un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Și totuși statul paralel nu-i lasă să guverneze!

6 Sep 2018  ·

GÂNDURI  ·

43 comentarii

Cea mai bună chestie văzută pe Facebook recent a fost cea de mai jos, a lui Andrei Crivăț:

Și observați și primul comentariu, că de asta l-am prins și pe el.

Mă gândeam că democrația este un concept foarte bun, dar pornește de la două ipoteze cruciale pentru funcționarea sa:

  1. că cei ce vor puterea vor să dezvolte țara, să îmbunătățească viața tuturor, chiar dacă fiecare partid are alte planuri sau doctrine după care se ghidează;
  2. că votanții se duc la urne informați și fac o alegere logică, bazată pe ce este mai bine pentru ei.

La noi aceste două ipoteze nu se îndeplinesc.

Cei din PSD-ALDE vor doar să fure, iar când furtul devine evident, modifică legile justiției, pun jandarmii pe oameni, interzic protestele, pun bețe în roate vocilor de opoziție, denunță comploturi fanteziste și vor să se distanțeze de democrațiile vest-europene și tradițiile lor istorice în acest domeniu.

Când incompetența în a guverna devine evidentă (că la furat arată o inventivitate mare), nu e problemă, interzic anchetele și în această direcție, cineva aruncă vreo știre inutilă de genul “m-au urmărit 3 clovni” sau “trebuie să facem un referendum privind ce pot face oamenii în casa lor” și gata, a trecut buba.

Cât despre votanți, cei de la conducere n-au nici un motiv să-i scoată din foamete, din lipsă de educație și dintr-un nivel scăzut de trai. Le mai aruncă un os la alegeri, le promit că are un pic de carne pe el și gata, le-au câștigat votul. În plus, foarte mulți români vor să fure, indiferent că vorbim de a nu plăti taxele când comandă din China, de a parca unde nu-i voie sau de a prinde un contract pe pile, așa că treaba e gata.

Problema este că nu văd cum putem ieși din această situație. E un cerc vicios din care nu mai văd nici o ieșire, ci doar regret că n-am plecat din România.

    43 comentarii

  1. Si totusi, manipularea functioneaza si de partea cealalta a baricadei: https://www.catavencii.ro/ciudateniile-coincidentele-si-asteptarile-unei-revolutii-de-carton/

      (Citează)

  2. Dacă vrei schimbare atunci trebuie sa te implici mai mult, poți sa aderi la USR.

      (Citează)

    • =)))))) user =)))))) schimbare =)))))) behctel? clotilde? barna? pr? =)))) sunt mai buni decat psd, dar tot niste jeguri raman. daca vrei schimbare si civilizatie si bun simt, schimba tara!

        (Citează)

    • HaHaHaHaHaHaHaHaHa

      (Tizule, scuze, nu m-am putut abtine! :)

        (Citează)

  3. Tu de ce crezi ca au dat astia iar drumul la Radio Europa Libera…

    Niciodata nu e prea tarziu sa pleci , inca nu aveti copii asa ca e mai usor fata de altii insa nu te gandi ca si acolo cainii se invart cu covrigi in coada.

    In bula noastra lucrurile inca sunt bine , doar cand iesi din ea si dai fata in fata cu realitatea gri lucrurile se schimba.

    Poate ca e o parere nepopulara dar democratia in forma ei actuala nu e viabila in romania. Masa populatie este slab educata si cu un standard de viata scazut, de asta este si folosita ca masa de manevra prin pomeni electorale si educatie precare.

    Cred ca aici ar merge fie un vot cenzitar (pe baza de educatie si taxe si impozite platite ) si vot obligatoriu pentru toti cetatenii cu drept de vot.

    Daca nu , un despot luminat ar fi o alta varianta utopica

      (Citează)

  4. Sigur USR este salvarea Romaniei. La fel de bine poti sa aderi la PNL, PSD, etc. si sa incerci sa shimbi mentalitatea din interior.

    george:
    Dacă vrei schimbare atunci trebuie sa te implici mai mult, poți sa aderi la USR.

      (Citează)

  5. Alta capodopera de articol. E bine ca am ajuns totusi mai aproape de esenta, doare ca se taie bugetele la servicii. Ca om de rand, de ce te-ar interesa ca se taie din mega bugetul la SRI? Ce produce SRI-ul in tara asta?

      (Citează)

    • @Marius: Scrie undeva ceva de bugetul SRI? Nu, scrie ca s-a adoptat rectificarea bugetara fara un aviz care e obligatoriu. Despre celelalte 2 puncte ce ai de zis? Sunt convins ca poti gasi niste argumente pro si pentru aberatiile alea. Nu te abtine, sunt curios ce va fata mintea.
      @leon: Clotilde si Bechtel au aceeasi legatura ca baba si boxul. Asocierea a fost facuta chiar de cei vinovati de situatia catastrofala a autostrazii Transilvania si a fost demontata de mult.

        (Citează)

    • Cred că tocmai datorita intelligence-ului încă poți circula în siguranță prin Romanica și tot ce tine de droguri și terorism rămâne oarecum sub control. Când nici ei nu își vor mai face treaba…..vom ajunge că în Venezuela sau nu știu…găsește tu un exemplu negativ

        (Citează)

    • @Kllaus: pentru el, Venezuela e exemplu pozitiv. La fel Coreea de Nord si Rusia. Probabil iadul e Suedia sau Elvetia.

        (Citează)

    • Pe unde lucrezi? Fix din cauza competentei sri-ului ne-au ocolit teroristii pana acum, ca de dejucat atentate nu avem ce discuta. Teroristul ala din Craiova ce simpatiza statul islamic a fost denuntat de bunica-sa, astia nu au fost capabili sa-l gaseasca. La capitolul droguri evident ca te inseli iar, daca vrei sa te groghezi banii sunt o problema, nu gasirea unui dealer cu stoc. Sa ne amintim ce trageau tipele alea pe nas in Mamaia cand facea protv reportaj.

      Kllaus:
      Cred că tocmai datorita intelligence-ului încă poți circula în siguranță prin Romanica și tot ce tine de droguri și terorism rămâne oarecum sub control. Când nici ei nu își vor mai face treaba…..vom ajunge că în Venezuela sau nu știu…găsește tu un exemplu negativ

        (Citează)

    • Venezuela a ajuns cica curtea de joaca a serviciilor secrete cubaneze. Asa prefera pesedistii venezueleni. Nu localnici care sa se opuna cand distrug ei tara. Comunisti de-ai lor.

        (Citează)

    • @Marius inca mai are bani Dragnea de postaci? ce te faci in 2 luni cand ramai fara job?

        (Citează)

    • Bine ai revenit Marius.
      Tot pământ de flori? Tot pro PSD?

        (Citează)

    • Are are, insa tot nu se apropie de banii sri-ului, dupa cum se si observa.

      sorin:
      @Marius inca mai are bani Dragnea de postaci? ce te faci in 2 luni cand ramai fara job?

        (Citează)

    • Lasa placa aia cu serviciile ca macane grav.
      De faptul ca nu sunt bani de salarii si pensii nu scoti o vorbulita macar? Ia la schimb niste whataboutism, daca tot recurgi non stop la tactica asta.

      Rezumatul sedintei CSAT arata in felul urmator:

      Dancila: Ploua cu carnati! Ninge cu sarmale!
      Johanins: Ok, atunci de ce trebuie sa taiati masiv de aici, aici si aici?
      Dancila: cri cri cri toamna gri…
      Johanis: Inca o data va intreb. Daca economia duduie asa cum pretindeti de ce este nevoie de aceste taieri drastice pentru a compensa niste lipsuri despre care spuneti ca nu ar exista?
      Dancila: cri cri cri toamna gri…Ploua cu carnati! Ninge cu sarmale!
      Johanis: Ok, va mai dau o ocazie sa veniti cu justificari si apoi va dau avizul CSAT.

      Dancila: IO FAC CE VREAU DA?! SUNT SUVERANA PESTE GUVERN!

      E irelevant de la ce sectoare se taie masiv, puteau foarte bine sa fie taiate bugetele de la transporturi de sa nu mai avem nimic pentru intretinerea soselelor. Nu ai cum sa vii cu pretentia ca ai guvernat fenomenal cand dupa nici 2 ani de zile trebuie sa tai masiv din alte sectoare. E similar cu: “Iubita! Am primit 3 salarii deodata dar trebuie sa facem foamea ca niste someri saraci”. Ceva nu se pupa in acea afirmatie. Realitatea este ca banii nu intra, evaziunea fiscala merge inainte, investitiile sunt in pom iar inflatia la fel.

      Dar este evident ca acest stil comunist de a ascunde realitatea cu cincinalul in 3 ani in timp ce de fapt tara se indreapta spre un colaps ca al Greciei este ceea ce primeaza in Guvernul PSD-ALDE. Si sa te duci suicidal incalcand legea in mod flagrant doar ca sa pastrezi aceasta impresie este cum s-ar spune: wrong on so many levels.

      De asemenea daca te uitai atent ai fi observat ca taierile cele mai drastice la rectificare sunt de la SPP, STS si Administratia Prezidentiala. SRI si SIE au taieri minore. Deci, unde e argumentul tau ca SRI are mega buget si taierea e buna?

      Dar nu-i asa, ar fi bine ca STS sa nu poata face nimic daca la un scrutin de alegeri se baga rusii pe fir. Cel putin pentru angajatorul tau.

        (Citează)

    • @ Tudor, esti securist?
      Intreb pentru ca observ ca ai cunostinta de cauza de ce s-a vorbit in CSAT atat timp cat PDS-ul se chinuie ca sa desecretizeze stenograma sedintei ca sa vada toata lumea ce s-a discutat mai exact. Sau doar ti-e ca si se taie din salariu si bagi strambe ded la tine?

        (Citează)

  6. in primul rand, alea 2 nu sunt ipoteze necesare pentru democratie.

    prima din ele este de fapt autoritarista, nu democratica, pentru ca presupune ca cineva stie sau suntem cu totii de acord ce inseamna mai precis “să dezvolte țara, să îmbunătățească viața tuturor”, or, fix asta nu este clar intr-o societate, ca oamenii nu sunt toti la fel si de exemplu eu consider ca viata mea ar fi imbunatatita daca s-ar face piste de biciclete, in timp ce altul considera ca viata lui ar fi imbunatatita daca ar avea pensie mai mare.

    in al doilea rand, partea corecta din doua ipoteza este indeplinita foarte bine, respectiv oamenii chiar voteaza pe baza a ce este mai bine pentru ei, doar ca elitistii superficiali ca tine nu vor cu nici un chip sa-si scoata capul din fund si sa inteleaga ca electoratul PSD este captiv si nu are alta alternativa, asa ca continua cu mantrele absurde gen “votatii PSD voteaza PSD pentru ca sunt prosti”

    e facil sa spui asta cand venitul tau nu depinde nici de stat, nici de primarie sau partid si cand nu esti capabil sa intelegi cat de privilegiat esti sa fii in situatia asta in Romania.

    repet: scoateti-va capul din fund – daca esti un pensionar a carui supravietuire depinde de pensie, cel mai bine pentru tine e sa votezi PSD

    la fel daca esti un amarat care traieste la tara sau intr-un oras mic in care toate locurile de munca depind direct sau indirect de primar si de partid, la fel ca si ajutoarele sociale.

    amintiti-va ce a zis primarul ala din Arges inainte sa-i ia la omor pe USRistii veniti sa depuna listele #farapenali: a zis ceva de genul “da sa vad si eu cine a semnat ca sa-i belesc”

      (Citează)

    • Ai sintetizat excelent sindromul Stockholm.
      Asta desi enunti niste absurditati. Supravietuirea iti depinde de PSD? Wow..pur si simplu WOW

        (Citează)

    • Iar tu ai sintetizat excelent (pentru autorul blogului) una din conditiile necesare pentru democratie care nu este satisfacuta la noi: conditia de a exista un dialog la nivel de societate intre diferiti actori sociali.

      Noi in tara asta avem o mare problema – suntem incapabili sa dialogam cu sens unii cu altii.

      De exemplu, tu vii si-mi trantesti ca am zis absurditati (ceea ce e posibil) si atat. Pe bune, te si astepti sa-ti raspund altfel decat “ba tu zici absurditatii” sau tot ce te intereseaza e sa faci pe desteptul si sa te simti tu bine?

      La fel aia care zic “votantii PSD sunt prosti” considera ca si-au facut treaba, asteapta sa se schimbe ceva si se mira ca nu se schimba nimic.

      A vorbit cineva din bula asta cu un votant PSD si a incercat sa-l convinga sa nu mai voteze PSD? Macar cunoaste cineva de pe aici vreun votant PSD? Eu de exemplu nu cunosc nici unul personal.

        (Citează)

    • Am vorbit eu. Se bucura ca-i creste pensia cu 100 lei. Desi inca nu are varsta de pensionare, nu a mai gasit de munca si s-a “descurcat” sa-si faca un dosar. L-am intrebat din cauza cui s-a distrus tot sectorul productiv din zona (Gorj mai exact). PSD a fost raspunsul. Pai si atunci de ce ii votezi? Pai ce, ailalti sunt mai buni? Toti niste hoti. Din pacate pe astia nu vad ce i-ar convinge. Poate o foamete ceva.
      Si da, e absurd sa spui ca supravietuirea lor depinde de un partid. Oricare ar fi ala.

        (Citează)

    • 1. mi-am recitit cu atentie postul (ceea ce iti recomand si tie sa faci) si nu am scris nicaieri ” supravietuirea lor depinde de un partid”, ci am spus ca “supravietuirea depinde de pensie”.
      ce zici, exista sau nu exista oameni a caror supravietuire depinde de pensie?

      2. episodul tau cu votantul PSD imi da dreptate in ceea ce am spus in primul post: oamenii ca el chiar voteaza pe baza a ce este mai bine pentru ei, alegerea lor este perfect logica si explicabila si daca as fi in locul lor as face la fel.

      de aia nici nu ai reusit sa-l convingi, pentru ca de unde se afla el, sa votezi cu PSD-ul e cel mai logic.

      de-abia cand o sa fii in stare sa-l convingi ca “ceilalti sunt intr-adevar mai buni” o sa voteze altceva decat PSD.

      tu esti convins ca ailalti sunt mai buni?
      eu nu sunt convins, eu doar sunt dispus sa le dau o sansa pentru ca pe mine nu ma intereseaza 100 de lei in plus la pensie.

        (Citează)

    • “toti niste hoti”

      Din experienta asta e doar o scuza, pe ei de fapt nu ii intereseaza sa fie cineva cinstit.

        (Citează)

    • @marean: Ai zis, un rand mai jos, “la fel daca esti un amarat care traieste la tara sau intr-un oras mic in care toate locurile de munca depind direct sau indirect de primar si de partid, la fel ca si ajutoarele sociale”. Tot aia e. Ce zici, exista sau nu exista oameni a caror supravietuire depinde de salariu/ajutor social?

        (Citează)

  7.   (Citează)

  8. De acord cu Marean.

    Democratia functioneaza incepand cu clasa de mijloc, care are cat de cat necesitatile acoperite.

    Aia dependenti si saraci sfarsesc ca si “clienti” in sistemul clientelar: daca boss imi da un litru de ulei, boss are dreptate chiar si daca abereaza, traiasca boss.

    Imperiul roman a inceput ca o republica in care cam toti se puteau intretine, deci clasa de mijloc; cand au saracit majoritatea n-a mai putut fi republica, oricat au incercat sa se prefaca.

      (Citează)

  9. Pai ai spus ca supravieturiea depinde de pensie, deci e logic sa voteze PSD. Adica daca vin altii raman fara pensie? Ia zi-o p-aia cum a taiat Basescu pensiile… In plus, supravietuirea majoritatii nu are legatura cu pensia. La o pensie medie de 1100 lei (deci probabil real undeva la 7-800 de lei daca eliminam pensiile speciale din calcul), mi-e ca supravietuirea lor depinde de ce produc prin gradina si de ajutorul rudelor.
    Da, sunt convins ca PSD e de departe raul suprem. Nu astept ingeri pe pamant in locul lor, ci doar unii relativ competenti si mai putin hoti.

      (Citează)

    • nu raman bre fara pensie, e vorba de cine le promite cresterea pensiei si e vorba de cine e mai probabil sa se si tina de promisiunea asta.

      si da, e si vorba despre faptul ca in mandatele PSD nu a scazut niciodata pensia, de ce nu ar fi vorba si despre asta? aici nu discutam daca aia o fost o masura buna sau nu (e clar ca a fost), aici discutam despre care e cea mai logica alegere a unui om al carui singur venit e pensia.

      cat priveste aia cu gradina… ai uitat ca exista pensionari si la oras?!

      habar n-am care e ponderea urban/rural, dar as zice ca sunt mult mai multi pensionari la oras, pentru ca dupa cum ai zis si tu, la noi aproape toata lumea care nu a mai gasit de munca dupa ce s-au inchis fabricile comuniste falimentare s-a “invartit” de o pensie; iar cei de la tara care au lucrat la CAP cred ca iau 50 de lei pensie sau ceva, deci aia s-au descurcat tot timpul fara pensie

      PS intamplator, sistemul de pensii chiar e falimentar si PSD-ul va face tot ce poate ca sa-l tina pe perfuzii, va taia de oriunde altundeva, se va imprumuta etc

      in timp ce un alt partid, care nu a venit la putere cu ajutorul pensionarilor, s-ar putea sa faca o reforma mai dura…

        (Citează)

  10. alunelu:
    @Marius: Scrie undeva ceva de bugetul SRI? Nu, scrie ca s-a adoptat rectificarea bugetara fara un aviz care e obligatoriu. Despre celelalte 2 puncte ce ai de zis? Sunt convins ca poti gasi niste argumente pro si pentru aberatiile alea. Nu te abtine, sunt curios ce va fata mintea.
    @leon: Clotilde si Bechtel au aceeasi legatura ca baba si boxul. Asocierea a fost facuta chiar de cei vinovati de situatia catastrofala a autostrazii Transilvania si a fost demontata de mult.

    Inseamna ca sunt eu in urma rau cu stirile. sursa? ca sincer ce am gasit la o cautare rapida se rezuma la legaturile pe care le stiam prezentate in surse credibile (non psd).

      (Citează)

    • Nu e o stire de cancan, a scris toata presa ca astia vor sa faca rectificare bugetara luand de la servicii si redistribuind catre alte sectoare. Acum ce e fals in acest articol. Ca sa iei bani de la institutiile de forta este nevoie de avizul CSAT, insa acest aviz este strict consultativ, pentru ca bugetul il stabileste strict guvernul. Acum Iohannis a incercat ca sa protejeze bugetele serviciilor printr-o incalcare a legii, a suspendat sedinta csat pentru a nu se da vre-un aviz ( favorabil sau nu, e doar consultativ), insa suspendarea sedintelor se poate face in anumite conditii, niciuna nefiind indeplinita. Unde mai punem ca a amanat cu vre-o doua saptamani aceasta sedinta. Cam ce trebuie sa faca acum guvernul, sa faca politica bugerata dupa cum vrea Iohannis, ca altfel apeleaza la astfel de practici?

        (Citează)

    • Siiiiiigur boss.

      Unde e faza aia cu colaborarea loiala dintre institutii pe care au invocat-o ca sa o dea jos pe Kovesi?

      Guvernul marionetei Dancila nu are nici o obligatie niciodata? Ei nu au obligatia sa dea niste raspunsuri corecte lui Johannis?

      Da’ ce, ei nu sunt institutie, ei sunt SRL-ul privat a lui Dragnea?

        (Citează)

    • Pai cere tu ca sa se schimbe legea daca asta curenta nu-ti place, sa faca politica bugetara presedintele ci nu guvernul. Motivatia pentru care se iau banii de la servicii e simpla si o intelege si un copil mic. Astia nu reusesc sa cheltuie banii primiti, ceea ce e firesc pentru ca bugetele lor s-au marit constant.

      mac gregor:
      Siiiiiigur boss.

      Unde e faza aia cu colaborarea loiala dintre institutii pe care au invocat-o ca sa o dea jos pe Kovesi?

      Guvernul marionetei Dancila nu are nici o obligatie niciodata? Ei nu au obligatia sa dea niste raspunsuri corecte lui Johannis?

      Da’ ce, ei nu sunt institutie, ei sunt SRL-ul privat a lui Dragnea?

        (Citează)

  11. 1. Guvernul face bugetul si il face cum vrea. Avizul CSAT este consultativ si se putea da atunci, in sedinta. Nu s-a dat pentru ca Dulapu’, il stiti, prostalaul ala caruia ii spunem pResedinte, s-a gandit in mintea lui intunecata sa suspende sedinta. Ca asa a vrut el, desi nu avea vreun motiv. Doar hipsterasii cu sinapse lipsa mai sunt impresionati de gesturi d-astea cretine ale domnului Dulap. Omul incearca sa puncteze ca acum vin alegerile.
    2. Motivul e simplu. Nu faci comisie de ancheta in Parlament doar de dragul de a face una. Exista dosar, care se afla la Parchet, exact pentru asta. Se ocupa procurorii mai departe si Justitia. Apoi, d-aia e Parlament, sa se voteze daca se face comisie. S-a votat, ala a fost rezultatul. Daca erau mai multi Chichirau iesea altfel votul, din fericire nu sunt. Comisiile de ancheta din Parlament sunt aproape la fel de utile ca un prezervativ gaurit.
    3. In sfarsit! Chiar era nevoie de asa ceva. Nu suntem in America de Sud se ne batem joc de Parlament. Circul nu are ce sa caute in sala de sedinte. Vrei circ, te duci in Piata Victoriei si faci circ pana te bat jandarmii. In sala de sedinte dezbati, aduci argumente, votezi etc. si daca ai mai multi reprezentati te impui. Repet, circul nu are ce sa caute acolo. Hipsterasii usristi sunt liberi sa arate pancarte oriunde vor ei, nu in sala de sedinte.

      (Citează)

    • Atata laxitate morala ma induioseaza pana la lacrimi.

      “Motivul e simplu. Nu faci comisie de ancheta in Parlament doar de dragul de a face una. ”

      Parlamentul a facut comisii de ancheta pentru cele mai aberante subiecte, pornind de la cele mai aberante declaratii ale unora ca Andronic. Declara Andronic ceva de ce a vazut el prin 2009 – toamna, pac, comisie parlamentara. Si tot asa, comisie peste comisie, doar pentru a seta agenda publica si pentru a aduce persoane incomode in fata comisiei.

      In schimb subiectul gripei porcine e non-subiect. Sute de mii de porci ucisi, o industrie practic lichidata pe ani de zile de aici inainte, despagubiri care lichideaza complet fondul de rezerva, toate astea sunt nimic. Nu merita sa facem o comisie parlamentara pentru asta,

      Modului cum a actionat jandarmeria pe 10 august e non-subiect. Discutam de peste 600 de persoana care au avut nevoie de ingrijiri medicale, de zeci de internari in spital si de peste 700 de plangeri penale impotriva jandarmeriei. Nimeni nu isi asuma comanda operatiei nici acum (prefectul arunca totul pe ministru de interne si viceversa), iar tipul si cantitatea de gaz toxic folosit au devenit “secrete de stat”. Evident ca nu are niciun rost sa facem o comisie parlamentara pentru asta.

      Nene, las-o jos, ca macane rau.

        (Citează)

    • “Nu faci comisie de ancheta in Parlament doar de dragul de a face una.”

      https://www.hotnews.ro/stiri-esential-22695798-psd-cere-anchet-privind-finan-area-protestelor-strad.htm

      Ce-ai facut ma nene? Incerci sa le speli imaginea cu argumente aberante si ei iti taie argumentul de la radacina :))

      Comisie pentru dezastrul lasat de pesta porcina? Nu se poate.
      Comisie pentru violentele jandarmeriei din 10 august? Nu se poate.
      Comisie pentru vrajitoare, Soros si alte aberatii? Imediat sefu!

      Asa ca da, comisiile acelea de care zici tu ca nu sunt facute ca asa li se casuna lor…sunt de fapt facute doar pentru ca li se casuna lor pentru niste non subiecte.

      Mai baga o fisa!

        (Citează)

  12. zetanu:
    1. Guvernul face bugetul si il face cum vrea. Avizul CSAT este consultativ si se putea da atunci, in sedinta. Nu s-a dat pentru ca Dulapu’, il stiti, prostalaul ala caruia ii spunem pResedinte, s-a gandit in mintea lui intunecata sa suspende sedinta. Ca asa a vrut el, desi nu avea vreun motiv. Doar hipsterasii cu sinapse lipsa mai sunt impresionati de gesturi d-astea cretine ale domnului Dulap. Omul incearca sa puncteze ca acum vin alegerile.
    2. Motivul e simplu. Nu faci comisie de ancheta in Parlament doar de dragul de a face una. Exista dosar, care se afla la Parchet, exact pentru asta. Se ocupa procurorii mai departe si Justitia. Apoi, d-aia e Parlament, sa se voteze daca se face comisie. S-a votat, ala a fost rezultatul. Daca erau mai multi Chichirau iesea altfel votul, din fericire nu sunt. Comisiile de ancheta din Parlament sunt aproape la fel de utile ca un prezervativ gaurit.
    3. In sfarsit! Chiar era nevoie de asa ceva. Nu suntem in America de Sud se ne batem joc de Parlament. Circul nu are ce sa caute in sala de sedinte. Vrei circ, te duci in Piata Victoriei si faci circ pana te bat jandarmii. In sala de sedinte dezbati, aduci argumente, votezi etc. si daca ai mai multi reprezentati te impui. Repet, circul nu are ce sa caute acolo. Hipsterasii usristi sunt liberi sa arate pancarte oriunde vor ei, nu in sala de sedinte.

    1. Iohannis cu siguranta a avut unicul interes bugetul serviciilor si punct. Nu e nimic de discutat aici.
    2. O observatie importanta: la comiisile de ancheta din parlament depui marturie sub juramant si poti fi tras la raspundere pentru orice declari. Deci nu e chiar ca un prezervativ folosit… inca sunt pedepsite minciunile sub juramant.
    3. Vai ce se mai dezbate in parlament acolo. Cata dezbatere, plin de minti luminate care nu se mai opresc din dezbatere. Atunci cand nu ai majoritate incerci sa opresti prin orice mijloc posibil mizeriile pe care partidele de la conducere vor sa le implementeze. Daca esti deranjat ca nu se pot dezbate 100 de articole pe repede inainte, stai linistit acum, a rezolvat mu!epesede-alde.
    Mai baga o fisa.

      (Citează)

  13. Marius m si zetanu asta imi confirma ipoteza ca dobitocii se atrag unul pe altul :))
    Parca ii si vad: doi postaci tristi in fata unor monitoare undeva la partid, repetand aceasi lista de imbecilitati pe aceleasi bloguri zi de zi, saptamana de saptamana…
    Ce nu inteleg sarmanii postaci e ca aici nu prea conving pe nimeni, dar nah poate e mai bine asa pentru toata lumea, ei isi fac numarul, noi ne amuzam ca vedem postacii ca la gradina zoologica si toata lumea e fericita :)
    Mai scot si ei un banut de una alta, pt ca oricum la cat sunt de prajiti nu s-ar angaja pe nicaieri, probabil ar ajunge sa vinda pixuri si leucoplast in tramvai :))
    Sau ma rog ar mai fi varianta sa se faca jandarmi dar acolo tre sa fii prost rau, e greu pana si pentru ei, poate in un an doi cand li se duce bruma de neuroni … :)

      (Citează)

  14. Ce te împiedica sa pleci chiar acum?

      (Citează)

  15. Marius M:
    Nu e o stire de cancan, a scris toata presa ca astia vor sa faca rectificare bugetara luand de la servicii si redistribuind catre alte sectoare. Acum ce e fals in acest articol. Ca sa iei bani de la institutiile de forta este nevoie de avizul CSAT, insa acest aviz este strict consultativ, pentru ca bugetul il stabileste strict guvernul. Acum Iohannis a incercat ca sa protejeze bugetele serviciilor printr-o incalcare a legii, a suspendat sedinta csat pentru a nu se da vre-un aviz ( favorabil sau nu, e doar consultativ), insa suspendarea sedintelor se poate face in anumite conditii, niciuna nefiind indeplinita.Unde mai punem ca a amanat cu vre-o doua saptamani aceasta sedinta. Cam ce trebuie sa faca acum guvernul, sa faca politica bugerata dupa cum vrea Iohannis, ca altfel apeleaza la astfel de practici?

    Boss, lasa mancatul de cacat aiurea.
    TARA ASTA E IN COLAPS
    ROMANIA ARE DATORII CAT NUBA AVUT NICIODATA
    IN ROMANIA A DAT RAID PESTA PORCINA SI OAMENII RAMAN FARA PAINEA DE LA GURA
    IN ROMANIA INCA NU AVEM AUTOSTRAZI

    Si tu te caci pe tine cu scuza asta penibila cu banii serviciilor.

    De aia si-au pierdut fermierii porcii?
    De aia nu avem autostrazi?
    De aia suntem bagati in datorii pana in gat?

    Lasa vrajeala si du-te si canta pe facebook, unde ai hoarde de prosti care te asculta

      (Citează)

    • Te rog continua, nu conteaza ca nu are nicio legatura cu subiectul, continua ca le zici prea bine. Ma tavalesc in chinuri de fiecare data cand scrii tu ceva.

        (Citează)

  16. Marius M:
    Te rog continua, nu conteaza ca nu are nicio legatura cu subiectul, continua ca le zici prea bine. Ma tavalesc in chinuri de fiecare data cand scrii tu ceva.

    Nu suntem la subiect cand iti spunem ca ce scrii tu nu are legatura cu subiectul?

    Awwww, ce ai patit catelus, ti s-au inmuiat picioarele? :))

    E bine ca mor oamenii de foame, ca parlamentul devine dictatura, dar sa o dam cu SRI-UL! Acolo e problema cu tara asta! Nenorocire! AU INCERCAT SA IL ASASINEZE PE DRAGNEA NENOROCITII!!!!

    :))

      (Citează)

  17. Nu e tarziu sa pleci din Romania. Sa vrei sa ramai ca tie iti e bine e doar o iluzie.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus