un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Turul Cafenelelor: la Origo, un loc deja celebru în București

10 Apr 2013  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

9 comentarii

Am rescris articolul pe 12 mai 2016 pentru a-l adăuga în Turul Cafenelelor. Cel original era din 10 aprilie 2013 și avea nevoie de o mare actualizare.

cafea_origo_5

Merg de mai bine de trei ani la Origo pentru că are toate ingredientele unei cafenele ca la carte: cafea excelentă, bine preparată, atmosferă plăcută, caldă, unde deseori te simți “ca acasă”, și barista foarte pricepuți (la recentul campionat național câțiva dintre ei au luat locurile 1 și 2 la probe).

Origo a devenit atât de celebru încât este mai mereu plin, dar din fericire pe timpul verii este disponibilă și o terasă mare, așa că în maxim 10-15 minute sigur se eliberează un loc chiar și la orele de vârf. Știu oameni, inclusiv străini, care atunci când vin prin București au întotdeauna și o vizită la Origo în planul lor.

Au diverse tipuri de cafele și întotdeauna măcar două origini din care să alegeți. Origo are și una dintre cele mai mari prăjitorii din România, aprovizionând cu cafea proaspătă multe alte cafenele din România. Încercați un espresso dacă vreți să simțiți gustul pur, iar dacă vă place cafeaua cu lapte, mergeți pe macchiato (un shot de espresso și puțin lapte) sau pe flat white (ceva mai mult lapte, dar cu două shoturi de espresso). Pe lângă clasicele cafele la espresso, mai prepară și la V60, Syphon și alte metode.

(bând cafea la Origo am renunțat de tot la a pune zahăr; acesta nu e adus la masă, iar când l-am cerut m-au rugat să beau întâi așa cafeaua, că voi vedea că nu are nevoie; nu avea nevoie, o cafea bine preparată, mai ales cu lapte, este oricum dulce în mod natural)

cafea_origo_3

Sunt multe altele prin meniu, ceaiuri, prăjituri, limonade și, după ora 19, cocktailuri clasice și unele create special pentru Origo (localul are legături strânse cu Barmaniada). Decorul de la Origo este inedit, cu acele cești de V60 agățate pe post de spoturi luminoase și zecile de căni ce atârnă deasupra barului. Tot aici se organizează periodic și diverse cursuri de făcut cafea, majoritatea pentru începători, sesiuni de cupping (băut cafele din diverse surse sau în diverse metode de preparare) și degustări de băuturi alcoolice. Vând și diverse accesorii pentru espressoare și, desigur, cafea pentru acasă.

Origo se află pe str. Lipscani nr 9, lângă Energiea, adică mai jos de magazinul Victoria, pe o stradă practic necirculată. Orarul este L 7:30-20, M-V 7:30-00, S 9-02, D 9-00, dar atenție că după ora 19 espressorul se închide și se servesc cocktailuri sau alte băuturi. Au site-ul origocoffee.ro și pagină oficială de Facebook unde puteți afla noutățile.

  9 comentarii

 1. Arata fain in poze, am sa le fac o vizita.
  Păcat ca nu ai facut o poza de afara sa fie mai usor de identificat, mai ales ca nu apare pe google maps.
  Apropo, daca ai timp si ti-a placut te rog sa o treci ca POI pe https://www.google.ro/mapmaker

    (Citează)

 2. Tiby, Origo se afla langa Energiea, pe Lipscani, dar dupa intersectia cu Calea Victoriei. Cobori pe Lipscani inspre spre Splai, printre Magazinul Victoria si cladirea BCR. Gasesti o harta pe pagina lor de FB: http://www.facebook.com/OrigoCoffee

    (Citează)

 3. My bad, după ce am deschis harta google maps am schimbat perspectiva Aerial View unde nu se afiseaza locatia cafenelei.

    (Citează)

 4. pare draguta si cocheta, iar daca nu se fumeaza inauntru, altceva nu mai conteaza

    (Citează)

 5. Spatiul este destul de mic, dar cafeaua este foarte buna. Deocamdata cea mai buna cafea bauta de mine in oras.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus