un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cărți SF bune: seria The Expanse – Leviathan Wakes

30 Jun 2013  ·

GÂNDURI  ·

8 comentarii

leviathan_wakes_copertaDacă vreți să citiți o serie de cărți SF foarte bună, încercați cea scrisă de James S.A. Corey și formată din cărțile Leviathan Wakes, Caliban’s War și Abaddon’s Gate.

Eu le-am citit pe primele două pe nerăsuflate, iar apoi am avut de așteptat doar câteva zile până la lansarea volumului 3, o potriveală foarte plăcută. Le găsiți pe Amazon.

Acțiunea se întâmplă în viitor, când sistemul solar este colonizat puternic, Pământul, Marte și planetele îndepărtate se tot ceartă pentru independență, iar în acest timp o substanță foarte ciudată, de origine extraterestră, este descoperită pe un satelit planetar. Moleculele par a avea un scop al lor, misterios, dar și oamenii încearcă să le modifice.

Personajul principal este căpitanul Holden și micuțul său echipaj de pe o navă, prinși în mijlocul acestor evenimente, iar în fiecare volum mai apar alte personaje principale pentru respectiva acțiune.

Dacă vreți una și mai bună, un SF superb, dar pentru care vă trebuie și câteva cunoștințe despre matematică, trigonometrie și filosofie, încercați Anathem de Neal Stephenson. Scriu altă dată mai pe larg despre ea, dar acum e suficient să spun că intriga este inedită, surprinzătoare și că vreo trei zile n-am făcut altceva decât să o citesc. Amazon

    8 comentarii

  1. cartea a fost tradusa in Ro?

      (Citează)

  2. Multumim de recomandarea facuta! Weekend fain!

      (Citează)

  3. PAre un fel odiseea spatiala din descriere.

      (Citează)

    • @Tiberiu: un fel de, dar mai mișto, mai plină de acțiune, mai modernă.

      Îți recomand și seria care începe cu Steaua Pandorei (Pandora’s star), este un space-opera foarte bun, precum și cea care începe cu Disfuncția realității (Reality Disfunction), ambele de Peter Hamilton. Prima este mai mișto și am citit-o cu mare plăcere. A doua începe mai încet, dar mi s-a părut bună și ea.

        (Citează)

  4. Si daca tot suntem la capitolul carti,tocmai am terminat seria enders game,ce serii sf recomandati?

      (Citează)

  5. Mersi pentru recomandare, nu stiam de seria asta. Citesc dupa ce termin Vorkosigan Saga :)

      (Citează)

  6. …7 years later…

    Am început să urmăresc The Expanse pe Amazon Prime, sunt la al treilea sezon și mi se pare un serial excelent care a umplut golul lăsat în inima mea de Firefly. Am comandat și prima carte din serie de pe bookdepository, sper să ajungă cât de curând posibil, cu toată pandemia asta.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus