blog demisec cu note fine de tehnologie

Robotesc și la canalul meu de YouTube. Aruncați un ochi aici.

Turul Cafenelelor: la Frudisiac în Dorobanți

18 Jun 2016  ·

GÂNDURI  ·

4 comentarii

M-am întors din concediu și mai convins că trebuie să fac o listă mare de cafenele bune din București, după ce 10 zile am băut numai cafea proastă. Peste tot, inclusiv în localuri cu pretenții și echipamente de top, am băut cafea atât de amară că mi se făcea gura pungă. Cafeaua bine preparată trebuie să aibă un prim gust dulce, ușor acidic, iar apoi să-ți dezvăluie diverse alte arome. Lapte nu se pune ca să-i mai tai din gustul de amar și ars, ci ca să-i scoți la iveală și alte arome, să o faci mai catifelată.

Mă gândeam că 90% din oameni beau cafea proastă, inclusiv în localuri bune, și asta nu mă miră. 2-3 secunde în plus sau o râșnire neadecvată a cafelei îi schimbă complet gustul. Mergeți la o cafenea care are barista bine pregătiți (găsiți destule în Turul Cafenelelor); dați aceiași bani, meritați o cafea adevărată.

Anyway, astăzi e vorba de Frudisiac. Între toate cafenelele din Dorobanți sunt vreo trei care chiar prepară bine cafeaua, iar Frudisiac este una dintre ele. Ei se recomandă ca fiind o cafenea de inspirație scandinavă prin design-ul interior și alte elemente, iar în ce privește cafeaua se aprovizionează de la Drop Coffee, o prăjitorie din Stockholm premiată pe la concursurile internaționale din domeniu.

cafea_frudisiac_01

Espresso costă 8 lei, un macchiato, 10 lei, un cappuccino 13 lei, un pic peste media cafenelelor de specialitate din București, dar cafeaua a fost bună, preparată ca la carte, genul de cafea despre care vă spuneam la început. Nimic de reproșat. Am cerut și apă, am primit o sticlă numită “apă cu vitamine”, avea înăuntru niște frunze, lămâie și rodie, ceea ce aș face și eu pe acasă cu ajutorul unei carafe corespunzătoare.

cafea_frudisiac_04

Mai au aici și diverse mâncăruri și deserturi, toate preparate de ei. Am mâncat o pavlova. Arată bine, dar bezeaua era cam tare, genul pe care atunci când o tai cu lingurița sare în toate părțile. Mai găsiți în meniu diverse preparate hipsterești precum shakshouka (pentru că aia cu inspirație scandinavă e doar pe hârtie), salate, sandvișuri.

cafea_frudisiac_06
cafea_frudisiac_03cafea_frudisiac_02

Interiorul ca interiorul, are o masă lungă, “comunală”, dar e mișto și pe afară, că stai la umbra copacilor la o terasă micuță în jurul clădirii.

Frudisiac se găsește pe Intrarea Bitolia nr. 4, una din străzile ce dau chiar în Piața Dorobanți. Orarul este L-D 8-20, iar mai multe informații găsiți pe pagina lor de Facebook și în manifestul localului, iar parcare găsiți pe străduțe în weekend, dacă nu vă deranjează câteva minute de căutare și un pic de mers pe jos.

  4 comentarii

 1. Am eu senzatia sau nu esti fan cafea neagra?Eu,ca fumator,le consider pe celelalte categoria deserturi.

    (Citează)

  • Sunt fan cafea făcută la espressor. Dacă te referi la un espresso simplu, beau și așa ca să simt gustul cafelei, dar prefer macchiato sau cappuccino. Au la fel de multă cafeină (deși la mine n-are efect, uneori beau și seara și dorm fără probleme), dar laptele “calmează” aromele și le dezvăluie mai bine.

   Cafele făcută brew (V60, aeropress, syphon sau chiar ibric sau filtru) mi se par mai degrabă ceaiuri.

     (Citează)

 2. Cred ca esti prea pretentios.

    (Citează)

 3. La metroul de la Nicolae Grigorescu se poate bea o cafea mai speciala. Prajirea o fac tot cei de acolo.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verifică ce-ai scris. Dacă vrei să mai adaugi ceva, lasă un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pentru a le prelua doar pe acelea.

sus