un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Metoda libaneza pe Digg

21 Jun 2007  ·

Uncategorized  ·

Spune-ți părerea

M-am distrat astăzi să văd că o propunere de pe Digg a strâns până acum peste 2000 de voturi, cu titlul “How they steal your card AND pin at ATM’s” şi e însoţită şi de imagini inutile. Pe scurt, este vorba despre celebra metoda libaneză care e atât de veche în România încât nu prea se mai foloseşte la noi, dar americanii acum au aflat de ea şi li se pare a 8-a minune a lumii.

Se introduce o folie sau un cauciuc în fanta bancomatului, astfel încât atunci când omul cinstit vine şi îşi bagă cardul în aparat, acesta rămâne blocat înăuntru. Bandiţii fie apar şi îl roagă pe respectivul să mai bage PIN-ul odată, văzându-l cu această ocazie, sau lipesc şi un sticker pe bancomat care spune “dacă aveţi probleme, sunaţi la numărul X” şi când suni acolo se dau drept lucrători ai băncii şi îţi cer PIN-ul pentru verificare, apoi te trimit acasă, pt că va rezolva banca problema. Evident că după ce pleci scot cardul din bancomat cu o pensetă, şi au şi PIN-ul lui.

Asta era acum mulţi ani, dar nu mai mergea în România metoda. Am auzit că acum hoţii lipesc o cameră video undeva pe bancomat, care filmează tastele şi codul pe care îl introduci, şi fie tot aşa îţi blochează cardul înăuntru şi îl recuperează după ce pleci, fie ţi-l fură după aia. Am văzut eu camere miniaturizate, din acelea de se ascund într-un nasture sau o brichetă, şi au şi transmisie wireless la rezoluţie bună, o astfel de cameră lipită pe bancomat şi disimulată sub o formă oarecare este greu de reperat.

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus