un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 23 august 2020

23 Aug 2020  ·

GÂNDURI  ·

26 comentarii

Planul naziștilor de a bombarda New York. Pe finalul războiului, Hitler voia să atace cu rachete V-1 inclusiv orașe americane.

De ce economia Chinei riscă aceeași soartă ca a Japoniei. Stagnare, adică.

Povestea unei femei care s-a îmbolnăvit de la implanturile mamare. Asigurarea nu voia să-i deconteze operația de scoatere a implanturilor. Citiți dacă vă gândiți la o operație, unele statistici sunt îngrijorătoare.

Despre lumea cu abuzuri sexuale și salarii de 6 lire/zi în industria producătoare de blugi. Așa sunt produse hainele.

China declară război bloggerilor de food. Xi Jinping nu mai vrea risipă de mâncare, iar cei care o risipesc doar pentru câteva clipuri video sunt acum dușmani de clasă.

Florida va elibera 750 de milioane de țânțari modificați genetic. When the modified bugs reproduce with regular ones, their female offspring won’t survive. Creepy.

Noua melodie BTS – Dynamite a doborât recordul de vizualizări pe YouTube în 24 de ore.

Aproape un milion de dolari au fost pierduți de călători în aeroporturile americane într-un an. Majoritatea fiind monede scoase din buzunar la controlul de securitate și uitate pe acolo.

“Bogătanii” plătesc pentru teste rapide înainte de a lăsa oamenii înăuntru la petreceri. Keeping it safe!

Steve Bannon a fost arestat pe un iaht de 28 de milioane de dolari. Omul se dădea anti-elitist în restul timpului.

Lori Laughlin ia 2 luni de închisoare în scandalul mită pentru admitere la universitate. Soțul ei 5 luni. La cât de mediatizat a fost acest scandal, ai zice că era singura problemă rămasă în SUA.

Germania adoptă o lege care obligă să-ți plimbi câinii de minim două ori pe zi.

Citibank cere în tribunal banii transferați greșit unei alte companii. Se întâmplă.

Cum s-au adaptat hotelurile hedonistice din Jamaica pandemiei.

    26 comentarii

  1. la aia cu cainii, “dog lives matter”?

      (Citează)

  2. in curand, daca te ataca un caine si indraznesti sa te aperi o sa faci puscarie

      (Citează)

  3. e un plan pervers sa mai reduca din numarul patrupedelor, daca se aplica legea la sange.

    probabil dupa 5 ani raman cu vreo 6 milioane iar in 10 ani vor fi vreo 2 milioane.

    ”eutanasieri expres, curierat in estul europei srl”, care-i primul??

      (Citează)

    • Cu ceva import de filipinezi o rezolvau si pe asta cu cainii, precum si dorinta Merkelitei premiata cu Kalergy…

        (Citează)

  4. Trăiască 23 august, ziua eliberării patriei noastre de sub jugul fascist!!

      (Citează)

    • In manualul de istorie de clasa a VII a din ’74, enuntul corect era insurectia armata antifascista si antiimperialista. Insurectie armata este deja pleonasm (insurectie =popor inarmat), iar antiimperialista sugera ca dupa a urmat schimbarea oranduirii sociale.

        (Citează)

  5. Cuie Mhina!

      (Citează)

  6. Tehnologia genetica chiar nu este aplicata suficient pentru nivelul pe care l-a atins.

    Sunt zeci de propuneri capabile sa opreasca foametea pe glob care stau neaplicate.

      (Citează)

  7. Deci tb sa va uitati la videoclipul ala de la BTS, e senzational. Nu muzica, aia e de duzina, desi eu am ascultat KPop mult mai bun, ci felul in care arata si se poarta baietii aia. Mai precis, arata ca niste fete, daca te uiti fara sunet si fara sa stii despre ce e vorba zici ca e girl band, nu boy band.

    Am facut un pic de research, sa vad despre ce-i vorba, adica sunt ei non binari sau care e faza.

    Turns out ca asta e standardul de frumusete la barbati in Korea, in special pt celebritati, e f similar cu cel de la femei: fata alba, silueta slaba, fara par facial, androgin, cica baietii folosesc machiaj la greu ca sa arate asa. Iar barbatii din K in general folosesc beauty products care in vest nu ar avea nici o sansa sa fie cumparate de barbati.

    Cu ocazia asta am aflat si ca BTS sunt foarte mari, nu numai in K dar si international. Absolut fascinant.

      (Citează)

  8. Ar fi foarte mișto să reușească planul cu țânțarii modificați genetic

      (Citează)

  9. Legea cu câinii e imbecila și fără posibilitate de aplicare, dar nu cred ca va fi dată. Cu țânțarii gmo nu e asa ușor
    https://newatlas.com/science/genetic-engineering-mosquito-experiment-goes-wrong/

      (Citează)

    • Imi place ca in titlul articolului este specificat clar “failed experiment” si apoi mai jos sunt numai ipoteze, dar care sunt prezentate ca fiind foarte probabile (desi nu au nicio dovada stiintifica).

        (Citează)

    • Jurnalism 2020

        (Citează)

  10. cine traieste in vest si a avut/are un caine stie bine un lucru: orice interventie medicala, orice vizita la veterinar costa bani grei. asa ca majoritatea au asigurari.

    noua lege, obligativitatea de a plimba 1 ora dimineata si 1 seara pentru sanatatea cainelui. vine asigurarea si-ti propune un dispozitiv gps care sa salveze plimbarile cainelui si prin urmare sa pastrezi prima de asigurare la acelasi nivel. nu vrei, platesti de 2-3 ori mai mult.

    statul, cand primeste o plangere, cere jurnalul gps al cainelui (toti au cip si sunt inregistrati). ai plimbat 46 de minute o zi, alta 52 alta 38, vine o amenda frumoasa de cateva sute de euro.

    dar si fara, vin in masini nemarcate, in zone rezidentiale. te astepata sa iesi afara cu cainele, inregistreaza timpul, te asteapta sa revii, inregistreaza iar timpul, vine dupa tine si-ti da amenda pe loc daca e cazul. dai 10%-20% din cumulul amenzilor firmelor care vor sa fie in program. un Uber al verificarii timpului de scos cainele afara.

      (Citează)

  11. Atâta vreme cât BTS mă duce mereu cu gândul la Boli cu Transmitere Sexuala, fenomenul mă lasă rece.

      (Citează)

  12. Egalitate in fața justiției, el ia pușcărie de 2.5x mai mult decât ea. Și poți fi sigur că nu a fost ideea lui să dea mită pentru a băga proastele la facultate mai bună.

    Orice tată își iubește fetele, dar nu se trezește dimineața cu ideea că e sfârșitul lumii dacă nu ajung la facultatea x sau y. No way, no how.

    Unde sunt feministele acum, sa ceară pedeapsă egală? Nimic, nici una nu are nimic de zis?

    Kpop e simpatic, mai ales cum 1m și un stilou ăia vor sa pară masculi feroce. E dovada clivajului cultural între europeni și asiatici.

    Ceva fotbalist semi – cunoscut a fost arestat în Grecia.

      (Citează)

  13. Un nou record Cannonball Run 25h36min
    https://youtu.be/GOWn1WSYhVQ

      (Citează)

  14. Scandal monstru pe tema filmului Cuties (Jolies) finanțat de netflix. Cumva cineva a crezut ca e idee bună să aprobe și sa finanțeze un film despre fete de 11 ani care dau din fund in ținute sumare.

    Nu avem destule proaste gen Ioana Chișiu care își scot fetele de 9~10 ani la produs pe instagram în pijama, costum de baie, colanți de gimnastică. Trebuie trecut la nivelul următor.

      (Citează)

  15. O pereche decenta de implanturi costa in Ro in jur de 5000 de euro. Ce se astepta sa primeasca de banii aia in USA??

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus