un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cine este Alice?

20 Sep 2021  ·

EXPERIENȚE, GÂNDURI  ·

183 comentarii

Update 17 sept 2022: Păpușa noastră Alice împlinește astăzi un an. Nu-mi vine să cred că deja a trecut un an de când cel mai minunat copil din lume (noi suntem ferm convinși de asta!) este alături de noi și ne bucură fiecare zi și ne pune la treabă. Frumos an!

Puteți citi mai jos povestea nașterii ei. Cum am asistat la naștere, treaba cu testul eronat de covid, stress tests, ce whisky am deschis în acea seară și cum am vizitat-o a doua zi. A fost un weekend memorabil.

Alice este fiica noastră. S-a născut vineri, după mici aventuri (ba chiar am asistat și eu la naștere și fără să leșin!), că estimarea inițială era 1 octombrie. Astăzi o aducem acasă de la maternitate și începe oficial perioada de 3 ani în care nu mai dormim.

Alice Ecaterina pe numele întreg. Ecaterina după bunica Matildei. Alice este ales de mine, e un nume care mi-a plăcut dintotdeauna, este scurt, internațional, melodios și feminin.

So far so good. Pare un copil simpatic, destul de tăcut, chiar adorabil când dă din mâini și când cască. Nasul pare a fi de dimensiuni normale, deci probabil va semăna cu Matilda. Am fost întrebați deja cu cine seamănă și răspunsul corect este că seamănă cu orice alt bebeluș.

Multe mulțumiri întregii echipe de la Regina Maria și în special doctorului Georgeta Miu, medicul ginecolog al Matildei, care a fost alături de ea de la începuturile sarcinii și până la finalizarea operației, că ea a operat-o. Dacă vreți un medic bun în rețeaua Regina Maria (și Medicover, de altfel), programați-vă la dr. Miu. Noi am avut mereu încredere în ea și mi se pare genul precaut, care face teste și analizează totul cu atenție, exact opusul lui “lasă că merge și așa”. A doua oară tot acolo ne-am duce, ca să zic așa.

JOI

Spuneam de mici aventuri. Nașterea naturală era prevăzută în jurul datei de 1 octombrie. Acum vreo lună, ecografiile arătau că lichidul amniotic din jurul copilului se apropie de valoarea limită inferioară. O vreme a stat sub control prin tratament, dar lichidul acesta oricum începe să scadă natural după săptămâna 36, așa că acum vreo 2 săptămâni a scăzut sub limita minimă.

(Culmea este că și cantitatea de lichid este destul de subiectivă, depinde cum o măsoară fiecare medic în ecografie. În funcție de pe cine întrebam, oscila între “este mică” și “este la limită”.)

Asta putea aduce probleme copilului. În următoarele două săptămâni am fost și noi mai des la controale și din 3 în 3 zile la un stress test. Testul acesta se face punând niște senzori pe burta mamei și monitorizând semnele vitale ale copilului timp de vreo 30 de minute. Toate testele au ieșit bine. O cezariană a fost oricum programată pentru 20 septembrie. Cum ar fi, copilul trebuia să se nască astăzi.

Toate testele de stres au ieșit bine până când unul efectuat joia trecută a ieșit neconcludent, copilul părea mai agitat. După încă un astfel de test efectuat o oră mai târziu, s-a recomandat internarea Matildei peste noapte pentru monitorizare și cezariana a fost mutată cu 2 zile mai devreme, sâmbăta.

Așa că am lăsat-o pe Matilda la maternitatea Regina Maria și m-am dus acasă să-i aduc bagajul ce era deja pregătit. La internare se face obligatoriu test RT-PCR pentru covid și a făcut și Matilda unul.

Testul a venit pozitiv.

A fost o surpriză pentru toată lumea, că în afară de personalul medical de pe la control noi nu mai avusesem contact cu altcineva în acea săptămână. Procedura maternității (și înțeleg că așa este legea) este să o dea afară de acolo și să o mute într-un spital de stat, unde există circuit de covid. Oamenii s-au apucat să-i caute loc în alte maternități din București. Am înțeles că este un dispecerat al Salvării care se ocupă cu asta. Dacă nu găseau loc în altă parte, ar fi ținut-o acolo măcar peste noapte, dar cu precauții speciale, iar după naștere nu i-ar fi adus imediat copilul.

N-au găsit loc în primele 4-5 ore de căutare. Nu știu dacă maternitățile din București sunt pline sau dacă nu mai au circuite speciale de covid și n-a vrut nimeni să-și asume riscul și nevoia de a face echipe speciale pentru naștere șamd.

La insistențele noastre, în aceeași zi de joi a fost repetat testul RT-PCR. Noi chiar credeam că este o greșeală, Matilda fiind vaccinată, iar noi mereu precauți. Purtăm mască inclusiv în bloc și nu doar pentru că miroase urât.

Al doilea test a venit negativ.

Practic Matilda m-a sunat plângând că o vor muta în alt spital și nu știe unde și mai are doar 5% baterie la telefon și nu știa cum voi da de ea, dar să mă duc să-i fac încă un bagaj cu papuci, medicamente, comprese și restul chestiilor care ar trebui să fie disponibile și la stat, dar nu sunt. Vreo 5 ore mai târziu m-a sunat plângând ușurată că al doilea test este negativ.

Se pare că primul a fost o eroare de laborator. Un medic i-a spus ulterior că au acceptat retestarea pentru că și lor li s-a părut că nu-i bine calibrat aparatul PCRistic la primul test. Procedura uzuală este să nu repete aceste teste pentru că fiecare persoană care primea rezultat pozitiv mai voia încă un test și se creau întârzieri mari la testare din cauza repetărilor. Matilda a avut noroc. Robotul PCR are acum carne în frigider, cadou din partea noastră, să-i ajungă măcar un an.

(În acele ore mi-am făcut și eu un test RT-PCR la un centru medical. A venit rezultatul a doua zi. Tot negativ și eu, desigur. Money well spent.)

Astea s-au întâmplat până joi seara târziu. Monitorizarea copilului arăta în continuare normal, dar dacă tot au internat-o pe Matilda, au zis apoi să o opereze vineri, dacă va fi spațiu-timp disponibil. Lichidul amniotic scăzuse iar și creștea riscul să apară probleme pentru copil. Nu mai avea de ce să prelungească așteptarea, mai ales că deja era în perioada “la termen” a sarcinii și copilul era bine dezvoltat.

Nașterea la termen are loc oricând în intervalul săptămânilor 37-41. Matilda a născut la 37 săptămâni și 4 zile. Ar fi vrut natural, dar n-a fost să fie.

VINERI (închipuiți-vă sunetul din Law & Order la aceste subtitluri)

Vinerea a început bine. Noi depusesem deja actele pentru a putea participa și eu la naștere, indiferent de forma ei. Regula este că tații pot participa dacă sunt vaccinați sau negativi și nașterea are loc în intervalul luni-vineri orele 8-18.

Vineri la ora 17 a apărut loc la sala de operație. Eu eram pe afară, mâncam Bake Rolls pe o bancă. M-a sunat cineva din spital să mă prezint la triaj. M-am schimbat într-un vestiar și am fost îmbrăcat în haine de spital, papuci și bonetă și dus în zona de așteptare. Matilda a apărut și ea, au pus-o pe masa de operație și au început pregătirea.

Se pare că puțini tați aleg să asiste la naștere și un număr chiar mic la cezariene. Mi s-a spus că ultimul participant a leșinat în sala de operație. Nu aveam deci vreun standard înalt de depășit, ci doar “ieși pe picioarele tale”. Oricum, să leșini într-un spital este unul dintre cele mai bune locuri în care poți leșina, m-am gândit eu.

Pe mine m-au chemat când operația era deja începută. M-au rugat să nu mă uit în mațele Matildei. M-am așezat la capul ei, pe un taburet. Un soi de paravan era în zona gâtului ei și nu vedeam ce fac cei doi medici dincolo de acesta în zona burții, așa că n-am apucat să întreb chestii precum “acolo nu trebuie mai la dreapta?”, dar nici ei n-au întrebat clasicul “cine v-a lucrat aici?”

Atmosfera a fost plăcută. Lumea era veselă si glumeață. De fapt întregul personal din Maternitatea Regina Maria, cap-coadă în fiecare zi cât ne-am perindat pe acolo, a fost mereu zâmbitor și politicos. Probabil asta înseamnă să lucrezi într-un loc plăcut, cu salarii normale și proceduri bine definite. Mai puțin robotul care face teste PCR. Ăla este pe răbojul meu de pus gumă în balamale sau ce-o avea.

Eu am ținut-o pe Matilda de mână și am vorbit ușor cu ea. Din când în când avea niște grimase de durere, dar insistă că nu era durere, ci senzația ciudată că îi umblă cineva prin interior, ceea ce se și întâmpla, de altfel.

La un moment dat cei doi medici ne-au zis că mai durează 30 de secunde. După 30 de secunde am auzit țipătul copilului și medicul l-a pus pe masa de lângă cea de operație, unde l-au preluat două asistente. Era vânătă, a plâns un pic, iar pielea era acoperită cu un soi de ceară albă care în burtă am impresia că o protejează de lichidul amniotic, ca să nu iasă zbârcită după 9 luni de stat la apă. Mă așteptam însă la mult mai rău decât arăta, bazat pe ce fotografii văzusem anterior cu nou-născuți.

Alice Ecaterina s-a născut oficial la ora 17:32. Au controlat-o pe toate părțile și i-au pus brățara de identificare la mână. M-au lăsat abia după aceea să-i fac câteva fotografii și apoi au înfășat-o ca pe o shaorma roz. I-au adus-o Matildei la cap (am poză de atunci, zici că este scena din Lion King cu prezentarea copilului). Am ținut-o și eu un pic, ne-au făcut asistentele fotografii și, după vreun minut, a plecat la secția de neonatologie, conform procedurii de cezariană.

Atunci mi-au spus și mie să ies din sală, că ei au de terminat operația. M-au rugat din nou să nu mă uit în operație, când plec, dar n-am rezistat tentației. Vreau să zic că sunt unul dintre cele trei persoane din lume care au văzut uterul Matildei. N-am avut nimic, eu sunt oricum genul care la analize medicale se uită cu interes cum intră acul sub piele și în arteră. Aș mai fi stat să văd ce-i acolo, dar nu se putea.

Am ieșit afară. M-am schimbat. Am sunat bunicii lui Alice. Am luat o cafea de la parter. Am răsuflat ușurat că s-a terminat, parcă am simțit și o lacrimă, dar e posibil să fi fost cafeaua foarte fierbinte. Adevărul este că ne săturasem amândoi de 9 luni de sarcină și discuții despre ce va fi după naștere și cum vom crește copilul. Chiar ne doream să se nască Alice și să trecem la crescut copilul, nu doar la vorbe. Astăzi începe această etapă.

 

Aici este de obicei momentul când lumea mă întreabă cum m-am simțit văzându-mi copilul. Nu am simțit nimic diferit dincolo de bucuria că totul a mers bine. Zâmbetul larg al Matildei, cu copilul lângă ea la 3 minute după naștere, a fost punctul culminant al zilei și una dintre cele mai mișto fotografii cu noi… trei.

Eu cred că de un copil te atașezi crescându-l și îngrijindu-l zi de zi, nu doar pentru că cineva ți-l arată și îți spune “este al tău”. Va veni și vremea aceea, sunt sigur.

În caz că vă întrebați cum am sărbătorit, mi-am luat de pe drum un meniu Grand Big Mac. Am sărbătorit nașterea fiicei mele cu McDonald’s (ceea ce, ca să fiu sincer, mă caracterizează), iar pisicile mi-au vărsat paharul de Cola Zero pus pe masă după ce am intrat în casă. Am compensat deschizând un whisky Eagle Rare, pe care-l cumpărasem de mult și nu apucasem să-l destup. S-a dovedit că n-a luat degeaba premiile alea.

Cu Matilda am vorbit din nou la vreo 2 ore de la operație. Scor Apgar 9 la copil, 51 cm, 3 kg. Matilda tremura după anestezie, dar era ok. I-au adus și copilul o vreme, apoi a dormit neîntoarsă o noapte întreagă, ceea ce nu mai făcuse de mult. Au fost nopți înainte de naștere în care se trezea de 2-3 ori pentru a număra mișcările copilului în burtă în interval de o oră, că așa trebuia făcut.

SÂMBĂTĂ

Regina Maria are o regulă ciudată. Ca tată ai de ales între a asista la naștere sau a vizita mama a doua zi, pentru 15 minute. Trebuie să alegi una dintre ele.

Eu am zis că n-am ce pierde și am făcut și cerere de vizitare, că poate au schimbat între timp regulile și n-au actualizat site-ul. M-am gândit sâmbătă dimineața la asta. Am trimis un email pe adresa din site, am atașat adeverința de vaccinare, apoi am plecat la Bebe Tei să returnez ceva și la Conectica după niște adaptoare USB. După vreo 2 ore, când parcam acolo, mi-a sosit răspunsul pe email: “vă așteptăm astăzi la ora 15:30 cu hârtiile de vaccinare lipite pe frunte”. Yey!

M-am dus întâi să cumpăr niște baloane cu heliu. Poți duce și flori, dar se vor pune la ușa camerei, că poate polenul nu are efect bun. Așa că am dus baloane.

Se pare că nu-i chiar simplu să găsești rapid în București baloane adecvate nașterii. Am fost în mall Băneasa și aveau cu Star Wars, Spider-man, Frozen și It’s a boy. În cele din urmă am plătit un preț imense pe 3 baloane umflate pe loc la Kiddo Play Center sau ceva așa, în galeria Mobexpert.

Unul dintre baloane s-a și rupt din șnur în drumul spre mașină, că era cam vânt pe afară și nu l-a ținut bine nodul. Ultima oară l-am văzut zburând spre Voluntari, mare și roșu, luând altitudine. Îmi place să cred că a călătorit mult și apoi cortina gri de nori s-a dat la o parte și a văzut țărmuri albe și, dincolo de ele, un tărâm verde sub un răsărit rapid. Bonus points dacă știți de unde parafrazez.

Am ajuns la maternitate. Am completat clasicul formular despre cum n-am tușit, n-am avut contact, n-am avut febră. M-a condus cineva la rezerva Matildei, unde am stat vreo 20 de minute cu ea și cu Alice Ecaterina. Am ținut-o în brațe, ne-am făcut poze, ne-am pupat, ne-am uitat dacă are nasul mare sau nu, ce culoare au ochii șamd. E mortală când dă din mânuțe și scâncește ușor.

Într-un univers paralel noi am ciocnit chiar și un shot simbolic de prosecco pentru a sărbători nașterea copilului, strecurat acolo într-un mic clondir. În această lume nu s-a întâmplat asta, desigur, pentru că probabil nu e voie sau ceva. În universul paralel, însă, mirror-Radu și mirror-Matilda au sărbătorit așa cum și-au planificat de acum multe luni să sărbătorească după naștere.

 

Maternitatea, apropo, este impecabilă în interior. Am mers pe la două etaje și pe vreo trei culoare, plus încă un etaj în ziua anterioară. Puțini oameni umblă pe acolo, deși paturile sunt toate ocupate. Curățenie lună peste tot. Flori pe la uși, în vaze. Nu alerga nimeni, nu țipa nimeni din personal dintr-o cameră în alta sau pe culoare după altcineva din personal. Tablouri pe pereți, televizor în cameră, oameni care să te învețe cum schimbi copilul și cum îi faci baie, automat Nespresso la parter unde plătești cu cardul.

Matilda, de asemenea, nu a avut nevoie mai de nimic la ea pentru internare. I-am dus haine în care să ia bebelușul acasă, dar inclusiv la ieșire ne vor da niște scutece și alte consumabile, iar Matildei la internare i-au dat până și periuță de dinți și perie de păr, nu doar haine și mâncare.

Singurul lucru de care a avut nevoie a fost un cablu prelungitor, că de la priza de la pat nu prea îi ajungea bine cablul de încărcător în telefon. Mulțumesc pe această cale și lui Mihai Baloianu, cu care am vorbit despre astfel de lucruri la botezul lui Mariciu (“născuse” recent acolo) și el mi-a spus că prelungitorul este obligatoriu. Dau și eu mai departe acum.

Ziua sună ea cât de des vrea ca să-i fie adus copilul de la neonatologie. A stat mai mult cu ea în cameră, de fapt, că are treabă de făcut.

Eu am plecat din nou acasă.

DUMINICĂ

Am dat comandă de iPad Mini 6 la prima oră a dimineții, că uitasem sâmbătă. Am luat varianta de 64 GB wifi, deși aveam bugetați mai mulți bani pentru tabletă (pe care-i voi da pe un stylus). Nu mă tem să fac curățenie și să șterg chestii din tabletă, deci din sfaturile voastre bănuiesc că îmi va fi suficient.

Inițial voiam să iau varianta 5G, dar mi-am dat seama că 90% din timp voi sta pe wifi, iar la urgență pot face hotspot pe telefon (ceea ce urăsc pentru că se duce rapid telefonul, iar uneori oricum nu e posibil). Dacă apare și mai des nevoia de 5G, o să cumpăr un mic modem portabil. Acela va costa mult mai puțin decât diferența pentru o tabletă 5G și va fi mai versatil, că dai wifi la toți din jur la o adică.

Am făcut curat prin casă. Am mutat patul copilului pe poziția finală, am curățat una alta pe aici, am făcut ultimele aranjamente. I-am mai lăsat și Matildei câte ceva de făcut, ca să nu se simtă complexată că doar eu muncesc.

Am vorbit cu ea des zilele acestea mult pe video. Bună tehnologia aceasta, mă simt ca într-o reclamă cu connecting people în cel mai adevărat sens! Ea se simte tot mai bine, se recuperează după operație, Alice este bine și ea.

LUNI

A fost publicat acest articol. După-amiază mă duc să ridic nevasta și copilul pe proces-verbal, cu scoica în mână. Apoi începe perioada de 3 ani în care bănuiesc că nu vom dormi deloc.

Mai trebuie să cumpărăm o cădiță. Așteptăm și un cărucior, trebuie doar să apară în stoc modelul dorit de noi. În rest suntem pregătiți cu ce ne trebuie, sperăm să fim așa și moral. Azi mai trebuie să trec și pe la o farmacie pentru a lua niște chestii recomandate de medici, plus Xanax pentru noi.

Și cam aceasta este povestea acestor zile. Începe o nouă etapă din viață, una care aduce cea mai mare schimbare de până acum. Dacă însă oamenii s-au descurcat încă de pe vremurile când trăiau în peșteri și se alergau cu leul prin savană, ne-om descurca și noi.

La mulți ani, Alice Ecaterina! Să fii sănătoasă și fericită și să faci lumea mai bună decât ai găsit-o! Și, cum se zice în bula mea, să trăiești o mie de ani în tablou, să ai mașini, bărbați, bani, iaht și din astea!

    183 comentarii

  1. Sa va traiasca sa fie sanatoasa si sa va iubeasca!

      (Citează)

  2. Ioi ce puiuță drăguță de inginer 🤪 Umple-v-ar de bucurii!!!

      (Citează)

  3. felicitari!

      (Citează)

  4. Sa va trăiască! Eu zic sa nu te sperii, poti avea noroc si copilul sa fie cuminte noaptea. Al meu s-a născut în ianuarie anul acesta si până acum nici macar o noapte alba n-am avut. Daca e schimbat și mâncat e fericit. O sa urmeze o perioadă f frumoasa

      (Citează)

  5. Felicitari!

      (Citează)

  6. Felicitări !

      (Citează)

  7. Sa va trăiască! Sa fiți puternici și sănătoși toți 3!

      (Citează)

  8. Felicitări și să-ți trăiască.

    Ca fapt divers, ăștia de la Regina Maria par foarte preocupați de igienă din moment ce te-au lăsat să intri în salon fără halat din acela de protecție și botosei. Și la stat se dau din astea.

      (Citează)

    • Halatul ăla și botoșeii ăia nu au absolut nici un rol în păstrarea igienei în salon, că doar nu intri direct de pe câmp plin de noroi, în spitalele de stat se folosesc probabil pentru ca managerii să facă ceva bani la negru din comisioane.

        (Citează)

    • Am avut botoșei. Dar două zile mai târziu scoatem copilul de acolo în lumea mare, mi se pare normal să nu intru ca bubble boy în haine sterile.

        (Citează)

  9. Sa fie sanatoasa, felicitari! Misto nume ati ales. :)

      (Citează)

  10. Sã vã trãiascã şi sã fiți fericiți împreunã!

      (Citează)

  11. Felicitari, sa fie sanatoasa si voi sa aveti multa rabdare! 🍻

      (Citează)

  12. Felicitări!

      (Citează)

  13. Bravo Radu si Matilda!
    Sanatate sa fie, bucurii sa va aduca si sa fie sub o stea norocoasa, cum se spune!

    PS. Ai tot repetat gluma cu nedormit 3 ani. Adevarul e ca poate nu realizati acum, dar viata voastra tocmai s-a schimbat iremediabil si nimic nu va mai fi la fel. Partea cu nedormit e 0.7% din ecuatia asta.
    Rabdare, calm si spor! Cred ca veti face treaba foarte buna

      (Citează)

    • Da, vom descoperi noi pe parcurs ce ne așteaptă. Radu zice de somn, ca ma cunoaște. Mie când mi-e somn DORM. Dacă sunt în mașină, cad în centura în fata și dorm :)) deci va fi dificila partea cu oboseala. Dar na, ne-om descurca noi

        (Citează)

    • La propriu sunt speriat că Matilda ar putea adormi cu copilul în brațe și va cădea de acolo.

        (Citează)

  14. Felicitari !

    La cat de simpatica e, Alice, eu cred ca o sa fie foarte cuminte si o sa va lase sa dormiti.

      (Citează)

  15. Felicitari, sa va creasca mare si frumoasa si sa semene cat mai mult cu ma’sa :)
    Pentru dormit, apelati la bunici cu incredere, au deja experienta cu voi.

    Cand va trece euforia, poate prezentati costurile. Desi… am vaga impresie ca ai mai fost povestit in trecut ce implica.

    Trebuie sa ma intreb cate teste fals pozitive sunt raportate in fiecare zi la stiri, daca in cazul vostru 50% au fost asa.

      (Citează)

    • O să fac niște liste cu ce-am cumpărat și din astea.

      La RM azi primim factura finală, încă nu știu ce va apărea în ea.

      Multe costuri însă sunt la alegerea fiecăruia. Vrei test genetic în săptămâna 12? Vrei test pentru fibroză chistică după naștere? Vrei pat de 300 sau de 1.300 de lei? E complicat.

        (Citează)

  16. Felicitări şi să fiți sănătoşi!

      (Citează)

  17. Felicitări! Să fie sănătoasă. Soția are termenul pe 15 octombrie. Abia așteptăm!

      (Citează)

  18. La multi ani ! “Shaorma roz” !!! – asta chiar ca mi-a facut dimineata mai buna.
    Foarte bine te-ai recuperat dupa nastere !

      (Citează)

  19. Felicitari

      (Citează)

  20. Felicitari, aveti o fetita frumoasa foc. Sa fie sanatoasa si fericita.

      (Citează)

  21. Felicitări! Să vă trăiască. Vezi poate te ajută acest articol despre ce articole am folosit eu pentru creșterea copilului. Sfat….nu te arunca la cheltuieli prea mari.

    https://thegadgetist.ro/gadget-uri-utile-pentru-cresterea-copiilor/

    Bună alegerea pentru modelul de iPad! Pe lângă el ar merge și un iPhone 13 Pro. This is how it begins.

      (Citează)

    • Silviu: Pe lângă el ar merge și un iPhone 13 Pro. This is how it begins.

      Mă gândeam la 13 Pro dacă nu-mi place viitorul S22. Dar cred că voi aștepta varianta cu USB-C, nu vreau să schimb accesorii. Nici nu știu dacă am CarPlay pe mașină.

      Bună lista ta, mulțumesc!

        (Citează)

  22. Felicitari, sa va traiasca!
    E al 3lea caz de care aud ca Regina Maria “greseste” testele gravidelor. Dumnezeu stie cate teste au gresit overall.

      (Citează)

    • Și noi mai auzisem în general de fals pozitive. Dar când ți se întâmplă chiar ție, într-o situație din asta… E chiar traumatizant.

        (Citează)

  23. Sa va traiasca sanatoasa, sa va bucure!

      (Citează)

  24. Felicitari.

    P. S Regina Maria…..oti avea conditii faine (pe multi bani ce-i drept), dar ptr erori gen pcr pozitiv sa va fwte cainii. O eroare d-asta, intr-un asemenea moment iti buleste karma maxim.

      (Citează)

  25. Să vă trăiască, e superba Alice!

      (Citează)

  26. Să vă trăiască puiul! :)

      (Citează)

  27. Felicitari si sa fie sanatoasa!

    Dar ca sa fie totul bine, ar fi indicat un giveaway consistent…

      (Citează)

  28. La multi ani Alice, sa cresti mare si sanatoasa! Iar voua va doresc rabdare, in rest se vor rezolva toate! :)
    Cum ai reusit sa tii minte atatea detalii? Sa nu zici ca luai notite pe telefon in maternitate… :)

      (Citează)

    • Păi unele momente îți rămân mai bine întipărite. Plus că blogul are un efect secundar, te face să reții chestii din astea ca și cum ai fi mereu în facerea unui reportaj.

      Sau poate le inventez :P

        (Citează)

  29. Felicitari! Sa va traiasca! 😊

      (Citează)

  30. Sa fie sanatoasa si sa va aduca numai bucurii! :)

      (Citează)

  31. Felicitari, sa fiti sanatosi si bucurosi toti trei, aveti o minune de fetita frumoasa! Ce nume frumos – Alice. Ati avut ceva aventuri si emotii, ma bucur ca au fost cu happy end. Si eu trebuie sa nasc in octombrie la Regina Maria (eram cam cu 2 saptamani dupa Matilda ca sarcina, si vad ca avem acelasi medic ginecolog; la fel, am toata increderea in doamna doctor, este minunata).

    Ma tot gandesc daca voi naste inainte de data estimata (nu am finalizat cu pregatirile si ma ia putin panica, mi se pare ca nu am suficient timp), iar una dintre temerile mele este fix asta in care imi iese testul de covid fals pozitiv (noi fiind tot asa, vaccinati, fara sa ne expunem)… stiam ca poti ramane si la Regina Maria in spital chiar daca esti depistat pozitiv, doar ca esti mutat pe un etaj dedicat si costurile cresc semnificativ (macar era o optiune din ce ma informasem, in loc sa fii trimisa la o alta maternitate); sper sa nu apara iar restrictii in octombrie si tatal bebelusului sa poata veni la vizita de a doua zi.

      (Citează)

    • E.: stiam ca poti ramane si la Regina Maria in spital chiar daca esti depistat pozitiv

      Așa parcă ni s-a zis și nouă la un curs de puericultură ținut chiar de RM. Cred însă că se schimbă lucrurile frecvent în această perioadă pentru că au crescut mult numărul de cazuri.

      Am înțeles că au avut și un eveniment nefericit pe acolo. Au venit părinți foarte bolnavi de covid la naștere, părinții sunt acum intubați la stat, copilul este încă la RM de ceva vreme. Cred că vor să evite astfel de situații.

      Un posibil sfat ar fi să iei testul PCR normal de la ei, nu acela în regim de urgență. Se fac pe alte aparate. Cel rapid poate dă mai multe erori, nu știu. Dacă naști natural, însă, nu-ți aduc copilul până nu iese testul negativ și poate dura 24 de ore asta.

      Posibil să apară și restricții pentru tați. Eu începusem să fiu convins că le vor introduce de acum.

        (Citează)

  32. Bun venit, Alice! La mulți ani fericiți și sănătoși!
    Părinților, felicitări multă putere de muncă și sănătate, ca să vă bucurați la mulți ani de o Alice fericită!

      (Citează)

  33. Felicitari! Sa aiba o viata frumoasa plina de bucurii!

      (Citează)

  34. Sa va traiasca si sa va aduca multe bucurii !

      (Citează)

  35. Felicitari🥳

      (Citează)

  36. Felicitări!

      (Citează)

  37. Nu mă așteptam la un articol atât de lung și cu atât de multe detalii. E foarte înșelătoare estimarea lichidului amniotic și e bine că ați avut ajutorul potrivit. Felicitări și multă răbdare. Cel mai important este că mama și fetița sunt bine (dar și tu). O să recitesc articolul mai târziu.

      (Citează)

  38. Să vă trăiască și să fie sănătoasă!

    M-ai făcut să-mi aduc aminte de nașterea copilului, acum aproape 14 ani.
    Și cafeaua mea era cam fierbinte, mi-au dat lacrimile.🙂

      (Citează)

  39. Sa va traiasca! Un copil dorit va schimba viata, dar doar in bine!

      (Citează)

  40. Felicitări! La mulți ani fericiți!

      (Citează)

  41. Felicitări Matilda și bine ai venit pe lume Alice!

      (Citează)

  42. Felicitari, sa fiti sanatosi si bucurosi impreuna!

    Chiar ca ati avut peripetii.

      (Citează)

  43. Felicitari! Spor la “munca” de acum incolo!!

      (Citează)

  44. La multi ani si sa fie sanatoasa! Felicitari!

      (Citează)

  45. Felicitari! Sa va traiasca si sa aveti numai bucurii! Si sa vina rapid si un fratior… :D

      (Citează)

  46. Felicitari! Sa fiti sanatosi si sa va bucurati cu ea si de ea.

    Trebuie aprecata si dedicatia de a scrie acest articol foarte detaliat, cu toata agitatia si evenimentele din subiect.

      (Citează)

  47. Felicitări și să îți aducă multe bucurii.

      (Citează)

  48. Multă sănătate, să fiți toți trei sănătoși și fericiți! Ecaterina e un nume puternic!

      (Citează)

  49. Voiam sa mai adaug ceva… Matilda, esti o super mama si sper sa te refaci cat mai rapid ^_^ Va trimit toate gandurile bune!

      (Citează)

  50. Felicitari, ma bucur pentru voi!

      (Citează)

  51. Sa va traiasca!

      (Citează)

  52. Sa va traiasca! Sa fiti sanatosi cu toti!

      (Citează)

  53. Felicitări, să fie sănătoasă și veselă toată viața.

      (Citează)

  54. Felicitari, sa va traiasca si sa fiti cu totii fericiti!

      (Citează)

  55. Felicitări! Să vă trăiască, să fie sănătoasă!

      (Citează)

  56. Sanatate, si sa va traiasca!

      (Citează)

  57. Sa va traiasca! Nu pleca de la premisa ca nu dormi 3 ani. Dupa ce treceti de perioada colicilor o sa fie ok cu somnul.

      (Citează)

  58. Felicitari !

    Totul e bine cand se termina cu bine.

      (Citează)

  59. Felicitări! Să fie sănătoasă și voi la fel! Frumos numele.
    Și ca o mică glumă – acum o să urmăriți cum crește DAE (Dumitru Alice Ecaterina) :)

      (Citează)

  60. Felicitari, sanatate si ei si mamei, putere si rabdare voua.

      (Citează)

  61. Sa fie sanatoasa, sa va aduca bucurii si sa creasca armonios !

      (Citează)

  62. Felicitari si multa sanatate!!!

    Pentru somn va recomand un radio in camera pus pe Romania Actualitati la volum mic. Copilul il va avea impresia ca aude voci (seara uneori e teatru radiofonic) si se va obisnui cu mici zgomote in jur (muzica sau stiri) e foarte folositor pentru viitor sa nu fie nevoie de liniste absoluta, a noastra doarme acum chiar si cand dam cu aspiratorul prin casa.

    Poate asa o sa dormiti si voi in urmatorii 3 ani.

    Felicitari!!!

      (Citează)

    • Am luat un mic generator de zgomot alb, că e portabil. Tot așa, cu gândul că adoarme mai repede cu gălăgie în cameră și noi putem să facem gălăgie în alte camere fără să o deranjăm.

      Am luat și niște lămpi cu culoare roșie ca să o verificăm noaptea fără să aprindem lumina.

        (Citează)

  63. Bravo Radu, felicitari!
    Sa fiti cu totii sanatosi ca sa o vedeti mare, cand se va duce la casa ei ca sa puteti fi din nou linistiti.
    …pana vine cu nepotii!! :)

      (Citează)

  64. Felicitari !

      (Citează)

  65. Sa va traiasca si sa fiti fericiti si bucurosi alaturi de ea!

      (Citează)

  66. Felicitari, multa sanatate si noroc micutei si voua!

      (Citează)

  67. Mulțumesc tuturor pentru urări și gânduri bune!

      (Citează)

  68. Felicitari!, te citesc de peste 5 ani si azi iti bag primul comentariu.

      (Citează)

  69. Felicitari!

      (Citează)

  70. Felicitari, sanatate si sa va bucurati de perioada asta.
    Somnul parintilor nu e esential :)
    La noi primele 2-3 luni au fost foarte “bumpy”, dar acum cand mai povestim despre ele 5 ani mai tarziu pare asa, ca si cum ne-am fi uitat la un film mai slab.

      (Citează)

  71. Bravo! Să fiți toți trei sănătoși, voioși și fericiți!

      (Citează)

  72. Multă multă sănătate și fericire!

      (Citează)

  73. Awww, ce frumos ai scris! Să vă bucurați de ea și cu ea mulți ani de-acum înainte, să fiți fericiți și sănătoși! Welcome to this world, Alice!

      (Citează)

  74. Felicitari! Sa fiti sanatosi!

      (Citează)

  75. Felicitari!

      (Citează)

  76. Nu stiu altii cum sunt, dar mie imi apare involuntar un zambet pe toata fata cand vad bebelusi. Deci mersi ca m-ati facut sa zambesc azi pana la urechi!
    Sa fiti sanatosi si sa va bucurati unii de altii cat mai mult timp!

      (Citează)

  77. Felicitari! Sa va traiasca, sa fiti sanatosi cu totii si sa aveti parte de tot ceea ce va doriti! Poate chiar si de un fratior pentru Alice in viitorul apropiat.

      (Citează)

  78. Să fie sănătoasă și fericită!

      (Citează)

  79. Felicitari si sa fiti sanatosi toti trei!
    Pe fetita noastra o cheama Ecaterina si tot de la strabunica vine numele, dar s-a nascut in starea de urgenta cand nu intra nimeni in spital.

      (Citează)

  80. Mircea cel vechi

    20/09/2021 la 11:16 AM

    Felicitari! Sa va traiasca si multa sanatate tuturor!

      (Citează)

  81. Multa sanatate tie si familiei voastre.

    “și începe oficial perioada de 3 ani în care nu mai dormim.”
    Nu stiu de unde aveti idea asta, dar perioada urmatoare o sa fie cea mai fericita si semnificativa din viata voastra pe care o sa o tineti minte pana in ultima clipa.

      (Citează)

    • Eu nu stiu de unde au idea ca sunt doar 3 ani :). Si oricum, nici in early 20’es multi nu am prea dormit, si n-am zice ca au fost perioade rele.

        (Citează)

  82. Bravo, felicitari si sanatate multa!

    La noi merge playlistul asta – https://open.spotify.com/playlist/0SOD8jZWHQNAR3rFWlqFVX?si=6l8AcA5NT-SoCtzlZos9qA&utm_source=copy-link&dl_branch=1

    Fata nostra (1 an) doarme pe mine in sistem, pe telefon se aude tare playlistul si eu ma uit pe youtube cu casti bluetooth. Separate app sound de la Samsung e cea mai mare inventie :)

    Noi mai avem 2 ani din cei 3 😁

      (Citează)

  83. Felicitari!

      (Citează)

  84. Felicitari si multa sanatate!

      (Citează)

  85. La Mulți Ani ! Felicitări ! Să fiți sănătoși și fericiți toți cei trei (deocamdată :) )

      (Citează)

  86. Felicitari! Incercati sa fiti cat puteti de calmi si relaxati, copiii preiau din atitudinea si starea parintilor.
    Recomand sa tii minte expresia asta: copii mici, probleme mici, copii mari, probleme mari.

    Enjoy!

      (Citează)

  87. Să vă trăiască, să fie fericită și să vă umple de bucurii!

      (Citează)

  88. Matilda, Radu,

    M-am entuziasmat foarte tare sa citesc aceste randuri.

    Sa fiti sanatosi si sa va bucurati de orice moment.

      (Citează)

  89. Goodbye tummy, hello mommy!
    Felicitari! Dumnezeu sa va ocroteasca fetita! Sa aveti parte de bucurii, fericirie si liniste (noaptea ;) )

      (Citează)

  90. Felicitari si sa fiti sanatosi si iubiti!

      (Citează)

  91. Felicitari! Sa fiti sanatosi cu totii, ca sa va bucurati de nou-venita in familie!

      (Citează)

  92. Felicitari !

      (Citează)

  93. Felicitari, sa va iubiti si sa fiti sanatosi!

      (Citează)

  94. Felicitari, creste mare si sanatoasa.

      (Citează)

  95. Felicitari!

      (Citează)

  96. Ma bucur pt voi. Va doresc sa fie sanatoasa si desteapta.

      (Citează)

  97. Felicitari!

      (Citează)

  98. Sanatate la toata familia!

      (Citează)

  99. Felicitari si multa sanatate tuturor!

      (Citează)

  100. Felicitari! Sa va traiasca si sa va bucurati de ea!

    Si nu va speriati, ca nu o sa fie atat de greu pe cat se zice ;) Stati calmi, nu exagerati in nicio directie, dormiti cu randul si nu o invatati cu prea multa liniste. Un radio pornit incet face minuni.

      (Citează)

  101. Felicitari!
    Nu e asa rau cu somnul. Nu e chiar pana la 3 ani. O sa rezistati!

      (Citează)

  102. Felicitări dragilor! Mi-ați reamintit stările noastre de acum un an și 3 luni și retrăiesc emoțiile. Nu vreau să-mi imaginez ce a însemnat pentru voi acel test fals pozitiv. Cred că va dat lumea peste cap… Fetița e o zână dulce care va umple un gol pe care nici nu știați că îl aveți. O sa fie putin mai greu in primele luni, la noi cam 3 au fost, dar cu dragă-dragă treceți împreună peste tot. Matilda este norocoasa că te are alaturi și chiar va avea mare nevoie de tine, jumătatea mea era campioana la somn, putea dormi până la 12 lejer, dar acum e fresh și cu câteva ore dormite pe noapte. Sfatul meu e sa dormiți când prințesa doarme, nu ratați nici un minut. Felicitări încă odată, noi ne bucuram alaturi de voi!

      (Citează)

  103. Felicitari, Matilda si Radu! Bine ai venit, Alice!!! Sa fii sanatoasa, desteapta si puternica pentru urmatoarea suta de ani. :)

      (Citează)

  104. Felicitari! Sa va traiasca!

      (Citează)

  105. Felicitări! Mă bucur că totul a decurs cu bine până la urmă.

    O fi un spital cel mai bun loc să leșini dar nu știu dacă e bine pentru nivelul de stres al mamei și pentru atenția echipei medicale.

      (Citează)

  106. Felicitari

      (Citează)

  107. Ma bucur pentru voi! Sa va traiasca, multa sanatate voua si ei! In perioda asta nu strica:))

      (Citează)

  108. Catalin:
    Sa va traiasca! Nu pleca de la premisa ca nu dormi 3 ani. Dupa ce treceti de perioada colicilor o sa fie ok cu somnul.

    Dupa colici la ceva timp apar si dintii, apoi maselele

      (Citează)

  109. Felicitari!

      (Citează)

  110. Sanatate si bucurii!

      (Citează)

  111. Felicitari, sa fie sănătoasă!

      (Citează)

  112. Felicitari si sa se bucure de voi si voi de ea!

      (Citează)

  113. Felicitaaari! Alice s-a nascut de ziua mea :))

      (Citează)

  114. Felicitări și să fie sănătoasă.

      (Citează)

  115. Să vă trăiască, să fie fericită și să vă aducă bucurii!

      (Citează)

  116. Felicitari! Sa aveti cu totii parte numai de bucurii!

      (Citează)

  117. Va urez si voua si fetitei numai bine.
    Iar articolul… se vede ca l-a scris Radu la fericire. :)

      (Citează)

  118. Felicitari sincere.

    O sa va umple viata si o sa va bucure in fiecare clipa (pot sa bag mana-n foc pentru primii 8-10 ani, atat au copii mei).

    Probabil v-ati saturat de sfaturi, dar cititi 2 si de la mine:

    -daca intentionati sa ii faceti un fratior/surioara, nu asteptati prea mult – maxim 2 ani intre ei, vor creste impreuna, vor avea cam aceleasi preocupari, se vor ajuta si iubi mai mult unul pe altul, va fi mai usor si pentru voi

    -nu renuntati la nimic din ce faceti acum, bebelusii si copiii mici sunt mult mai rezistenti decat avem noi impresia, luatii la plimbare in carut, pe bicicleta, mergeti la restaurant, concedii, peste tot, copilul mic este fericit ca e cu voi, nu il intereseaza prea mult lumea din jur.

    In ciuda criticilor primite din partea familiei, baietii mei au avut amandoi pasaport de la 1 luna iar la 3 luni eram cu ei in Grecia – si nu am avut nicio problema. Tot in ciuda familei i-am crescut in casa cu 2 catei si culmea, nu s-a intamplat nimic rau, nu au inhalat par, nu s-au imbolnavit, ba dimpotriva, iubesc animalele si au invatat si umpic de responsabilitate.

    Succes.
    Urmeaza cea mai frumoasa perioada din viata voastra.

      (Citează)

  119. Multa sanatate si noroc intregii familii ! Si in plus va doresc ca bonus și muuuulte nopti linistite !

      (Citează)

  120. Marcel de la Busteni

    20/09/2021 la 3:55 PM

    pana la 3 ani nu dormi deloc, porma dormi cand si cand pana pe la 8 , porma intre 8 si 11 dormi…dupa 11 nu mai dormi ca tre sa il pazesti sa nu stea pe tableta, sau sa fuga din casa:) si o sa faci asta pana la 25 :)

      (Citează)

  121. nwradu:
    Să joci și la loto, pun pariu că vei câștiga!

    Felicitari Radu si Matilda. Un alt capitol in viata voastră incepe acum, initial au fost pisicile, acum minunea!

    Ps, Radu… Dacă ai nevoie pana vine Matilda din spital, de cineva sa iti șteargă o tigaie, să tragă pămătuful prin casă, etc… Let me know. (Imi doream un emoticon, dar nu imi merge tastatura)

      (Citează)

  122. Felicitări! Foarte simpatica micuța. De acum toate o sa vina de la sine: următorul chalange – buricul fetiței pana cade, primul dinte, etc. Sper sa va aducă cât mai multe bucurii si așteptam pozele cu Alice si pisicile :D

      (Citează)

  123. Sa va trăiască, bucurii și sănătate!

      (Citează)

  124. Felicitări. Să fie sănătoasă și să vă aducă bucurii.

      (Citează)

  125. Felicitari!

      (Citează)

  126. Felicitări!!
    Multa sănătate și bucurie în continuare

      (Citează)

  127. Felicitari! Sa fie fericita si sanatoasa si sa va bucurati cat mai mult alaturi de ea!

      (Citează)

  128. La mulți ani!

      (Citează)

  129. Creștere ușoară! Este doar cu 7 ore mai tânără decât al 2-lea copil al meu :)

      (Citează)

  130. RADU sa va bucurati de viata si oameni, la multi ani ALICE.

      (Citează)

  131. Felicitari! Ma bucur ca s-a terminat cu bine, au fost ceva peripetii, asta e clar. Dar nu iesea articol ca lumea pe blog, asa ca acum macar ai avut cu ce sa ne distrezi pe noi :)

    Faza aia cu nedormit 3 ani e discutabila, noi am dormit bine din prima zi. Trezit la aprox. 4 ore pentru schimbat scutec / mufat biberonul si dormit la loc. Din seria sfaturi nesolicitate, dar pe care le-am fi apreciat si noi in primele 3 luni (pana am realizat care e problema) … atentie sa nu ii fie cald copilului. A mea a facut ca toti dracii la caldura, odata ce ne-am dat seama ca asta e problema, a mai plans o data la saptamana, poate.

    In rest … sa va fie sanatoasa fata si voi niste parinti fericiti :)

      (Citează)

  132. Felicitări, creștere ușoară.

      (Citează)

  133. Felicitari!

    Si experienta mea cu RM a fost foarte asemanatoare. A contat enorm ca am asistat la nastere si am putut-o tine de mana pe sotie. A fost destul de speriata in timpul cezarienei pentru ca la fel, simtea cum ii umbla niste oameni prin burta.

    Noi am ales o camera de 3 paturi in ideea in care ar fi putut sa mai discute cu cineva cand nu sunt eu acolo si nu e nici copilul dar tot singura a stat. Asta era acum aproape 3 ani insa.

    Si ca tot vine vorba de 3 ani, nu e asa de lunga perioada in care nu dormiti, ci doar pana ii faceti sleep training dupa varsta de 4 luni (sau mai tarziu daca rezistati). Apoi la 6 incepe diversificarea si viata devine mai usoara… pana pe la 2 ani cand incep sa nu-i convina chestii si stie cum sa-si impuna punctul de vedere. Dar tot frumos este :)

      (Citează)

  134. Felicitări!

      (Citează)

  135. Sa fie cu sanatate, armonie si noroc! La multi ani!

      (Citează)

  136. Sa va traiasca si sa va aduca doar bucurii si fericire !

      (Citează)

  137. Felicitări! Sa fie sănătoasă!

    Nu e chair asa rău, ca să luați Xanax, dar niște Rivotril merge din când în când.

    Iar cu somnul depinde de noroc, noi nu am avut.
    Multă bafta!

      (Citează)

  138. Felicitari! Sa va aduca printesa voastra mii de zambete si numai bucurii! Aventura in 3 de abia incepe! Va doresc tot binele din lume!

      (Citează)

  139. Felicitări și sănătate la toți 3! Să vă trăiască!

      (Citează)

  140. Ce frumos când se iubesc oamenii. Ce simplă si frumoasă este atunci viața!
    Rămâneți pururi sănătoși și pe unde călcați să lăsați numai bucurie!

    Mulțumim că ați împărtășit experiența voastră

      (Citează)

  141. Alice, să fii sănătoasă! Știu eu din sursă sigură că fecioarele sunt cuminți când sunt mici :). Felicitări Matilda & Radu, let the games begin!

      (Citează)

  142. Felicitari si multa sanatate tuturor!

      (Citează)

  143. Sa va traiasca! Multa rabdare si cu sperieturile in general – don’t overthink it!

      (Citează)

  144. Drăguța de ea!!! Sa fiți bine!

      (Citează)

  145. Felicitari! Sa va traiasca si sa fie sanatoasa!

      (Citează)

  146. La multi ani!

      (Citează)

  147. La multi ani :)

      (Citează)

  148. La mulți ani fericiți! Să va bucurați de ea și ea de voi!

      (Citează)

  149. La mulți ani, Alice!

      (Citează)

  150. La mulți și binecuvântați ani!

      (Citează)

  151. La mulți ani sănătoși și fericiți!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus