un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Turul Burgerilor: alcătuiți-vă burgerul propriu la Re:Modelier

18 Oct 2017  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

37 comentarii

N-am mai mâncat de mult un burger așa bun, prin urmare chiar mă bucur că i-am descoperit pe cei de la Re:Modelier. Îi voi pune pe primul loc în Turul Burgerilor pentru că sunt specializați pe asta și mâncarea este foarte bună. Switch.eat a stat destul pe acel loc.

Re:Modelier are un meniu de burgeri, din care cinci cu vită, doi cu miel, unul cu pui, unul de mistreț și unul cu cârnați de porc cu curry. Mai mult, îți poți face burgerul așa cum dorești și nu mă refer la un simplu “eu vreau fără ceapă, dar roșie în plus”, ci la toate mesele este câte un cartonaș pe care bifezi exact ce ingrediente îți dorești, aproape ca la Bacoa din Barcelona.

Eu mi-am luat Hangover, care conține vită, dublu cheddar, bacon grill, ou ochi, baby spanac, roșie și sos ușor picant, maioneză, ceapă caramelizată și inel de ceapă (32 de lei, 39 cu cartofi prăjiți). Burgerul vine servit într-o tavă de cuptor, este mare, cu ou moale, cu ingrediente din belșug și carne moale și gustoasă.



L-am cerut rare-medium, mi s-a zis că nu se poate rare, dar a fost mediu.

Iată un Catalunya, care conține vită, gouda, mix de varză cu morcov, chorizo, roșie, jalapeno și sosuri (25/32 lei):

Iată un Krusty, care are vită, bacon grill, gouda, salată, roșie, ceapă caramelizată și inel de ceapă, plus sosuri (27/34 lei):


Matilda a completat cartonașul de mai jos:

Și așa i-a sosit burgerul:


Cartofii au fost foarte buni, de asemenea, tăiați de ei și dați pe deasupra cu niște brânză. Au fost suficienți pentru burger, dar mi-ar fi plăcut să fie cu vreo 30% mai mare porția.

Re:Modelier servește și bere bună. Am băut Nemțeana la sticlă de 0,5 litri (10 lei) și au și Ground Zero inclusiv la draft, deși costă 10 lei pentru 0,25 litri, ceea ce pare excesiv.

Pe scurt:

  • Chiflă: bună, pufoasă, a avut rolul perfect de mâner pentru celelalte ingrediente, aproape că nu am simțit că mănânc și pâine, cum de altfel trebuie să fie.
  • Carnea: gustoasă, suficient de groasă ca să o simți bine ca aromă, moale, a venit făcută mediu așa cum am cerut. Din păcate, nu pot face rare, zic ei.
  • Garnitură: a fost din belșug în burger, abia l-am putut băga în gură. Nu pot să zic că am simțit inelul de ceapă, dar nu contează, burgerul a părut bogat și cu ingrediente de calitate. Cartofii prăjiți au fost foarte buni, probabil făcuți de ei.
  • Sosuri: pe masă era un Sriracha și un sos dulce-acrișor. Pe cele din burger nu pot spune că le-am simțit, dar nu m-a deranjat pentru că pe total acesta a fost suficient de suculent.
  • Prețuri: normale. Burgerii încep de la 24 lei, o bere este 10 lei.
  • Băuturi: au Nemțeana la 10 lei, care-i o bere gustoasă, plus Ground Zero și Zăganu, vinuri și tării ca la un bar bine dotat.
  • Desert: două tipuri de waffles, adică destul de slăbuț, dar nu mi-a păsat așa tare.
  • Servire: fără probleme în general. Omul care ne-a luat comanda prima oară n-a notat-o pe nimic, așa că ulterior a venit altcineva și ne-a mai întrebat niște detalii. De ce ospătarii cred că pot reține comanda a patru persoane în loc să o noteze pe ceva, nu știu, dar în rest n-am avut probleme.
  • Toaletă: n-am fost.
  • Ambianță: localul este într-o casă. Noi am mâncat în camera de jos, unde-s 4 mese destul de înghesuite. Nu știu cum este sus. Localul este simplu, cu pereți albi.
  • Ce faci cât aștepți mâncarea: nimic special, n-ai ce face acolo, dar din fericire servirea a fost foarte rapidă.
  • Parcare: complicat, că vorbim de Calea Victoriei spre Piața Victoriei. În weekend probabil se poate parca prin Piața Victoriei, dar mai bine luați metroul până acolo, beți o bere bună aici și continuați poate cu una la Berăria Zăganu care-i un pic mai jos.

Concluzie

Re:Modelier este genul de local modern de burgeri ce servește mâncare bine făcută și customizabilă exact cum și trebuie pentru un restaurant serios de burgeri. Adăugați ingrediente bune și bere de calitate în ecuație și rezultă o formulă câștigătoare. Eu voi reveni cu siguranță, mai ales că sunt curios și de burgerii cu carne de miel.

Re:Modelier se găsește la strada Gina Patrichi nr. 3, care-i vizavi de Starbucks-ul de pe Calea Victoriei, aproape de Piața Victoriei. Au pagină de Facebook. Orar L-J 12-24, V 12-02, S 10-02, D 10-24. Există în altă parte și un local numit Modelier, dar habar n-am ce-i acolo.

    37 comentarii

  1. Acum vreo 5 ani sau mai mult era un ospatar la o terasa din pe la Radu Voda care venea la cate 2 mese mari (no veneam in format de ~12) si omul tinea minte cine ce comanda fara sa noteze. Ne uitam facinati cum tine minte comanda pt 20+ oameni, cu mancare si persoane care se razgandeau cand spuneam ce dorim.

      (Citează)

    • Sa ma scuteasca astia cu memoria lor de elefant. Am mai dat de unii si ghici ce? Isi faceau mana pe comanda mea. Mersi, dar nu. Ii rog frumos sa noteze. Nu de alta, dar ultimul destept mi-a ratat fix mie comanda din cele vreo 10. Deci nu.
      Or fi exceptii ca omul tau, dar eu personal prefer sa nu fiu cobai pentru asa ceva. Nici macar interesant nu mi se pare.

        (Citează)

    • Chiar nu vreau să am încredere în memoria lor și apoi să mă trezesc cu zahăr în limonadă, deși vreau fără, cu burgerul well done în loc de mediu șamd.

      Nu-i o rușine să notezi comanda. Mie mi se pare un semn rău când nu se întâmplă asta.

        (Citează)

    • Mda, genul asta de ospatar care vrea sa impresioneze cu memoria lui ma face sa ma gandesc ca nu are cu ce altceva sa o faca. Nu, multumesc. Vreau sa ma impresioneze cu calitatea produselor si a serviciilor. Cum s-a mai spus, mi-e teama de ospatarul care nu noteaza. Sa-ti notezi nu e semn de slabiciune ci de respect fata de client. Ii arati ca este important ce spune, nu ca vorbeste (posibil) degeaba.

        (Citează)

  2. Pe mine mă derutează la culme burgerii ăștia. Evit să iau pentru că nu îi pot hali confortabil. Adică îi tai, îi mănânc pe bucăți sau încerc să mușc fără să îmi cadă prea multe pe langă? Nu glumesc. Și poate că oi fi eu prea bătrân de mi se pare că s-a ajuns la exagerare cu mărimea, prețul și fița burgerilor.

      (Citează)

  3. salut, incearca si https://www.rocka.ro/ langa Plaza Romania. Este un local nou unde jumatate din personal sunt si proprietari :)

      (Citează)

  4. nu inteleg de ce la noi in Romania trebuie sa fie maiestrie cu burgeri.
    pe dincolo un burger e ca o orice mancare ordinara, se tranteste pe grill si se asambleaza rapid.
    la noi nuuu, trebuie sa fie dumnezeu un rahat de mancare.

      (Citează)

    • Nu, asta e în localurile uzuale și avem și noi destule. Aproape orice restaurant are acum burger în meniu, făcut cum zici tu, la repezeală.

      Unii specializați pe burgeri îl vor face cu atenția și gândirea necesară pentru a obține un produs de calitate, cu arome bine îmbinate.

        (Citează)

    • Defineste mai bine “pe dincolo”. Exista o gramada de “pe dincolo” in care burgerii nu sunt trantiti pe grill si asamblati rapid. Important e sa nu ii comanzi din masina si/sau restaurantul sa nu aiba mascota.

        (Citează)

    • “Pe dincolo” am mancat in Spania(Bacoa mentionat si de Radu) si in Germania la restaurante unde burgerul nu era doar ceva aruncat pe un grill…probabil sunt peste tot acum, cum peste tot gasesti si Mc si BK. Diferenta sta in calitate.

        (Citează)

    • alex:
      “Pe dincolo” am mancat in Spania(Bacoa mentionat si de Radu) si in Germania la restaurante unde burgerul nu era doar ceva aruncat pe un grill…probabil sunt peste tot acum, cum peste tot gasesti si Mc si BK. Diferenta sta in calitate.

      Încep să fiu curios câți oameni au mers la Bacoa după ce-au citit aici. Am mai găsit burgeri buni prin străinătate, inclusiv încă unii în Barcelona, dar nu m-am gândit niciodată dacă să scriu sau nu despre ei.

        (Citează)

  5. Ma omori cu articolele astea.

    Acum trebuie sa mananc burger.

      (Citează)

  6. Paperless?

      (Citează)

  7. hm, nu stiam ca au mai deschis unul. Eu am mai mergs de cateva ori in partea ceallta langa Foisor, buni burgerii intr-adevar.

      (Citează)

  8. mâine comandă de 7 de la serviciu. ne-ai înseninat ziua

      (Citează)

    • Asta cu comanda e dubioasă la burgeri. Prin felul lor de a fi, când sunt ambalați generează căldură și se cam nasolesc pâinea și legumele din cauza asta. Cel mai bine este să fie mâncați rapid după ce sunt produși.

        (Citează)

  9. nwradu: Unii specializați pe burgeri îl vor face cu atenția și gândirea necesară pentru a obține un produs de calitate, cu arome bine îmbinate.

    burgerul nu este doar un fel de mâncare..este o stare de spririt.

    sunt de acord că poți mânca de aceeași bani mai bine…dar ideea e că uneori vrei altceva.

      (Citează)

  10. Iona:
    Plm, burgerul este o stare de spirit…

    Dar bicicleta cum este? Am un prieten care mi-a spus că bicicleta lui nu e de mers la paine. M-am uitat ciudat la el până mi-a aratat-o. Nu era decât de 12.000 eur (sau pe acolo)

      (Citează)

    • Apropo, în Colmar am văzut scene din alea ca-n clișeele din filme. Venea un francez pe bicicletă, o parca afară, cumpăra 2 baghete de la magazin, le punea în coșuletul din fața bicicletei și pleca mai departe.

        (Citează)

  11. Iona:
    Plm, burgerul este o stare de spirit…

    O stare de spirit este și micul. Așteptăm turul mititeilor făcut de nashu_mare și sponsorizat de administrația piețelor.

      (Citează)

    • Si verificati in prealabil fiecare bucata prin muscare de catre Piedone de la sectorul 4, sa nu fie doamne fereste otraviti.

        (Citează)

  12. Iti recomand sa ii incerci pe cei de la SouthBurgers

      (Citează)

  13. Am mancat burgeri atat la Switch.eat (unde sticlele de sos sunt usor slinoase) cât și la aproape toate restaurantele din top. Sunt buni, nimic de zis dar preturile sunt mult prea ridicate. Atât manopera cât și calitatea nu justifica preturi atât de mari. 7 lei 150 g de cartofi e enorm, chiar dacă sunt tăiați la mâna, totuși nu sunt sculptați. Chifteaua are maxim 80 g iar asamblarea se face în minute. Plătim fița. Moda o sa dispară repede,de fapt va pica în banal.

      (Citează)

    • Astea de nișă nu vor pica prea rapid, dacă au produse bune. Va pica obiceiul oricărui restaurant de a avea un burger în meniu, că e la modă.

        (Citează)

  14. nwradu: Încep să fiu curios câți oameni au mers la Bacoa după ce-au citit aici. Am mai găsit burgeri buni prin străinătate, inclusiv încă unii în Barcelona, dar nu m-am gândit niciodată dacă să scriu sau nu despre ei.

    Eu unul am mers dupa ce am citit aici. Cred ca am mers la alt restaurant decat cel la care ai fost tu ca intre timp au mai deschis si prin Barcelona si in Madrid. Stiu ca ai mai zis de un restaurant din Barcelona, dar celalalt nu ma convinsese/nu ajungeam in zona.

      (Citează)

  15. intr-adevar se mananca foarte bine si fara indoiala sunt foarte gustoase preparatele. recomand cu mare drag.

      (Citează)

  16. Am tot auzit de Remodelier dar din pacate nu am ajuns. Noua oricum ne placeau mult burgerii de a Modelier, asa ca sunt sanse mari ca astia sa ne placa si mai tare! :) Ps. nu stiu daca ai ajuns pe la Black by Doncafe din Baneasa. Noi am mers cu asteptari tari mici pt ca nu suport cafeaua Doncafe, dar burgerul de acolo chiar m-a uimit! A fost wow.. mai ales pt un local dintr-un mall.

      (Citează)

  17. Modelier sunt fratele mai mare. Aceeasi patroni, burgerii la fel de buni.

      (Citează)

  18. Berea in meniu vad ca e 12, nu 10 cum ai mentionat-o in articol.
    Pe langa asta, zici “Cartofii prăjiți au fost foarte buni, probabil făcuți de ei.” si nu prea inteleg la ce te referi, cine ar trebui sa-i faca? Sau te referi la faptul ca nu sunt congelati?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus