un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Am mâncat doner excelent la Circus Doner

25 Aug 2021  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

25 comentarii

Dacă vreți un doner gustos, mergeți la Circus Doner. Îndrăznesc să spun că sunt cei mai buni pe care i-am mâncat în București.

Circus Doner este lipit de Circus Pub (burgeri foarte buni), pe bd Lacul Tei 65. Localul este separat, are câteva mese afară la terasă și desigur take-away.

Își fac singuri lipiile, le poți vedea prin geam ieșind din cuptor. Apoi le taie pe mijloc și înăuntru pun carne de vită foarte gustoasă (au și pui), bine condimentată și moale, plus diverse alte ingrediente, că sunt vreo 6 doneri în meniu. Am mâncat o dată acolo și de câteva ori la pachet și preferatul meu rămâne Bursa Doner, care pare “cel mai turcesc” dintre ele, cu salată de ceapă roșie și pătrunjel cu sumak și pulbiber, castraveți în saramură și un sos care le leagă pe toate.

Matilda a mâncat cândva unul vegetarian, cu ciuperci champignon în crustă panko, bun și el, dar nu ca vita, care-i punctul lor forte.

Pozele sunt din luna mai, că atunci am fost prima oară acolo. Am uitat să le și folosesc. Oricum nu prea fac cinste donerului și bunăciunii acestuia, trebuie să mă credeți pe cuvânt aici.

Circus Doner se găsește pe bulevardul Lacul Tei 65, în dreptul parcului și lipit de Circus Pub, care-i un local celebru pentru burgerii săi. Orar L-V 11-22, tel 0726 867 580, parcare după cum ți-e norocul la bulevard sau pe străduțe, livrare prin foodpanda, tazz și alte platforme.

    25 comentarii

  1. Am mancat si eu de cateva ori, f buni, carne destulaaa! Parca prea putin sos, nu zic sa fie ciorba de 3 sosuri, dar parca merge mai mult. Avand in vedere ca e concept turcesc probabil daia lipseste. Cel mai bun mi s a parut cel cu branza de capra si zuchinni, Erdine.

      (Citează)

  2. nu stiu de ce ne miram de chestii gen painica facut acolo. pana si spartan fast food ordinar fac aia in-house, iti trebuie decat un cuptor.

    dar istericala cu cartofi congelati a trecut? sau acum nu se mai uita nimeni ca e unu saracu care toata ziua da la cartofi. ca dupa ce ii scufunda in 10 litri de ulei mai si simti tu ca e congelat sau proaspat

      (Citează)

    • Problema cu cartofii congelați e ca în general sunt foarte nașpa la gust. Sunt gătiți prost încă dinainte de a fi congelați. Au gust de carton, în timp ce cea mai mare greșeală la cartofii proaspeți este sa fie prea moi, dar is sa fie gustoși.

      Altfel, sunt destul de convins ca și ăștia de la circus sunt congelați, dar au gust mai mult decât ok.

      Deci nu e neapărat vorba de congelați ci să nu fie cei mai ieftini din Metro.

        (Citează)

    • Cartofii congelați pot fi și ok, dar cei mai buni cartofi prăjiți pe care i-am mâncat au fost proaspeți. Mă refer aici la fast-food, nu știu cum procedează restaurantele cu stele.

      Despre shaorma nu știu ce să zic, că am plecat din București deja și oricum zona aia e pentru mine drivethrough country. Și nu sunt atât de defect încât să mă duc până acolo special pentru o shaorma.

        (Citează)

  3. Wow meniul ala e facut in notepad.

      (Citează)

    • Eu nu am inteles niciodata restaurantele (sau localurile de fast-food) care nu pun poze cu mancarea in meniu. O imagine reprezinta un stimul in plus care sa te determine sa comanzi produsul respectiv. Si nici nu trebuie sa fie facute profesional, este de ajuns sa ai o zona cu lumina buna si un telefon din ultimii 3-4 ani.

        (Citează)

    • Aia e poza din mai, când meniurile erau perisabile. Acum, cel puțin pe Bolt, au poze.

        (Citează)

  4. Apropo de cand nu mai e La Haleala, e cea mai buna varianta. Mai recomandati ceva in afara de Genin? Tot caut o shaorma/iskender/doner de vita/berbecut/oaie in Bucuresti.

      (Citează)

    • Poti incerca La Turcu, in Baicului, la barieră. E buna, cinstita, dar trebuie sa le spui sa amestece ingredientele si au probleme la capitolul impachetare.

      Genin mi se pare ca e mult prea mica pentru pretul ei. Buna, dar foarte mică.

        (Citează)

    • De la Genin nu mai mănânc de când am primit shaorma plină de bucăți de târtițe. Cât de scump poate să fie să cumperi niște pulpe de pui normale și să nu-ți bați joc de clienți.

        (Citează)

    • Shaormeria Baneasa, Taksim.

        (Citează)

  5. Demult cautam un doner facut ca la carte.
    Merci mult, Radu!

      (Citează)

  6. Andong te contrazice legat de cartofii congelati, pot si fi foarte buni: https://www.youtube.com/watch?v=D59556VRH2Q

    nashu_mare:
    Problema cu cartofii congelați e ca în general sunt foarte nașpa la gust. Sunt gătiți prost încă dinainte de a fi congelați. Au gust de carton, în timp ce cea mai mare greșeală la cartofii proaspeți este sa fie prea moi, dar is sa fie gustoși.

    Altfel, sunt destul de convins ca și ăștia de la circus sunt congelați, dar au gust mai mult decât ok.

    Deci nu e neapărat vorba de congelați ci să nu fie cei mai ieftini din Metro.

      (Citează)

    • Problema cu cartofii congelati e ca nu toti sunt cartofi taiati si congelati ,unii sunt modelati din pasta de cartofi…

        (Citează)

    • De fapt youtuber-ul respectiv spune exact asta, ca majoritatea cartofilor congelati din comert nu sunt prea gustosi. El a testat cel mai bun brand care se gaseste in Germania si nu a fost prea incantat de gust. Abia cand si-a facut proprii cartofi congelati acasa, a obtinut un produs gustos.

      Sunt convins ca restaurantele nu stau sa curete si sa taie cartofii, apoi sa ii treaca prin 3 etape separate de prajire si racire si abia apoi sa ii congeleze. Ar fi un efort prea mare si ar necesita un alocarea unui spatiu destul de mare din bucatarie doar pentru productia de cartofi prajiti.

        (Citează)

  7. Cum se explica faptul ca un donner de vita costa in Germania 3,5-4 Euro iar la noi 6 Euro?

      (Citează)

    • Simplu, nivelul de trai este mai ridicat in România față de Germania.

        (Citează)

    • Sau ca în București nu prea găsești Doner.
      Sau ca aici o fi carnea pregătită altfel.
      Sau ca compari un restaurant cu mese, servire la masă și cuptor cu un local care vinde la geam și are chifle la pungă.

      Ar putea fi mai multe explicații, dar dacă tu vrei sa crezi ca primești aceeași chestie doar ca te fura ăștia în România e ok și așa.

        (Citează)

    • Si in Bucuresti gasesti sharoma la 6 lei daca vrei, in Piata Kogalniceanu.

        (Citează)

  8. nashu_mare:
    Sau ca în București nu prea găsești Doner.
    Sau ca aici o fi carnea pregătită altfel.
    Sau ca compari un restaurant cu mese, servire la masă și cuptor cu un local care vinde la geam și are chifle la pungă.

    Ar putea fi mai multe explicații, dar dacă tu vrei sa crezi ca primești aceeași chestie doar ca te fura ăștia în România e ok și așa.

    Chifla si lipie facute pe loc in cuptorul lor, varianta la lipie are 45cm si te saturi oricat de flamand ai fi: https://avrasyaerlangen.de/989/cat/16919
    Nu e un restaurant luxos dar au au mese in interior si ceaiul turcesc e gratis.

      (Citează)

  9. Matilda:
    Si in Bucuresti gasesti sharoma la 6 lei daca vrei, in Piata Kogalniceanu.

    Matilda, nu locuiesc in Bucuresti si nici nu caut donner la 6 lei. Era doar o curiozitate cum reusesc in Germania sa faca profit vanzand un produs proaspat si calitativ la 4-5 Euro iar la noi rar gasesti ceva gustos la 6+ Euro. Aia platesc teoretic mai mult pe chirii, salarii si ingrediente.

    Astea din pozele lui Radu chiar arata foarte bine, eu pot cumpara doar de la retele binecunoscute si au un gust execrabil.

      (Citează)

  10. Am fost si eu aseara la Circus Doner, dar din pacate era cam tarziu si nu mai aveau carne de vita. Mi-am luat un Istanbul Doner de pui care a fost destul de bun (desi as fi preferat de vita).
    O sa mai mananc cu siguranta de acolo; pretul este rezonabil raportat la calitatea mancarii.

    Nu ma surprinde, fiindca Radu este un gurmand si datorita acestui lucru de cele mai multe ori face recomandari bune. De exemplu am ramas client fidel celor de la Bacania Fermierului unde au cea mai buna carne de burgeri (daca vrei sa ii pregatesti acasa):
    https://www.nwradu.ro/2020/08/bacania-fermierului-carne-chifle-burgeri-mezeluri-dulceturi-sustinromania/

      (Citează)

  11. nashu_mare:
    Sau ca în București nu prea găsești Doner.

    Dar nimeni nimic despre Donerboom, tot destul de nou aparut?
    Cred ca e doar cu livrare, numai asa am luat, dar e ce trebuie.

      (Citează)

    • De 3-4 ori a fost ce trebuie. Weekendul trecut, ne-am cufurit toata familia si ne-am simtit a doua zi ca dupa o betie.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus