un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Review: Moto Buds+ sunt printre cele mai bune earbuds și costă doar 700 lei la lansare

17 May 2024  ·

TEHNOLOGIE  ·

10 comentarii

Aceste noi Moto Buds+ au fost o surpriză foarte plăcută. Cred că sunt cele mai bune earbuds pentru telefoane Android în acest moment. Oferă sunet de foarte bună calitate, tunat în colaborare cu Bose, au anulare activă de zgomot, încărcare wireless, Hi-Res Audio și un design plăcut. Pentru 700 de lei, este un pachet greu de egalat. Intră pe piață în iunie, a anunțat Motorola.

Moto Buds+ sunt disponibile pe gri deschis sau negru. Ca design, au deja forma clasică de earbud cu codiță, seamănă cu AirPods Pro. Codița este destul de scurtă și sunt destul de discrete în ureche printre astfel de earbuds. Materialele folosite sunt în general bune, un pic lucioase, nu par ieftine.

Sunt și rotunjite peste tot și nu ies foarte mult în afara urechii, un avantaj pe trei planuri. Unu, nu cad ușor din ureche, ci stau bine înăuntru deoarece sunt ușoare și siliconul din vârf le “agață” bine. Doi, poți sta cu ele în urechi și cu capul pe pernă sau rezemat de altceva fără un disconfort la fel de mare precum la alte căști.

Al treilea, desigur, este că Moto Buds sunt foarte confortabile și dacă le porți câteva ore în urechi, de altfel.

Design-ul este numit “water repellent”, adică le poți purta în timp ce transpiri sau pe o ploaie ușoară. Nu au însă un rating IP oficial, deci cele de mai sus sunt mai degrabă o estimare de-a mea. Cutia lor include, de asemenea, vârfuri siliconice S și L (unele M sunt deja montate pe căști) și un mic cablu de încărcare.

Controlul este tactil. Există o zonă în spatele căștii pe care poți apăsa. Motorola le-a gândit bine în sensul că o singură apăsare nu declanșează nici o comandă, deci nu riști să pui pauză din greșeală doar pentru că-ți rearanjezi casca în ureche. Două apăsări pun pauză, trei apăsări schimbă melodia, apăsare lungă comută între anulare activă de zgomot, transparency mode sau nimic.

Sunetul este excelent, Moto Buds+ sunt printre cele mai bune earbuds testate de mine. Orice gen de muzică sună bine și simți și neașteptat de mult bass pentru căști așa micuțe și probabil este meritul driverelor duale din interiorul lor. Acel Sound by Bose scris pe cutia lor chiar se cunoaște în realitate. A fost o plăcere să ascult muzică pe ele.

Sunt câteva modele de căști care pentru mine intră într-o categorie de top. AirPods Pro, Sony 1000XM, FreeBuds Pro de la Huawei. Moto Buds+ sunt alături de ele aici.

Căștile sunt certificate Hi-Res Audio. Folosesc codecul LHDC V5 pentru asta, care este similar ca performanțe cu LDAC. Un telefon compatibil va putea reda deci sunet la calitate mai bună prin Bluetooth.

Și anularea activă de zgomot este performantă pentru earbuds. Siliconul din vârf sigilează bine urechea, iar tehnologia de procesare este bună. Poate și ea este împrumutată tot de la Bose, care produce căști ANC excelente.

Acum să nu vă închipuiți o reducere a zgomotului ca pe căști over-ear, ar fi imposibilă. Este însă sesizabilă. Tot vei auzi metroul sau avionul, dar mai slab și cu mai puțin disconfort pentru tine. Din când în când apare și câte un sunet puternic, ca și cum procesarea ANC ar fi dat un rateu, dar se întâmplă rar și per total mi s-au părut bune și la acest capitol.

Autonomia este bună. Oficial 8 ore pe încărcare, 38 de ore cu tot cu cutiuța lor. Faptul că se încarcă wireless mi s-a părut un avantaj mare deoarece este foarte simplu să le arunci pe un încărcător atunci când nu ai nevoie de ele și le vei avea mereu încărcate. În deplasări, le poți încărca rapid pe spatele unui telefon compatibil cu așa ceva, de exemplu.

Software-ul de control este simplu. Aplicația Moto Buds include câteva setări pentru căști și îți permite să comuți rapid între ANC, Transparency sau Off. Poți alege dacă pe controlul tactil de pe căști vrei să sari sau nu peste una dintre aceste opțiuni.

Există opțiuni și de egalizator și un Gaming Mode care reduce suplimentar latența. Dacă veți folosi căștile pe un telefon Motorola, suportă și Dolby Head Tracking.

Primiți toate acestea pentru 700 de lei. Moto Buds+ mi se par o combinație excelentă din acest punct de vedere, având în vedere calitatea construcției, a sunetului și toate funcțiile de la bord.

Singurul lucru pe care-l pot reproșa este că nu există aplicație dedicată și de iOS. Poți împerechea Moto Buds+ cu un iPhone din meniul Bluetooth al telefonului și funcționează normal controlul lor tactil, poți schimba melodii și poți comuta între ANC și alte moduri. Nu ai însă o aplicație de control din care să umbli la egalizator sau restul funcțiilor din imaginile de mai sus.

Oricum, bănuiala mea este că utilizatorii de iPhone se duc oricum spre Airpods, sunt prea bine integrate în iOS. Moto Buds+ sunt însă foarte bune pentru utilizatorii de Android (orice Android, nu doar Motorola), care vor primi căști performante la un preț foarte bun pentru ce oferă.

    10 comentarii

  1. Asta imi mai trebuie acum. Inca o aplicatie sa controlez niste casti.

      (Citează)

  2. Daca n-ati auzit niciodata de LHDC, ca mine, sa stiti ca e pentru ca “un telefon compatibil” inseamna Motorola si inca vreo 3 producatori chinezi, si nici la aia toate modelele
    https://www.lhdc-audio.org/product.php?lang=en&tb=1&cid=60

    Deci trebuie sa se uite in alta parte nu doar utilizatorii de iphone, si utilizatorii de Samsung/Sony/Pixel/ce alti producatori or mai fi supravietuit valului chinezesc.
    La banii astia LDAC sau macar un aptX ar fi fost de bun simt, zic eu.

      (Citează)

    • Undeva intr-un fund de reddit am gasit ca ar suporta totusi AAC
      Pagina de specificatii a producatorului nu pare sa existe in romana sau engleza
      Radu, niste specificatii mai precise exista?

        (Citează)

  3. Sorin:Radu, niste specificatii mai precise exista?

    N-auzi că sunt printre cele mai bune? Ce poți să vrei mai mult?

      (Citează)

  4. stephen: N-auzi că sunt printre cele mai bune? Ce poți să vrei mai mult?

    Crede si nu cerceta.

      (Citează)

  5. “Doar” 700 de lei costa parfumul meu Chanel, castile astea sunt scumpe la 700 de lei.

      (Citează)

    • Parfumul se termină și după iar nu te mai suportă lumea. Oh, wait… Mai bine îți pui căștile să nu mai auzi.

        (Citează)

  6. Doar 700 lei o pereche de casti? Doar?!
    Iti fac blowjob, fac masaj, fac pizza….ce kkt poa sa faca o pereche de casti inear ca sa coste “doar 700 lei”.
    Ati loat-o razna. Io raman la panasonicurile mele cu fir, la dăcît 45 lei. Se aud belea.

      (Citează)

  7. Va recomand “soundcore by Anker Liberty 4 NC” , momentan sunt 58 euro pe Amazon DE, dar sunt la nivelul Airpods gen.3, poate un pic mai slab NC, le am de aproape un an.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus