un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Filme: Pacific Rim / Cercul de foc

15 Jul 2013  ·

GÂNDURI  ·

4 comentarii

pacific_rim_trailerLa Pacific Rim te duci doar pentru a vedea roboți uriași care se luptă cu monștri și mai uriași, ce sosesc dintr-o altă dimensiune pentru a ataca omenirea. Atât.

Dacă te uitai la Voltron și Macron și Saber Rider când erai mic, trebuie să vezi acest film. Dacă vrei scene în care roboți înalți cât clădirile merg prin Hong Kong, căutând creaturile stradă cu stradă, doar pentru a fi surprinși de una și târâți prin 3 clădiri, trebuie să vezi acest film. Dacă vrei scene în care tunul cu plasmă de pe brațul drept al robotului este distrus, așa că pilotul spune “activează sabia”, se întâmplă în Pacific Rim.

Dacă ai copii, trebuie să-i duci la acest film, mai ales că nu include violență brutală sau sex.

Scenariștii au ținut cât de mult au putut filmul în zona caracteristică desenelor animate/benzilor desenate. Roboții au nume precum Gipsy Danger sau Striker Eurika și arme specifice. Piloții lor sunt stereotipurile clasice, asiaticii calmi și sportivi, rușii blonzi și tunși periuță șamd. Până și acțiunea se întâmplă aproape în întregime în jurul Hong Kong-ului, un oraș parcă perfect pentru înfruntări de mari dimensiuni.

Efectele, nu mai este cazul să o spun, sunt excelent făcute. Filmul este spectaculos și luptele sunt bine puse în scenă, chiar dacă majoritatea au loc noaptea sau pe vreme de furtună și asta strică un pic detaliile.

Roboții sunt partea bună a filmului, oamenii sunt partea proastă. Parcă-i alt film. Interacțiunea umană parcă este din parodia la Pacific Rim, nu din filmul oficial. Aceleași stereotipuri care sunt necesare unui astfel de film îl strică pe termen lung, de la cercetătorii ciudați care se ceartă între ei de parcă ar fi copii la mareșalul care acum era pe moarte, dar tot găsește puterea de a mai lupta o dată, până la traficantul ciudat de părți de Kaiju și umorul absolut previzibil.

Pe total, Pacific Rim rămâne un film inedit ca idee și asta m-a făcut să trec peste personajele uni-dimensionale.

L-am văzut la Grand Digiplex din Băneasa, unde am impresia că au mai micșorat prețurile la bilete (?). Am dat 26 de lei pentru un film 3D în Sala Epika, la scaun premium, cu care te poți lăsa pe spate și ai loc la picioare cât sa parchezi și motocicleta acolo. M-am uitat acum pe alte mailuri de confirmare a rezervării și la Hansel & Gretel a fost 31 lei, la Greu de Ucis 33 lei, la GI Joe Retaliation 34 lei. Toate sâmbăta cam pe la aceeași oră.

Trailer:

    4 comentarii

  1. Vazut Vineri la Cityplex Brasov – 3D. 25 RON pret.
    Filmul ok … mi-a placut.
    Proiectia 3D insa = praf. A fost prima si ultima data cand merg la 3D la Cityplex Brasov. Sub orice critica … nu am inteles mai nimic din multe scene. trebuie obligatoriu sa-l revad 2D cu prima ocazie.

      (Citează)

  2. Si eu am inceput sa evit filmele 3D din cauza calitatii f proaste a proiectiei, se pierde foarte mult din detalii, imaginile sunt prea intunecate ( Cinema City ).
    Ultima dezamagire a fost Life of Pi – ma refer la calitatea imaginii, in rest, filmul a fost superb.

      (Citează)

  3. nu, nu este chiar pentru copii. Nu este un fel de Transformers. Ala da, e pentru copii. Asta nu este, de exemplu, potrivit lui fiu-meu de 7 ani, desi am vrut sa-l iau cu mine :). (peste 12 ani, da, asa cum precizeaza si recomandarea PG12 :) )

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus