un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Turul Cafenelelor: Bob Coffee Lab la Charles de Gaulle

17 Apr 2018  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

13 comentarii

Să revenim la lucruri mai plăcute precum cafeaua bine preparată pentru Turul Cafenelelor. Auzisem de ceva vreme de Bob, dar abia în această perioadă am fost acolo de două ori.

Cafeneaua este plasată în rondul de la Charles de Gaulle, la subsolul clădirii unde se află și berăria Mikkeller, lângă ceva ce înainte se numea Helvetia. Au prăjitorie proprie și personal destul de numeros, cel puțin duminică lucrau vreo 4-5 barista acolo și abia făceau față fluxului mare de oameni aduși, probabil, și de vremea bună spre Herăstrău. În altă sâmbătă erau 3 oameni în spatele barului.

Servesc tipurile uzuale de cafea. Un espresso costă 7 lei, un cappuccino 11 lei, un flat white 13 lei. Au în meniu și V60 și aeropress și ibric, plus ceaiuri.

Mai au ceva numit Specials. Turmeric Latte conține turmeric, scorțișoară, ghimbir și miere, Mini Me conține cold brew, bere de ghimbir, mentă, suc de lămâie, pe altele le vedeți în fotografia meniului. Matilda a luat un Turmeric Latte și a fost exact ce spune numele, un fel de latte cu aromă de turmeric. Ei i-a plăcut, mie nu, dar eu sunt ceva mai purist când e vorba de cafea.

Am mâncat și un sandviș, ceva cu jambon, castraveți murați și brânză; bun și el. Am mai văzut ceva prăjituri și niște limonade la cutie, probabil ceva artizanal.

Au înăuntru câteva mese de două persoane, iar majoritatea clienților stăteau afară, profitând de vremea bună, pe diverse băncuțe sau scaune puse pe acolo, în jurul intrării sau pe trotuar.

Cum ar fi, Bob este genul de cafenea unde să oprești pentru o doză de cafeină dacă ești în drum pe acolo sau prin Herăstrău, dar nu-i un loc unde să pierzi mult timp cum se întâmplă la Frudisiac sau Trofic sau Coftale. De asemenea, aș vrea să zic că totul a fost perfect pe partea preparării cafelei, dar de ambele dăți cafelele au venit călduțe, nu fierbinți. Nu știu care e problema, poate era laptele spumat mai de multă vreme, dar o cafea trebuie să fie fierbinte măcar la primele înghițituri.

Trec peste faptul că, la una din cele două dăți, am primit cafeaua la pahar de carton (urăsc să beau din carton), deși am cerut la cană. Asta se mai întâmplă, nu-i bai. Cafeaua prea rece, însă, e o problemă deranjantă. Prin comparație, am trecut apoi și pe la Steam, o stradă mai în spate, și am primit o cafea fierbinte ca la carte.

Așa că sorry, Bob, știu că sunt oameni talentați în spatele cafenelei, iar poziția localului este foarte bună, că stai și te uiți la oamenii care trec pe acolo (deși miroase cam dubios de la berăria Mikkeller de deasupra), dar data viitoare când vreau o cafea voi merge tot la Steam.

Bob Coffee Lab se găsește la adresa Charles de Gaulle nr. 3, în rond vizavi de intrarea principală în Herăstrău. Au site oficial bob.coffee și pagină de Facebook. Orarul este L–V 8–19, S–D 9–21.

    13 comentarii

  1. Radu, pentru a fi credibil te rugam sa postezi si nota. :)

      (Citează)

  2. pai intai fa review si la Steam

      (Citează)

  3. Sandvisurile alea au cascavalul taiat cu laserul, cred ca vezi prin el :)

      (Citează)

  4. Dar ce-ai patit la Mikkeller? :-D Am citit intr-un articol anterior ca preferi sa nu-ti amintesti acel moment.

      (Citează)

  5. Apropo de bere, ai încercat Capra Noastră ? Mândruță i-a făcut reclamă.

      (Citează)

  6. Singurul avantaj bob vs steam este ca au ceva mai mult loc in interior. Asa ca daca am o intalnire cu cineva la o cafea dimineata ma duc la bob, altfel merg la steam.

      (Citează)

  7. steam iz za best, daca nu te deranjeaza locatia minimalista

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus