un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Turul Burgerilor la Argentine în mall Băneasa: foie gras și carne uscată

25 Jan 2016  ·

GÂNDURI  ·

25 comentarii

Argentine din mall Băneasa este un restaurant bun pentru fripturi din carne de vită specială, moale, făcută ca la carte. Au depus toate eforturile pentru a-l amenaja cât se poate mai bine într-un mall, iar friptura este servită pe niște grătare de piatră aduse la masă, încă sfârâind.

După un timp au mai deschis un restaurant prin Herăstrău și l-am făcut steak & sushi. După încă un timp au adăugat în meniu și burgeri, motiv pentru care am fost în Băneasa pentru Turul Burgerilor. Din păcate, burgerii au fost sub așteptări, în ciuda faptului că steakhouse-urile de obicei fac unii buni și în ciuda faptului că e 55 de lei bucata.

Iată un Gourmet Burger de 55 de lei. Conține vită argentiniană, foie gras, roșii, castrevete, ceapă și roșie murată, totul într-o chiflă cu susan. Vine servit cu cartofii prăjiți din imagine și cu un sos ketchup.

burger_argentine_11_gourmetburger_argentine_12_gourmet
burger_argentine_16_gourmetburger_argentine_19_gourmet

Din păcate, nu am nimic bun de zis. Am cerut carnea făcută mediu, cu interiorul încă rozaliu și suculent, așa cum cer de fiecare dată burgerii. A venit bine făcut, carnea fiind foarte uscată, genul de boț la care trebuie să mesteci și să salivezi o grămadă ca să o poți înghiți. Foie gras-ul a fost cam prea grețos, abia am putut să termin burgerul, iar după cum puteți vedea în fotografii restul ingredientelor sunt în cantități destul de mici. Ar fi mers de minune o salată coleslaw sau altceva care să taie din “greutate” acestei rețete.

Ca să facă lucrurile și mai rele, cartofii erau din cei congelați, nu proaspeți, iar sosul de ketchup era unul absolut banal, genul care se vinde la găleată pentru fast-food-urile de duzină. Ditamai restaurant de steakhouse, 55 de lei un burger și nu poți să dai cartofi curățați pe loc și un sos de roșii ceva mai normal?!

Burgerul The Smoked House conține carne de vită argentiniană, ou prăjit,  bacon, castraveți murați, sfeclă roșie și garnitura de cartofi pentru 40 de lei. Aceeași problemă cu cartofii fără gust, același sos banal, desigur, aceeași carne foarte densă și uscată, foarte puțină verdeață în burger.

burger_argentine_13_smoked_houseburger_argentine_14_smoked_house
burger_argentine_15_smoked_houseburger_argentine_17_smoked_house

Am fost foarte dezamăgiți de burgeri, mai ales având în vedere prețul lor. Nu-i prima oară când mâncăm burgeri proști, dar aici veniserăm cu pretenții.

Înainte de burgeri am luat câte o supă. Iată o supă cremă de cartofi cu cozi de raci și bacon; farfuria arată bine și a fost un preparat bun și inedit, dar cu mențiunea că a costat 27 de lei.

burger_argentine_09_crema_cartofi

Mai jos vedeți o supă miso de 12 lei. Nimic de comentat aici, este o supă miso ca la carte. O apă Dorna la litru a costat 18 lei.

burger_argentine_10_supa_miso

Pe scurt

  • Chiflă: chifla a fost bună, are culoarea care trebuie, este acoperită de susan și este suficient de subțire încă să fie un fel de “mâner” pentru ingredientele burgerului, fără a simți că mănânci multă pâine.
  • Carnea: nu mi-a plăcut, am cerut-o medie, adică suculentă și rozalie, a venit bine făcută, uscată, greu de mestecat.
  • Garnitură: destul de puțină și banală. Foie gras-ul din Gourmet Burger nu mi-a plăcut, ar trebui regândite celelalte ingrediente pentru a contrabalansa cumva carnea și ficatul. Cartofii sunt congelați, nu mă așteptam la asta la așa prețuri și la un restaurant altminteri bun.
  • Sosuri: un sos ketchup banal..
  • Prețuri: foarte mari, la nivel de Osho, dar nu la aceeași calitate. Cel mai ieftin burger este 35 de lei, cel mai scump 55 de lei, o apă la litru este 18 lei, deserturile pleacă de la 19 lei, fripturile de vită de la 100 de lei.
  • Băuturi: am băut amândoi apă, că eram cu mașina. Au meniu de vinuri, bere la halbă și sticlă, bar complet pentru cocktailuri sau tării.
  • Desert: N-am mâncat, n-am mai putut după burgeri, dar le vedeți în meniu în fotografii.
  • Servire: fără probleme, nimic de lăudat, dar nici de reproșat.
  • Toaletă: este una chiar ok vizavi de restaurant, pe un culoar mai puțin știut.
  • Ambianță: localul arată bine, mesele sunt bine spațiate, sunt tot felul de plante decorative pe acolo. Din păcate, este în mall, așa că nu scapi de zumzetul mulțimii de la celelalte restaurante. Probabil că vă veți simți mai bine în localul din Herăstrău, dar nu știu sigur dacă au burgeri și acolo.
  • Ce faci cât aștepți mâncarea: nimic special. Noi am cerut masa din colț, de unde se vede parcarea și intrarea în mall. O altă alegere bună sunt mesele de pe lateral, ca să te uiți la cei de la parterul mall-ului și să râzi de eventualele pițipoance.
  • Parcare: ești în mall Băneasa, sunt câteva mii de locuri de parcare subterană și supraterană.

Concluzie

Nu știu cum or fi sushi, dar din experiențe anterioare vă pot spune că fripturile de vită sunt bune. Burgerii, însă, nu i-aș recomanda nimănui, nu ne-au plăcut deloc, ceea ce este cu atât mai trist cu cât a fost un experiment chiar scump. Mi se pare chiar, luând în considerare carnea gătită neglijent, cartofii și sosul, că au fost puși la mișto în meniu.

Restaurantul Argentine la care am fost noi se găsește în Băneasa Shopping Center, la etaj, intrarea dinspre IKEA. Orarul este Luni-Duminică 10-23. Au și site oficial.

    25 comentarii

  1. De ce nu l-ai trimis inapoi daca nu a venit cum l-ai cerut? Nu poti plati 55 de lei pe un preparat care nu e cum l-ai cerut…
    Stiu, nu mai calci, dar meritau intorsi inapoi ca e local cu pretentii…

      (Citează)

  2. Noi am incercat burgerii de la ei si ne-au placut. Carnea a venit exact cum am cerut-o, mediu. Cartofii parca nu erau congelati. In schimb, sosurile sunt insipide spre groaznice. Asta se intampla acum vreo 2 luni.

      (Citează)

  3. Eu tai burgerii pe jumate, daca nu e roz, il dau retur. S a intamplat de cateva ori si nu s a sifonat nimeni, l au refacut conform cererii mele initiale.

      (Citează)

  4. Apa aia Dorna era adusă de pe Marte? + foiță de aur?

      (Citează)

  5. marius popescu

    25/01/2016 la 12:59 PM

    poate sunt de moda veche… dra cum pana mea sa dai 55 de lei pe asa ceva?/ sau 27 pe o supa? e cu ambroziiee .. sau ce? iti creste stamina?

    doamne fereste……. unii pierd notiunea valorii si implicit a banului…

    de banii aia poti mananca mai sanatos si mult mai bine….. nu trebuie decat sa deschizi ochii si sa privesti in jur
    pfffffff…………

      (Citează)

    • Unii se duc la restaurant doar ca sa se furajeze.

      punctepunctepuncte

        (Citează)

    • Eu sunt de parere ca nu trebuie sa judeci pe nimeni daca nu esti in situatia lor.Asta strict referitor la bani.Si nici sa accepti sfatul cuiva care nu este in situatia ta.
      Aceeasi placa cu “dc iti iei masina de 50000 daca poti sa ti iei Logan bun de 7000”.
      La alti bani, alti oameni, alte gusturi.Si nu e nimic exagerat aici.Sunt localuri mult mi scumpe si exista fix pt ca exista clientela.

        (Citează)

  6. nwradu:
    Nu m-am gândit la asta. De obicei nu sunt genul care să facă scandal în restaurante, mai ales că scopul este să ceri și să vezi cum primești ce-ai cerut.

    Ar trebui sa scapam de ideea ca “facem scandal” daca trimitem inapoi o mincare. E normal sa primesti ceea ce ceri. Cita vreme ti-a luat comanda cu “burger mediu” atunci aia trebuia sa primesti. Nu conteaza ce cred altii.
    Trimiti inapoi si le spui ca ai cerut ceva si ai primit altceva.

      (Citează)

    • Probabil pentru ca multi se tem ca noua bucata de carne va fi gatita de un bucatar ofuscat, care se va scarpina frenetic la oua inainte de a se reapuca de gatit.

        (Citează)

    • jules: Cita vreme ti-a luat comanda cu “burger mediu” atunci aia trebuia sa primesti. Nu conteaza ce cred altii.

      De acord, dar scopul articolului este să vezi ce comanzi și ce primești în schimb, că altfel pot să intru și la ei în bucătărie și să-mi prepar singur burgerul după cum vreau.

        (Citează)

  7. sînt în principiu de acord cu Marius Popescu, mi se pare exagerat să ceri 55 de lei pt un burger care este, prin definiție, printre cele mai simple feluri de mîncare, un sandvici de mîncat rapid. Că au și feluri de mîncare la peste 100 de lei, treaba lor, dar 55 lei un burger… care nici nu are nimic special…

      (Citează)

    • Poate că prețul burgerului nu include numai prețul ingredientelor…

        (Citează)

    • Cel mai “special” ingredient dintr-un burger este carnea. Una este sa faci burgerul din carne de vita normala si alta este sa-l faci din carne de vita argentiniana, black angus etc. Diferenta de pret este mare, dar si diferenta de gust este la fel de mare.

        (Citează)

    • nu, deci este diferenta de gust clara intre un burger de Mc Donalds si unul adevarat. diferenta de cantitate, fiind mai bine de dublu, de ingrediente, de orice.

      Un burger ca lumea iti ajunge de cina, intr-un club.

        (Citează)

    • Mă refeream că prețul respectiv include și chiria din mall, lumina, angajații, curățenia, taxele, premium-ul de a mânca într-un spațiu mai mare, profitul firmei șamd.

        (Citează)

  8. O sa ma duc si eu sa incerc Gourmet Burgerul

      (Citează)

  9. Am impresia ca romanul a mancat atata kkt prin restaurante incat daca ii vine unul ii pune pret de 100 de ron ii da cu niste sare si zice ca-i bun. Noi nu suntem obijnuiti inca sa facem scandal cand produsul pe care-l primim este clar sub standarde si necomestibil din simplu fapt ca-ti vine in cap ? (poate imi scuipa in mancare cand mi-l reface sau altele…) La noi exista restaurantul bun si foarte scump.Unde ai sef ceva gen “bendeac – hell’s kitchen” si stii sigur ca ai un produs 98% din cazuri exact si restaurant bodega cu wannabe sotie/patron(gen ce era pe la protv o emisiune recenta) unde ti-l aduce si zici…mmmm foarte bun indiferent ca e de kkt(din motivul enumerat mai sus).

      (Citează)

  10. @nwradu: data viitoare pune si tu lângă Burger un pachet de țigări, bricheta sa avem si noi un etalon de comparație, ca tare sunt curios cat de mari sunt burgerii astia de 50 de lei.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus