un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

State of nwradu – ediÈ›ia de aprilie 2024

23 Apr 2024  ·

GÂNDURI  ·

10 comentarii

The nwradu had a very busy month. A fost una complicată, am fost plecat de mai multe ori, mă lupt de câteva zile cu recuperat munca și făcut la timp diverse articole și clipuri video.

Din cum se prezintă agenda mea, È™i luna mai va fi la fel de complexă, deÈ™i sper că zilele de PaÈ™ti să vină cu ceva relaxare È™i reducere de turaÈ›ie È™i… desigur, lumină.

Am început luna aprilie la Sibiu, cu Matilda și Alice. Ne-am propus să călătorim mai mult prin țară și am început cu un weekend la Sibiu, un oraș perfect pentru un city break. Ne-am cazat bine la un fel de airbnb numit Zur Linde, în centru, am mâncat la restaurante bune, ne-am plimbat pe străduțe, ne-am bucurat de soare și vreme bună.

 

Ca să numesc niÈ™te nume, mergeÈ›i cu încredere la Ouă È™i Unt (am fost de două ori!), Charlie’s, Hochmeister Delikat’essen È™i Kombinat Gastro-Brewery. Cafea bună am băut la Lumos È™i Charlie’s (unde au cafea de la Mabo).

A lipsit niște înghețată bună. Prin Sibiu am găsit doar înghețată din aceea prea viu colorată. Am și luat o dată, a fost nasoală. Dacă se deschide pe acolo o franciză Velocita sau Gelateria Romana, îi falimentează pe toți ceilalți.

Alice s-a jucat în artezienele din Piața Sfatului până s-a făcut leoarcă. Aveam haine de schimb la noi.

Matilda a condus pentru prima oară pe autostradă și a făcut-o cu succes, dar și cu viteză cam mare. Per total, o călătorie frumoasă și sper să mai facem mai multe în acest an prin țară.

Am revenit în BucureÈ™ti È™i două zile mai târziu am plecat la un drivetest cu Dacia Duster 3… în Spania. Acolo au adunat jurnaliÈ™ti din toată Europa. A fost o călătorie destul de obositoare deoarece s-a făcut cu escală în Frankfurt la dus È™i Zurich la întors, deci cam 7 ore de zbor plus escală. AdăugaÈ›i aici treziri la 4 dimineaÈ›a È™i întors la 1 noaptea, plus stat în maÈ™ină cam 4-5 ore pe zi È™i… ar merge un masaj. Mi s-a sucit ceva la un genunchi de la statul în avion, mă doare piciorul de atunci.

BTW niciunul dintre cei din grup nu a reușit să-și aleagă locul pe Lufthansa. Nu le mergea serverul de așa ceva de mai multe zile. Mi se pare ridicol din partea unei companii de asemenea amploare. Eu ca eu, nu mor într-o cursă de 3+3 ore dacă nu-mi pot lua loc la culoar, dar să presupunem că ai ales să zbori cu Lufthansa spre New York sau Singapore sau altceva de durată și nu îți poți alege locul în avion. Nici agenția de turism, nici personalul de la check-in nu a putut schimba ceva.

Duster 3 este o mașină super. Diferența față de generația anterioară este mare în toate privințele: aspect, conform, ținută de drum, dotări etc. Vin materialele în curând.

Am avut acolo un moment personal plăcut. Seara a fost o cină cu întreg grupul, iar apoi eu m-am dus la barul hotelului în căutarea unui cocktail. Barmanul mi-a recomandat unul numit Penicillin, despre care auzisem anterior, dar nu îl băusem niciodată.

Oricum ei foloseau o reÈ›etă modificată. Originalul are whisky blended, un pic de whisky afumat, sirop de miere cu ghimbir È™i zeamă de lămâie. Aici mi se pare că l-au făcut cu whisky blended (au folosit Dewar’s), whisky afumat (Ardbeg), sirop de alune È™i zeamă de lămâie, dar È™i cu albuÈ™ de ou shakeuit bine, că părea un sour. A fost delicios. 15 euro, dar a meritat.

Am reținut ideea aceasta pentru viitor. Dacă mai fac pe acasă vreun cocktail cu whisky, o să folosesc în schimb jumătate normal și jumătate afumat, pentru un pic de twist în acea direcție.

A doua zi m-am trezit cu o oră înainte de răsăritul soarelui. Eram deja la micul dejun și îmi beam cafeaua când soarele a răsărit în zare, o altă priveliște frumoasă.

Nu mai sunt în forma de altădată, așa că mi-a luat vreo două zile acasă ca să-mi revin din oboseala călătoriei. În weekend însă am mers pe Calea Victoriei, că a fost pietonală, și am făcut atâtea fotografii frumoase cu Alice jucându-se și explorând pe acolo.  A doar zi am petrecut cu prieteni la ziua unui copil.

Am plecat din nou, de data aceasta într-o deplasare la Belgrad, unde am ajuns pentru prima oară. Frumos oraș, nu foarte diferit de București, dar poate fi o destinație bună pentru un city break. Prețurile sunt mai mici (cappuccino 11 lei într-o cafenea stil Origo, de exemplu), am plătit fără probleme cu cardul peste tot, orașul are destule obiective turistice sau străduțe de explorat pentru câteva zile. Partea rea este că la ei se fumează în interior și nu mi-a plăcut asta.

Am fost într-o seară la un spectacol de cabaret, un fel de restaurant cu spectacol de acest tip pe scenă. Mă așteptam la ceva gen Moulin Rouge, dar a fost cu cântat de cover-uri, dansatoare, acrobații, o doamnă cu un șarpe, alta care a dansat la bară, artificii etc. Cool night. Inedită.

A fost și obositor, însă. Într-o noapte m-am dus la culcare la ora 2 și am mai lucrat la ceva până la 3:30. A doua la fel. M-am trezit la prima oră ca să o sun pe Alice înainte de grădiniță. Am dormit 7 ore în două zile.

S-a plimbat, dar trebuie să se mai și lucreze, ceea ce voi face zilele acestea. Acum două seri, de exemplu, mi-am făcut o cafea și am stat până la 1:40, iar a doua zi am fost plecat toată ziua la o filmare și o lansare. Scriu acest articol și sar în pat de parcă ar fi piscină.

Am fost în weekend la festivalul de cafea CoffeeEast. Am aflat sâmbătă de el, duminică dimineață la ora 10 am fost acolo și a fost o idee excelentă, ne-am simțit foarte bine. Ne-am întâlnit cu mulți prieteni, Alice s-a distrat, am mâncat dulciuri de la Mazilique, am băut cafea bună, am mâncat și un burger mediocru — per total bine, să mai fie.

Am vândut biroul meu vechi. Stătea de câteva luni în balcon și virtual pe OLX. Până la urmă s-a dat și m-am chinuit un pic cu cumpărătorul să-l introducem în mașina sa. All good până la urmă.

ÃŽncă mă gândesc la faptul că am împlinit 18 ani de blogging. Pur È™i simplu pare o eternitate. Cel mai lung proiect al meu, mai lung È™i decât relaÈ›ia cu părinÈ›ii, decât jobul, decât perioada de È™colarizare. Și imediat apoi mă întreb “când a trecut timpul?” Chiar trebuie să te bucuri de fiecare zi cât de mult poÈ›i, să carpe f***ing diem, că anii trec rapid È™i vorba aceea despre cum vei regreta lucrurile pe care nu le-ai făcut este adevărată.

Și luna nu se va termina aici. La finalul acestei săptămâni plecăm la Constanța, la aniversarea unui prieten. Pe Alice o lăsăm întâi la Galați, la bunici, apoi noi plecăm la Constanța 2 zile (ca să petrecem până după ora 19 în acest mod)

Mai stăm o zi în Constanța, probabil la plimbare. Mie mi-ar plăcea să ajung la ZenSushi-ul din Mamaia, de la etajul 11 dintr-o clădire de pe lângă plajă. Mi se pare că acolo îmbină tot ce-mi place: sushi, cocktailuri, priveliște la pițipoance mare și valuri.

Stăm această zi în plus, apoi ne ducem înapoi la Alice. Matilda rămâne la Galați cu ea.

Ne-am gândit noi că nu are rost să venim cu Alice înapoi în București marți ca să ne întoarcem apoi cu ea la Galați joi sau vineri, așa că Matilda rămâne acolo cu ea și revin doar eu în București pentru câteva zile de dezmăț pietate și muncă.

1 Mai îl fac aici, Paștele la Galați, apoi prin luna mai urmează alte aniversări și o călătorie la Iași. Dacă iau suficiente vitamine și mănânc bine, probabil supraviețuiesc acestei perioade.

Alice a tot crescut. Am senzația că poți vorbi cam orice cu ea. A început să vrea singură la WC și cred că în curând vom renunța la scutece. Nu a mai răcit de mult, în acest an practic a fost neîntrerupt la grădiniță. Doarme bine de câteva luni.

Suntem bine. A descoperit că-i place înghețata și îi place să facă mutrițe care ne imită. Îi plac rochițele mai înfoiate în partea de jos pentru că ea se învârte și îi place cum i se ridică în aer fusta.

Îi place mult muzica. Eram pe Calea Victoriei și s-a oprit lângă doi tineri care cântau acolo, unul la vioară și altul la chitară, și a început să danseze. Mă bucur că-i place muzica de vioară. Și mie îmi place mult, o să-i mai pun și pe acasă.

I-am luat tricoul acesta în care îmi place foarte mult cum îi stă. Pepco.

Iat-o mai jos semănând din nou cu mine și Matilda, hrănind o pisică pe sub masă:

M-am uitat la Rebel Moon: The Scargiver. Este foarte prost. Nava aia mare mergea pe cărbuni. Aveau furnale și mormane de cărbuni și lopeți cu care îi aruncau în flăcări. Asta cred că spune tot. Nici nu mă mai mir că voiau cu atâta tărie făină de la săteni.

Am mai văzut și Uncharted (idee bună, dar actorii n-au pic de sinergie între ei), ceva cu imobiliare în Beverly Hills, niște stand-up și la serialul The Gentlemen, care a fost foarte bun. Este făcut de Guy Ritchie și are deci umorul și absurdul său caracteristic, vi-l recomand cu plăcere.

Am mâncat o pizza bună la Centrale, pe Calea Victoriei. Am fost și la Bean to Cup, un local ok pe Bd Lacul Tei, dar cam seacă mâncarea.

Am comandat într-o zi paste de la Zest Pasta. Sunt tot oamenii care fac și pizza excelentă sub numele Zest Pizza. Bune pastele lor, dar nu la nivelul Gattini.

În rest, însă, vă spuneam că ne-am abonat la servicii de livrat mâncare acasă, 3 porții pe zi, și am testat astfel Lifebox și Baba Yaga, iar Matilda încă unul cât timp am fost eu plecat. Am revenit la Lifebox acum. Consecința este, însă, că am comandat mai puțină mâncare din alte surse și am mai puține lucruri de arătat în această secțiune.

Am băut un vin bun, acest Tenuta Ulisse Pecorino luat de mine acum câteva luni. Voi mai lua unul, mai ales că sunt reducerile de Paști la Finestore.

Am ascultat noul album Beyonce. Cam meh. Mie îmi place muzica country, dar prefer să-l ascult pe Luke Combs, nu pe Beyonce încercând country sau măcar un r&b cu influenÈ›e de acest tip. Mi-ar fi plăcut să rămână la stilul care a consacrat-o, chiar dacă melodii precum Texas Hold’em sunt catchy.

Mâine tundem pisicile. Este mai frig decât ne-ar fi plăcut pentru acest moment, dar arată ca niște oi și lasă prea multă blană prin casă.

Mi-am comandat un grip Ulanzi MA-35. Filmez mult cu telefonul și vreau să mă filmez și pe mine cu camera principală, nu cu cea de selfie care pe iPhone este destul de proastă. Acest grip, lăsând la o parte restul avantajelor sale, are o oglindă cu care te poți încadra bine pe tine, când te filmezi cu spatele telefonului. L-am văzut în Belgrad la cineva și mi s-a părut o idee bună. Aștept să vină curierul.

    10 comentarii

  1. Ma amuza teribil cat de mult seamana Alice cu tine la fatzuca, e o miniona nwradu :)

      (Citează)

  2. La tăți ni-i greu.
    Hai cu materialu despre duster.

      (Citează)

  3. Piața Sfatului e în Brașov.

    În Sibiu au Piața Mare, Piața Mică, Piața Habermann (lângă Kombinat, acolo).

      (Citează)

    • Si piata Schiller, si Armelor, si Dragoner, si Aurarilor, si Huet. A Sfatului n-o avem.
      Si inghetata avem, mai ferit, pe str. Tipografilor la un geam la parter, la Heis-Eis, sau la Nessa, pe Cetatii. Aveam si in centru inghetata excelenta (busuioc, ardei iute, mmm), dar s-a bagat cu bocancii (fosta) viceprimarita si le-a tras-o unora ca sa ramana barbatu-sau cu tarabele de inghetata vanduta la kg, nu la bila. Unde vedeti cantar pe tejghea la inghetata, fugiti, le-a cerut unora 30-40 de lei pe 3 bile.

        (Citează)

  4. Mama cat ai scris Radu. Felicitari , ma bucur ca iti e bine. Dupa cum ti-am mai zis, nimic nu e pe lume mai important decat copiii.
    Succes mai departe ! (daca citesti)

    Oricum dupa faza amuzanta in care ti-ai facut rana la deget cu jetul de la spalatorie, asta e urmatoarea in top: “Mi s-a sucit ceva la un genunchi de la statul în avion, mă doare piciorul de atunci.” . Esti unic. 😀

      (Citează)

  5. Te-am vazut ieri prin oras cu niste casti faine si nu pareau sony-urile ult. Ceva interesant?

      (Citează)

  6. Imi place mereu acest rezumat al lunii tale.

      (Citează)

  7. Mai Radu, asta zici tu ca e greu, ca a fost o luna incarcata?
    Alti corporatisti au 2-3 delegatii lejer pe luna, cu 7-8 sedinte in calendar zilnic. Plus rapoarte, deadline-uri, oameni de coordonat si ascultat, negocieri contracte si cate si mai cate.
    Si tu te plangi ca ai stat cu genunchiul stramb in avion.. omg

      (Citează)

  8. Matilda a condus pentru prima oară pe autostradă și a făcut-o cu succes, dar și cu viteză cam mare.

    Efectul F1 :))

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus