un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ce bunătăți am mai încercat în ultima perioadă – ediția de ianuarie 2017

19 Jan 2017  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

36 comentarii

Și nu numai, dar nu fac un articol separat pentru unele dintre ele.

Vin Purcari roze Vinohora, un cupaj Fetească Neagră cu Montepulciano. A fost bun, aromat, un pic prea acid, dar satisfăcător între roze-uri. Vă recomand să încercați întâi ediția Vinohora roșu, care-i un vin foarte bun. Costă vreo 30-35 de lei sticla.

Am băut Gin Mare, care se recomandă ca fiind gin mediteraneean. Ginul este o băutură distilată din diverse plante, după dorința fiecărui producător, iar Gin Mare este distilat din măsline, busuioc, rozmarin și cimbru. Sună a ceva ce-ai pune în salată, dar băutura este bună, cu un foarte ușor after-taste de măsline.

Cei de la Kaufland au lansat două game noi, K-Bio cu produse bio și K-take it veggie cu un nume foarte dubios produse vegetariene. Bravo lor, chiar le lipsea o gamă bio. Din ce văd pe site, au acolo făină, mei, ovăz, felii de brânză gouda, mazăre, musli, iar eu am primit cadou o pungă de fulgi de porumb pe care-i mănânc la micul dejun în combinație cu iaurt de băut. Au doar 5% zahăr, ceea ce între cereale de mic dejun este un scor foarte bun. Biscuiții de ovăz cu ciocolată sunt buni și ei.

Gama K-take it veggie include creme tartinabile, smântână de gătit din soia, tofu și altele. Țin să-i mulțumesc cititorului care, acum vreo doi ani când am întrebat unde găsesc coaste bune, mi-a recomandat Kaufland. De la “niciodată”, am ajuns să mergem acolo cam la fiecare două săptămâni, în special pentru raioanele de legume, carne și vinuri.

Am găsit lemongrass la raft, un miracol. Mie-mi place aroma sa, de obicei prezentă în mâncărurile asiatice, dar la noi era practic imposibil de găsit în comerțul normal. Am văzut și la Kaufland și la Mega Image în aceeași săptămână. O fi început cineva să importe.

La Lidl se desfășoară acum Săptămâna Asiatică. Din experiența anterioară, vă recomand de acolo laptele de cocos, pachețelele de primăvară vegetariene, tăițeii chinezești și cei cu ou pentru wok, bucățile de pui indian și sosurile diverse. Sosul de pește și sosul de stridii par foarte dubioase dacă le mirosiți sau gustați individual, dar sunt nelipsite în orice mâncare cu tentă asiatică. Au și sushi congelat.

La Mega Image Băneasa am văzut BiFi Roll. N-am mâncat așa ceva, e o bucată de pâine cu un cremwurst în ea, congelată, și costă 5 lei, ceea ce-i ridicol. Voiam doar să zic că-i o marcă destul de cunoscută în lume, deși nu înțeleg de ce.

Pizza Santa Fe de la Jerry’s Pizza s-a dovedit a fi foarte bună. “Twist-ul” ei este că are sos chipotle, iar în rest e completată de pui, ardei copt, ceapă și porumb pentru o combinație care mie mi s-a părut reușită. 28,5 lei pentru 30 de cm.

Marshmallows marca Truffettes de France, parcă luate din Carrefour, dar se găsesc și prin alte magazine. Sunt bezele din acelea moi, un pic gumoase, și acoperite cu un strat de ciocolată. Am tot vrut să pun una în cafea, să i se topească acolo lent ciocolata și apoi să mănânc bezeaua îmbibată de cafea, dar le-am terminat înainte de acest experiment. Nu-i nimic… mai iau.

Ardei iuți, pachet mix, tot din Carrefour. Pe fundul cutiei aveau și o hârtie ce le dădea numele și gradul de iuțenie. Pot să confirm că unii sunt foarte iuți, ceea ce mă bucură; cei de cumpărat de prin piață de obicei n-au pic de forță în ei.

Două porții de mâncare la cafeneaua Frudisiac. Nu sunt mare fan avocado, pe aia a luat-o Matilda, dar combinația cealaltă, pâine neagră ușor prăjită, un ou scrambled și somon, plus salata de rucola, e ceva ce aș mânca zilnic.

Prăjituri de la Pain Plaisir. Din păcate, cea mai bună a lor rămâne cea roșie din imaginea, aia cu sfârc de afine, care se numește tort egoist și este foarte bună, cu un mousse ușor de afine în interior; merită mers până acolo, atenție că e 15 lei bucata. Tarta cu pere, care conține în interior și cremă de vișine și nuci, a fost bună, intră la categoria “plăcinte”, nu la “finețuri”. Restul n-au fost remarcabile, iar millefeuille-ul a avut gust de ars.

Un rib-eye de la Vaca Muuu, făcut de mine acasă. Parcă vi l-am mai arătat și la alt articol, dar poate mă înșel.

Tigaia noastră se tocise, așa că am înlocuit-o cu una Tefal Pleasure cu titaniu. Sper să reziste mai mult din acest motiv. Pândiți-o la oferte, că prețul întreg este mai mare decât al altor game Tefal.

Cutia de pâine Vader chiar seamănă cu Darth Vader. Văzută în Cora Sun Plaza, pentru cei care nu-și țin pâinea într-o pungă pe frigider.

 

    36 comentarii

  1. Pizza cu pui? Why?

      (Citează)

  2. draguta lista. O sa ma folosesc de ea.

    Bifi-ul nici eu nu l-am inteles.

      (Citează)

    • Bifi-ul e pentru oamenii care vor o gustare mica, dar nu ceva dulce.

      Exista si variante fara paine, doar “carnatul”.

      Ideea e ca e “ready to eat”. Eu nu am mai vazut pana acum congelat. In magazine se gaseste la raft (nu la rece)

        (Citează)

    • C: Ideea e ca e “ready to eat”. Eu nu am mai vazut pana acum congelat. In magazine se gaseste la raft (nu la rece)

      Da, era la rece, pardon. Dar tot n-aș da 5 lei pe un cârnat în pâine.

        (Citează)

    • In Olanda e de vanzare pe la chioscurile din gari. Ideea e ca e 1Euro aici, si varianta cu paine, si cea fara. Probabil au uitat sa adapteze pretul la piata locala.
      E destul de popular, mai ales seara vad multi oameni mancand cand ies de la serviciu.
      Dar nu e servit nici macar rece. In chioscuri e efectiv in raft, la temperatura camerei

        (Citează)

  3. Ou scrambled. Plm, inteleg ca nu avem cum sa traducem burger sau alte asemenea dar SCRAMBLED ? Ce ai avut cu oul batut ?

      (Citează)

  4. Daca nu mergi cu low cost, Bifirol ala se vinde la Wizz.

      (Citează)

  5. Vinohora de unde ai luat?

      (Citează)

  6. “Ginul este o băutură distilată din diverse plante, după dorința fiecărui producător” ?!?!? Unde ai gasit definitia asta?

      (Citează)

  7. Bun articolul, ca de obicei dar n am inteles ceva, cum adica s a tocit tigaia?

      (Citează)

  8. Stiu ca Pain Plaisir face in primul rand paine (fara drojdie, cu maia salbatica). Ai cumparat cumva de la ei ? (eu nu-s din Bucuresti)

      (Citează)

  9. Bifirol e o prostie dpmdv. painea e dulce, carnatul e sarat, cand mananci ai o senzatie foarte confuza. Mi-a adus un prieten din Berlin, nici nu stiam ca sunt si pe la noi. Nu voi cumpara niciodata.

      (Citează)

  10. nwradu:
    Ai altă definiție pe care vrei să ne-o spui?

    Gin-ul e o bautura bazata pe distilatul de fructe de ienupar. Faptul ca poate imprumuta si alte arome de plante e altceva, dar nu poti sa o faci exclusiv din acel altceva ca nu se mai numeste gin. E ca si cum ai spune ca poti face cognac de pere, mere sau orice alte fructe dar strugure nu. Sau vodca/whiskey din fructe in loc de cereale.
    Sorry, n-am vrut sa sune ca o apostrofare, chiar ma miram unde ai gasit definitia ca nu batea deloc cu ce stiam eu.

      (Citează)

    • Ca sa fiu corect, in loc de cognac (care e o denumire de origine controlata) se poate citi brandy/vinars care e o denumire mai generica pentru aceasta bautura.

        (Citează)

  11. nwradu:
    Oul bătut este o omletă. Ouăle scrambled nu au un termen clar în română, unii le zic ouă țărănești, alții învârtite șamd.

    Se numesc oua jumari.

      (Citează)

  12. nwradu:
    Oul bătut este o omletă.

    Omleta e omelette. Si-n franceza la fel.

      (Citează)

  13. Radu, apropo cu sfatul de coaste de la kaufland de acum 2 ani, ai incercat sa le faci la slow cooker cateva ore dupa 10-15 minute in cuptor pentru crusta?

      (Citează)

    • Țin să-i mulțumesc cititorului care, acum vreo doi ani când am întrebat unde găsesc coaste bune, mi-a recomandat Kaufland.

      și eu, în urma aceluiași comentariu am luat în câteva rânduri coaste de la kaufland.
      experiența mea a fost nașpa de fiecare dată: dacă le cureți puțin de sosul în care sunt îmbibate vezi că stratul de carne de pe ele este FOAAAARTE subțire.

      le’am gătit, așa cum sugerează sorint87, la slow cooker apoi la cuptor sau în tigaie de fontă, gustul ar fi fost ok dacă ar fi fost și suficientă carne care să aibă respectivul gust!

        (Citează)

  14. legat de tigăi, dacă ți se va mai toci vreuna încearc’o pe asta, sau ceva din aceeași gamă. eu simt c’am făcut o afacere excelentă de când am cumpărat’o.

      (Citează)

  15. nwradu: Da, era la rece, pardon. Dar tot n-aș da 5 lei pe un cârnat în pâine.

    Un BiFi am incercat eu dintr-un automat aflat langa zona duty-free pe Tegel in Berlin acum vreo 2 saptamani. Este de fapt un fel de carnat uscat usor picant, aduce cu carnatii sticks, nimic spectaculos, a fost mai mult curiozitate :) congelat nu am vazut pana acum

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus