un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Turul Cafenelelor: la Steam Coffee Shop la Aviatorilor

30 Apr 2018  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

7 comentarii

Dacă vreți o cafea bună în zona Aviatorilor, de exemplu înainte sau după o plimbare prin Herăstrău, mergeți la Steam Coffee Shop, pe strada Uruguay 22. Sunt minim 3 ani de când beau cafea acolo atunci când am drum prin zonă și experiența a fost mereu satisfăcătoare papilelor personale.

Steam operează într-un spațiu foarte mic, fiind mai degrabă un loc de luat cafea “to go”, la pachet, dar au și câteva locuri pe bănci în interior și în exterior, pe trotuar. Eu am stat mereu acolo, ca să pot bea cafeaua dintr-o ceașcă (sau pahar, după cum vedeți în unele fotografii de mai jos), nu din carton.

Espresso costă 6 lei, un pic sub prețul uzual de 7 lei din cafenelele de specialitate. Un shot suplimentar mai costă 2 lei, diverse mărimi de cappuccino costă 7, 9 și respectiv 11 lei. Au și cafea V60, plus apă și suc Mellow de portocale sau mere, plus ceva cookies.

La ultima vizită acolo, în weekend, era plin-plin, nu doar plin, și s-au perindat mulți oameni în cele 20 de minute petrecute acolo. Cafeneaua arată exact ca la începuturile ei, unele fotografii din acest articol sunt din 2016 și au rămas valabile până acum. Sper că și business-ul le merge bine în continuare, că mutarea Vodafone din clădirea înaltă de vizavi probabil s-a cunoscut la încasări și nu știu dacă au venit chiriași noi în zonă.

Citiți despre mai multe cafenele de specialitate în Turul Cafenelelor.

Steam se află pe strada Uruguay 22, foarte aproape de rondul de la Charles de Gaulle, și au pagină de Facebook. Orarul este L–V 7:30–19 și S–D 8–18.

    7 comentarii

  1. Ma opresc in fiecare dimineata in drum spre birou sa imi iau cafeaua de la ei plus in weekend cand ma duc in parc cu fii-mea. Este un model de business demn de urmat si un exemplu perfect de “fidelizare” – companiile ar trebui sa invete de la ei.
    Sa reusesti sa atragi in 5mp un pool de clienti atat de mare care sa fie dispusi sa stea in canicula sau in ploaie, dar sa nu aleaga alta cafenea este absolut impesionant. Jos palaria in fata lor.

      (Citează)

  2. Am mers acum pe seara la recomandarea ta. Am baut o cafea chiar foarte buna (pentru gusturile unui non-expert).

      (Citează)

    • În principiu, toate cafenelele din lista pe care o fac au cafea foarte bună. Eu vreau mai mult să arăt ce altceva mai e acolo, că unele sunt bune și pentru brunch (mergi la Frudisiac pentru toast cu somon și ou și apoi clătite cu ricota), altele pentru un rapid to go, cum e Steam.

        (Citează)

  3. Caldirea e full. 2 etaje sunt ale Amber…parca am citit si aici de ei

      (Citează)

  4. La Steam fac o chestie foarte misto, un cold brew cu apa tonica. Mi se se pare o cafea excelenta vara. Si cum e mai complicat de facut acasa, “Steam FTW” :)

      (Citează)

  5. nwradu:
    Da, mulți din cei prezenți când am fost eu păreau de-ai casei. Poate se dă și cafea pe caiet :P

    se da sigur ca mi-am uitat eu portofelul acasa si nu a fost nici o problema :)
    este o super echipa cea de acolo.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus