un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Samsung Galaxy Nexus la review

4 Nov 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

11 comentarii

Update: review-ul final este aici.

Am fost primul care a făcut un review românesc la Nexus S, acum un an. Iată că încep şi un review al noului Samsung Galaxy Nexus, un super-smartphone creat special pentru Google. Galaxy Nexus a venit de la Vodafone, unde se va găsi cât de curând la vânzare în tot felul de oferte şi combinaţii, așa că stați cu ochii pe vodafone.ro.

Specificaţiile sunt impresionante: ecran gigantic Super AMOLED de 4,65 inci în diagonală la rezoluţie “hd ready” de 1280 x 720 pixeli, una din cele mai mari posibile; procesor dual-core la 1,2 GHz într-un chipset Texas Instruments; memorie RAM 1 GB, stocare internă 16 GB, nu are şi slot de card suplimentar; rulează Android 4.0 Ice Cream Sandwich, primul smartphone care se poate lăuda cu asta; camera foto are 5 megapixeli şi filmează la rezoluţie 1080p cu 30 de cadre pe secundă; HSDPA 21 Mbps, wifi N dual-band, Bluetooth 3.0, DLNA, radio FM; baterie 1750 mAh; dimensiuni 135.5 x 67.9 x 8.9 mm şi greutate 135 grame.

Mai jos găsiţi o galerie de fotografii făcute de mine, iar pe SkyDrive am pus imaginile la rezoluţia originală, pentru cei care vor să le studieze cu lupa. Întâi, câteva observaţii despre telefon:

  • nu este atât de mare pe cât mă aşteptam să fie, auzind de “4,7 inci”, şi asta datorită faptului că butoanele telefonului sunt de fapt parte din ecran. Pare mai degrabă “lung” decât “mare”, asta din cauza ecranului în format 16:9 şi a carcasei rotunjite în partea de jos.
  • este incredibil de subţire şi de uşor. Pentru dimensiunea lui, doar 8,9 mm în grosime şi doar 135 grame greutate sunt cifre foarte bune.
  • ecranul Super AMOLED, cel mai mare pe care l-am văzut până în prezent, este o desfătare de culori. E o tehnologie incredibilă. Televizoarele AMOLED, atunci când vor apărea, vor rupe piaţa.
  • n-are niciun alt buton în afară de Power şi Volume; conectorul micro-USB şi cel jack audio sunt în partea de jos a carcasei.
  • Android 4.0 este… altceva. Nu ştiu de unde să-l apuc, mă simt de parcă învăţ un nou sistem de operare, de la zero. Arată mult mai futurist decât seria 2.x, fiind mult mai apropiat de Android-ul 3.0 de pe tablete. Abia aştept să-i descopăr tainele şi presimt că nu voi avea niciun chef să revin la telefonul meu cu Android 2.3
  • N-are buton de Meniu. Unde e butonul de Meniu? O fi ca la tablete, apare doar când e nevoie de el. Update: așa este, și este mult mai micuț, în colț.
  • Adăugarea pe un ecran a widget-ului oficial de Facebook face ca aplicația oficială de Facebook să nu mai funcționeze deloc. Probabil că Facebook lucrează la bug.
  • Carcasa este rotunjită şi are acea “bărbie” care a caracterizat şi Galaxy S şi S II. Din păcate, spatele este dintr-un plastic subţire, ieftin, texturat în nuanţe de gri.

Să vedem cât îi ţine bateria şi data viitoare vă arăt filme şi imagini cu Android 4.0.

    11 comentarii

  1. Te rog sa verifici ceva: merge sa “copy” un eveniment din agenda si sa “paste” in alta parte ?

    Singurul OS mobil pe care am testat asta cu succes este Windows Mobile 6.x (si cred ca si v5 stia asta).

      (Citează)

  2. Vad ca are aceeasi 3 conectori pentru docking station ca si Rhyme-ul. Cred ca asta tinde sa devina un standard, si ideea nu ar fi rea daca alea 3 contacte nu s-ar oxida in timp (asa cum se intampla si cu telefoanele cordless sau mous-ii care se pun la incarcare in docking-station).

      (Citează)

    • @seba18: da, cred ca i se pregateste si un docking station, dar nu cred ca cei trei conectori reprezinta vreo standardizare, mai ales ca fiecare dock se va potrivi doar cu telefonul sau.
      S-a mai inventat si spalatul cu alcool din cand in cand :P

      @Wideblog: voi verifica.

        (Citează)

  3. da: alcool, parfum….ce are fiecare la indemana :))

      (Citează)

  4. ce e cu alea 3 leduri de pe partea cu butonul de on/off?

      (Citează)

  5. a aparut pe piata stiri despre docking pt nexus .. e confirmata treaba de vreo 2-3 saptamani.. asteptati-va la o surpriza mare pe partea de docking after all e un OS hibrid pt smartphone si tablete! mai multe detalii in curand :)

      (Citează)

  6. Te-as ruga sa faci un review detaliat al camerei foto,in special afara, mai ales ca zilele astea sunt superbe.

    Sunt curios cum se compara cu un 4s la calitatea imaginilor, avand in vedere ca are mai putini megapixeli (stiu povestea cu megapixeli, pe mine mai mult ma intereseaza cum se compora senzorul de imagine de pe Nexus in comparatie cu cel de pe 4s, care are un senzor Sony top of the line)

    Merci

      (Citează)

  7. Multumesc. Astept :)

      (Citează)

  8. Display ,e doar amoled, nu super amoled plus ca la galaxy s2 deci se vede mai prost.

      (Citează)

    • Se vede mult mai bine ca orice alt display LCD, asa ca aia cu Super e mai mult o carcoteala.

      Nu prea sunt multumit de senzorul care regleaza automat luminozitatea, o face mai mica decat ar fi cazul.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus