: nimic în burger, o maioneză albă a fost servită alături de cartofi, dar la masă au fost aduse sosuri Heinz la sticlă și mai erau disponibile unora Tabasco.
  • Prețuri: mari, ca și la Osho. 52 de lei burgerul cel mai bun, dar vă recomand cel de 35 de lei, este mult mai rentabil. Din păcate, băuturile sunt la fel de scumpe, apa este Vittel la 10 lei sticluța, mai bine iei bere la 8 lei halba.
  • Desert: nu am încercat.
  • Servire: nimic de lăudat sau reproșat.
  • Toaletă: nu am vizitat-o.
  • Ambianță: se fumează, așa că alegeți o masă mai retrasă dacă nu vreți fum. Restaurantul este decorat inclusiv cu bucăți de carne puse la maturat în incinte speciale, sunt sticle de vin puse pe mese șamd.
  • Ce faci cât aștepți mâncarea: te uiți la vita din vitrine, admiri vinul etc.
  • Parcare: Piața Floreasca este o zonă aglomerată, dar în weekend sigur găseșți prin preajmă un loc.

Concluzie:

Angus Burger este bun, dar nu special. Pentru aceeași sumă, 52 de lei, prefer burgerul de la Osho, are o rețetă mai bună. Altfel, pentru 35 de lei este bun și un Vaca Muuu Butcher Burger.

Vaca Muuu se găsește pe Calea Floreasca 111 (la Piața Floreasca), orar 9-23 în fiecare zi. Puteți consulta meniul și pe site-ul oficial vacamuuu.com.

    33 comentarii

  1. Simt că trebuia să facă cineva acest comentariu ţărănesc: “păi de 270 de lei ştii câtă şaorma mâncai vericule? Pfoaaaaaai!”

      (Citează)

  2. nici saorma nu mai e ce-a fost, sare de 20 de lei bucata :)

      (Citează)

  3. Eu am incercat toti burgerii de la Vaca Muuu de-a lungul timpului (restaurantul e relativ aproape de biroul meu) si pot spune ca de departe cheeseburger la 37 lei e cea mai buna alegere dpdv calitate/pret.

    Chiar sunt curios relativ la osho, pana acum vaca muuu mi se parea cel mai ok dar din reviews vad ca si osho sta destul de bine. Tb neaparat sa ajung acolo. :)

      (Citează)

  4. eu am facut azi turul Billa. trei chiftele fierbinti, o caserola mica de piure (surprinzator de bun) si o franzeluca aburinda. total: 10lei.
    care e mai castigat?

      (Citează)

  5. Ai reusit sa mananci toate astea odata ? wow. Noroc ca am vazut poza cu bonul ca altfel credeam ca i-ai vizitat de 3 ori :))

      (Citează)

  6. Rezervarea e obligatorie?

      (Citează)

  7. @gogu, la Kaufland grill, portie dubla de mici(8 bucati) cu mustar si 2 chifle – 9 lei

    Asta daca criteriul e cantitatea, nu calitatea..

      (Citează)

  8. Si astia fac evaziune, auzi tu… nota proforma :D

      (Citează)

  9. N-am prea mâncat burgeri din foarte multe locații la viața mea, dar tot zic sa mănânc în unele localuri de care ai scris aici. Burgerul din Fire l-ai încercat? Poți să-mi spui cum se compară cu ce-ai mâncat până acum?
    În afară de Fire și Towers Pub din Târgoviște n-am încercat în altă parte.

      (Citează)

    • @Bogdan Popa: N-am fost în Fire. Voi modifica un pic topul din primul articol, să-l împart în două categorii, burgeri mai rafinați, cum sunt la restaurantele astea mari, și burgeri buni și atât, cum am găsit la Burger Bar, Embassy șamd.

        (Citează)

  10. Totusi…felia aia de carne cu os si garniturica aia costa 99 lei?

      (Citează)

  11. vorbesti de “felia aia” de parca ar fi luata de la mata-mare din grajd… unele mancaruri costa, stii? si ca sa fie scump nu trebuie sa fie si mult…

      (Citează)

  12. @Gabi Miron nu, la mine calitatea primeaza

    @deplictis unele lucruri costa pt ca sunt unii care arunca cu bani

      (Citează)

  13. Salut Radu! Te-am mai intrebat intr-o postare, tu cum mananci un burger de asta? Poate pare penibila intrebarea, dar la Mc da, te duci il iei in mana si incepi sa musti din el ca din shaorma. Dar Mc-ul e Mc, restaurantul e restaurant… il tai in jumatate si apoi iei cate o jumatate si mananci cu mana? Voi baieti, cum mancati un burger la restaurant?

      (Citează)

    • @Alexandru: păi de obicei îl tai în două, ca în poză, și mănânc fiecare jumătate cu mâna. Cartofii sau salata de pe lângă îi bag cu furculița, dar sunt sigur că-mi mai scapă câțiva și cu mâna.
      Acum nu mai țin minte cum mănânc atunci când nu-i tai în jumătate pentru poză. Cred totuși că mereu îi tai ca să văd cum arată carnea, poză sau nu.

        (Citează)

  14. Burgerul se mananca cu mana. Care este.

      (Citează)

  15. Acum ghiciti cine a facut alegerea potrivita la burger dintre cei de la masa!

    Ah, si de data asta, chiar le-a iesit friptura. Parea OK. Altadata nu le-a iesit. Tine de noroc, cred.

      (Citează)

  16. Deplictis…nu stiu unde ai crescut tu dar “mata mare” a mea nu avea grajd. Zic sa nu agitam prea mult. Eu nu scriu dintr-o pestera ca sa-mi povestesti tu despre unele mancaruri sau restaurante. Eventual imi poti spune ce vezi atat de special la felul ala de mancare…asta daca gasesti ceva special in afara de pretul despre care inteleg ca este cel mai mic.

      (Citează)

  17. @Vale, ai uitat sa specifici ca “mă-ta mare” are cratimă..

      (Citează)

  18. 52 lei mizeria aia de burger?!

      (Citează)

  19. si totusi, oare cate feluri doi iti luai de banii astia?

      (Citează)

  20. Asa e, Boris. Cred ca esti de la mine din sector, iti dai seama cati mici de la Piata Rahova mergeau in banii aia?

      (Citează)

  21. @Marean:

    You have been trolled

      (Citează)

  22. @Gabi Miron: Eu trăiam cu impresia că a vrut să scrie „mâța mare”.

      (Citează)

  23. @Flo – adica e chinez? ca aia mai baga cate o vietate d-asta… :)

      (Citează)

    • Alo, e ridicol să vă certați pentru cât costă o friptură într-un restaurant. Chestia asta ar avea logică doar dacă aveți restaurante sau sunteți distribuitori de carne de vită :)
      Altfel, prețul nu-i așa mare, și la Metro dai pe un T-bone de acea mărime măcar 50 de lei, iar din adaosul de preț restaurantul trebuie sa plătească bucătarii, ospătarii, regia șamd.

      Vita scumpă, din carne specială, va fi mereu la astfel de prețuri. Zilele următoare vă arăt niște vită bună din comerț, mai ieftină, dar și mai mică.

        (Citează)

  24. La micul dejun, chesseburger facut mediu, fara adaosurile Heinz aduse (mustar & ketchup), dar cu ceapa si ardeii aceia mici si usturati :)
    http://bit.ly/1c3sCLq
    Dupa aromele alea, expresso scurt nu a fost o alegere inspirata, trebuia savurat inainte de masa. A meritat deplasarea una peste alta.

      (Citează)

  25. Burgerii sunt buni, in special Butcher Burger. Ce e o mare porcarie sunt inelele de ceapa. … asa ca sa va feriti de ele daca aveti de gand sa mancati de la Vacamuuu. Inele de ceapa asa cum trebuie sa fie ele, peste tot pe unde am cautat in Bucuresti, doar la Hard Rock am gasit. Si merita ( 9 lei Portia cu sos inclus )

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus