blog demisec cu note fine de tehnologie

Urmăriți-mă pe Instagram și pe YouTube!

Turul Cafenelelor: Coffee Factory la Kogălniceanu

6 May 2016  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

Spune-ți părerea

coffee_factory_15

Mă bucur că am descoperit această cafenea pentru Turul Cafenelelor deoarece ne plimbăm destul de des prin zona Cișmigiu și e bine să știi de astfel de locuri de pit-stop. Sigur, în zonă este și Origo, dar poate că vrei altceva.

Coffee Factory este o cafenea foarte aproape de Piața Kogălniceanu. Au propriul lor prăjitor de cafea, îl puteți vedea în spatele tejghelei, și importă cafea din diverse surse pe care o prăjesc și apoi prepară acolo, așa că vorbim de o cafenea ce deține cam toată linia posibilă de producție în acest domeniu, exceptând chiar o plantație.

Locul este mare de tot, au multe mese în interior și am înțeles că ar fi și o terasă în spate, la liniște. E genul de cafenea unde poți merge în grup mare, mai ales că se află lângă vreo 4 facultăți și pe un bulevard circulat.

Decorul, deși destul de spartan pentru că încăperea este foarte mare și înaltă, mi-a plăcut; fiecare măsuță are pe ea harta unei țări ce produce cafea, iar cea mai mare surpriză au fost lămpile de lumină, care sunt niște construcții uriașe din carton, în formă de portafiltre de espressor. M-am uitat cu atenție la ele, sunt foarte complexe, cineva a petrecut mult timp proiectând așa ceva în vreun program 3D, gândind formele și îmbinările. Chiar și becurile sunt făcute din portafiltre.


coffee_factory_06

coffee_factory_13

Am băut un macchiato. A fost bun. Am băut și mai bune, cu crema laptelui făcută mai mișto, dar cafeaua în sine era bună. Nu m-a întrebat nimeni de care cafea doresc, deși bănuiesc că aveau mai multe. Puteți vedea mai jos meniul, un espresso costă 6 lei, au și alte tipuri de băuturi.
coffee_factory_07

Serviciul și întreaga atmosferă este rece și impersonală, nu vă așteptați la ceva gen Origo. Mie personal nu-mi pasă așa tare de asta, dar altora da. Mi s-a părut amuzant că laptopul de pe care rula muzica era pus chiar lângă ușa de intrare și ar putea oricine să-l fure pe îndelete, că durează 20 de secunde să iasă din spatele tejghelei cineva din cadrul personalului. Sper că nu l-au pierdut deja.
coffee_factory_12

Coffee Factory se află pe B-dul Regina Elisabeta 54, între Colegiul Național Gheorghe Lazăr și Piața Mihail Kogălniceanu. Site oficial nu au, doar pagină de Facebook, iar orarul este L-D 9-23. Cu parcarea e mai greu în zonă, poate pe lângă Cișmigiu sau prin piață, dacă e weekend.

    Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verifică ce-ai scris. Dacă vrei să mai adaugi ceva, lasă un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pentru a le prelua doar pe acelea.

sus