un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Seriale: Squid Game a fost bun de tot, dar nu sunt foarte entuziasmat de o continuare

24 Nov 2021  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

19 comentarii

Mie serialul Squid Game mi s-a părut excelent. Cu toate acestea, nu sunt entuziasmat de anunțul că se va face sezonul 2.

Am văzut pe Facebook că mulți oameni nu au fost încântați de Squid Game sau nu l-au văzut încă. Uitați-vă, este bun! De ce mi s-a părut mie atât de bun? În primul rând pentru că a fost inedit cu ideea sa de jocuri copilărești cu miză reală, stil battle royale.

Dar mai mult mi-a plăcut serialul pentru mesajul său subtil. Arată ce înseamnă sărăcia și la ce pot recurge oamenii pentru a scăpa de datorii, cum acceptă să-și riște viața pentru bani. Și apoi mi-a plăcut și mai mult că reia acest mesaj și arată cât de ușor se întorc acești oameni unul împotriva altuia, la propriu ajungând să se omoare între ei noaptea pentru un avantaj suplimentar în joc, în loc să facă front comun împotriva celor pentru care ei sunt doar o distracție.

Chiar și scenele din ultima parte, cu oamenii bogați ce beau și mănâncă și își fac toate plăcerile într-un mediu hedonist, în timp ce pariază și urmăresc cum mor cei săraci, mi s-a părut o alegorie pentru felul în care a ajuns societatea. Serialul nu-i ceva gen Final Destination, unde doar vezi oameni murind în moduri inedite, câtă vreme îi înțelegi aceste metafore și ironii subtile la felul în care a ajuns societatea modernă și mai ales cea coreeană, unde înțeleg că astfel de probleme sociale sunt chiar mai mari.

De asta nu sunt foarte entuziasmat de sezonul 2. Mesajul privind ce poate face sărăcia din oameni a fost deja dat în sezonul 1. Următorul nu văd ce-ar mai putea arăta în plus, probabil va fi doar o serie de noi jocuri copilărești în care oamenii mor, dar fără nimic altceva mai subtil în spate.

    19 comentarii

  1. Sa te uiti si la Hellbound. O alternativa cu mesaj mai puternic si mai profund.

      (Citează)

  2. Să încerci Alice in Borderland dacă ți-a plăcut partea de jocuri dure!

      (Citează)

  3. Mi-a placut, dar nu mi s-a parut ceva extraordinar.
    O mini serie fabuloasa despre natura umana cand esti in pericol mi s-a parut 8 Days/8 Tage (Germania).

      (Citează)

    • Eu aș adăuga și To the lake, că tot e pandemie. (trimiteți copii la culcare, unele scene sunt brutale, dar perfect posibile în viața reală)

        (Citează)

  4. Nu mi se pare atat de extraordinar. Au fost destul de multe filme cu teme similare pana acum: oameni care se bat pana la moarte pentru bani sau bogatasi care organizeaza lupte pe viata si pe moarte si le urmaresc in timp ce ei stau confortabil la distanta.
    Serialul nu este rau, doar ca hype-ul in jurul lui mi se pare putin exagerat.

      (Citează)

  5. mie mi-a placut ca e Korean si deci diferit de productiile hollywood/ netflix, a fost o gura de aer proaspat

    mi-a placut de asemenea faptul ca m-a facut sa ma gandesc ce as fi facut eu ca sa nu mor in jocurile alea (strategii etc)

    de ex la pod cred ca nu ai fi avut cum sa ai o strategie castigatoare, totul a tinut de noroc – singurul lucru la latitudinea jucatorului a fost locul, or rational este sa alegi mijlocul, ceea ce ar fi fost o strategie pierzatoare oricum

    si a fost si destul de scary, senzatia de implacabilitate de la multe jocuri a fost scary

      (Citează)

  6. Sezonul 2 va fi probabil capitolul despre razbunare si se va explora povestea personajului negativ si a politistului. Eu cred ca primul sezon a fost fantastic. A fost altceva fata de toate celelalte seriale produse pe banda de Netflix.

      (Citează)

  7. E inedit doar daca nu esti familiarizat cu productiile asiatice. Altfel, sunt destule seriale pe tema asta (japoneze sau coreene).

      (Citează)

  8. Vezi unde ajunge lumea daca nu-si intrerupe serviciile pe care nu le foloseste de la digi.

      (Citează)

  9. Episodul 6 (parca, ala cu bilutele) a fost apogeul si seamana a alte filme coreene (gen Oldboy). E pe net un articol cu variante de sezon 2. Interesante toate, nu te grabi sa zici ca nu esti entuziasmat.

      (Citează)

  10. Serialul e răsuflat de-a dreptul din punct de vedere originalitate, implementarea e reușită dar într-un final faultată de referințele mult prea exotice.

    Nu avem ce relaționa cu jocurile lor coreene pe care nu le știm și de care nu ne pasă. Așa că jumătate din serial e pierdută pe noi.

      (Citează)

  11. Bodyguard. 6 episoade. Cu “Rob Stark” in rol principal. Superfain.

      (Citează)

  12. Partea de VIP-uri a fost oribila, n-am vazut actorie mai falsa de cand ma uit la filme. In rest, OK, m-as uita la sezonul 2.

      (Citează)

    • Așa mi s-a părut și mie. Parcă i-au angajat de pe fiverr cu 5$.

        (Citează)

    • Parca regizorul făcea o parodie la adresa americanilor și i-a pus pe aia să vorbească foarte afectat și să aibă gestica over-the-top. Cred că așa văd asiaticii pe americani.

        (Citează)

  13. Tema buna, intriga legata bine, actori neveridici.
    Eu cred ca, atunci cand joci pe viata si pe moarte, te comporti si exprimi emotie foarte diferit de cum o faceau actorii din filmul respectiv.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus