un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Premiile nwradu pentru entertainment, food & lifestyle în 2021

13 Jan 2022  ·

EXPERIENȚE, FOOD & LIFESTYLE, TURISM  ·

37 comentarii

Entertainment înseamnă tot ce-ți aduce plăcere sau te distrează, nu doar filme și seriale. Partea de tehnologie este aici. Am pus mai jos și răspunsurile Matildei. Pentru ea am făcut întrebări blind, nu știa ce-am răspuns eu, nu i-am dat variante ca să nu o influențez deloc.

ENTERTAINMENT & NEWS

Cel mai bun serial dramatic: Squid Game. Am apreciat ideea inedită. Se vede că nu-i făcut de americani, personajele și morala sunt construite de altă școală de scenariști.

Cel mai bun serial de comedie: The Office. Este bun, am râs mult. Treaba este așa: primul sezon este oribil, l-am încercat de 3 ori și nu reușeam să trecem de episodul 3. Din fericire, din sezonul 2 se schimbă total serialul și am înțeles ce l-a făcut atât de celebru în lume. În unele episoade am râs cu lacrimi. Dați-i o șansă și suportați sezonul 1 sau începeți direct de la sezonul 2, că de fapt nu pierdeți nimic.

Mențiune: Superstore este și el foarte bun. Ambele ar fi într-un top 5 sau 6 al celor mai bun seriale de comedie. Matilda: Superstore.

Cel mai bun documentar/reality show: Turning Point: 9/11 and the War on Terror. Bine făcut, explică totul cu cap, are și povești personale, arată și urmările. L-am văzut de două ori.

Matilda: Selling Sunset.

Show-ul ciudat la care ne-am uitat captivați: Too Hot to Handle și Selling Sunset, ambele pe Netflix. Chiar nu pot departaja între ele.

Matilda: Queer Eye.

Cel mai bun film al anului: neacordat, că nu le-am văzut pe alea mari, nu am mers la cinematograf. Așa că n-am cui da premii.

Cea mai bună carte citită în 2021: Gideon the Ninth, de Tamsyn Muir. Necromanți, mult umor, imaginație și scenariu inedit, multe mistere. Și continuare a fost bună.

Canalul YouTube cel mai urmărit: Enes Yilmazer, care prezintă vile și apartamente de lux. Am pus clipuri de acolo în articolele de duminică.

Contul de Instagram: Florina_toma. Teoretic este o femeie în costum de baie, ca să zic așa. Practic, am văzut o mulțime de hoteluri (specificul este cu florina_toma sărind sau stând în diverse piscine și jacuzzi-uri din hoteluri de lux) pe care am ajuns să le urmăresc pe profilul lor oficial (de exemplu Hotel Hubertus). Anyway, postări dese, 450.000 de urmăritori, o idee bună. Probabil acum câștigă suficient din Instagram încât să călătorească toată viața prin astfel de hoteluri.

Mențiune: Cocktails of the World. Mi-ar plăcea să pot face așa ceva. Matilda: Georgiana Ionescu.

Cel mai urmărit podcast: Mincu și Maria Popovici.

Matilda: la fel.

Melodia anului: o să zic Better Place – Maxim Andreev. Ce zice Spotify găsiți aici.

Mențiune: Nothing Else Matters, ediția cu Miley Cyrus. Matilda: Peaches – Justin Bieber.

Jocul anului: Guardians of the Galaxy. Acțiune bună, design mișto al locurilor prin care are loc. Cel mai mult m-a distrat însă dialogul dintre personaje, replicile cinice ale lui Drax sunt la fel de tari precum în film. Am găsit însă și un joc destul de complex în anumite idei, de exemplu pe partea de pierdere a familiei, sacrificii, ce-ai face ca să-i ai înapoi șamd. Nu mă așteptam la asta, credeam că va fi doar amuzament pueril și repetitiv.

Subiectul anului în lume: cât de sigure sunt sau nu vaccinurile.

Matilda: Delta.

Cuvântul anului: vaccin. Anul trecut am spus că a fost “mască”. 2021 a fost însă anul în care s-a vorbit din plin doar despre vaccinare și vaccinuri.

Matilda: covid.

FOOD & LIFESTYLE

Cel mai bun restaurant la care am mâncat: Kaiamo. Abia aștept să revin. Văd că au intrat și în lista Discovery a lui World 50 Best.

Matilda: Forager.

Cel mai bun burger mâncat în acest an: hmm. Am mâncat din nou în străinătate la Five Guys și a fost excelent. În România o să dau premiul doner-ului de la Circus Doner, foarte bun, am revenit cu plăcere.

Matilda: Vivo.

Cea mai bună pizza: Zest Pizza. Mi s-a făcut poftă doar scriind asta.

Matilda: tot Zest.

Cea mai bună mâncare la comandă: pastele de la Gattini, ca și anul trecut. Cele cu somon și capere sunt foarte bune.

Mențiune: GRABit pentru sandvișurile cu carne de vită. Am mâncat și acum câteva zile, foarte bune. Matilda: Gattini.

Cel mai bun serviciu de livrat mâncare: Bolt Food. Au des oferte și reduceri la întreg meniul unor localuri. Matilda: tot Bolt.

Cel mai bun sushi: Kanpai, dar foarte aproape de Zen Sushi, de unde am și comandat mai des.

Matilda: tot Kanpai.

Cea mai bună cafenea: Saint Roastery, unde am fost de vreo 20 de ani în acest an. Inclusiv prima ieșire cu Alice a fost acolo.

Matilda: Saint.

Cel mai bun bar: S’aints 139, altul decât cafeneaua de mai sus, pe Calea Victoriei. Matilda se jură că au cocktailuri foarte bune.

Localul nostru preferat: 5ENSI,  în Piața Victoriei.

Matilda: Sera Eden. Deci bănuiesc că n-ar trebui să se cheme “localul nostru” această categorie.

Cea mai bună cofetărie: Mara Mura, pe care am descoperit-o anul acesta. Oamenii se pricep la bezele.

Cel mai bun vin băut: FN14 de la 1000 de chipuri. Extraordinar de bun, probabil cea mai bună Fetească Neagră făcută în România.

Cel mai bun whisky sau bourbon normal: Eagle Rare, un bourbon foarte bun.

Cel mai bun whisky afumat: neacordat, că n-am băut ceva nou în acest an, ci tot din Ardbeg Corryvreckan-ul de anul trecut.

Cea mai bună bere artizanală: Sturion de la Zăganu.

Ce am mâncat inedit anul acesta: cangur luat din Lidl!

Mențiune: curry cu rață la un restaurant vietnamez din Munchen. Mi-a adus aminte că aș vrea mai multe restaurante vietnameze și/sau thailandeze în România. Matilda: cartofi dulci pane, dar la Forager, nu ăia făcuți de mine, pentru că pitong.

Rețeta făcută de mine care a ieșit cel mai bine: pui cu sos cremos picant și orez. O să detaliez cândva rețeta, este simplă și iese foarte bine.

Matilda: plăcintă dobrogeană la cuptor, inspirată de o rețetă de la nashu_mare_plăcintar. Confirm că a fost bună.

EXPERIENȚE & TURISM

Ce am învățat nou: taking care of babies.

Matilda: cum să ai grijă de un copil mic.

Experiența nouă a anului: asistatul la nașterea lui Alice.

Mențiune: au fost multe experiențe noi în acest an. Am fost nași de botez aș spune însă aici. Matilda: să fiu însărcinată.

Cel mai mișto obiectiv turistic vizitat:

Matilda: palatul Rezidenz din Munchen.

Locul văzut în 2021 și unde vreau să revin: castelul Neuschwanstein, ca să și intrăm în el de data asta. În perioada pandemiei, tururile se fac cu foarte puțini turiști și sunt mult mai puține zilnic. Trebuie să ajungi acolo pe la ora 7, stai la o coadă mare pentru cumpărat bilete și pe la ora 8:30 deja sunt toate date.

Matilda: Creta, ca să mai vizităm și restul insulei.

Cel mai plăcut moment ca turist: condusul prin Creta, pe un soi de Transfăgărășan de-al lor, perfect asfaltat, și care se termină cu o coborâre abruptă spre malul mării.

Matilda: tot serpentinele din Grecia.

 

    37 comentarii

  1. Urmeaza desigur premiile pentru:

    * cel mai inteligent comentator – Gaelex

    * cel mai frumos comentator – Gaelex

    * cele mai multe predictii adeverite (toate) – Gaelex

    Deocamdata si azi am gust (si miros, dar imi fac dush mai incolo), dupa ce acum 2 zile am fost in aceeasi camera cu cineva confirmat covid pozitiv ieri.

    Intre vaccin, vitamina C si noroc sper sa functioneze macar una si sa nu fi luat si mai ales sa nu dau mai departe in casa.

      (Citează)

    • Daca crezi ca l-ai pupat recomand si aspenter o data pe zi, vreo saptamana. La mine e necesar in situatii din astea.

        (Citează)

    • vezi ca pe omicron iti pastrezi gusti si miros.. :)
      mai bine faci un test nazal si iti urmaresti simpotmele: durere de cap, febra, tuse, etc, moleseala, etc

        (Citează)

    • Daca tu iti faci griji ca ai stat cu respectivul in camera, el saracu’ ce sa mai zica ca a stat cu tine. Anyway…insantosire grabnica (nu neparat de covid, ca d-ala pare ca n-ai)

        (Citează)

    • Daca are Omicron ai toate sansele sa il fi luat. Din aproximativ 30 de cunostinte care si-au dat reciproc in perioada Craciunului (in Danemarca) toti au avut gust si miros. Si 28 erau si vaccinati, o parte chiar aveau si booster sau avusesera si covid.

        (Citează)

  2. Am citit topul si mi-am dat seama ca unul din principalele motive pt care citesc blogul acesta este acela ca eu personal sunt foarte diferit de autorul blogului, la polul opus as zice :-))

    De exemplu: m-am uitat pe insta la fata aceea si am fost socat: fiecare clip al ei este identic, exact la fel, deci mi se pare incredibil ca are urmaritori :-)) De asemenea nu inteleg de ce cineva cu venituri “normale” ar fi intetesat de hoteluri si case de ultra lux.

    Alt exemplu: mintea mea de barbat 40+ nu poate concepe ca ar putea avea un… top al cofetariilor. Nu cred ca am intrat in vreo cofetarie in ultimii 20 de ani. :-))

      (Citează)

    • Era o recomandare la un moment dat pentru Instagram ca profilul tău să arate același stil, să se vadă o constanță în postări. În general urnăritorii îți răsfoiesc profilul doar la început, nu intră de fiecare dată să-ți vadă postările, așa că nu e o problemă în feed că un cont postează în același stil. E mai important modul în care te adaptezi la algoritmi decât conținutul în sine, care e remarcat mai rar. E drept, atunci când e remarcat are un spike, dar pentru o creștere graduală e mai bine să-ți alegi un stil și să te pliezi pe algoritmi.

      Eu mă uit la anumite hoteluri de lux pentru că sunt curios ce experiență poți avea la anumite sume de bani. Până acum am observat un prag până la care aș spune eu că merită, adică ai condiții și servicii bune, iar ce e peste e doar pentru a te asigura că ești printre bogați. Eu recomand oricui să-și depășească la un moment dat condiția pentru un timp scurt și să se convingă dacă își dorește pe viitor astfel de exeperiențe.

      Legat de case, uneori sunt curios ce se poate face când banii nu contează – design, materiale etc. -, dar contează stilul, mie nu-mi plac casele care emană opulență.

        (Citează)

  3. Sajnt Roastery este un succes pe toate planurile, nu doar cafeaua dar si atmosfera este foarte ok. Am facut cateva evenimente acolo inainte de pandemie si au fost de fiecare data la inaltime. Un exemplu bun de project manager (sper sa nu gresesc) reprofilat pe Horeca.
    Recomand si MadGoat in zona Casin, nu au spatiu mare dar compenseaza prin cafea si oameni buni.

      (Citează)

  4. Cel mai bun serial de anul trecut a fost Arcane. Adica stiu ca in general e o problema de gust, dar nu si de data asta.

      (Citează)

  5. Bine ca aflu si eu trucul cu The Office. M-am tot chinuit cu primele episoade si chiar nu intelegeam hype-ul.

      (Citează)

  6. Amazon Prime Video: “Superstore Season 5 leaves Prime in 37 hours”.
    Sezoanele 1-4 indisponibile deja.

      (Citează)

  7. la doamnele de pe instagram conteaza mult si fotograful care umbla dupa ele sa le prinda in cele mai bune pozitii. acu nu stiu daca si cu cat sunt platiti oamenii aia.

      (Citează)

    • Sunt plătiți bine dacă fetele câștigă bine, unii se ocupă și de conturile lor pe rețelele sociale sau OF. Dacă sunt la început, de obicei se merge pe colaborări benefice atât pentru fete cât și pentru fotografi – ele au poze de calitate, fotografii au imagini pentru portofoliu.

        (Citează)

    • În cazul de fata, este vorba despre prietenul ei, eu pe el îl urmăresc, un fotograf foarte bun.

        (Citează)

  8. Matilda: plăcintă dobrogeană la cuptor, inspirată de o rețetă de la nashu_mare_plăcintar. Confirm că a fost bună.

    Sa zici asa ceva si sa nu arunci si reteta ….

      (Citează)

  9. Merzi pentru pontul cu zest (din articolul initial), cred ca am 20 de comenzi de la ei anul trecut. Momentan pe bara…la slabit, sa nu ma prinda omicronul supraponderal.

      (Citează)

  10. La care The Office faci referire? imi plac la nebunie ambele variante

      (Citează)

  11. Asa am patit si eu cu The Office , nu intelegeam stilul ala de filmat ma scotea din sarite si nu am rezistat un episod, parca abia a treia oara m-a prins si acum pot sa zic ca e my all time favorite :)
    Cred ca nu e saptamana sa nu visez ca sunt in Creta , pot doar sa sper ca voi mai ajunge sa vad si sudul insulei si sa mai mananc la Alana …

      (Citează)

  12. Maria:
    Bine ca aflu si eu trucul cu The Office. M-am tot chinuit cu primele episoade si chiar nu intelegeam hype-ul.

    Same, o sa incerc sezonul 2 direct

      (Citează)

  13. Giani Mucea:
    Cel mai bun serial de anul trecut a fost Arcane. Adica stiu ca in general e o problema de gust, dar nu si de data asta.

    Word. E o realizare cu adevarat remarcabila.

      (Citează)

    • Da, inițial n-am vrut să mă uit, că nu mă omor după animații și ecranizările jocurilor sunt în general stupide. Dar omg, ce-au reușit oamenii ăia să scoată e incredibil. E efectiv cea mai mișto chestie pe care am văzut-o în ultimii ani, adică aștept Dune de 25 de ani și cred că filmul a fost aproape perfect, dar Arcane mi-a plăcut mai mult.

        (Citează)

  14. Si mie-mi place Kaiamo si caut persoana cu care sa merg sa incerc meniul de degustare de 20 feluri :D Sotia a zis pas la asa ceva…
    In weekend, de cele mai multe ori, ma duc si eu la 5ensi… si, din aceeasi categorie (cred ca si acelasi meniu) mai este Doncafe Braserie pe Ankara 7, daca bine-mi aduc aminte…

      (Citează)

  15. “Locul văzut în 2021 și unde vreau să revin: castelul Neuschwanstein, ca să și intrăm în el de data asta. ” – in opinia mea, e mult-mult mai frumos la exterior (cu tot cu peisaje si punctele de facut poze) fata de ce vezi la interior.. Nu ai pierdut mare lucru :)

      (Citează)

  16. Kaiamo cred ca a dat faliment sau cel putin inchis temporar. Restaurantele care au fost in aceeasi locatie cred ca si-au schimbat propietarii de 5 ori in ultimii 10 ani

      (Citează)

    • @Geo: este inchis temporar, fiind in vacanta de iarna.
      Din 2017, de cand s-a deschis restaurantul a fost inchis doar in pandemie. Totusi, atunci au deschis Kaiamo Kanteen sau Boboko (take away / fast foodish).
      Mai mult, pe instagram, chef-ul si proprietarul restaurantului anunta ca fac angajari.

        (Citează)

  17. cred ca ar trebui sa incerci mai multe beri craft:)

      (Citează)

  18. Numai mie mi se pare că 80% din instagrameri au fix fix aceleași poze, din aceleași unghiuri, aceleași nuanțe, tot tot, exceptând fețele, desigur?
    Până și la cuplul acela preferat al Matildei, pot jura că am văzut tipul acelea de poze la alte 5 cupluri pe Instagram. Din întâmplare, că am zero interes să mă uit la cupluri pe Instagram. Cel mult la gagici și pisici :))

      (Citează)

  19. Elafonissi is the best. Pacat ca e cam vanticel.google it. In muntii aia de care vb Radu am mancat portocala din copac-a fost altceva…

    Diana:
    Asa am patit si eu cu The Office , nu intelegeam stilul ala de filmat ma scotea din sarite si nu am rezistat un episod, parca abia a treia oara m-a prins si acum pot sa zic ca e my all time favorite :)
    Cred ca nu e saptamana sa nu visez ca sunt in Creta , pot doar sa sper ca voi mai ajunge sa vad si sudul insulei si sa mai mananc la Alana …

      (Citează)

  20. Piesa FN14 ala!

      (Citează)

  21. Ba baetz…
    As incerca un whisky nou si am cam ajuns la fundul sacului cu idei…
    O recomandare ceva?
    (In afara de Glenfiddich, Glenlivet, Glenmorangie, Macallan, Cardhu, Caol Ila, Talisker, Jack single barel, Chivas, Ardberg).
    Buget pana in jur de 200lei +/- , asa ca principiu.

      (Citează)

  22. Idem cu Office (US), vazut abia anul asta, am inceput direct cu 2×01 dupa incercari in trecut, apoi acordat 9/10 (vizionam cam un sezon/zi, asa m-a prins).

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus