un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Filme: Rebel Moon The Scargiver păstrează nivelul primei părți, adică este la fel de slab

29 Apr 2024  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

16 comentarii

Aș vrea să fie clar din prima că nu mă mir că este un film slab. Nu mă așteptam la o capodoperă. Prima parte a fost și ea foarte slabă și deci era de așteptat ca al doilea film, turnat totodată cu primul, să fie la fel.

Este chiar amuzant, însă, la ce nivel jos poate ajunge. Pur și simplu l-au prostit prin decizii care nu au nici o logică, introduse în scenariu de dragul de a fi… nu știu, special? inedit? diferit? Dar diferit ca atunci când tu vrei să te îmbraci diferit de ceilalți ca să te remarci, așa că ieși pe stradă în halat de baie și papuci, crezând că astfel demonstrezi cu succes că tu nu urmezi normele altora.

Să vă dau un exemplu. Nava aceea mare din film funcționa cu cărbuni. Nu glumesc.

Nava este aceasta de mai jos, e un soi de battleship de mari dimensiuni, mândria imperiului, ceva așa.

La un moment dat, personajul principal ajunge total neverificat de nimeni în sala motoarelor. Sala pare inițial spectaculoasă, “energii” galbene circulă de jos și în sus ies “energii” albastre. Pare ca în Star Trek, la o adică. Dacă vă uitați cu atenție, motorul are chiar forma unui cap de om prin care trec acele cabluri, ceea ce este un soi de design gotic inedit.

Apoi actrița noastră sare de pe această pasarelă și aterizează vreo 3 metri mai jos, unde îi împușcă pe toți. Acolo jos erau mormane de cărbuni, grămăjoare-grămăjoare, și muncitori care foloseau lopeți pentru a-i introduce în furnale.

Se văd lopețile în mâinile lor și ușile cuptoarelor.

Sau or fi fost peleți, nu știu. Oricum, așa era nava. Analizând mai bine totul, nu mă miră că funcționa pe cărbuni. Și mech-urile alea mari cu care atacă satul păreau să meargă cu motoare diesel. De asemenea, păreau fierți după făină pe nava aia

Din motive care îmi scapă, oamenii ăia care în epoca motoarelor superluminice și a imperiilor spațiale încărcau cărbune în motor erau însă și foarte dedicați Imperiului, în ciuda jobului lor foarte low-level. Decid să lupte până la moarte cu eroina noastră, ei cu lopeți, ea cu pistol cât toate zilele în mână. Se rezolvă repede.

 

În fine, filmul este povestea luptei unui sat de agricultori cu nava mare cât toate zilele care îi atacă folosind battlemechs, soldați profesioniști, săbii aproape-laser și scuturi… n-aveau. Iar sătenii înving, desigur, după ce se pregătesc 3 zile. Nu mă mir că imperiul era pe ducă.

Asta nu înseamnă că n-ar trebui să vă uitați la film, dacă aveți Netflix. Sunt 2 ore de acțiune și amuzament, dacă-l abordați cu o atitudine corectă. Doar că nu-i motiv să vă abonați la Netflix pentru a-l vedea, în caz că nu aveți abonament.

    16 comentarii

  1. Când treaba începe cu o navă intergalactică din care coboară câțiva naziști căutând cereale cultivate pe genunchi.. aia e, nu se mai poate face nimic.

      (Citează)

  2. Poate carbunii erau pentru copt paine pe vatra. Nu ai cum sa vii cu asa porcarie in 2024. Si seriale misto ca Raised by Wolves sunt anulate. Bleah.

      (Citează)

  3. poate era ceva faina super datatoare de energie *wink* /s

      (Citează)

  4. Eu ma bucur ca Zack face filmele astea, este alegerea perfect daca vrei sa te uiti cum se aduna grau in slowmotion. Juma de ora.
    Sper sa mai produca inca 1 in acelasi timeline, 3 prequeluri si inca 3 sequeluri. Cu cat il tine seria asta mai ocupat, cu atat mai multe sanse sa nu phuta alte filme/universuri de care imi pasa.

      (Citează)

  5. Aia nu erau carbuni. Era tot un tip de roca sedimentara, dar care continea particule de plutonimetru care îi dadea niste proprietati deosebite de combustie pentru reactoare pe termoinductie carbonică. Nu avea nevoie nici de oxigen ca sa arda. Aia aruncau o lopata de “carbune” in cuptor, unde avea loc reactia si rezulta plutonimetrul care alimenta reactorul. Nava aia practic isi producea singura combustibilul. Cu o lopata de “carbune” d-ala, zburau intre 2 planete cu 3 cuarci pe secunda.
    Si ala nu era grau simplu. Crescand in solul ala unde era si carbunele, avea proprietati specifice. Din el rezulta o faina care odata mancata transforma oamenii in roboti indestructibili. Robotu ala cu coarne candva fusese om. Da de la atata faina…..

      (Citează)

  6. “Asta nu înseamnă că n-ar trebui să vă uitați la film, dacă aveți Netflix. Sunt 2 ore de acțiune și amuzament, dacă-l abordați cu o atitudine corectă.”

    Ba da, va rog eu nu va uitati, m-am uitat eu, mai pe sarite ce-i drept, nu merita. Taiat graul cu coasa, probabil au crezut ca era iarba, nu cereale coapte care se prapadesc pe pamant ( de aia se taia cu secerea in Romania).

    Caruta plutitoare, dar trasa de cai, nava dependenta de un sat mic care producea grau, probabil in viitor e eradicata alergia de gluten. E o mega mizerie seria asta de filme, mai bine va uitati la Seinfeld.

      (Citează)

  7. Mie unul mi-a placut filmul !

      (Citează)

  8. „Doar că nu-i motiv să vă abonați la Netflix pentru a-l vedea, în caz că nu aveți abonament.”

    Este cineva care se abonează la Netflix ca să vadă un film? Mai înțeleg, oarecum, un serial…

      (Citează)

  9. N-am vazut, dar multe elemente din cele descrise (nave gotice, low tech Agri-worlds, Imperiu galactic) suna a Warhammer 40K rip-off, doar ca acolo au sens iar lore-ul este in ansamblu fascinant. Sper sa avem vreodata o adaptare vizuala care sa faca cinste universului 40K.

      (Citează)

    • Lucreaza Henry Cavill la o adaptare, dar lore-ul politic e greu de adaptat. Sper sa ii iasa bine actiunea.

        (Citează)

  10. Si pt mine a pastrat nivelul, adica mi-a placut la fel de mult 😁
    Cel putin dupa prima treime unde a fost incet, a fost “ce trebuie” pt o relaxare in pat cu un film acasa.

      (Citează)

  11. eu am văzut Love lies Bleeding , astept si celelalte filme de la A24!

      (Citează)

  12. Încep să cred că făina aceea era pentru tras pe nas, nu gătit.

      (Citează)

  13. N-am mai văzut atâta unanimitate aici de mult. Radu, să mai scrii despre filme din astea slabe. Și eu cred că ar trebui ca domnu’ Snyder să mai facă filme din astea pentru Netflix, sunt șanse mai mici să strice alte universuri sau alte filme.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus