un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cum a arătat Poli E-FEST powered by Vodafone, cel mai mare campionat de jocuri video din România

30 Apr 2024  ·

PUBLICITATE, TEHNOLOGIE  ·

7 comentarii

Un mare concurs de gaming numit Poli E-FEST a avut loc în Universitatea Politehnica din București, adunând peste 1.200 de participanți. S-a jucat Counter-Strike 2, League of Legends, EA FC24 (you know, vechiul FIFA) și BrawlStars. Au fost participanți și spectatori de toate vârstele, nu doar studenți politehniști.

Competiția a fost susținută de Vodafone ca sponsor principal. Mă bucur să văd companii mari alăturându-se gaming-ului din țara noastră.

În toată lumea, gaming-ul casual sau ca esport crește în amploare. Steam și-a dublat vânzările în 2023 față de 2019, iar estimările vorbesc despre creștere și în continuare). Streamerii sunt tot mai urmăriți. Inclusiv Comitetul Olimpic Internațional a creat o competiție de esports.

Vodafone, care a evoluat de la furnizor clasic de telecomunicații spre un furnizor de tehnologie IoT, AI și rețelistică, se alătură acum și comunității de gaming din România. Pare un pas natural. În fond, lăsând LAN Party-ul la o parte, majoritatea gamingului probabil că se face acum pe mobil, iar o rețea mobilă 5G performantă este utilă tuturor.

Foarte bine, cum spuneam. Sunt sigur că datorită lor premiile de la Poli E-Fest au fost semnificative. De exemplu, Devastation, care a câștigat turneul de CS2, a luat 4.000 de euro. LoL are premii similare. Au fost două turnee de FIFA, locul 1 din fiecare a plecat acasă cu 1.000 de euro, locul 2 cu 500 de euro. Not bad pentru 1-2 zile de gaming. Premiile totale au fost de 22.000 de euro.

Iată și fotografii de acolo, în caz că vreți să spionați cu ce echipamente a venit lumea de acasă (a fost în principal o competiție BYOC), iar mai multe găsiți pe Instagram. Au avut scenă, comentatori, spectatori, pufuri, hostese, de toate.

Au fost prezenți și TrissMery, JaxiTV, Tudor Buțan și Mădălin, 4 streameri cunoscuți de la noi. Erau și multe alte poze cu coada de la fotografiere cu ei.

    7 comentarii

  1. ce din putul gandirii a fost aia cu “majoritatea gamingului probabil că se face acum pe mobil”… ai si ceva date in spatele afirmatiei? (stiu ca intreb la luna dar asa sunt eu mai naiv…)

      (Citează)

    • Sunt miliarde de telefoane pe care lumea joacă chestii. Ăla se cheamă tot gaming, ca și cel făcut pe ultima placă video RTX4090 sau pe cel mai nou PS5. Deci da, majoritatea e pe mobil, toată lumea care are pc de gaming are si smartphone, inversul nu este valabil.

        (Citează)

    • Nope. Ala de pe telefonul mobil nu este gaming. Sorry, aia este idolatrie si prostie in forma continuata.

        (Citează)

    • Gaelex: idolatrie

      Bag pla, mai aruncă un ochi în dicționar înainte să apeși pe “Trimite comentariul”.

        (Citează)

  2. Poli-Fest. Ce nume nefericit. Cred că și celor de la Times New Roman le e rușine să facă multitudinea de glume ridicate la fileu :)

      (Citează)

  3. Pai si pozele cu hostesele unde sunt? :)))

      (Citează)

  4. Sa fi văzut campionatul mondial de Esports de anul trecut, ce avut la Iași: 6 jocuri, participanții din 120 de țări, o săptămână de jocuri, jumătate de milion de euro ca premii si ceva concerte.
    https://www.mediafax.ro/social/campionatul-mondial-de-esports-din-2023-va-avea-loc-la-iasi-21693633

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus