un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Băcănia Fermierului: carne, chifle de burgeri, mezeluri, dulcețuri bune #SustinRomania

21 Aug 2020  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

26 comentarii

La Băcănia Fermierului din zona Obor am ajuns căutând chifle de burgeri, dar am descoperit genul acela de magazin pe care-l vedeam în străinătate și despre care mă întrebam de ce nu poate exista și la noi.

Imediat ce intri pe ușă vezi vitrine de maturat carnea de vită. Cresc ei vite din rasa Black Angus, la ferma lor, și vând aici carnea. Apoi în băcănie au un galantar cu carne de vită și oaie, unul cu mezeluri, unui cu pâine ce include și chifle de burgeri, diverse rafturi cu vinuri, dulceață, miere, muștar, făină, țuică și alte produse de-ale lor sau de la mărci micuțe și artizanale.

E mișto locul, mi-ar plăcea să fie mai multe prin București și sunt dezamăgit că magazinul unei alte ferme, aici pe la Timpuri Noi, este mult mai slab.

Am luat chifle de burgeri. Sunt bune, sunt cum trebuie. Prea groase, am tăiat un segment de la mijlocul lor, dar în rest sunt moi cât să muști fără probleme prin ele, dar nu cât să se rupă când le ții în mână.

Dacă tot eram acolo, am luat și hamburgeri de vită. Sunt mari, cred că au 250 de grame fiecare. Am mâncat unul întreg (brânză cheddar topită deasupra, salată de andive dedesubt, murături deasupra și confit de ceapă, sos burger Hellman’s și sos Sriracha maioneză picantă) și chiar a fost prea multă carne, deși este una gustoasă și suculentă.

Altădată am mâncat amândoi câte un burger rezonabil pornind de la o singură chiftea. Am împărțit-o chiar în patru și am făcut smashburgers, adică strivești maxim chifteaua pe plită sau în tigaia încinsă, ca să iasă foarte subțire. Asta înseamnă suprafață mare de contact cu tigaia încinsă și mai multă crustă care va da gust bun per total.

Am făcut doi smashburgers din două sferturi de chiftea originară, apoi am pus o felie de brânză peste unul și pe al doilea deasupra sa, ca un sandviș dubios. A fost bună combinația și carnea a rămas totuși suculentă.

Am cumpărat și o dulceață de cireșe cu ghimbir. Aveau și muștar Macho Tears și Pussy Lover, dar am rezistat tentației. Am ochit și rib-eye, poate data viitoare, împreună cu cârnați de vită. Se găsesc rar cârnații de vită și vreau să fac  hot-dogs cu ei. Rețeta americană originală folosește cârnați de vită, nu cremwursti cum a ajuns moda la noi.

Băcănia Fermierului se află pe strada Despot Vodă 55, vizavi de Spitalul Clinic Colentina, aproape de Obor. Au deschis de luni până duminică. Matilda i-a întrebat pe WhatsApp dacă au chifle înainte de a merge acolo și au răspuns rapid, deci poate faceți la fel dacă vreți ceva anume.

#SustinRomania (click pentru alte articole din serie) este hashtag-ul sub care voi scrie articole despre produse sau servicii sau companii din România care îmi plac. Este una dintre metodele prin care ajut cum pot și eu la promovarea produselor românești în această criză. Dacă vă place hashtag-ul și vreți să-l folosiți și voi, chiar vă rog! Detalii despre ideea mea găsiți aici.

    26 comentarii

  1. Din poze arata foarte bine magazinul. Probabil ca o sa trec si eu pe acolo in weekend sa cumpar niste burgeri (+ chifle).

      (Citează)

  2. Mustarul acela “pussy lover” trebuie sa fie tare interesant.

      (Citează)

  3. Recomand si atelierul de pastrama, e pe calea Vitan, de acolo am luat cea mai buna chiftea de burgeri pe care am mancat-o vreodata. Si restul carnii e foarte buna.

      (Citează)

    • Eu pana acum luam de la https://www.aytlidergrup.ro/, tot de pe Calea Vitan.
      Mi se pare cea mai buna carne de burger, dar este in functie de noroc. Uneori procentul de grasime/zgarciuri este mai mare decat de obicei si atunci prefer sa nu mai cumpar.

      Nu am intrat niciodata la Atelierul de Pastrama desi este in aceesi zona.

        (Citează)

    • Rectific: dupa ce am testat, pot sa spun ca este mai buna carnea de la Bacania Fermierului.

        (Citează)

  4. La Pravalescu in Piata amzei are acelasi concept . Bonus ei au si mancare gatita . Recomand salata de vinete si rulada de curcan

      (Citează)

  5. era cam ciudat cu pussy lover si cu nevasta de mana, eh? :)))
    ce are boss, daca iti place savarina, asa sunt hardcoded barbatii. ca nu esti de ala cu gleznutele pe afara.

      (Citează)

  6. voi astia geniile absolute in univers cu CEA MAI BUNA CEVA.

    sorin:
    Recomand si atelierul de pastrama, e pe calea Vitan, de acolo am luat cea mai buna chiftea de burgeri pe care am mancat-o vreodata. Si restul carnii e foarte buna.

      (Citează)

  7. Carne foarte buna dar si ceva mezeluri am cumparat de la Casa Angus https://goo.gl/maps/F2hsamaFySefwS4k8

    Am dat de ei mergand prin cartier la pas cu kinderul. Nu regret.

    PS: da sunt si eu de acord cu Atelierul de pastrama de pe calea Vitan. Foarte bun capacul de berbecut de la ei dar si pastrama casei. Evident facute la gratar. Chiflele de burger sunt bune dar totusi cam scumpe

      (Citează)

  8. Chiflele de la Bread & Spices sunt geniale, dacă nu ai încercat încă!

      (Citează)

  9. M-am speriat vazand preturile…
    Magazinele de producator ar trebui sa aiba preturi mai mici.

      (Citează)

    • De ce ? Daca fac lucruri de calitate in Romania trebuie sa fie si ieftine ?

        (Citează)

    • Pai asta chiar au carne.
      Alea din UE au 20% carne și restul șorici, slănină și tendoane zdrobite.
      Calitate germana pt aia care încă mai pun botu la sloganul ala

        (Citează)

  10. Nu prea am încredere în magazinele de lângă Obor, nu mai e ce a fost. Zona era dubioasă înainte, darămite acum.

      (Citează)

    • De fapt nu este chiar in zona Obor in sensul clasic al cuvantului.
      Magazinul este pe o strada perpendiculara cu Stafen cel Mare, undeva vizavi de Spitalul Colentina (este o distanta de aproape 1,5 km pana la magazinul Bucur Obor).

        (Citează)

  11. Nu stiam de conceptul asta “smash burgers”, dar mi se pare o idee foarte interesanta. Cred ca toti cititorii vor manca astazi burgeri homemade

      (Citează)

    • da, este cea mai noua inovatie direct din laboratoarele de cercetare hipstereasca.

      eu in continuare sunt absolut socat cat de mult putem sa vorbim despre niste chiftele de carne.

        (Citează)

    • @Manu, am mancat si vineri si astazi burgeri de la magazinul din articol. Sunt intradevar foarte buni, poate cei mai buni pe care i-am mancat eu vreodata.
      In schimb chiflele nu m-au dat pe spate.

        (Citează)

  12. Mi se par extrem de bine-venite astfel de articole.
    Bravo, Radu!

      (Citează)

  13. Cam aceleași produse ca la ”Țăranii dobrogeni” care aveau prețuri triple și au închis într-un an șandramaua care o aveau pe lîngă Lidl pe Bratianu…
    Poate ăștia de la Bucale or avea mai mult noroc, sînt mai mulți dispuși să arunce cu banii pe acolo…

      (Citează)

    • La produsele clasice preturile nu sunt foarte mari, poate cu vreo 10% maxim fata de un magazin clasic sau fata de un supermarket.

        (Citează)

  14. marinel, zi dupa mine, pe silabe eventual: București

      (Citează)

  15. Marean:
    da, este cea mai noua inovatie direct din laboratoarele de cercetare hipstereasca.

    eu in continuare sunt absolut socat cat de mult putem sa vorbim despre niste chiftele de carne.

    Să înțeleg că n-ai prins cultul șaormei pe bloguri? Despre burgări scrie Radu cu patimă, despre șaorma scriau toți, cu advertoriale, cu entuziasm, cu tot ce trebuie.
    Partea bună e că după atâtea discuții și încercări mănânci mai bine și mai ieftin – și acasă și la birt. Dacă te-ai obișnuit cu ce e în RO și mănânci o șaorma la arabi o să pleci flămând și nervos.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus