un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Turul Burgerilor: la Berăria H

29 Aug 2015  ·

GÂNDURI  ·

26 comentarii

La Berăria H se găsește un singur burger în meniu, dar am vrut să-l încerc pentru Turul Burgerilor din două motive: localul este foarte popular, iar meniul e semnat de Cătălin Scărlătescu, fost Masterchef/Hell’s Kitchen.

Vă amintiți că am mai mâncat un astfel de burger, dar la invitația celor de la Berăria H, la prezentarea meniului. Am vrut să-l încerc și ca orice client obișnuit, așa că într-o după-amiază de vineri m-am întâlnit cu Matilda acolo, am luat un loc pe terasa în aer liber deschisă în spate și am comandat H Burger (33 de lei), despre care meniul spune că are carne de vită cu mirodenii proaspete, dulceață de ceapă, salată coleslaw și ingredientul lor secret, totul într-o chiflă cu semințe.

beraria_h_burger_15
beraria_h_burger_16

Burgerul arată foarte bine, chifla aproape acoperită cu semințe fiind inedită ca aspect și foarte potrivită aici. E pufoasă, muști ușor prin ea, și groasă exact cât trebuie pentru a apuca bine întreg burgerul.

Carnea a fost o surpriză foarte plăcută. Prima oară când am mâncat burger v-am spus că am simțit multe zgârciuri în carne, iar cei care au mâncat cam în aceeași perioadă mi-au spus ceva asemănător. Burgerul de acum n-a mai avut această problemă, semn că au schimbat rețeta, furnizorul sau poate pur și simplu am avut noroc acum de un lot bun (probabil au respectat paradigma burgerilor, cum s-ar zice), iar chifteaua a fost gustoasă și făcută așa cum am dorit-o.

În el am mai găsit dulceață de ceapă, brânză Camembert și multă salată de varză în partea de jos. A fost servit cu cartofi prăjiți, tăiați inele, foarte buni. Pe total, totul bine, singurul dezavantaj fiind că burgerul nu include vreun sos, ci trebuie comandat separat, deși merge și fără. S-ar putea ca experiența să varieze dacă mergeți la o oră când localul e aglomerat, noi am fost când era practic gol.
beraria_h_burger_21

A apărut în meniu berea H, o bere artizanală, nefiltrată și nepasteurizată (scrie acolo) și care costă un incredibil 12 lei halba de 500 ml. Ciuc și Silva la 400 ml sunt 7 lei, așa că asta am comandat.
beraria_h_burger_12

Iată niște coaste (32 de lei), gătite bine, gustoase.
beraria_h_burger_14beraria_h_burger_20

Dacă vreți un aperitiv sau ceva de rontăit la bere, vă recomand așchiile de pui (18 lei) la coșuleț, sunt foarte bune.
beraria_h_burger_18

Iată alte preparate de la vizita anterioară, adică Pilu Gulash
beraria_h_7

și ceafă de porc în sos de piper verde, foarte bună și moale.
beraria_h_5

PE SCURT

  • Chifla: bună, pufoasă, pare ceva făcut pe comandă pentru ei sau făcut chiar în local.
  • Carnea: a fost gustoasă, o bucată mare, zemoasă, gătită exact cum mi-o doream. Anterior am mâncat și carne ușor cu zgârciuri, sper că au corectat problema, nu doar că am avut acum noroc de una bună.
  • Garnitură: în burger sunt destule ingrediente pentru a-l face deosebit, dar în același timp dozate astfel încât să simți carnea și gustul ei. Dulceața de ceapă a fost bună, brânza cam puțină. Cartofii prăjiți de însoțire, cei tăiați de zici că-s inele de ceapă, au fost buni.
  • Sosuri: nu sunt sosuri în burger și nici la masă. Se pot comanda separat din meniu, dar nu sunt de foarte bună calitate.
  • Prețuri: destul de mari, zic eu. Înțeleg că locul e special prin dimensiune, atmosferă, concerte șamd, dar burgerul costă 33 de lei în timp ce poți mânca burgeri mai buni la 25-28 de lei în localuri precum Switch.eat sau Vivo. În gândirea mea, o berărie de asemenea dimensiuni trebuie să aibă prețuri ceva mai mici, profitul fiind făcut din volumul mare de clienți (mai ales seara și în weekend).
  • Băuturi: Ciuc sau Silva la 400 ml costă 7 lei, Heineken e 9 lei, berea casei la 500 ml e 12 lei. Au și bere la metru (11 halbe cu ceva reducere la preț), vin, tărie, cocktailuri inclusiv unele cu bere sau la butoi, pentru multe persoane, diverse cafele și sucuri.
  • Desert: au în meniu cheesecake, ecler, negresă cu înghețată, strudel de mere cu înghețată. N-am încercat nici unul în parte pentru că sunt destul de scumpe.
  • Servire: la noi a fost fără probleme. Seara, când e plin întreg locul cu sute de clienți, așteptați-vă la întârzieri și comandați-vă următoarea halbă înainte să o terminați pe cea curentă. Am fost de câteva ori pe acolo când era foarte aglomerat, n-am avut probleme cu servirea, dar pe alții i-am văzut plângându-se, așa că e după noroc.
  • Toaletă: mare și curată, o găsiți sub scară.
  • Ambianță: mie-mi place locul, e bine decorat în interior, seamănă cu o piață dintr-un orășel german. Terasa este și ea frumoasă, ferită de trafic și gălăgie, dar vederea lacului este obturată de copaci. Depinde mult și de momentul în care mergeți acolo, în zilele cu concerte va fi greu să vorbiți între voi la masă, volumul difuzoarelor fiind foarte puternic. Uitați-vă pe site-ul oficial pentru a vedea ce se întâmplă în fiecare seară și nu mergeți fără rezervare făcută.
  • Ce faci cât aștepți mâncarea: vorbești cu alți oameni, că e loc de mers în grup, sau te uiți la alte grupuri de oameni. Nu prea ai ce altceva, în aglomerație rețeaua de date merge slab, nu vă bazați pe Facebook.
  • Parcare: De obicei este prin zonă, că e o parcare mare cu plată între Berăria H și Hard Rock Cafe, una gratuită aparținând Berăriei (habar n-am cum se ajunge acolo), plus una mare la clubul Beat of Angels. Mai puteți parca pe la Casa Presei Libere. Fiind berărie, mai bine veniți cu un taxi, cu un Uber sau cu transportul în comun.

beraria_h_burger_01

CONCLUZIE

Experiența cu burgerul H a fost mai bună decât mă așteptam, la a doua încercare acesta dovedindu-se gustos, sățios și fără vreo problemă de raportat. Toate acestea se pot schimba în aglomerația serii, când în local vin sute de clienți, deși toată vânzoleala aceea este, în mare măsură, farmecul unei berării de asemenea dimensiuni.

Personal v-aș sfătuit să mâncați mai degrabă preparate ceva mai normale pentru o berărie, precum coaste, aripioare sau ceafa de porc, dar dacă aveți poftă de un burger, tocmai v-am spus ce vă așteaptă.

Berăria H este cea mai mare berăria din zona aceasta a Europei, poate servi chiar și 2500 de oameni simultan și se află în locul fostului Pavilion H, la adresa Bd. Kiseleff nr. 32, în Parcul Herăstrău vizavi de Hard Rock Cafe. Orarul, care poate fi găsit doar pe Facebook, că site-ul oficial berariah.ro nu-i pentru astfel de informații, este L-J 10:00 – 01:30, V-S 10:00 – 5:00, D 10:00 – 01:30, iar rezervările se fac la telefonul 0725.345.345.

    26 comentarii

  1. Chifla cu seminte la burger mi se pare cel putin ciudat. Dupa gustul meu chifla trebuie sa mai tempereze din “greutatea” chiftelei, deci se potriveste una alba, pufoasa, usor prajita.

    La Beraria H am incercat cu indulgenta de 3 ori sa merg, mereu a fost aglomerat, serviciul prost (desi erau multi ospatari, pareau zapaciti, nu cred ca exista un sistem bine pus la punct de alocare a meselor si comenzilor). Mancarea e banala, portii mici si preturi de restaurant gourmet, nu de berarie. 12 lei o halba de bere intr-o hala mi se pare exagerat. Terasa nici macar nu am mai incercat-o, desi eu fac 10 minute pe jos pana in Herastrau de acasa. Per total Beraria H e o idee buna aplicata prost.

      (Citează)

  2. am fost duminica trecuta sa mancam acolo. am facut enterocolita de la mici.

      (Citează)

  3. E uimitor cata incredere are lumea in carnea tocata preparata de altii.

      (Citează)

  4. Cum adica vis a vis de Hard Rock? Mai degrabă langa Hard Rock

      (Citează)

  5. Am incercat burger-ul de la Beraria H prin primavara , nu mi-a placut deloc – carnea nu avea nici un gust , chifla mult prea mare si salata de varza rosie care era langa bleah…

      (Citează)

  6. 4 RON mici 40g… adica 1-2 mici ?

    putine sortimente de bere la halba.
    bere la sticla… nu se vad preturile :(

      (Citează)

    • Am mâncat de vreo două ori mici de acolo, sunt standard. Nu-i ceva memorabil, dar nici dezamăgitor.

      Cât despre beri, a mai fost discuția asta. Vrei varietate, te duci la Beer O’Clock, vrei să bei bere în grup mare, cu râsete, muzică, ceva mici șamd? Vii aici. În străinătate pe la berăriile mari sau la festivaluri de bere nici nu știai exact ce beai, aveau bere albă, normală și nefiltrată și atât, fără detalii despre producător.

        (Citează)

  7. miki:
    am fost duminica trecuta sa mancam acolo. am facut enterocolita de la mici.

    Arata-ne certificatul medical, te rog. Merci.

      (Citează)

  8. Radu, te citeac de ceva timp si te rog sa precizezi daca se rupea chifla in bucatele mici. Am mancat de 3 ori burgerul lor si mereu l-am facut tocanita dupa primele 2 guri. Am cerut furculita sa pot manca. E bun la gust dar chifla se faramiteaza la propriu. Nu ai avut problema asta?

      (Citează)

  9. Astia vand cu 12 lei bere care se gaseste la magazin cu 6 si la alte berarii cu 8 si o mai numesc si berea casei. Pai berea casei ar fi trebuit sa fie cea mai accesibila din meniu.

    Cred ca 8 din 10 persoane spun ca sunt dezamagiti de H si ca au avut o experienta proasta acolo.

      (Citează)

    • Știi cumva care e berea casei și că o iau de pe raftul magazinului sau doar vorbim așa, să mai aruncăm gratuit cu kkt în cineva pentru că netul e mare și suntem anonimi?

        (Citează)

    • Radu: Da, stiu care e berea casei si poti afla si tu foarte usor. Nu am spus ca Beraria H ia berea de la raft ci am spus cat costa ea in supermarket sau alt pub.

      Nu arunc cu kkt in nimeni. Numai ca eu, ca si client al berariei H, ma simt fraierit cand mi se vinde berea casei la pretul ala si prefer sa merg in alta parte sa beau aceeasi bere cu 4 lei mai ieftina ;)

        (Citează)

    • Păi bine, dar un local face bani din vânzarea de bere și mâncare. Din adaosul comercial își plătește chiria, oamenii, muzica, lumina, gazul, marketingul și poate, peste 5 ani, face și profit.
      Costurile de operare pentru ceva atât de mare probabil sunt fenomenale. Și nu trăim în Germania unde, cum îmi zicea cineva de acolo, la o ieșire se beau 2-3 halbe de mărime “mass”, adică 1 litru fiecare, ci în România, unde oamenii au tendința să tragă de câte o bere timp de o oră.

        (Citează)

    • Tocmai de aia ma duc eu acolo sa dau 12 lei pe o bere, ca sa nu te vad pe tine care cauti locuri cu 6 lei. Nu-i tare?

        (Citează)

  10. A deschis si Sorin Bontea un restaurant cu burgeri pe Decebal. Nu stiu daca ai fost acolo sau nu.
    In orice caz, e situat langa cafeneaua Loka.

      (Citează)

  11. nwradu:
    Nu știam de el, cum se numește?

    Chef Burger. Cel mai scump burger parca e 28 de lei.

      (Citează)

  12. Prima oară când am fost la berăria asta răgeau pe scenă niște plozi fără talent de la asociația M.A.M.E. A doua oară am plâns. De la fum binențeles. A treia oară o să trebuiască să mă plătească ei ca să mă mai duc acolo. Chiar că idee bună făcută prost.

      (Citează)

  13. nwradu:
    Păi bine, dar un local face bani din vânzarea de bere și mâncare. Din adaosul comercial își plătește chiria, oamenii, muzica, lumina, gazul, marketingul și poate, peste 5 ani, face și profit.
    Costurile de operare pentru ceva atât de mare probabil sunt fenomenale. Și nu trăim în Germania unde, cum îmi zicea cineva de acolo, la o ieșire se beau 2-3 halbe de mărime “mass”, adică 1 litru fiecare, ci în România, unde oamenii au tendința să tragă de câte o bere timp de o oră.

    Stiu cum functioneaza un restaurant, care sunt adaosurile, care sunt sumele date de heineken etc. pentru ca lucrez oarecum in industrie.

    Costul unei halbe de bere pleaca de la 1.5(in cazul berii de industrie) lei iar ei o dau cu 8-9->profit destul de bun. Eu ma gandesc ca e ciudat ca tu, berarie foarte mare care faci volum si implicit obtii preturi mai mici, sa dai mai scump ca altii care vand mult mai putin ca tine. Plus ca la H ma duc sa beau mult iar la 12 lei se simte in buget.

    E adevarat ca sunt foarte multi oameni care consuma 1 halba intr-o seara insa nu toti sunt asa.

    In fine, fiecare isi face socotelile ca sa iasa pe plus insa lumea este atenta la detalii.

      (Citează)

  14. Pam Pam: E adevarat ca sunt foarte multi oameni care consuma 1 halba intr-o seara insa nu toti sunt asa.

    In fine, fiecare isi face socotelile ca sa iasa pe plus insa lumea este atenta la detalii.

    Asta s-ar rezolva foarte usor cu oferte gen “bere la metru”. Nu e oferta de bere la metru in meniu? Am uitat de cand n-am mai fost pe acolo.

      (Citează)

  15. Am mancat eu burger la Vama joi, cu sala full, a fost f. bun.

      (Citează)

  16. Într o zi buna de weekend berăria H are profit de circa 150.000 RON(plus – minus câteva sute). Eu zic ca și scot profit destul de mare.

      (Citează)

  17. E cel mai bun burger din oras .. my 2cents

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus