un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

17 ani mai tarziu…

21 Jun 2007  ·

Uncategorized  ·

8 comentarii

După 17 ani de şcoală, m-am uitat astăzi pe subiectele de la Geografie şi de la Istorie pt cei care au terminat clasa a 8-a şi au avut de ales să dea examen la una din aceste două probe. La Istorie aş fi ştiut să le fac pe toate. La Geografie abia dacă puteam răspunde la vreo două din ele. Şi culmea e că le-am ştiut cândva, pt ca în liceu ne-a torturat cu Geografia României. Oricum mi se par inegale că dificultate, istoria fiind o alegere mult mai bună pt elevi. Îmi aduc aminte că şi pt bac am învăţat istoria cu o zi înainte de probă şi am luat ditamai nota, în timp ce la geografie erau mult mai multe de reţinut şi n-aş fi reuşit asta.

    8 comentarii

  1. eu stiam mai mult la geogrefie… am dat-o si la admitere la facultate.

    totdeauna am discutii in contradictoriu pe tema asta. mie istoria mi se pare foarte grea (si plictisitoare), n-as putea sa o invat la fel de usor ca pe geografie. a fost un camp de lupta la mine acasa cand frati-miu a trebuit sa aleaga materia pentru capacitate (geografie, a luat 10 :P).

    pana la urma, e chestie de aptitudini… eu o sa aleg intotdeauna geografia :)

      (Citează)

  2. paralela 45 ‘atitudine’ nordica…. da’o drcu de scoala si de prof inculti

      (Citează)

  3. Mie imi place istoria si orice legat de istorie. (asa am invatat si eu :)) la capacitate , cu o zi inainte)
    Acum am stat doar o singura zi in tot anul sa invat la Istorie pentru BAC.
    Majoritatea (in principiu sexul feminin ) aleg geografia .

      (Citează)

  4. istorie, clar, e ca o poveste, muult mai simplu de retinut decat toate cifrele si capitalele si prostiile de la geografie. cand am dat capacitatea, am dat ambele ptr ca eram primii care am dat iar la bac si la facultate am dat economie ptr ca e mai simplu sa faci probleme decat sa tocesti cifrele de la geografie. desi nu am nimic contra geografiei, imi place, cat timp este interesanta si nu ma streseaza cu altitudini si prostii. daca e vb de chestii interesante de invatat, ok

      (Citează)

  5. e muult mai simplu sa retii niste altitudini si niste munti (studiezi bine harta si gata) decat datele la care s-a batut fiecare domnitor cu turcii si tatarii si cand s-a semnat nu stiu ce tratat si asa mai departe.

      (Citează)

  6. nu inteleg….. de ce nu ai putu face subiectele la Geo, sunt extrem de usoare….

      (Citează)

  7. Pur si simplu istoria e mai usor de retinut, macar in mare asa. E o poveste, nu o colectie de date seci (cine de unde izvoraste, fiecare munte ce altitudine are, etc). E mai greu sa incurci raspunsurile, e suficient sa stii si ce s-a intamplat “in mare” ca sa poti raspunde la o intrebare, pe cand la geografie daca nu ai stiut de unde izvoraste Oltul, n-ai luat punctul.

      (Citează)

  8. si probabil ca vei ramane usor surprins cand vei afla ca peste 70% din copii prefera sa dea capacitatea la geografie. nici eu nu stiu din ce motive, pesemne ca totusi se retine mai usor.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus