un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Vodafone anunta preturile pentru iPhone 4S

4 Nov 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

3 comentarii

Pe la miezul nopții am văzut și prețurile de la Vodafone pentru noul iPhone 4S. Intreaga ofertă este pe www.vodafone.ro/iphone, dacă vă bate un gand. Acum să facem calcule.

Cel mai ieftin iPhone 4S este modelul de 16 GB, aşa că voi face calculele cu acest model. Şi cel alb şi cel negru sunt la acelaşi preţ, dar eu vă recomandăm în review-ul meu să-l luaţi pe cel negru.

Fac calculul preţ telefon plus 24 de luni de abonament lunar:

Abonament Pret iPhone 4S Abonament lunar Cost total pe 2 ani
iPhone 19 399 euro 19 euro 855 euro
iPhone 39 199 euro 39 euro 1135 euro
iPhone 59 149 euro 59 euro 1565 euro

Cel mai avantajos este deci abonamentul mic, în care plăteşti mai mult pe telefon la început, dar apoi lunar dai doar 19 euro şi ai 500 MB Internet pe mobil, 1000 de minute în reţea, 150 minute naţionale, miliarde de SMS-uri şi MMS-uri. Un telefon “la liber” în alte magazine online costă în jur de 700 de euro doar aparatul, aşa că soluţia Vodafone este chiar rentabilă, având în vedere că oricum ai nevoie şi de un abonament de telefonie şi Internet mobil (eu dau 12 euro lunar, de exemplu, adică 288 euro în 2 ani).

Abonamentele mai mari sunt pentru cei cu bani, zic eu, sau cei care sunt dependenţi de net mobil. Abonamentul de mijloc, iPhone 4S, vine cu 10% discount lunar dacă faci precomandă până pe 11 noiembrie, ceea ce înseamnă că ajungi la un cost total de 1041 euro pe doi ani, destul de aproape de cel al abonamentului iPhone 19. Dacă v-aţi decis deja să cumpăraţi un iPhone 4S, mergeţi pe varianta de precomandă şi abonament de 39 de euro cu discount lunar de 10%. Merită diferenţa pentru că se dublează aproape totul.

    3 comentarii

  1. Avand in vedere ca multa lume e mai putin multumita (sau deloc) de bateria care tine foarte putin cred ca totusi mai avem de asteptat pana se maturizeaza si se pune la punct :).

      (Citează)

  2. [update] nu merge editarea.

    Pe Apple Store in Cehia iPhone 4 costa 490 Euro (8 G), fara conectare. iPhone 4S costa 591 Euro (16G) tot fara conectare.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus