un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Seriale: Superstore este un serial extraordinar de comedie

22 Apr 2021  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

21 comentarii

Superstore este disponibil pe Amazon Video și a intrat în top 5 cele mai bune seriale de comedie pentru mine.

Este, poate, descoperirea anului în acest segment. Am râs în hohote la fiecare episod, are toate tipurile de umor, de la cel de situație și până la din acela subtil, cu paralele cu diverse evenimente sau cu câte o scurtă linie genial scrisă de scenariști care duce un moment umoristic foarte bun în extraordinar de bun.

Serialul este despre angajații unui hipermarket numit Cloud 9  și diversele probleme personale sau de muncă. Este mișto făcut atât ca interacțiuni între oameni, dar și ca probleme corporatiste moderne. Sunt foarte amuzante și diverse scene scurte, 2-3 secunde, care arată tot felul de dubioșenii făcute de cumpărători prin magazine; sunt sigur că și în realitate se întâmplă așa ceva.

Primele 2-3 episoade sunt mai slabe, până își găsește calea, apoi este bun până la final. Sunt curios cât de mult seamănă cu munca dintr-un Carrefour, Kaufland sau Altex de pe la noi.

    21 comentarii

  1. Din trailer pare ce trebuie, am pus la down… umm, lista da uitat.

      (Citează)

  2. diverse probleme personale sau la munca, suna a The Office, l ai vazut? in materie de comedie a fost top.

      (Citează)

    • The Office a fost top pana a plecat Carell in sezonul 7, dupa care a devenit odios pentru ca a venit in loc James Spader care nu are niciun pic de inclinatie sau talent pentru comedie iar personajul lui a fost si cringe de-a dreptul.

        (Citează)

  3. Am incercat Superstore vreo 2 episoade dar mi-a fost absolut imposibil sa continui, mi s-a parut o bullshitshenie de comedie de tip nou, cu mult political correctness. Fata hispanica muncitoare si aproape urata fizic, boomerul alb penibil de care trebuie sa radem, tanarul alb care se indragosteste de hispanica etc.
    Raman la Seinfeld, pe care l-am vazut de zeci de ori probabil, un serial care azi ar fi complet imposibil de facut, cu mistourile lui la stereotipuri rasiale, la adresa gayilor, a evreilor, toti actorii principali sunt doar albi etc. Si in acelasi timp cu un umor complet benign si fin, fara aluzii sau injuraturi ca in standupurile romanesti, care ramane la fel de valabil si la 33 de ani de la lansare.

      (Citează)

    • Ion:
      Am incercat Superstore vreo 2 episoade dar mi-a fost absolut imposibil sa continui, mi s-a parut o bullshitshenie de comedie de tip nou, cu mult political correctness. Fata hispanica muncitoare si aproape urata fizic, boomerul alb penibil de care trebuie sa radem, tanarul alb care se indragosteste de hispanica etc.
      Raman la Seinfeld, pe care l-am vazut de zeci de ori probabil, un serial care azi ar fi complet imposibil de facut, cu mistourile lui la stereotipuri rasiale, la adresa gayilor, a evreilor, toti actorii principali sunt doar albi etc. Si in acelasi timp cu un umor complet benign si fin, fara aluzii sau injuraturi ca in standupurile romanesti, care ramane la fel de valabil si la 33 de ani de la lansare.

      +1

        (Citează)

    • Da, nene, nu mai e umorul umor dacă nu facem mișto de gay și evrei. Chiar de asta ai nevoie în viața ta?

        (Citează)

    • Eu nu-mi amintesc sa se fi facut misto de ceva in Seinfeld intr-un fel in care nu se poate face si acum. Seinfeld nu a avut niciodata genul ala de umor rasist sau homofob sau etc – nu e si nu a fost niciodata stilul lui.

      Comentariul e doar o smiorcaiala de snow flake care e si el deranjat de ceva dar fara sa stie exact de ce asa ca ajunge sa zica aberatii din astea cum ca daca mai apar si alte etnii intr-un film/ serial, asta reduce calitatea productiei.

        (Citează)

    • Marean:
      Eu nu-mi amintesc sa se fi facut misto de ceva in Seinfeld intr-un fel in care nu se poate face si acum. Seinfeld nu a avut niciodata genul ala de umor rasist sau homofob sau etc – nu e si nu a fost niciodata stilul lui.

      Comentariul e doar o smiorcaiala de snow flake care e si el deranjat de ceva dar fara sa stie exact de ce asa ca ajunge sa zica aberatii din astea cum ca daca mai apar si alte etnii intr-un film/ serial, asta reduce calitatea productiei.

      Comentatorul Marean se refera la “genul ala”, sunt curios care e “genul ala” la care crede el ca m-am referit eu. A face misto de gay sau alte rase, nu doar de albi nu inseamna ca esti homofob sau rasist. A nega albilor dreptul sa faca misto pe aceste teme insa este rasist.
      Asta e chiar tare ca nu stiu de ce sunt deranjat, am scris de ce sunt deranjat, ai o problema cu intelegerea unui text scris, de cateva randuri? Cine a zis ca reduce calitatea productiei aparitia unor alte rase sau etnii??! Argumentele de tip straw man sunt absolut penibile si spun ceva despre ala care le emite, nu despre cel asupra caruia sunt indreptate, Mareane.

        (Citează)

    • “bullshitshenie de comedie de tip nou, cu mult political correctness”

      fraza de mai sus nu inseamna, practic, nimic, de asta am zis ca nici tu nu stii exact ce te deranjeaza. Sau ma rog, nu te deranjeaza ceva anume la serial, ci insusi faptul ca e politic corect

      Adica esti atat de orbit de ura impotriva PC incat refuzi din principiul orice productie care contine PC.

      la fel si aici
      “Fata hispanica muncitoare si aproape urata fizic, boomerul alb penibil de care trebuie sa radem, tanarul alb care se indragosteste de hispanica etc”

      nu e clar ce te deranjeaza la aceste personaje, in afara poate de simplul fapt ca aceste personaje apar in serial, adica din nou o pozitie ideologica care nu are nimic de-a face cu cat de bun sau prost e serialul in sine

      de asemenea, eu am facut o afirmatie pe care nu am vazut sa o fi contrazis, anume am zis ca “Eu nu-mi amintesc sa se fi facut misto de ceva in Seinfeld intr-un fel in care nu se poate face si acum.”

      cu alte cuvinte, dupa parerea mea, Seinfeld nu a fost niciodata genul de show “care azi ar fi complet imposibil de facut” dupa cum zici tu, tocmai pt ca NU a fost homofob/rasist etc

        (Citează)

    • Absolut ca sunt impotriva a orice contine PC doar pentru ca trebuie sa contina PC. Sunt reglementari curente in industria filmului prin care nu mai pot fi facute filme fara un personaj ne-alb, fara gay, fara ca in echipele de productie sa fie minoritari diversi etc. Serialul e produs de Amazon, care sunt un monstru de ipocrizie – pe de-o parte vezi cate filme sau seriale cu agenda de mai sus au scos si ce ziare ca WP de ex au, pe de alta parte ii exploateaza pe minoritari salbatic in depozitele lor.
      Daca tot nu intelegi ce anume ma deranjeaza la niste personaje puse conform unui algoritm PC intr-un serial, chiar nu pot sa stau acum sa scriu o dizertatie (https://nationalinterest.org/feature/political-correctness-destroying-oscars-168674)
      La fel si cu glumele, mai sunt facute strict pe seama albilor heterosexuali pentru ca sunt albi heterosexuali (fie ei Boomeri sau Karens – trebuie sa fie prosti, egoisti, rai, intriganti, stupizi etc), in schimb minoritarii trebuie sa fie hard working, veniti de jos dar cu planuri si idei marete si cu viitor bun etc.
      Da, astazi un serial in care un cuplu de insinuat-homosexuali sunt mereu pusi pe scandal sau pe furat mobila, sau in care intr-un intreg episod se face misto de un personaj ca ar putea fi gheu (ca cel cu George si masajul, cand a simtit ca se misca ceva) plus alte aluzii, cu personaje imigrante caricaturizate ca Babu Bhatt sau Soup Nazi, sau rabinul obsedat de Elaine, sau diverse mistouri la adresa evreilor si tot asa, nu se mai poate face sub aceasta forma. Nu pentru ca ar fi fost in vreun fel respingatoare sau rasiste glumele respective (ffs, nu am zis ca serialul e homofob sau rasist, insist sa cauti pe net ce inseamna Straw man argument), ci pentru ca lumea a luat-o complet razna si serialele/filmele se produc la kil, ca hainele de la Zara, cu aceleasi tipare.

        (Citează)

    • bai nene, eu nu am zis ca tu ai zis ca Seinfeld e homofob si rasist :-)

      eu am zis doar “nu are de ce sa nu se mai poata face astazi, pentru ca nu e homofob sau rasist, deci nu e nici o problema” :-))

      ma distrez foarte bine pentru ca i-adevarat ca prin aceasta afirmatie eu te-am indemnat subtil sa imi demonstrezi ca de fapt ESTE homofob si rasist, ceea ce ai si facut, adica argumentul tau din subsidiar cum ca azi lumea e prea sensibila tocmai a picat, daca pana si unul ca tine care uraste PC-ul poate totusi identifica extrem de precis niste episoade problematice, adica se pare ori ca e la fel de sensibil ca “aia care au luat-o razna”, ori de fapt nu a luat-o nimeni razna si e vorba doar de simtul comun care zice ca nu e ok sa fim rasisti/ homofobi etc :-))

      deci exemplele alea pe care le-ai dat, da, sunt cam rasiste, sa inteleg ca alea sunt singurele care ti-au placut tie din Seinfeld de le regreti?

      e f bine ca azi nu se mai pot face astfel de episoade!
      dar Seinfeld are 180 de episoade, daca 10% din ele sunt discutabile astazi, nu e mare branza, nu putem zice despre tot serialul ca e nu stiu cum

      “Sunt reglementari curente in industria filmului prin care nu mai pot fi facute filme fara un personaj ne-alb, fara gay, fara ca in echipele de productie sa fie minoritari diversi”

      aici aberezi cu gratie, nu exista nici o astfel de reglementare cum ca “nu mai pot fi facute filme”

      poti sa faci filme cu cine vrei tu, ce s-a schimbat este ca nu se mai califica pt Oscar.
      dar criteriile sunt extrem de laxe si apoi ce vrei sa spui mai precis, cumva ca nu se pot face filme bune care sa aiba negri si gay in echipa de productie?

      pai asta e rasism, nu? si de aia e foarte bine ca exista aceste criterii, nu vad nici un motiv pentru care un film facut de rasisti sa fie celebrat.

        (Citează)

    • @Marean: acum jumatate de an ma uitam la episoade din fresh prince of bel-air. In fiecare episod găsești o duzina de glume care astazi nu mai pot fi facute. Filmul ala pare natural firesc, cele noi sunt chinuite ocolind f multe subiecte ce nu sunt PC.
      Noroc cu comediile de pana in 2000, am un pool suficient de filme cu umor fresh.

        (Citează)

    • @Valentinul
      in permanenta pe parcursul timpului nu se mai pot face unele filme asa cum s-au facut in trecut, nu se mai pot scrie unele carti asa cum s-au scris in trecut etc etc

      de exemplu, la fel pot sa zic si eu ca azi nu se mai poate face un film cum a fost Triumful Vointei al lui Leni Riefenstahl, o capodopera de propaganda nazista.
      si, ce-i cu asta?

      lumea se schimba, ideile se schimba, ne adaptam, comentam sau ne vedem de treaba, dar smiorcaiala nu are nici un sens.

      nu are nici un sens pentru ca nu e ca si cum nu te poti uita cat vrei tu la ce vrei tu – de-abia aia ar fi o problema, daca ceva ar fi interzis. Atunci as sari si eu de cur in sus, ca ar fi intr-adevar o problema.

      si nu e ca si cum a secat rezervorul si nu se mai fac filme bune sau comedii bune; eu de exemplu acum revad Parks and Recreations, ma distreaza f mult, nu e nici PC nici anti-PC, adica se poate face umor de calitate si fara subiecte pe care unii le considera sensibile.

      eu chiar nu inteleg vaicareala asta – nu iti place, nu te uiti, nu e ca si cum si inainte de curentul cu PC nu se faceau filme proaste sau care nu iti placeau, deci care e problema?

        (Citează)

  4. Nu mi s-a parut suficient de deosebit cand a aparut in urma cu multi ani, dar pe parcurs si-a intrat bine in mana, si a devenit amuzant constant si perfect pentru relaxare. Au cateva scenete recente in ultimul sezon chiar memorabile, nu le-am gasit asa ca doar asta
    https://www.youtube.com/watch?v=wGfuLCI9BOs

      (Citează)

  5. Sunt de ajuns 7 sezoane.

    Ion:
    The Office a fost top pana a plecat Carell in sezonul 7, dupa care a devenit odios pentru ca a venit in loc James Spader care nu are niciun pic de inclinatie sau talent pentru comedie iar personajul lui a fost si cringe de-a dreptul.

      (Citează)

  6. Ion: A nega albilor dreptul sa faca misto pe aceste teme insa este rasist.

    Asta trebuie să te definească, restul sînt umplutură. Deci dacă un serial nu mai are poante cu negri e nasol…

      (Citează)

    • Absolut. Umorul nu trebuie limitat de nimic, nu exista subiecte tabu de care sa nu poti face misto. Exista umor bun si umor prost, umor care te face sa razi sau umor care nu ter face sa razi. De albi, de negri, de gay, de imigranti, de religie. Cine vine si spune ca e ok sa nu mai faci misto de anumite teme care brusc au devenit sfinte, in schimb de altele poti face misto in continuare, e stupid.

        (Citează)

    • @mircea 2 odata ce cunoști regulile PC, lucrurile devin prea previzibile, stereotipurile se repetă mai des.
      Nu inteleg de ce ești atat de deranjat de faptul ca unii refuză sa consume productiile noi.

        (Citează)

  7. Ion:
    Am incercat Superstore vreo 2 episoade dar mi-a fost absolut imposibil sa continui, mi s-a parut o bullshitshenie de comedie de tip nou, cu mult political correctness. Fata hispanica muncitoare si aproape urata fizic, boomerul alb penibil de care trebuie sa radem, tanarul alb care se indragosteste de hispanica etc.
    Raman la Seinfeld, pe care l-am vazut de zeci de ori probabil, un serial care azi ar fi complet imposibil de facut, cu mistourile lui la stereotipuri rasiale, la adresa gayilor, a evreilor, toti actorii principali sunt doar albi etc. Si in acelasi timp cu un umor complet benign si fin, fara aluzii sau injuraturi ca in standupurile romanesti, care ramane la fel de valabil si la 33 de ani de la lansare.

    Da bah, cine s-ar fi asteptat ca intr-un supermarket sa lucreze minoritati si nu chiar cei mai straluciti oameni de pe planete. Cum sa existe relatii intre persoane de etnii diferite

      (Citează)

  8. .. se poate dar .. Utmark..

     9/10| IMDB Amazing!

    If Fargo and Northern Exposure have a baby, that’s “Welkome to Utmark” 😅

      (Citează)

  9. Booooon. Mi se pare genial acest serial. Conduc in magazin, culmea, iar in acest serial am descoperit o groaza de momente pe care le întâlnesc zilnic. Deci așa se vede de afara munca mea :))

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus