un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Turul Cafenelelor: la T-Zero, în piața Rosetti

12 May 2016  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

6 comentarii

t_zero_cafea_01

Am continuat Turul Cafenelelor cu o recomandare primită de la Cristina: T-Zero este o cafenea foarte mică, mai degrabă un punct de luat cafeaua “to go” și plecat mai departe, dar important este că au cafea bună. De asemenea, în zona respectivă nu sunt multe alternative pentru o cafea ca la carte, așa că rețineți acest nume dacă treceți prin piața C. A. Rosetti.

T-Zero are o singură cameră (seamănă mult cu Steam-ul de la Aviatorilor) și demonstrează că nu-ți trebuie un local extravagant pentru a vinde cafea bună, ci ai nevoie doar de cafea de specialitate, râșniță și espressor de top și un barista priceput. Simplu! Îi găsiți imediat după intrarea din piață în strada Dianei, vizavi de ceva mai cunoscutul local Dianei 4.

Am văzut cafea prăjită de Origo, un espresor Nuova Simonelli, o bancă înăuntru și una afară, cât să stea trei persoane, copăcelul Costel, apă la discreție, o bicicletă pe tavan și prețurile afișate pe perete. Un espresso costă 6 lei, un cappuccino 9 lei, au și chai latte, adică ceai cu spumă de lapte, că unora le place așa ceva.

t_zero_cafea_07


t_zero_cafea_09

Din păcate, nu au în meniu fix macchiato, ceea ce beau de obicei, adică un shot de espresso cu un pic de lapte sau spumă de lapte deasupra. Barista însă a fost de treabă și mi l-a preparat când l-am cerut, tot la preț de espresso.

Sunt în Turul Cafenelelor localuri mari, unde să te duci cu prietenii și să stai cu orele la taclale. T-Zero este primul din câteva cafenele mici, mai degrabă de reținut pentru cei ce lucrează sau trec prin zonă și vor să știe că acolo, după colț, este cea mai bună cafea din acel cartier.

T-Zero Coffee Shop se găsește pe strada Dianei nr. 1, practic lângă piața C.A. Rosetti, iar orarul este L-V 7-19, S 9-18, D 10-16. Nu au site oficial, doar pagină de Facebook. Poți plăti cu cardul.

  6 comentarii

 1. Lipseste fix cum a fost cafeaua si cum se compara cu celelalte vizitate.

    (Citează)

  • E cafea, ce poți zice? Eu fac o listă cu cafenele bune, nu analizez fiecare cafea în sine, având în vedere că acestea se schimbă des, țin de gustul fiecăruia și de ce anume încerci. Nu-i ca la burgeri, unde o chiflă tare e ușor de văzut, ci un preparat mult mai subiectiv și greu de repetat.

   Ideea este ca atunci când cauți o cafenea să nu intri la aia cu cafea la sac, luată din en-gros și preparată la o mașină automată, când după colț era una cu cafea de specialitate și ai fi putut bea mult mai bine.

     (Citează)

 2. nwradu:
  E cafea, ce poți zice? Eu fac o listă cu cafenele bune, nu analizez fiecare cafea în sine, având în vedere că acestea se schimbă des, țin de gustul fiecăruia și de ce anume încerci. Nu-i ca la burgeri, unde o chiflă tare e ușor de văzut, ci un preparat mult mai subiectiv și greu de repetat.

  Ideea este ca atunci când cauți o cafenea să nu intri la aia cu cafea la sac, luată din en-gros și preparată la o mașină automată, când după colț era una cu cafea de specialitate și ai fi putut bea mult mai bine.

  Stiu ca tu faci turul cafenelelor, eu iti recomand insa un loc de achizitie al cafelei: Delicatese Florescu. O poti face acasa dupa metoda traditionala sau cum vrei tu. Metoda lui o gasesti pe net sau poti sa il intrebi pe el. Eu am dat de Florescu in magazinul din Rosetti. care e mic si inghsuit, Are si o rasnita de cafea din aia mare. Am inteles ca o foloseste dimineata, dar eu lucrez atunci.

    (Citează)

 3. Vad ca spui macchiato. Exista Latte Macchiatto = lapte stropti cu ceva cafea & Caffe Macchiato = Cafea cu un tar lapte(uneori se spumeaza ceva lapte peste cafea).

    (Citează)

 4. Pentru locuri ca asta iti trebuia lentila wide sau lg g5 :))

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus