un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 17 aprilie 2022

17 Apr 2022  ·

GÂNDURI  ·

25 comentarii

Brooklyn Beckham, fiul cel mare al lui David Beckham, s-a căsătorit cu Nicola Peltz, fiica unui miliardar american. Știi că ai bani când croitoreasa-șefă de la Valentino îți aduce personal rochia de mireasă din Roma și stă și pentru nuntă, că poate e nevoie de niște ajustări.

Un travel influencer este dat în judecată pentru că a mințit în legătură cu cariera ei. Femeia respectivă cerea mai mult bani pentru un post pretinzând că are experiență mare în călătorii și că este celebră pentru reușitele ei în domeniu.

Sri Lanka este într-o criză economică puternică și sistemul de sănătate este cel mai afectat. Spitalele fac operații la lumina lanternelor, nu există medicamente. Țara a ajuns așa prin politicieni neinspirați și scăderea turismului in timpul pandemiei.

Cele mai bune fotografii macro făcute cu iPhone-ul. Interesant, dar nu ceva neașteptat, până la urmă.

Un laser spațial de dimensiuni mari a fost descoperit de un telescop. Două galaxii s-au ciocnit la vreo 5 miliarde de ani-lumină de noi, iar combinația de hidrogen și oxigen din acestea, la presiuni înalte, emite raze concentrate de lumină. Mi se părea mie că parcă e mai agitată pisica zilele acestea. Apropo de văzut megamasere de la miliarde de ani-lumină distanță, săptămâna aceasta s-au împlinit 389 de ani de când Galileo a fost condamnat pentru erezia de a pretinde că Pământul se învârte în jurul Soarelui, nu invers.

Amouranth va renunța la OnlyFans și se întoarce pe Twitch. A investit în jur de 400.000 de dolari în crearea de content pe acolo. Femeia aceasta și-a construit un imperiu media în jurul show-urilor sexy, deși a început ca streamer de jocuri normale, apoi trecând la ASMR și altele. Între timp a investit în benzinării, Activision și alte companii, iar acum continuă și pe alte planuri.

Care este jocul video preferat all-time. O discuție de pe Reddit pe un subiect plăcut. Foarte multe jocuri bune în lume. Evident, însă, că majoritatea sunt jocuri mai vechi, că pe acelea le jucam cu orele, chiar anii, pe când cele noi sunt cam one-time affairs. Pe al meu îl știți deja, Mass Effect.

Despre mass shooting-ul de la Virginia Tech. Ieri s-au împlinit 15 ani de la ziua când un student a omorât alți 32 de colegi și profesori. Liviu Librescu, un profesor de origine română în vârstă de 76 de ani, a murit blocând ușa în timp ce studenții săi au fugit prin ferestrele sălii de curs. Strada pe care este ambasada SUA în România se numeste str Liviu Librescu.

Televiziunea rusă de stat spune că a început al treilea război mondial. Uhm… poate vor doar să anunțe peste vreo săptămână că l-au și câștigat și gata, hai să nu ne panicăm de acum. Ucraina a anunțat că a confiscat averea unui politician pro-rus de-al lor. Omul avea 30 de terenuri, 23 de case, 32 de apartamente, 26 mașini și un iaht.

Listă cu linkuri despre Ucraina. James Vasquez este un american care luptă în Ucraina și pune des pe Twitter informații și fotografii de acolo. Cum arată localitatea Bucha acum. Case distruse, blindate arse, cadavre mai multe decât pot locuitorii să îngroape.

Un sarcofag misterios de plumb a fost descoperit sub Notre-Dame și va fi deschis. Sper că nu este șeful vampirilor acolo!

WHO nu mai recomandă utilizarea vaccinului indian de covid după ce au descoperit nereguli în producția sa.

Nu știu să-și lege șireturile. Sunt certăreți, nu înțeleg noțiunea de a face cu rândul ceva. Pandemia i-a făcut pe mulți copii să nu deprindă skillurile sociale de bază.

Un copil de 3 ani trece un bulevard cu 5 benzi pentru a cumpăra pește. Japonezii au un show, First Errand, în care copiii mici sunt trimiși de familie să rezolve o problemă. Este interesantă discuția despre cum japonezii au făcut un sistem de trafic, de parcări, trotuare, semnalizare, legi și atenție în trafic astfel încât pietonii, chiar și cei de 3 ani ieșiți singuri din casă, sunt în siguranță.

De ce s-au scumpit alimentele de bază. Articolul prezintă situația de la americani, dar multe motive sunt valabile și în Europa, țările fiind într-o interdependență în domeniul agriculturii sau prețurile oscilând din aceleași motive.

Cineva a descoperit că Internetul nu mai este ce-a fost, nici măcar pe Reddit. Stați să vedeți când ajunge în Vama Veche!

Cocktail El Diablo. Ca un mule normal, dar cu tequila în loc de rom. Dacă nu aveți sirop de coacăze, probabil merg și câteva picături de bitter. După toate linkurile deprimante de mai sus, merge înecat amarul în așa ceva.

    25 comentarii

  1. Eu cand ziceam ca scolile si gradinitele trebuiau inchise ultimele, voi batman batman. Iata. Mult noroc la pensie.

      (Citează)

    • N-ai cu cine. Noroc ca au fost câțiva oameni normali care s-au opus închiderii școlilor.

        (Citează)

    • @Okochea, mda, noroc ca au fost cei care s-au opus, ca oricum scolile s-au inchis. Si intarzierea asta nu a dus decat la moartea a cateva sute sau poate mii de bunici.

        (Citează)

    • Bunicii s-au vaccinat? Că nu prea. I-am văzut în toată perioada asta hoinărind prin piețe, cu masca trasă sub nas. Copiii au nevoie de socializare. Din punctul meu de vedere, școlile nu ar fi trebuit închise deloc.

        (Citează)

  2. Mass Effect este printre primele, dar si Baldur’s Gate e acolo, IceWind Dale al carui final mi-a facut pielea de gaina.

    Dar primul primul este Conflict FreeSpace: The great war.

      (Citează)

  3. Nu stiu ce sa zic despre : “japonezii au făcut un sistem de trafic, de parcări, trotuare, semnalizare, legi și atenție în trafic astfel încât pietonii, chiar și cei de 3 ani ieșiți singuri din casă, sunt în siguranță”. Nu mai stiu unde am vazut ca in Japonia majoritatea strazilor nu au trotuare, fiind prea inguste. Despre parcari tot asa, am vazut mai demult o poza cu o parcare – https://9gag.com/gag/aE8nMRG – trei sferturi goala si pe o linie erau trei masini, dintre care una blocata.

      (Citează)

  4. Linkul de la Bucha dice la Virginia tech

      (Citează)

  5. “De ce s-au scumpit alimentele de bază” nu pot să iau in serios articolul ala. Noi suntem in România și am trecut prin inflația din anii 90. Ar trebui să înțelegem mai bine cum funcționează procesul asta. Nu numai în USA, peste tot in lume este inflație. Totul porneste de la Covid, cand oamenii au produs mai putine bunuri si servicii, in timp ce bancile centrale au tiparit bani si redus dobanzile să stimuleze revenirea economică. Toti banii s-au dus in cerere, dr produsele dorite sunt in cantitate limitată.
    Pentru SUA in particular de fiecare data cand apare Biden in interviuri promite miliarde pentru diverse cauze. De la Ucraina la achimbarea climatică etc. Asta nu face decat să accelereze neincrederea restului lumii in dolari de unde vad destul de posibilă o tranzitie a economiei mondiale in afra dolarului.
    De dolarizarea este de mult urmărită de China, Rușii tocmai se alătură cu toată forța in jocul ăsta. Pentru americani folosirea la nivel global a dolarului le-a permis să exporte inflatia, dar dacă partenerii întorc roata excesul de dolari se poate intoarce ca o avalanșă contra USA.

      (Citează)

  6. Orice amarat de iligarh are iaht. Ala din Ucraina are prooriul tren de lux cu propria cale ferata.

      (Citează)

  7. La jocuri pot spune atat: Morrowind!

    A fost tata lor la vremea respectiva si a fost ceea ce se cheama “paradigm shift”.

    Mi-aduc aminte si acum primul quest, Fargoth’s Ring, unde trebuia sa-l pandesti pe un lache cand ascunde un inel intr-o buturuga apoi sa te duci sa il iei.
    Apoi te puteai duce sa i-l fluturi prin fata, se enerva si te ataca apoi il omorau garzile si tu faceai loot la ce mai avea pe el :-D

      (Citează)

    • Am jucat si toate addon-urile. La un moment dat puteai sa omori o santinela super tare si ii luai armura care era ceva de vis. Super mega joc!

        (Citează)

  8. UFO Enemy Unknown sau Panzer General.

    Nu, nu sunt batran.

      (Citează)

  9. “Un sarcofag misterios de plumb a fost descoperit sub Notre-Dame și va fi deschis. Sper că nu este șeful vampirilor acolo!”

    Niciodata nu poti sa fii 100% sigur.

      (Citează)

  10. ala micu a lu becks si-a schimbat si numele :))
    ce sa zic, casa de piatra, s-a orinentat bine pustiu :D
    desi in ziua de azi sa te insori la 23 e cel putin ciudat.

      (Citează)

  11. Mass Effect e fain, dar Half Life (1-2) e miezul din dodoasca!

      (Citează)

  12. Foarte rar când sunt de acord cu ce zice o idee, dar comentariul asta merita un premiu.
    Cum erau toți ca vaaaii seniorii sa ii protejam. BOSS aia nu se vaccinau și acum te iau la palme dacă porți masca în autobus.
    Dar hai sa distrugem o generație tânără pt una expirata.

    Deea:
    Bunicii s-au vaccinat? Că nu prea. I-am văzut în toată perioada asta hoinărind prin piețe, cu masca trasă sub nas. Copiii au nevoie de socializare. Din punctul meu de vedere, școlile nu ar fi trebuit închise deloc.

      (Citează)

    • Amândoi cred că ați uitat cronologia. Școlile au fost închise când nu exista vaccin.

        (Citează)

    • @mihnea, @Deea, in articolul ala erau prezentate probleme alea copiilor cum ar fi legatul sireturilor, desfacutul unei sticle de apa sau pur si simplu ideea de a sta la rand si a ii lasa si pe ceilalti copii sa foloseasca locurile de joaca.

      Astea toate sunt lucruri care pot fi deprinse fara probleme acasa. Adica nu ii impiedica nimeni pe parinti sa ii scoata pe copii la plimbare seara sau in weekend si sa ii lase sa se incalte singuri. Sau nu ii impiedica nimeni se le dea sa-si deschida singuri sticla de apa. Dar este mai simplu sa nu faci nimic si sa ai pretentia ca altii sa iti educe 100% copilul. Este mai simplu sa stai pe telefon in parc si sa-l lasi sa faca ce vrea, in loc sa urmaresti daca este capabil sa interactioneze civilizat cu alte copii.

      Sa fim seriosi, daca articolul ala ne invata ceva este ca interactiunea dintre parinti si copii este la pamant si niciunul nu are rabdare sa le explice cateva lucruri de baza. Adica nu mai exista “cei 7 ani de acasa”.

        (Citează)

  13. Andrei G:
    @mihnea, @Deea, in articolul ala erau prezentate probleme alea copiilor cum ar fi legatul sireturilor, desfacutul unei sticle de apa sau pur si simplu ideea de a sta la rand si a ii lasa si pe ceilalti copii sa foloseasca locurile de joaca.

    Astea toate sunt lucruri care pot fi deprinse fara probleme acasa. Adica nu ii impiedica nimeni pe parinti sa ii scoata pe copii la plimbare seara sau in weekend si sa ii lase sa se incalte singuri. Sau nu ii impiedica nimeni se le dea sa-si deschida singuri sticla de apa. Dar este mai simplu sa nu faci nimic si sa ai pretentia ca altii sa iti educe 100% copilul. Este mai simplu sa stai pe telefon in parc si sa-l lasi sa faca ce vrea, in loc sa urmaresti daca este capabil sa interactioneze civilizat cu alte copii.

    Sa fim seriosi, daca articolul ala ne invata ceva este ca interactiunea dintre parinti si copii este la pamant si niciunul nu are rabdare sa le explice cateva lucruri de baza. Adica nu mai exista “cei 7 ani de acasa”.

    Adev, păcat ca Deea și restu care is deacord cu ea nu vad lucrurile astea, deh e mai usor sa arati cu degetu decat sa iti asumi propria raspundere. Si nu scolile nu ar fi trebuit lasate deschise pe timp de pandemie, hai sa nu fim morons si sa gandim putin logic. Ca imediat cum sa dat drumu la scoala fizica au inceput focarele de infectii. Toate treaba asta anti scoli inchise a fost ca erau parinti fustrati ca le tipau odraslele in ceafa, si le era prea lene sa deal with it. O relatie de prietenie intre copil si parinte vine in primul rand de la educatie si rabdare. Un copil educat care are parte de un parinte responsabil nu are apucaturi ca cele mentionate mai sus. Chestia asta e valabila si la pet’s daca un stapan isi neglijeaza pet-ul si nu il educa, nu comunica cu el de mic, e si normal sa te astepti ca animalul sa fie obraznic. Genu ala de oameni care isi cumpara caini de rasa doar pentru ca e cool, nu le ofera educatie, ii neglijeaza si apoi cand se trezesc pe strada fara botnita la o plimbarica si apoi cainele lor a muscat pe cineva se mira de parca omggg e altcineva vinovat. Asta e ca lumea nu isi asuma responsabilitatea, e usor sa trantesti un copil, sa cumperi un pet …

      (Citează)

    • Au inceput pe dracu. Toate focarele au fost la adulti, copii care au avut la scoala au luat in general de la parinti.

        (Citează)

    • @add, lasand la o partea discutia legata de pandemie, din articolul ala se poate trage o concluzie ingrijoratoare. Parintii din ziua de astazi nu sunt capabili sa-si invete copiii sa nu moara de sete cu sticla de apa langa ei. In plus nu sunt capabili sa ii invete sa fie civilizati in colectiv si sa astepte la rand pentru lucrurile ce se folosesc la comun.
      Adica acolo s-a discutat doar despre lucruri banale, nu despre matematica si alte materii complicate ce nu pot fi “predate” de parinti.

      Cred ca ar trebui deschisa o discutie foarte serioasa legata de un set de materiale/cursuri de pedagogie pe care sa le poata urma gratuit orice viitor parinte. Repet, candva a existat notiunea de “cei 7 ani de acasa” unde se presupunea ca un copil va invata de la familie exact conceptele care acum se pare ca le lipsesc celor ce au stat un an acasa.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus