un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Manhunt 2, interzis in Anglia

21 Jun 2007  ·

Uncategorized  ·

1 comentariu

Cui îi pasă? Ştirea asta a fost ieri şi azi la loc de cinste pe site-urile de ştiri (vezi Realitatea, Antena 3, Hotnews). Până şi CNN o dă pe site-ul internaţional (şi se vede de la o poştă redactarea mult mai profesionistă şi abundenţa de informaţii suplimentare). Dar măcar la ei înţeleg, poate au cititori din Anglia. Ce le pasă însă românilor că un joc video care oricum nu era foarte popular sau aşteptat, a fost interzis într-o ţară aflată la 4000 de kilometri mai la stânga noastră? Ştirea a fost inclusiv la Observator, unde Mândruţa a vorbit cu voce gravă şi a precizat că până acum jocul nu a ajuns în magazinele din România, dar când ajunge poate se vor lua măsuri şi la noi. De parcă l-ar şi cumpăra cineva…

Explicaţia îmi pare a fi una singură: agenţiile de ştiri care alimentează aceste site-uri şi televiziuni caută să dea şi ele informaţii şi din domeniul Internetului, al jocurilor şi distracţiei virtuale, dar fie nu se pricep, fie nu sunt în stare să recunoască o ştire interesantă de un kkt inutil. Nişte afoni o consideră mare noutate, şi crede că “aia cu calculatoarele” vor fi interesaţi de orice tâmpenie. În schimb, abia dacă vezi o ştire în care să fie vorba despre fuziuni, cumpărări, trafic, legi, influenţa netului în alte ţări şi astfel de chestii care ar putea fi interesante pe un site de ştiri. Poate dacă ar vedea lumea ce sume se vehiculează în “web2.0”, ce trafic, ce influenţă are, ar lua mai în serios domeniul acesta.

    1 comentariu

  1. Mandruta avea editorial la JN in sectiunea IT, dar nu stie sa-l foloseasca pe Gogu sa vada ca inca n-a aparut pe piata nici in UK. Ei iau o masura preventiva, nu una coercitiva.. E greu ..

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus