un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 28 aprilie 2024

28 Apr 2024  ·

GÂNDURI  ·

2 comentarii

Fotografiile câștigătoare la World Press Photo Contest 2024. Prima, câștigătoarea pe Europa la Singles, este greu de uitat. Am văzut-o în toate topurile de fotografii emblematice ale anului 2023. M-am uitat cu atenție însă la toate, ca realizare fotojurnalistică sunt extraordinare și sunt mereu uimit de talentul și inspirația unor fotografi de a surprinde astfel de momente cruciale. Tare aș vrea, însă, să văd și momente mai fericite în lume.

Iranienii condamnă un rapper la moarte. Era critic la adresa guvernului în muzică și pe social media, în special după protestele din 2022 pentru moartea unei tinere în custodia poliției. Rapperul a fost arestat, torturat, ținut 252 de zile la carceră și acum condamnat la moarte. V-am mai spus, uneori nu realizăm ce noroc avem că trăim într-o țară în care poți să înjuri cât vrei politicienii.

Americanii au o problemă cu gripa aviară în rândul vacilor. Multe loturi de lapte din supermarket (30-40% spunea alt articol citit de mine) sunt pozitive, iar acum se cere testarea vacilor.

Orașul Milano vrea să interzică vânzarea de mâncare la pachet, inclusiv înghețată, după ora 12:30 noaptea. Prea mulți turiști care caută mâncare noaptea, se pare. Acestea sunt probleme de orașe turistice. La noi în București este dificil să mai găsești un local deschis după ora 22.

Nu-i nevoie să faci duș zilnic, zice un articol BBC. Probabil că nu, mai ales dacă nu transpiri. Dar mie un duș mi se pare relaxant, iar senzația de a fi curat-uscat, chiar dacă nu erau prea murdar nici înainte, este una foarte plăcută.

Cine este Cassandra Nova, personajul negativ din viitorul Deadpool și Wolverine. Mie mi se pare un personaj negativ slab, dar da… vezi filmul pentru Reynolds și Jackman, nu pentru personajul negativ.

Câteva fotografii din Atena sub praful saharian. Probabil așa ar arăta atmosfera și dacă am trăi pe Marte.

Studenții generației 2024 în America. Unii au intrat la universitate în pandemie, fără bal de absolvire a liceului, fără cursuri fizice. Acum termină studiile tot fără prezență fizică, după ce proteste pro-Gaza au blocat campusul. Mă întreb cum vor marca astfel de evenimente unele generații.

Hoteluri bune în Koh Samui.

London Fog, un cocktail cu gin și absint.

Tester de avocado într-un supermarket. Moulin Rouge a rămas fără moară. Sud-coreenii au anulat un festival pentru adulți după proteste de amploare. Pizza de la Napoletinii arată bine.

    2 comentarii

  1. La articolul cu dusul, daca ai mararul ca ăla din prima poza, chiar e necesar.

      (Citează)

  2. pizza de la napoletini e buna rau de tot. recomand.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus