un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Premiile nwradu 2013

1 Jan 2014  ·

GÂNDURI  ·

20 comentarii

Cunoscute și drept “premiile pentru lucruri care mi-au plăcut din diverse domenii”, acest articol continuă seria anuală de decernare a acestor prestigioase recunoașteri de valoare.

man_of_steelCel mai bun film: Man of Steel. Cum vă spuneam și după vizionarea lui, are de toate: lupte spectaculoase, acțiune continuă, personaje mai bine construite și un Superman care, în sfârșit, nu mai este un pămpălău pe care să-l păcălească toți răufăcătorii. Am revăzut recent filmul și am fost chiar surprins că l-am urmărit din nou cu aceeași plăcere ca și prima oară, deși știam ce urmează să se întâmple.
Alte nominalizari: Silver Linings Playbook, văzut tocmai în ianuarie 2013 și câștigător la Oscar-urile anului, și Gravity, cu Sandra Bullock.

Cel mai slab film cu pretenții: Pacific Rim. Nu mă așteptam ca un film cu roboți uriași să fie o mare capodoperă, dar dacă privești interviurile cu Guillermo del Toro rămâi cu impresia că a muncit la filmul mileniului și l-a bibilit în toate capitolele sale.
Alte nominalizari: Die Hard 5, cam plictisitor și prea fantezist într-o vreme în care filmele de acțiune sunt tot mai realiste în ceea ce privește cascadoriile și luptele (vezi seria Bourne, de exemplu), și Iron Man 3, care pur și simplu a vrut prea multe.
OMFG Update: trebuia să premiez The Lone Ranger, cu Johnny Depp, o mare prostie. Cred că am reprimat-o.

Cel mai bun serial: Arrow. E mai bine făcut decât credeam și, în ciuda temei generale, reușește să imprime o oarecare seriozitate subiectului supereroi.
Alte nominalizări: Elementary, Scandal, Person of Interest.

Cel mai dezamăgitor serial: Marvel Agents of Shield. M-a pierdut după 3 episoade.

Show-ul TV pe care l-am urmărit cu cel mai mare interes: Vocea României.
Alte nominalizări: “Masterchef cu vedete” a fost mai bun decât mă așteptam, chiar dacă nu l-am urmărit constant, și “Mireasă pentru fiul meu”. Nu, glumesc!

Cel mai bun post TV de știri: Digi24, pentru al doilea an la rând. Nici nu e greu.

Formația anului: Kings of Leon. Pe asta am ascultat-o cu mare plăcere.

Melodia anului: Get Lucky – Daft Punk.

Cea mai bună carte citită în 2013: Neal Stephenson – Anathem. Un roman excelent, science-fiction și fantasy în aceeași carte, plus ceva noțiuni de matematică și hard-SF. Acțiunea se întâmplă într-o lume în care în mânăstiri era concentrată cercetarea științifică, pe când în afara lor oamenii trăiau mai fără să le pese despre fizică și matematică. “Călugării” trăiau după reguli stricte, împărțiți în diverse secte, iar acțiunea începe când unul dintre ei descoperă ceva misterios, care ar putea schimba întreaga lume. Au fost zile când mă trezeam dimineața, deschideam cartea și abia la ora 14 mă ridicam în sfârșit din pat pentru o pauză. O găsiți pe eMAG.
Alte nominalizări: seria The Expanse a lui James S.A. Corey, formată din Leviathan Wakes, Calliban’s War și Abaddon’s Gate.

Scandalul anului: era să spun că a fost “anul Roșia Montană”, dar acel scandal mocnea de mult și acum doar a ieșit la suprafață. Cred că 2013 este mai degrabă “anul maidanezilor”, fiind momentul în care s-au întâmplat destule pentru viitorul câinilor vagabonzi.

Cea mai sexy femeie dezbrăcată: Florentina Raiciu.

Cel mai bun restaurant chinezesc: Chinese Garden. Nu-s mari diferențe față de alte restaurante, dar parcă de aici am mâncat cel mai bine.
Alte nominalizări: Harbin, în zona Alba Iulia/Decebal.

Cea mai bună pizza: Dominium, dacă e să mă iau după numărul de comenzi date acolo. Au avut aproape tot anul o oferta cu “a doua pizza la 3 lei” sau “a doua pizza cu 70% discount” și am comandat multe. Tot experimentând cu pizza făcută din 5 ingrediente la alegere am ajuns la concluzia că gemul de merișoare merge perfect în pizza, așa că data viitoare încercați una cu cașcaval afumat, pui, gem de merișoare, ardei gras și salam picant, iar dacă preferați ceva cu pește încercați ton, danish white, roșii, porumb și bacon.
Alte nominalizări: Vero Pizzaiolo și a mea de acasă, dar acum am schimbat rețeta, fac una cu mozzarella, roșii (de preferință cherry tăiate în 4), bacon italienesc subțire și după ce iese din cuptor pun deasupra rucola.

Cea mai bună shaorma: Calif. O campanie cu ei mi-a dat ocazia să intru în bucătărie, să văd cum lucrează, ce abordare au față de clienți, cum macerează carnea și cum își prepară șiș-urile sau sosurile. Și nu doar kebab-ul e bun, dar am mâncat acolo și supă de linte, falafel, lahmacun și alte bunătăți, așa că acum, dacă sunt în zona Iancului-Pantelimon, știu unde merg să mănânc. Pe lângă locația din Centrul Vechi, din 2014 vor avea și una în Militari.
Alte nominalizări: La Haleală pentru sosuri și carnea de berbecuț, dar orarul haotic și faptul că simți că angajații îți fac o mare favoare împachetând o shaorma m-a făcut să ajung rar pe acolo în acest an.

Cel mai bun burger: pentru asta urmăriți Turul Burgerilor, nu?

Cel mai bun restaurant cu pretenții: Cucina, din hotelul Marriott. Tot ce-am mâncat a fost excelent gătit și așezat în farfurie. Sigur sunt și altele mai bune, dar mă refer la ce-am gustat în 2013.
Alte nominalizări: Joseph al lui Joseph Hadad de la Top Chef are mâncare foarte bună, preparate unul și unul, și mi se pare și mai accesibil decât La Cantine de Nicolai, de exemplu. Trebuie să revin pentru un verdict final.
piept_rata_piure_portocale_sparanghel_1_cucina_marriott

cafeneaua_origo_10Cea mai bună cafenea: Origo, bineînțeles. Flat White-ul de acolo este cea mai bună cafea pe care am băut-o în București.

Cel mai bun desert: ZoomSerie, o cofetărie, nu restaurant. O găsiți în Piața Victoriei sau la podul de la Romaero, lângă Mega Image (ceea ce nu mai este un reper foarte clar, având în vedere numărul lor actual…)
Alte nominalizări: cheesecake-ul de la Cucina/JW Steakhouse din Marriott și cam orice de la Haagen-Dazs (le vedeți mai jos).
desert_journey_haagen_dazsfondue_haagen_dazs_7

Locul văzut în 2013 și unde vreau să revin: greu de ales doar unul, dar voi spune Innsbruck, Austria.
innsbruck

Cel mai plăcut moment: vacanța în Rhodos. Momente exacte ar fi condusul unei mașini decapotabile pe lângă malul mării, pe partea vestică unde valurile se sparg puternic chiar lângă drum, paragliding-ul cu lansare și revenire de pe o barcă și barul de șampanie al hotelului Mitsis Alina, deschis până la 2 noaptea, de unde luam paharele și le beam pe malul mării, pe un șezlong.
rhodos_apa_5insula_rhodos_drum_02

Experiența inedită a anului: balonul cu aer cald, mai ales aterizarea.
zbor_balon_oz_22

    20 comentarii

  1. Siliconata e dubioasa rau!Sigur are 2 masterate!

      (Citează)

  2. Interesant si informativ, desi nu pot sa zic ca subscriu la toate categoriile. hehe, numa cand ma gandesc la doamna aia de plastic :) sau la kings of leon. Da’ in materie de carti sau Austrie, subscriu fara rezerve !

      (Citează)

  3. Nu stiu ce cauta Mireasa pentru fiul meu, dar lapremiul Florentinei Raicu subscriu si eu.

      (Citează)

  4. si la mine e in top man of steel, ca cel mai prost film al anului insa. Prisoners si Captain Phillips mi s-au parut cele mai bune.

      (Citează)

  5. agree: daft punk, cucina, origo (ti l am recomandat si eu), haagen dasz, cheesecake (to die for si asa de ieftin), silver lining playbook, gravity, kings of leon, pizza de acasa
    agree to disagree (omg): man of steel, masterchef, vocea romaniei (c’mon), la cantine de nicolai (to much ado about nothing);

    la multi ani!!

      (Citează)

  6. +1 pentru Prisoners, foarte bun film.

      (Citează)

  7. O alta ZoomSerie accesibila e la Unirii, intersectia Coposu cu Sfanta Vineri

      (Citează)

  8. Hm! Ieri am făcut rost de “Călărețul singuratic” (“The Lone Ranger”)! Dacă știam, nu mai consumam resurse inutile (timp). Despre premiul pentru tipa din Playboy aș zice că zoso are galerii foto mai frumoase. Oricum, mulțumiri pentru clasamente. La mulți ani!

      (Citează)

  9. gagica dezbrăcată: + (o fi siliconată, nu ştiu, nu am training ca să pot recunoaşte sigur care sînt şi care nu, ar fi interesant un tutorial :-)

    dar: bagă şi cea mai sexy gacică îmbrăcată…

    Vocea Romaniei şi mireasa pt fiul meu: OMG, are you nuts ?????? la prostii din astea te uiţi ????

      (Citează)

  10. De unde are bani cea mai sexy dezbracata? Pentru ca Playboy Romania nu mai plateste de mult aparitiile in revista si cred ca alunele Ubernuts nu i-au adus asa de multi bani.

    Are cateva tinute foarte revelatoare, fara a fi vulgare, dar sunt curios daca poate lega mai mult de 2 vorbe daca nu are script sau text scris de managerul care o produce.

    Una din chestiile foarte gresite in Romania este promovatul non-valorilor de doua feluri:
    – cele care se dezbraca pentru un pumn de Euro
    – cei care inscriu din cand in cand cate un gol in poarta

      (Citează)

  11. The Lone Ranger printre cele mai slabe, dar cu siguranta cea mai mare dezamagire a lui 2013

      (Citează)

  12. Mai mult mi-a placut Superman Returns decat remake-ul asta la superman .

    Sunt gagici mai bune decat aia de la ubernuts .

    Mi-a pacut Pacific Rim sunt alte filme care m-au dezamagit , deci o sa imi iau critici era sa adorm la wolverine ..

    Arrow e un serial decent , totusi cel mai bun de anul asta este “The Blacklist”

      (Citează)

  13. Poate mai e un alt serial “Arrow” la care te uiti tu, ca altfel nu-mi explic cum de este cel mai bun serial. Am vazut primul sezon si e un fel de telenovela cu eroi :). E si plin de clisee si glume rasuflate. Sunt seriale mult mai bune.

      (Citează)

  14. Man of Steel nu e nici in primele 10 filme ale anului,
    Iar grasa aia photosopata? Come on!

      (Citează)

  15. E clar ca iti plac filmele cu eroi.

    Arrow si Man of Steel.

    Recomand Breaking Bad ca serial, iar ca filme The Best Offer, 12 yrs a slave sau Prisoners ca cei de mai sus.

      (Citează)

  16. Poate dai mai multe detalii despre vacanta in Rhodos, chestii logistice, mai ales ca acum sunt preturile bune pentru facut rezervari.

      (Citează)

  17. blonda – e ok, nu urmaresc site-uri de gen sa fiu la curent.
    Calif – ok si ei pentru o shaorma sau un dil moca, dar pe bani prefer Dristor 9/10 ori
    Man Of Steel – cam trist, as zice Prisoners si eu
    Innsbruck – DA

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus