un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Chinezește de la Chinese Garden

7 Jan 2013  ·

GÂNDURI  ·

9 comentarii

chinese garden cutii
Am comandat, la recomandarea mai multor prieteni de pe Facebook care au răspuns întrebării mele, mâncare chinezească de la Chinese Garden (București și Constanța). A fost excelentă. Toate felurile încercate au fost bune, porțiile mari și abia aștept să mai comand cu următoarea ocazie.

Singura problema: prețurile sunt cam cu 10-20% mai mari decât la ceilalți.

Uite ce-am mâncat. Două supe, curry cu pui (piept pui, ceapă, ardei gras, porumb, condimente) și vită cu roșii (vită, roșii, praz, ou, condimente). Ambele au fost bune, cu carne multă în ele și alte legume, gustoase, livrate în caserole bine închise și chiar băgate într-o cutie pentru stabilitate la transport.
chinese_garden_supachinese_garden_supa_vita_rosiichinese_garden_supa_curry_pui

Nu știu pe care să v-o recomand. Eu am încercat curry-ul pentru că sunt fan al acestui condiment (și supa chiar avea gust și culoare de curry), altfel cea de vită este o alegere excelentă pentru toată lumea. 9 și respectiv 10 lei.

Am încercat un aperitiv din creveți înveliți în făină, numit Won Ton din categoria Dim Sum. Se promiteau 4 bucăți, dar am primit 6 în cutie. Foarte buni, crevete mărișor, cărnos, și cel mai mult am apreciat că nu erau deloc uleioși. E posibil ca porția să includă și sosul din imagine, pe care nu l-am comandat, dar l-am primit oricum. 11 lei.
won_ton_creveti

Rața în sos de stridii a fost o surpriză foarte plăcută pentru că am primit multă carne în porție, bucăți mari, nu fâșii așa cum se face de obicei la chinezii de la noi. Rața a fost bine făcută, gustoasă, porția avea și sos și urechi de lemn și ardei gras și ceapă. Uitați-vă la bucățile de carne din imaginile de mai jos, prima luată din cutie și tăiată, și gândiți-vă dacă ați mai văzut la alții așa făcută. Un pic cam scumpă, 28 lei.
chinese_garden_rata_sos_stridii
chinese_garden_rata_sos_stridii_detaliu_1chinese_garden_rata_sos_stridii_detaliuchinese_garden_rata_sos_stridii_detalii

O porție de Porc Beijing (porc, ceapă, ulei susan, condimente) arată ca mai jos. Multă carne, multă ceapă. Ceapa ar fi putut fi mai bine coaptă, dar așa a fost mai aromată. 22 lei.
chinese_garden_porc_beijing

Orezul Chinese Gardens (ardei gras, ceapă verde, ciuperci, fasole verde, orez, mazăre, morcovi, condimente) a fost pe gustul meu. N-a fost uscat, n-am fost nevoit să torn sos peste el. Reversul medaliei este că boabele nu erau limite în cocoloașe mai mari și a fost un pic mai dificil de mâncat cu bețele. 8 lei.
chinese_garden_orez

Vinetele în sos chinezesc sunt cu ceapă, usturoi, vin și condimente. Eu n-am mâncat, nu-mi plac vinetele, dar mi s-a spus că sunt bune. 19 lei, cam scumpe pentru o garnitură.
chinese_garden_vinete_sos_chinezesc

După cum spuneam, abia aștept o altă ocazie să mai comand și altele. chinesegarden.ro

    9 comentarii

  1. Si calitatea este cu 10-20% peste ceilalti:)

      (Citează)

  2. Noi (eu + alti prieteni, cunostinte etc.) acolo mancam cand ne este pofta de chinezesc. Parerea mea e sa te duci si in restaurant, o sa iti placa si mai mult.

      (Citează)

  3. Nu vreau sa par rautacios, e doar o curiozitate: Te-ai gandit ca poate marimea portiilor,servirea, aspectul, etc. au fost preferentiale tocmai pentru ca esti un blogger si au vrut sa-si faca o reclama buna? Just saying..

      (Citează)

    • @Cosmin: impossibru din mai multe motive:
      1. am un nume comun. Daca ma chema Cabral, poate se prindeau.
      2. Nici dupa adresa nu ma pot detecta, ca nu prea o stie lumea.
      3. In cazul de fata nici macar n-am dat comanda pe numele meu.

      La toate restaurantele despre care am scris m-am dus ca anonim.

      @G: nu fii asa violent in exprimare, a pus si omul o intrebare legitima.

        (Citează)

  4. @Cosmin – rautacios nu pari, doar prost. Crezi ca stiau aia cand au adus mancarea acasa la om ca dau peste blogger care mai zice de mancare ocazional? Sau crezi ca a dat telefon si s-a recomandat cu “Nwradu, blogger profesionist” ?

      (Citează)

  5. “creveți înveliți în făină”
    Permite-mi te rog sa sugerez: creveti prajiti (deep/fried shrimp) sau un termen romanesc ar fi “pane”…
    Oricum totul arata foarte bine… desi eu unul nu sunt un fan pt prajeli… de obicei chinezii prajesc totul in acelasi ulei (legume, peste, carne de pui, vita, porc…)

      (Citează)

    • @nic: pentru mine pane inseamna ca la snitzel si nu era cazul. S-ar putea sa fie deep fried, dar nu pareau deloc uleiosi. Totuși, termenul folosit este luat din site-ul lor, unde zice de invelis subtire de faina.

        (Citează)

  6. @Nwradu cred ca termenul pane l-am gresit eu, snitelul poste fi natur (dat prin faina), pane (dat prin faina, ou), “****” cred ca pot spune crocante, nu gasesc termenul (faina, ou, crutoane sfaramate)…

    Daca spun pane sau natur nu trebuie sa fie neaparat pt snitel… In cazul de fata se folosesc creveti in locul puiului…

    Pofta Mare!

      (Citează)

  7. @ G, cred ca naiv si prost esti tu, dar prefer sa ignor oamenii de genul tau.

    @Nwradu, thanks for the anwser. Am sa fac si eu comanda, in poze arata bestial :) Eram curios, fiindca am avut o experienta neplacuta cu alt delivery de chinese. E o diferenta uriasa fata de Chinese Garden.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus