un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Turul Burgerilor: Old Tower Vintage Burger la Red Angus

22 Oct 2013  ·

GÂNDURI  ·

9 comentarii

Red Angus este un steakhouse cu specific american și axat pe vită scumpă, din rasele străine crescute special pentru carnea lor. Acum au rămas cu o singură locație deschisă în București, cea din Centrul Vechi, dar acolo poți găsi vită Black Angus USDA Choice în diverse cut-uri și alte preparate.

Eu am fost acolo pentru burgeri, ca parte din Turul Burgerilor. Au patru burgeri în meniu, începând cu 29 de lei. Eu l-am luat pe cel mai scump, Old Tower Vintage Burger la 42 de lei, ca să încerc ce-i mai bun.

Conține carne Red Angus (proveniență americană, zic ei), roșii, ceapă, castraveți murați, ou prăjit și sos relish, fiind serviți cu cartofi prăjiți. Arată ca mai jos:
red_angus_old_tower_vintage_burger_04

L-am cerut suculent, făcut mediu, și așa a venit. Chelnerul mi-a spus că ei de obicei îi fac bine prăjiți, deci să nu uitați să precizați dacă-i vreți altfel, cum am făcut și eu.

Interiorul arăta ca mai jos. Surpriza a fost că Old Tower Vintage Burger conține două bucăți de carne în chiflă, una sus și una jos. Între ele am găsit o foiță de salată și o felie foarte subțire de roșie, iar deasupra un ou ochi, moale. Chestia roșiatică de deasupra oului este ceapa pusă și ea un pic la grătar.
red_angus_old_tower_vintage_burger_05red_angus_old_tower_vintage_burger_06

red_angus_old_tower_vintage_burger_07red_angus_old_tower_vintage_burger_08

Chifla n-a fost un sân auriu acoperit cu susan, ci mai degrabă ceva normal, de la magazinul de pâine din zonă. Nu am găsit în burger castraveții murați.

Cartofii au fost foarte interesanți. Subțiri aproape ca chipsurile, foarte crocanți, dar buni la gust și bine potriviți cu burgerul și mai ales cu sosul ce-i însoțea.

red_angus_old_tower_vintage_burger_01Burgerul a fost bun, dar cam micuț; mă așțeptam la asta când am văzut că are 190 de grame de carne, ceea ce-l face și foarte scump pentru ce-ți oferă. Din nou, vă trimit la articolul de la OSHO unde un cheeseburger de 250 de grame de carne costă 35 de lei și vine însoțită de multă verdeață, mulți cartofi, o salată să-l însoțească și câteva sosuri.

Bun, dar micuț. Carnea e gustoasă, iar oul în burger mie îmi place foarte mult (așa fac acasă, când mă răsfăț, dar prin restaurante mai rar am văzut). N-am ce să-i reproșez la gust, poate doar faptul că a fost prea multă carne și prea puțină roșie și salată. La burgeri trebuie găsit un echilibru între ingrediente și Old Tower Burger nu-l găsește.

Pe scurt

  • Chifla: banală.
  • Carnea: am cerut-o suculentă, așa a venit. Este bună la gust.
  • Garnitura: prea puțină cu prea multă carne, iar castraveții murați promiși în meniu nu i-am găsit în burger. Cartofii sunt buni și probabil tăiați în restaurant.
  • Sosuri: cel adus în farfurie a fost foarte bun, a mers perfect cu cartofii și burgerul.
  • Prețuri: prea mari. Red Angus este un restaurant scump în general, dar acest burger nu face 42 de lei. Poate că cei de 29 sau 33 de lei să fie mai rentabili. Grolsch la sticlă costă 10 lei, Ursus draft 8 lei, fripturile din vită bună pe la 100 de lei. Mi-au atras privirea câteva combinații Găsiți tot meniul pe site-ul lor.
  • Desert: nu am încercat.
  • Servire: foarte bună, foarte politicoasă.
  • Toaletă: curată, bine decorată.
  • Ambianță: mi-a plăcut că pe fundal se auzea muzică country liniștită, ceea ce nu am ocazia să ascult foarte des. Interiorul este în culori calde și cu diverse decorațiuni mici sau mari (un tonomat, un joc pinball dintr-o serie limitată Harley Davidson, o cutie de supă Campbell etc), iar clienții pot lua loc la mese de lemn sau la separeuri cu canapele.
  • Ce faci cât aștepți mâncarea: te uiți la decorațiuni, privești lumea care trece pe afară, dar nu ai mult de așteptat.
  • Parcare: Red Angus este în Centrul Vechi, așa că cel mai bine lași mașina într-o parcare de pe la Unirii și vii aici pe jos.

Concluzie finală

Burgerul a fost bun, dar foarte scurt pentru zgârcenia de care dă dovadă la capitolul ingrediente. Poate că ceilalți din meniu, mai ieftini, ar fi alegeri mai bune pe total, dar acesta, Old Tower Vintage Burger, nu este bine echilibrat la rețetă și nici la prețul cerut pe el, chiar dacă are carne de proveniență verificată.

Prin urmare, încercați-i pe ceilalți din meniu dacă ajungeți aici și vreți burgeri, dar mai bine mergeți la Red Angus pentru fripturile de vită și specialitățile bucătarului, promit câteva sosuri inedite.

Iată și o friptură pe la 90 de lei, la care am adăugat un cartof copt cu smântână.
red_angus_old_tower_vintage_burger_03

Eu aș reveni acolo mai degrabă pentru alte preparate din meniu, precum friptură de vită combinată cu creveți Black Tiger, antricot de vită în crustă de cafea, mușchi de vită servit cu sos de ciocolată chili și vin roșu sau mușchiul de vită servit în sos de coacăze negre cu varză de bruxelles coaptă în sos blue cheese, chiar și pentru coastele de porc de lapte sau vițelul de Olanda.

Red Angus: citiți meniul complet pe site-ul lor. Adresa este Strada Franceză nr. 56, vizavi de ruinele Centrului Istoric, un pic mai sus de Hanul lui Manuc.

    9 comentarii

  1. Turul se face doar in Bucuresti sau pleci si prin tara? Nu de alta, dar cautam si noi de ceva vreme un loc bun de mancat burgeri in Craiova (ca ce au la McDondald’s nu se poate numi burger…) si n-am avut noroc, tot la gratarul nostru am ajuns. Si daca ne confirmi ca intr-adevar nu exista ceva ca lumea, poate ne deschidem noi!

      (Citează)

  2. Eu mai mananc pe la Hanul cu Tei. Raport ok calitate/pret, 40 sau 50 de ron nu face nici un burger daca nu e pentru 2 persoane :))

      (Citează)

  3. also, cel de la Burger King cum ti se parea? Mie mi s-a parut intotdeauna ca e mult peste ce iti ofera restul fastfood-urilor…

      (Citează)

    • BK era gustos față de restul fast-food-urilor, îl nimereau bine. Dar prefer ceva ca aici, cu carnea având un aspect mai puțin procesat si “bătătorit”.
      Mănânc mult fast-food, dar asta pentru că-i “fast” și sunt pe grabă.

        (Citează)

  4. Da! Am fost si eu. Mi-a placut, am fost multumita si de ambient, si de servire, si de mancare. Totusi, nu recomand sa mancati prea des aici. Va veti ingrasa cu siguranta, fiindca cu greu veti rezista tentatiilor.

      (Citează)

  5. Radu, poti sa faci si un tur cu bbq ribs? :D

      (Citează)

  6. Cred ca in contrapartida la “Turul Burgerilor” ai putea sa incurajezi si un sport (ce implica miscare).
    Sincer

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus