un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

La Creamier, următoarea oprire din Turul Cafenelelor

20 Apr 2016  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

3 comentarii

În zona Piața Revoluției – Piața Romană se găsesc multe cafenele bune, iar Creamier este o altă oprire din Turul Cafenelelor, o serie de articole în care caut să găsesc cele mai bune cafenele din București.

Creamier se află în spatele Ateneului, mai exact pe str. Benjamin Franklin nr. 5, pe colțul unei clădiri. Folosesc cafea prăjită la Guido, care-i considerată foarte bună în rândul cafelelor de specialitate. Noi am băut macchiato, ca de obicei, adică un shot de espresso cu puțină spumă de lapte deasupra, și a fost foarte bun, servit într-o micuță ceașcă transparentă și împreună cu un pahar de apă cu care să-ți clătești întâi gura, așa cum se recomandă.

cafea_creamier_08

cafea_creamier_07

Prețurile le vedeți prin fotografiile de mai jos. Pe lângă preparatele din cafea espresso și un V60, am văzut că se laudă și cu înghețată artizanală (eu n-am încercat-o, era frig atunci) și mai au pe acolo și niște prăjituri, plus ceaiuri și băuturi alcoolice și nealcoolice, inclusiv bere și vinuri la pahar de la Ceptura. Într-o zi va trebui să beau un/o Fritz Cola și un/o John Lemon, că prea le-am văzut în multe cafenele, de zici că-i o conspirație.

Serviciul a fost rapid și au o combinație de mese normale și de locuri stil bar pe lângă geamurile localului. Am fost într-o sâmbătă seară și era destul de aglomerat, iar mai nou, când am mai trecut pe acolo, am văzut că au scos și o terasă afară, ceea ce e bine, că strada aceea a fost frumos refăcută, traficul auto pe ea este foarte subțire și te poți relaxa la umbra Ateneului.

Culmea, lângă ei este o altă cafenea într-o parte, dar în cealaltă parte se găsește o cofetărie destul de decentă numită Mara Mura, un loc colorat decorat și cu niște măsuțe mici de zici că au fost gândite special pentru a fi pe placul copiilor.

Creamier se află pe strada Benjamin Franklin nr. 5, în spatele Ateneului Român. Orarul este L-D 10-22, nu cred că au site, ci doar pagină de Facebook, iar cu parcarea e dificil în zonă.

cafea_creamier_10

  3 comentarii

 1. Mara Mura e cofetăria Dacianei Sârbu, soţia lui Victor Ponta.
  S-a redeschis? Fusese închisă pentru că funcţiona ilegal.

    (Citează)

 2. Buna alegere. Au o cafea foarte buna acolo. Chiar am fost la o degustare de cafea pe la finalul anului trecut. Wow! Iar inghetata de caramel sarat este atat de buna incat nu am cuvinte sa o descriu.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus